Følg os

coronavirus

Global rapport om fødevarekriser afslører omfanget af fødevarekriser, da # COVID-19 udgør nye risici for sårbare lande

DEL:

Udgivet

on

Den 21. april offentliggjorde en international alliance af FN-, regerings- og ikke -statslige organer, der arbejder på at tackle grundårsagerne til ekstrem sult, en ny udgave af deres årlige globale rapport om fødevarekriser.

Rapporten fra Global Network Against Food Crises sammen med centrale fund, erklæringer fra partnere og multimedieprodukter, der pakker dens indhold ud, er nu tilgængelig på

Nøgleresultater i den globale rapport

Rapporten viser, at ved udgangen af ​​2019 oplevede 135 millioner mennesker i 55 lande og territorier akut fødevaresikkerhed* (IPC/CH fase 3 eller derover). I de 55 fødevarekriselande, der er omfattet af rapporten, blev 75 millioner børn desuden stunted og 17 millioner led af spild i 2019.

Dette er det højeste niveau af akut fødevaresikkerhed* og underernæring, der er dokumenteret af netværket siden den første udgave af rapporten i 2017.

Additionally, in 2019, 183 million people were classified in Stressed (IPC/CH Phase 2) condition — at the cusp of acute hunger and at risk of slipping into Crisis or worse (IPC/CH Phase 3 or above) if faced with a shock or stressor, such as the COVID-19 pandemic.

Mere end halvdelen (73 millioner) af de 135 millioner mennesker, der er omfattet af rapporten, bor i Afrika; 43 millioner bor i Mellemøsten og Asien; 18.5 millioner bor i Latinamerika og Caribien.

De vigtigste drivkræfter bag de tendenser, der blev analyseret i rapporten, var: konflikt, (nøglefaktoren, der skubbede 77 millioner mennesker ind i akut fødevaresikkerhed), ekstreme vejrforhold (34 millioner mennesker) og økonomisk turbulens (24 millioner).

reklame

* Acute food insecurity is when a person’s inability to consume adequate food puts their lives or livelihoods in immediate danger. It draws on internationally accepted measures of extreme hunger, such as the Integrated Food Security Phase Classification (IPC) and the Cadre Harmonisé. It is more severe than / not the same as chronic hunger, as reported on each year by the UN’s annual State of Fødevaresikkerhed og ernæring i verden rapport. Kronisk sult er, når en person ikke er i stand til at indtage nok mad over en længere periode for at opretholde en normal, aktiv livsstil.

Om det globale netværk

Det globale netværk mod fødevarekriser søger bedre at kæde, integrere og vejlede eksisterende initiativer, partnerskaber, programmer og politiske processer for bæredygtigt at tackle årsagerne til fødevarekriser.

Global Report on Food Crises er flagskibspublikationen for det globale netværk og lettes af Fødevaresikkerhedsoplysningsnetværk (FSIN). The Report is the result of a consensus-based and multi-partner analytical process involving 16 international humanitarian and development partners (in alphabetical order): the Comité Permanent Inter-Etats de Lutte contre la Sécheresse dans le Sahel (CILSS), the European Union (EU), the Famine Early Warning Systems Network (FEWS NET), the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), the Global Food Security Cluster, the Global Nutrition Cluster, the Integrated Food Security Phase Classification (IPC) Global Support Unit, the Intergovernmental Authority on Development (IGAD), the International Food Policy Research Institute (IFPRI), Sistema de la Integración Centroamericana (SICA), the Southern Africa Development Community (SADC), the United Nations Children’s Fund (UNICEF), the United States Agency for International Development (USAID), the United Nations World Food Programme (WFP) the UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA), and the UN Refugee Agency (UNHCR).

 

Del denne artikel:

trending