Slut med os

Kina

Kina er verdens førende inden for ny installeret solcellekapacitet

Udgivet

on

Kinas nye og samlede installerede solcellekapacitet havde rangeret som den første i verden i henholdsvis syv og fem år i træk ved udgangen af ​​2019, sagde Wang Bohua, næstformand og generalsekretær for China Photovoltaic Industry Association, skriver Ding Yiting, Folks daglige Oversøisk udgave.

Wang annoncerede forestillingen på det nylige 5. China Photovoltaic Industry Forum (CPIF).

Landets produktion af polykrystallinsk silicium og moduler produktionskapacitet toppede også verden i 9 og 13 år i træk, tilføjede Wang og sagde, at Kina stadig vil holde sine poster i år.

Det rapporteres, at Kinas fotovoltaiske industri stadig har haft stabil vækst i de første tre kvartaler i år på trods af virkningerne fra COVID-19 og nedgangen i den globale handel. Landet producerede omkring 290,000 tons polykrystallinsk silicium, en stigning på 18.9 procent fra for et år siden. Modulets produktionskapacitet oversteg 80 GW og udvidede 6.7 procent fra år til år. Desuden oplevede landet 18.7 GW nyinstalleret solcellekapacitet, en stigning på 17 procent fra året før, og solcelleanlæggets produktionskapacitet har ramt over 200 milliarder kilowattimer, 16.9 procent mere end i samme periode sidste år.

Kinas fotovoltaiske industri har etableret en komplet industriel kæde, der fører verden inden for teknologi, størrelse og omkostninger, sagde Li Qionghui, direktør for den nye energiforskningsafdeling ved State Grid Energy Research Institute. Ifølge hende har produktionseffektiviteten i Kinas solcelleindustri slået rekorder for tider, og omkostningerne ved solcelleanlæg faldt med over 90 procent end i 2005.

"Kinesiske virksomheder har gjort store gennembrud inden for solcellerteknologi og -omkostninger inden for de sidste 10 år. Prisen på siliciumplade faldt til 3 yuan ($ 0.46) fra omkring 100 yuan for et årti siden, og modulprisen faldt også fra 30 yuan pr. Watt for ti år siden til dagens 1.7 yuan, ”sagde Li Zhenguo, grundlægger og præsident for LONGi Group, verdens mest værdifulde solteknologivirksomhed. Omkostningerne ved produktion af solceller er endnu lavere end 0.1 yuan pr. Kilowatt på steder med solskin af høj kvalitet, tilføjede han.

Ifølge statistikker fra Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA) er solcellepriserne faldet med 82% siden 2010, mens koncentreret solenergi er faldet 47%. Omkostningerne til vindenergi på land og offshore er faldet med 39% og 29%. Priserne vil fortsætte med at gå lavere i de næste ti år, forudsagde agenturet.

I de første 9 måneder oversteg eksporten af ​​solcellemoduler 52.3 GW fra et år siden, sagde Wang.

Udbudssiden af ​​solcelleindustrien blev ikke særlig påvirket, da Kina, den største fotovoltaiske produktionsbase, allerede havde kontrolleret spredningen af ​​COVID-19 og genvundet sin industriproduktion fuldstændigt i andet kvartal, Zhang Senri med China Chamber of Commerce for Import og eksport af maskiner og elektroniske produkter fortalte People's Daily. Lydpræstationen på det oversøiske marked bidrog også en stor del, tilføjede han.

Årets installerede kapacitet forventes at forblive på samme niveau som sidste år på grund af den høje efterspørgsel i anden halvdel, sagde han og tilføjede, at den nyinstallerede kapacitet muligvis ville ramme 110 til 120 GW. Kinas eksport af solcelleprodukter vil sandsynligvis vokse med over 20% i år, bemærkede han.

”Det velstående globale solcellemarked er en irreversibel tendens, og der er enorme nye markeder, der venter på at blive udforsket af kinesiske virksomheder,” sagde Zhang.

Da virksomheder konstant forbedrer deres forsyningskapacitet og optimerer produkter, vil Kinas solcelleindustri helt sikkert føre en ren vej til global magtenergi gennem sin strategi om at "blive global."

Aserbajdsjan

Fred i Sydkaukasus afgørende for udvikling af handelsforbindelser mellem EU og Kina

Udgivet

on

Undertegnelsen af ​​den omfattende aftale om investering mellem EU og Kina i sidste uge åbner nye handelsmuligheder mellem de to globale økonomiske ledere. Men indtil kun for en måned siden var den eneste levedygtige handelsrute over land fra Kina til Europa gennem Centralasien. Nu, med afslutningen af ​​konflikten i Nagorno-Karabakh i november, kan åbningen af ​​en ny landtransitrute over Sydkaukasus dramatisk reducere godstider fra uger til dage, skriver Ilham Nagiyev.

Men hvis EU skal drage fordel, skal det sikre, at freden holder. Skønt diplomatisk fraværende i november 's formidlede våbenhvile, kan det hjælpe med at skabe stabilitet i en region, der ikke kun er vigtig for at uddybe sine handelsforbindelser med Østasien, men også dens energisikkerhed. På nytårsaften blev det første kommercielle salg af gas fra Aserbajdsjan gennem den sydlige gaskorridor, syv år i gang, til Europa.

Dette er nøglen til EU-energidiversificering, men også for at levere renere energi til Balkan-rørledningstransitstater, der stadig er afhængige af kul i meget af sin energi. Vejen til varig fred er gennem hånden af ​​økonomisk samarbejde. Opgaven med at genopbygge den region, der er besat af armenske separatister i næsten 30 år, er enorm. Infrastrukturen er smuldret, landbrugsjord ligger brak, og nogle områder er nu helt øde. Mens Aserbajdsjan er et velhavende land, har det brug for udviklingspartnere for fuldt ud at forstå, hvad disse lande kan tilbyde verden økonomisk.

Men med Aserbajdsjans kontrol, der vendte tilbage til internationale lande anerkendt som sin egen, er der nu blevet åbnet en vej til renormalisering af forbindelserne mellem Aserbajdsjan og Armenien samt fælles velstand i Karabakh. Det åbner også døren for institutionelle investorer som Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling.

Mens de var under kontrol af armenske separatister, forhindrede institutionelle chartre organisationer i at operere i regionen, givet administrationens ukendte status i folkeretten. Dette frøs igen private investeringer. Uden andre mulige muligheder blev enklave i stedet afhængig af bistand eller investering fra Armenien, der selv regnede med sine egne økonomiske udfordringer. Faktisk, hvis der skulle eksporteres noget fra den daværende besatte region, måtte det først gå til Armenien for at blive mærket ulovligt "fremstillet i Armenien", før det blev flyttet videre.

Dette i sig selv er åbenlyst ineffektivt og ulovligt. Men for at forstærke sagerne var Yerevans integration i den globale økonomi tynd: størstedelen af ​​dets handel er med Rusland og Iran; grænserne til Aserbajdsjan og Tyrkiet blev lukket på grund af dets støtte til separatisterne og de besatte lande. Befriet for illegitimitet kan dette nu ændre sig. Og et område, der er modent for investeringer og udvikling - og hvor EU er godt placeret til at hjælpe - er landbruget. Da Aserbajdsjan og Armenien var en del af Sovjetunionen, var Karabakh regionens brødkurv. Som en global leder inden for præcisionslandbrug kunne EU tilbyde teknisk ekspertise og investeringer for at bringe området tilbage til produktion og forbedre fødevaresikkerheden igen for begge nationer, men især for Armenien, hvor fødevaresikkerheden ligger på 15%.

Produkter kan også øremærkes til eksport til et bredere marked, især Europa. Transportruter i regionen kører i forvrængede linjer på grund af ikke geografi, men på grund af konflikten og dens diplomatiske konsekvenser. Tilbagevenden til territorium og renormalisering af forholdet holder løftet om at rette op på dette. Ikke kun Karabakh, men Armenien kan derefter genintegreres i den sydlige Kaukasus regionale økonomi og videre. Denne chance for økonomisk konsolidering er afgørende for regionens fremtid.

I sidste ende kræver varig fred fremtidig forsoning mellem Armenien og Aserbajdsjan. Men hvis der er mulighed for at blive delt - ikke kun i landbruget, men også telekommunikation, vedvarende energi og mineraludvinding - fjerner det en potentiel årsag til friktion. Jo hurtigere borgerne begynder at føle varmen fra økonomisk velstand, jo mere tilbøjelige vil de være til at støtte den politiske løsning, der kan skabe en holdbar beslutning.

Selvom EU kan føle sig sidelæns, da våbenhvilen i vid udstrækning blev forhandlet i dets fravær, bør dette ikke afskrække det fra nu at udvide hånden om økonomisk samarbejde. Langsigtet fred kræver udvikling. Men med tiden vil den stabilitet, som dette fremmer, sende velstand tilbage i Europas retning.

Ilham Nagiyev er formand for Odlar Yurdu Organisation i Storbritannien og formand for førende landbrugsselskab i Aserbajdsjan, Bine Agro.

Continue Reading

Kina

Tværpartisk gruppe af MEP'er opfordrer til handling i forbindelse med arrestationer i Hong Kong

Udgivet

on

Den tværpolitiske gruppe af formænd for Europa-Parlamentets Hong Kong Watch Group har samlet sig for at fordømme arrestationen af ​​over 50 Hongkongs pandemokratiske politikere, aktivister og advokater og opfordrer præsidenterne Michel (Rådet) og von der Leyen (Europa-Kommissionen), EU's højtstående repræsentant Borrell såvel som EU-medlemslandenes regeringer til hurtigt at gribe ind.

De arresterede havde deltaget i en primær afstemning for pro-demokratiske grupper sidste år med det formål at stille sig til valget til det lovgivende råd, som senere blev ulovligt udsat. De arresterede er blevet anklaget for 'undergravelse' i henhold til den kontroversielle Hong Kong National Security Law. MEP'erne siger, at dette styrker deres opfattelse af, at loven bruges til at slå ned på alle former for politisk opposition.

”Dagens (6. januar), arrestationer viser, at de kinesiske og Hongkongs myndigheder på trods af udbredt international fordømmelse forbliver uberørte i deres beslutsomhed om at ødelægge de sidste rester af Hongkongs autonomi, friheder og retsstatsprincipper. Den kinesiske regering gør tydelige og gentagne overtrædelser af den kinesisk-britiske fælleserklæring, en international traktat, der er registreret i FN.

”Vi opfordrer EU-ledere til at respektere deres tidligere løfter til folket i Hongkong, at indgive stærke og offentlige protester til Folkerepublikken Kina (Kina) over denne undertrykkelseshandling og huske dem i alle aspekter af vores forhold til Kina til at tage initiativ til at rejse dette spørgsmål i FN's Sikkerhedsråd og starte proceduren for i det mindste at sanktionere mod Carrie Lam under EU's nye Global Human Rights Sanctions Mechanism. Vi appellerer til EU-medlemsstaterne og det internationale samfund om at tilvejebringe en livbådspolitik for forfulgte Hongkong-demokrater. ”

Erklæringen blev underskrevet af følgende MEP'er: Reinhard Bütikofer (Grønne / EFA), Miriam Lexmann (PPE), Petras Austrevicius (Forny), Juan Fernando López Aguilar (S&D), Anna Fotyga (ECR).

Continue Reading

Kina

Ericsson-chef tager Huawei-kamp til svensk minister

Udgivet

on

Ericsson CEO Borje Ekholm (billedet) angiveligt lobbyet Sveriges minister for udenrigshandel for at hjælpe med at ophæve et forbud mod brugen af ​​Huawei og ZTE-udstyr i lokale 5G-netværk. Åbenbaringen kom ved offentliggørelse af en række tekstbeskeder sendt af Ekholm til Sveriges minister for udenrigshandel Anna Hallberg i avisen Dagens Nyheder, skriver Chris Donkin.

I meddelelserne fremsatte Ekholm angiveligt tilslørede trusler om hans virksomheds fremtidige tilstedeværelse på hjemmemarkedet, hvis forbuddet fortsatte.

Den udøvende opfattelse af begrænsningerne pålagt af den svenske post- og telestyrelse (PTS) i oktober 2020 har været ingen hemmelighed, med flere offentlige udsagn, der understøtter idealerne om fri konkurrence og handel på tværs af globale markeder.

In i begyndelsen af ​​december, Advarede Ekholm virkningen af ​​forbud mod specifikke leverandører også en risiko for fragmentering af 5G-markedet og hæmning af innovation.

I henhold til regler, der er skitseret af PTS-operatører, skal de udfase eksisterende ZTE- og Huawei-udstyr inden starten af ​​2025.

Forud for Sveriges meddelelse, og da der spekulerer i stigende grad om Kinas leverandørers rolle i 5G-implementeringer i forskellige europæiske lande, opstod rygter øge muligheden for lignende handling af myndigheder i Kina mod Nokia og Ericsson. Disse var det dog senere nægtet af myndigheder i landet.

Ericsson har en betydelig tilstedeværelse i Kina og vil være ivrig efter at holde landet på banen efter at have vundet 5G-kontrakter med alle tre kinesiske operatører og etablere produktions- og F & U-centre i regionen.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending