Slut med os

EU

George Soros: Europa skal stå op mod Ungarn og Polen

Udgivet

on

I nyt a Projekt syndikat artikel argumenterer George Soros for, at Viktor Orbán bruger COVID-19 til at ændre forfatningen og valgloven og befæster sig selv som premierminister for livet.  

Ungarns og Polens veto mod EU-budgettet og genopretningsplanen for coronavirus kunne omgåes, ifølge finansmand og filantrop George Soros. I en artikel, der blev offentliggjort i dag på Project Syndicate-webstedet, Europa skal stå op mod Ungarn og Polen, argumenterer han for, at hvis der ikke er enighed om et nyt EU-budget, kan det gamle budget, der udløber ved udgangen af ​​2020, kunne forlænges årligt. I dette scenarie risikerer Polen og Ungarn ikke at modtage betalinger under nye retsstatsbetingelser, der blev aftalt i juli.

Soros støtter også Guy Verhofstadt MEP's forslag om, at inddrivelsesfonden på 750 mia. € kunne implementeres ved hjælp af en "forbedret samarbejdsprocedure". Imidlertid er "spørgsmålet, om EU med kansler Merkel måske går foran, kan mønstre den politiske vilje". Han hævder, at EU “ikke har råd til at gå på kompromis med lovbestemmelserne”. Hvordan det reagerer på Orbán og Kaczyński ”vil afgøre, om det overlever som et åbent samfund, der er tro mod de værdier, det blev grundlagt på”.

Han betegner budgetvetoret som "en desperat satsning fra to serielle krænkere" - et forsøg fra Viktor Orbán og "i mindre grad" Jaroslaw Kaczyński på at modsætte sig EU's forsøg på at lægge "en praktisk grænse for personlig og politisk korruption".

Soros hævder, at Viktor Orbán “har konstrueret et detaljeret kleptokratisk system til at fraråde landet blindt”. Dette inkluderer overførsel af "enorme summer af offentlige penge til private fonde, som han indirekte kontrollerer". I et ”kløgtigt forfatningsmæssigt trick” er disse enheder fjernet fra det offentlige domæne “da det ville kræve 2/3 parlamentarisk flertal at returnere dem til det ungarske folk”.

Derudover har der været "svigagtige transaktioner", hævder han, hvor virksomheder tæt på Orbán købte over 16,000 ventilatorer på vegne af Ungarn for mere end 1 mia. $, "Langt over antallet af intensivplejesenge og medicinsk personale, der kunne betjene ventilatorerne. ”. Ungarn betalte mere end noget andet EU-land for ventilatorer fra Kina - mere end halvtreds gange mere end betalt af Tyskland. Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF) bør undersøge, om EU blev bedraget, argumenterer hr. Soros. Han opfordrer også til at undersøge kontrakten, hvorunder Ungarn bliver det første land, der bruger den russiske Covid-19-vaccine.

Soros skriver, at han som en filantrop af "ungarsk jødisk" oprindelse, der har været aktiv i Ungarn i mere end tredive år, især er bekymret over situationen i landet, som er en "tragedie" for dets folk. Han hævder, at "Orbán bruger den nye bølge af COVID-19 til at ændre den ungarske forfatning og valgloven og forankre sig selv som premierminister for livet ved hjælp af forfatningsmæssige midler". Han er fast besluttet på at "undgå en gentagelse af lokalvalget i 2019, hvor Fidesz mistede kontrollen med den lokale regering i Budapest og andre større byer".

Der er nu ”praktisk talt ingen måde, oppositionen kan sejre på”, advarer hr. Soros, da Orbán “udøver næsten total kontrol over det land, hvor flertallet af befolkningen bor”. I mange landsbyer hævder han, "at stemme ikke er hemmeligt", og Orbán kontrollerer de oplysninger, de modtager.

EU-midler skal omdirigeres fra den ungarske regering og kanaliseres til lokale myndigheder i landet, hævder han, hvor "i modsætning til på nationalt plan er der stadig et" fungerende demokrati ". Byen Budapest er, ligesom andre byer under oppositionskontrol, bevidst frataget økonomiske ressourcer af Orbán og skabte et underskud på 290 millioner dollars i byens 2021-budget. Orban hævder, at byens forsøg på at låne fra Den Europæiske Investeringsbank for at købe nyt massetransportudstyr, der er egnet til social afstand, nedlagde veto.

George Soros er formand for Soros Fund Management og Open Society Foundations. Han er forfatter til mange bøger, herunder Finansieringens alkymiDet nye paradigme for finansielle markeder: Kreditkrisen i 2008 og hvad det betyderog Den Europæiske Unions tragedie: opløsning eller genoplivning? Hans seneste bog er Til forsvar for det åbne samfund (Offentlige anliggender, 2019). 

EU

MEP'er griller Frontex-direktøren om agenturets rolle i tilbagesendelser fra asylansøgere

Udgivet

on

Europa-Parlamentet vil grille Frontex-direktør Fabrice Leggeri på anklager om involvering af agenturets personale i ulovlige tilbagesendelser af asylansøgere fra den græske grænsevagt vil være fokus for en debat i Europa-Parlamentets udvalg om borgerlige frihedsrettigheder tirsdag.

MEP'erne er indstillet på at kræve svar fra Det Europæiske Border and Coast Guard Agency's administrerende direktør vedrørende de hændelser, hvor græske kystvagter påstås at have stoppet migranter, der forsøger at nå EU's kyster, og sendt dem tilbage til tyrkiske farvande. De vil sandsynligvis spørge om resultatet af den interne undersøgelse foretaget af EU's grænseagentur og bestyrelsesmødet indkaldt efter anmodning fra Europa-Kommissionen.

I oktober sidste år, foran medie afsløringer, Frontex rådgivende forum - som blandt andet samler repræsentanter for Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO), EU-agenturet for grundlæggende rettigheder (FRA), UNHCR, Europarådet og IOM- bekymringer i sin årsberetning. Forummet pegede på fraværet af et effektivt overvågningssystem for potentielle krænkelser af grundlæggende rettigheder i agenturets aktiviteter.

Den 6. juli forsikrede Fabrice Leggeri på et andet møde om borgerlige frihedsudvalg MEP'er om, at Frontex-personale ikke havde været involveret i tilbageslag og beskrev en hændelse med den danske besætning om bord på et af agenturets skibe som "en misforståelse".

Continue Reading

Økonomi

Soros opfordrer EU til at udstede 'evige obligationer' gennem forstærket samarbejde

Udgivet

on

I en udtalelse i Projekt syndikat, George Soros skitserede sin idé om, hvordan den nuværende blindgyde med Polen og Ungarn på grund af retsstatsbetingelser kan overvindes. 

Soros tilskriver Ungarns veto mod EU-budgettet og COVID-19-genopretningsfonden til premierminister Viktor Orbáns betænkeligheder ved, at EU's nye retsstatskonditionalitet knyttet til budgettet ville ”pålægge hans personlige og politiske korruption praktiske begrænsninger [...] Han [ Orbán] er så bekymret for, at han har indgået en bindende samarbejdsaftale med Polen og trukket landet med sig ”.

Soros siger, at proceduren med "forstærket samarbejde", der blev indført i Lissabon-traktaten for at "give et juridisk grundlag for yderligere integration i euroområdet", kunne bruges. 

Forbedret samarbejde giver en gruppe på mindst ni nationer mulighed for at gennemføre foranstaltninger, hvis alle medlemsstater ikke når til enighed, andre lande kan deltage senere, hvis de ønsker det. Proceduren er designet til at overvinde lammelse. Soros hævder, at en "undergruppe af medlemslande" kunne opstille et budget og blive enige om en måde at finansiere det på - f.eks. Gennem en "fælles obligation".

Soros har tidligere argumenteret for, at EU bør udstede evige obligationer, men betragter dette nu som umuligt, "på grund af manglende tillid blandt investorerne til, at EU vil overleve." Han siger, at disse obligationer "let accepteres af langsigtede investorer som livsforsikringsselskaber". 

Soros lægger også noget af skylden på døren til de såkaldte Frugal Five (Østrig, Danmark, Tyskland, Holland og Sverige), som er “mere interesserede i at spare penge end at bidrage til det fælles gode”. 

Italien har ifølge Soros behov for fordele ved evige obligationer mere end andre lande, men “er ikke heldig nok” til at kunne udstede dem i sit eget navn. Det ville være en "vidunderlig gestus af solidaritet" og tilføjede, at Italien også er EU's tredjestørste økonomi: "Hvor ville EU være uden Italien?" 

At tilbyde sundhedspleje og genoplive økonomien, siger Soros, vil kræve meget mere end de 1.8 billioner euro (2.2 billioner dollars), der er øremærket i den nye næste generations EU-budget og genopretningsfond.

George Soros er formand for Soros Fund Management og Open Society Foundations. En pioner inden for hedgefondsindustrien, han er forfatter til The Alchemy of Finance, The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means, og senest In Defense of Open Society.

Continue Reading

EU

Enighed mellem EU og USA vil bekræfte samarbejdet med åbne samfund

Udgivet

on

I dag (30. november) samles ambassadører i Bruxelles for at forberede sig til næste uges Råd for Udenrigsanliggender og Det Europæiske Råd for regeringschefer. Toppen af ​​listen vil være fremtiden for forbindelserne mellem EU og USA.

Diskussionerne vil fokusere på fem byggesten: Bekæmpelse af COVID-19; styrkelse af økonomisk genopretning bekæmpelse af klimaændringer opretholdelse af multilateralisme og fremme fred og sikkerhed. 

Et strategidokument lægger vægt på samarbejdet mellem åbne demokratiske samfund og markedsøkonomier som en måde at tackle den strategiske udfordring, som Kinas voksende internationale assertivitet giver.

Det Europæiske Råds præsident Charles Michel vil høre ledere i løbet af den næste uge og vil også koordinere med NATO for at planlægge et topmøde i første halvdel af 2021.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending