Slut med os

Brexit

Brexit - Europa-Kommissionen giver markedsdeltagerne 18 måneder til at reducere deres eksponering for britiske clearingoperationer

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i dag (21. september) vedtaget en tidsbegrænset beslutning om at give de finansielle markedsdeltagere 18 måneder til at reducere deres eksponering over for britiske centrale modparter (CCP'er). Fristen er det tydeligste tegn på, at EU har til hensigt at flytte den 'clearing' forretning ud af London og ind i euroområdet.

Flytningen kommer som et slag mod London, som er den nuværende verdensførende inden for clearing af en virksomhed til en værdi af flere milliarder. London Clearing House (LCH) clearer næsten en billion euro værd af euro-denominerede kontrakter om dagen og tegner sig for tre fjerdedele af det globale marked. Clearing tilbyder en måde at formidle mellem købere og sælgere på, menes det ved at have en større clearingvirksomhed, og omkostningerne ved transaktioner reduceres. Da Den Europæiske Centralbank i Frankfurt forsøgte at insistere på, at alle eurohandler blev udført inden for euroområdet, blev dette med succes anfægtet ved Den Europæiske Domstol af George Osborne, dengang den britiske finansminister.

Tidligere har London Stock Exchange advaret om, at op til 83,000 arbejdspladser kan gå tabt, hvis denne forretning flytter andre steder. Der vil også være overskud til andre områder såsom risikostyring og overholdelse.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis (afbilledet) sagde: ”Clearinghuse eller CCP'er spiller en systemisk rolle i vores finansielle system. Vi vedtager denne beslutning for at beskytte vores finansielle stabilitet, som er en af ​​vores nøgleprioriteter. Denne tidsbegrænsede beslutning har en meget praktisk begrundelse, fordi den giver markedsdeltagere i EU den tid, de har brug for til at reducere deres overdrevne eksponeringer mod britiske CCP'er, og EU-CCP'er tid til at opbygge deres clearingkapacitet. Eksponeringer bliver mere afbalancerede som et resultat. Det er et spørgsmål om finansiel stabilitet. ”

Baggrund

En CCP er en enhed, der reducerer systemisk risiko og forbedrer finansiel stabilitet ved at stå mellem de to modparter i en derivatkontrakt (dvs. optræde som køber over for sælgeren og sælger over for køberen af ​​risiko). En CCP's hovedformål er at styre den risiko, der kan opstå, hvis en af ​​modparterne misligholder aftalen. Central clearing er nøglen til finansiel stabilitet ved at mindske kreditrisikoen for finansielle virksomheder, reducere smitterisici i den finansielle sektor og øge gennemsigtigheden på markedet.

Den stærke afhængighed af EU's finansielle system over for tjenester, der leveres af britiske CCP'er, rejser vigtige spørgsmål i forbindelse med finansiel stabilitet og kræver nedskalering af EU-eksponeringer mod disse infrastrukturer. Derfor opfordres industrien kraftigt til at arbejde sammen om at udvikle strategier, der reducerer deres afhængighed af britiske CCP'er, der er systemisk vigtige for Unionen. Den 1. januar 2021 forlader Storbritannien det indre marked.

Dagens midlertidige ækvivalensbeslutning har til formål at beskytte den finansielle stabilitet i EU og give markedsdeltagerne den nødvendige tid til at reducere deres eksponering for britiske CCP'er. På baggrund af en analyse foretaget med Den Europæiske Centralbank, Den Fælles Afviklingsinstans og De Europæiske Tilsynsmyndigheder identificerede Kommissionen, at der kunne opstå risici for finansiel stabilitet inden for central clearing af derivater gennem CCP'er etableret i Det Forenede Kongerige (UK CCP'er ) skulle der være en pludselig forstyrrelse i de tjenester, de tilbyder EU-markedsdeltagere.

Dette blev behandlet i Kommissionens meddelelse af 9. juli 2020, hvor markedsdeltagere blev anbefalet at forberede sig på alle scenarier, herunder hvor der ikke vil være nogen yderligere ækvivalensbeslutning på dette område.

Brexit

Brexit-indflydelse hidtil - papirarbejde, proces og højere priser

Udgivet

on

By

Storbritanniens udtræden af ​​Den Europæiske Union har udløst den største ændring i handelen, siden den tiltrådte blokken for 48 år siden, hvor virksomheder kæmper med eksportdokumenter, længere leveringstider og behovet for at omlægge forsyningskæder, skriver .

Fragtmængderne, der bevæger sig mellem Det Forenede Kongerige og Den Europæiske Union, faldt 38% i den tredje uge i januar sammenlignet med den samme uge for et år siden, viser data i realtid om lastbilsbevægelser.

Nedenfor er blot nogle af måderne, hvorpå handel ændrer sig, siden Storbritannien forlod EU's indre marked og toldunion den 31. december 2020.

Fiskere var de første arbejdere, der blev ramt i januar, da indførelsen af ​​sundhedskontrol, certifikater og toldangivelser forsinkede flytningen af ​​lagre i en sådan grad, at de blev afvist af europæiske købere, da de ikke længere var friske.

Siden da er fødevareproducenter af produkter lige fra ost til high-end oksekød stoppet med at eksportere til Europa for nu, afskrækket af dyre sundhedscertifikater og overvældende papirarbejde.

Nogle virksomheder forsøger at finde en løsning. Nogle skotske fiskere har taget deres fangst direkte til danske markeder for at undgå det britiske bureaukrati. Imidlertid har ca. en femtedel af de små og mellemstore virksomheder, der eksporterer til EU, midlertidigt stoppet salget.

Den nye friktion har tvunget de virksomheder, der har råd til at genoverveje deres forsyningskæder, især de britiske virksomheder, der risikerer takster ved at sælge varer til EU, der er fremstillet af materialer, der oprindeligt blev importeret fra Asien.

Online tøjkæmpe ASOS forventer et taksthit på 15 millioner pund (21 millioner dollars), for selvom det meste af dets europæiske salg går via et Berlin-lager, kommer nogle stadig ind i Storbritannien først. Superdry vil bruge obligationslagre.

Den japanske bilproducent Nissan planlægger at skaffe flere batterier fra Storbritannien for at undgå takster på elbiler.

Virksomheder og forbrugere har modtaget uventede gebyrer for toldgebyrer, moms og højere logistikomkostninger, som gør noget salg uoverkommeligt.

Logistikgrupper sagde, at omkostningerne ved at ansætte europæiske chauffører til at bringe varer til Storbritannien var steget. Det faktum, at chauffører også har brug for en negativ COVID-test for at forlade, betyder, at ølandet er en meget mindre attraktiv destination for dem.

En CBI-undersøgelse blandt britiske producenter viste, at optimismen med hensyn til deres konkurrenceevne med EU-rivaler er forværret i det hurtigste tempo, der er registreret. På trods af dette forbedredes EU-ordrer, hvilket tyder på, at EU-virksomheder stadig køber fra Storbritannien.

Storbritanniens Brexit-handelsaftale med EU, der har været i kraft siden 1. januar, dækker ikke finansielle tjenester, hvilket efterlader sit City of London-finanscenter stort set afskåret fra blokken.

Den europæiske daglige aktiehandel til en værdi af € 6 mia. Forlod City of London til kontinentet i begyndelsen af ​​januar sammen med et stykke swapshandel. Det rejser spørgsmål om værdien af ​​enhver fremtidig EU-adgang, da britiske banker og handelsplatforme har åbnet enheder i blokken.

Bruxelles har sagt, at det ikke vil overveje at give mere ækvivalensadgang, før der er indgået en lovgivningsmæssig samarbejdspagt med Storbritannien, og planlagt britisk afvigelse fra EU-regler er blevet undersøgt.

London har ikke noget ønske om et bål af regler for at bevare sin position som et internationalt førende finanscenter efter Brexit, men det er parat til at handle, hvis EU blokerer adgangen, sagde City of Londons politiske leder til Reuters.

Bank of England har sagt, at Storbritannien ikke bør underkaste sig EU-regler kun for at sikre bedre adgang og advarer om, at prisen kan være for høj.

Det mest åbenlyse tegn på Brexit-påvirkningen kan ses i de havne, hvor store færger nu sender varer direkte mellem EU-medlem Irland og resten af ​​blokken for at skære papirerne og forsinkelser forbundet med den engang hurtigere rute via Storbritannien.

Der er opstået huller i supermarkedshylderne i Irland og den britiske provins Nordirland, da detailhandlere kæmper for at klare toldpapiret, en situation der kan blive forværret efter en tre måneders afdragsfri periode for Nordirlands supermarkeder udløber.

E-handel er også blevet hårdt ramt på grund af antallet af irske kunder, der handler online fra britiske butikker. Nogle britiske leverandører har stoppet handel, mens de nordirske logistikgrupper har advaret om, at priserne stiger, efterhånden som trailere vender tilbage fra Storbritannien tomme uden returbelastning for at dække omkostningerne.

($ 1 = 0.7283 pounds)

Continue Reading

Brexit

Intet Brexit-bål for City of London, men det vil ikke være en 'regeltager'

Udgivet

on

By

London har ikke noget ønske om et bål af regler for at bevare sin position som et internationalt førende finanscenter efter Brexit, men det er parat til at handle, hvis Den Europæiske Union blokerer adgangen, sagde Londons politiske leder, skriver og sort .

Mens det stadig er det eneste globale center, der konkurrerer med New York, har London oplevet nogle forretningstab og tab af arbejdspladser siden chokket i 2016, Brexit-afstemning og finansielle tjenester blev stort set glemt af britiske ledere under EU-skilsmisseforhandlinger og skar byen fra sin største enkeltkunde .

”Det er skuffende at miste forretning, men det er slet ikke katastrofalt,” fortalte Catherine McGuinness, der leder det gamle finansdistrikts regerende organ, City of London Corporation, til Reuters.

Byen, sagde McGuinness, hverken ønsket eller forventet, at premierminister Boris Johnsons regering skulle tænde "et bål af regler". Alligevel kunne en finansiel kapital på størrelse med London ikke være en ”regeltager”, sagde hun.

”Vi er ikke på udkig efter et bål for regulering, vi leder ikke efter en bevægelse væk fra internationale standarder - absolut ikke,” sagde McGuinness. "Vi forventer slet ingen større deregulering."

På spørgsmålet om, hvorvidt det var værd, at Storbritannien søgte såkaldt ækvivalens og i det væsentlige accepterede at forblive i overensstemmelse med EU's finansielle regler til gengæld for markedsadgang, sagde McGuinness: ”Jeg håber, at ækvivalensbeslutninger kan træffes, fordi de burde være pragmatiske, og vi er tilpasset med hensyn til regler. ”

Det ville være irrationelt af EU at nægte, sagde hun.

”Det er klart, at vi ikke kan være regeltagere - vi skal være regelskabere. Vi er nødt til at se på, hvad vores styrker er, og hvad vi skal gøre for at bygge videre på dem effektivt - og forhåbentlig er det imod rammerne for internationale regler, som vi vil hjælpe med at forme. ”

EU siger, at det ønsker at undersøge den planlagte afvigelse fra Det Forenede Kongerige fra EU-reglerne, inden der træffes beslutning om nogen britisk adgang.

Londons Brexit-tab af arbejdspladser hidtil til EU var omkring 7,500, sagde McGuinness, stadig i den lave ende af det interval, der blev forudsagt af investeringskonsulent Oliver Wyman, der sagde i 2016, at den britiske hovedstad kunne kaste 65,000 til 75,000 job i en sektor, der beskæftiger en millioner mennesker.

London dominerer verdens valutamarked på $ 6.6 billioner om dagen, det er det største center for international bankvirksomhed og det næststørste fintech-knudepunkt i verden efter USA.

New York bevarede topplaceringen i en undersøgelse af globale finansielle centre, der blev offentliggjort i september af Global Financial Centers Index, hvor London styrker sin position på andenpladsen.

Mens handel med euroaktier og nogle derivater er gået til andre europæiske centre - med nogle til New York - efter Brexit, har ingen europæisk konkurrent domineret, og London betragter derfor New York, Shanghai, Tokyo, Hongkong og Singapore som sine sande rivaler.

Nogle elementer i obligations-, derivat- og kapitalmarkederne var flyttet efter Brexit, sagde McGuinness, skønt London bevarede langt de dybeste kapitalmarkeder i sin tidszone.

Finanssektoren betaler mere end 10% af Storbritanniens skatteregning, men McGuinness sagde i 2019, at britiske ledere kastede det under en bus under Brexit-forhandlinger ved at fokusere på varehandelen og stort set ignorere finansiering.

Storbritanniens handelsaftale med EU, der blev afsluttet i sidste måned, dækker ikke adgang til finansielle markeder.

”Det var skuffende, det var meget overraskende. Jeg har spekuleret i, at det er fordi fisk er mere malerisk end finans, det kan være, at vi ikke fortæller vores egen historie godt nok, eller måske følte de sektoren var stor nok til at gøre sin egen måde, ”sagde hun.

McGuinness sagde, at hun håbede, at Johnsons regering nu ville fokusere på byens fremtid og hjælpe grøn finans, fintech, miljø, social og corporate governance (ESG) og nye typer virksomheder med at generere kapital.

”Jeg tror, ​​vi vil forblive verdens valutahovedstad - det ville være min forudsigelse,” sagde McGuinness, når han blev spurgt om byens langsigtede fremtid. "Vi er meget sikre på Londons grundlæggende styrker, og at vi vil gøre forretninger andre steder."

Continue Reading

Brexit

Ugentlige fragtmængder mellem Storbritannien og EU faldt med 38%, viser truckdata

Udgivet

on

By

Fragtmængderne, der flyttede mellem Det Forenede Kongerige og Den Europæiske Union, var 38% lavere i den tredje uge i januar sammenlignet med den samme uge for et år siden, viser data i realtid om lastbilsbevægelser, skriver Kate Holton.

Lagring, problemer med tilpasning til toldgrænsen efter Brexit og COVID, der er ramt for økonomien, har alle reduceret varestrømmen, der bevæger sig mellem Storbritannien og EU, selvom den begynder at stabilisere sig.

Dataene kommer fra Sixfold og Transporeon, Europas største supply chain- og logistik-teknologiplatform, der forbinder leverandører, detailhandlere, afskibere og mere end 100,000 logistiktjenesteudbydere.

Priserne på job til at flytte varer, især ved den vigtigste fransk-britiske overgang, forblev over sidste års niveauer. Spotpriserne på fransk til britisk rute steg 51% sammenlignet med tredje kvartal sidste år, valgt at afspejle de mest normale handelsniveauer med hensyn til COVID-19 turbulens.

Speditører, de virksomheder, der booker truckere eller andre transportformer til at flytte varer på vegne af leverandører, fortsatte også med at afvise job fra virksomheder, som de er kontraheret til at betjene, når det kommer til at flytte varer til Storbritannien.

Chauffører har nu brug for yderligere papirarbejde på grund af toldgrænsen plus en negativ COVID-test, når de forlader Storbritannien, hvilket sætter mange chauffører ud.

”Efterspørgslen efter transport er langsomt ved at komme sig, men stadig træg - vores franske britiske grænseovergangsovervågning, baseret på realtidsdata fra Sixfold, indikerer et betydeligt volumenfald sammenlignet med de samme uger i januar 2020,” sagde Stephan Sieber, administrerende direktør for Transporeon.

Port of Dover, Storbritanniens vigtigste havn for lastbilfragt, har sagt, at det forventes, at handelen i januar vil blive langsommere efter lagerbeholdningen før Brexit. Det forventer et tilbagevenden til normale sæsonbetingede gennemsnitsniveauer inden udgangen af ​​januar eller begyndelsen af ​​februar.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending