#Warsaw vinder #2020AccessCityAward for at gøre byen mere tilgængelig for borgere med handicap

| December 2, 2019

2020 Access City Award tildeles byen Warszawa. Ved at involvere mennesker med handicap og tilgængelighedsbehov i sin bestræbelse på at gøre byen mere tilgængelig, var Warszawa i stand til at foretage en betydelig samlet forbedring af byens lette adgang på kort tid.

Ved prisuddelingen sagde kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender, færdigheder og arbejdskraftmobilitet, Marianne Thyssen: ”Med Access City-prisen kan vindende byer være en inspiration for andre EU-byer og derudover møde lignende udfordringer. Warszawa, vinder af 10th-udgaven, er en model for andre, der viser, at der kan gøres meget på meget kort tid, og at engagement kan være nøglen til succes. ”

Europa-Kommissionen modtog 47-ansøgninger til 2020-udgaven. Byen Castellóde la Plana i Spanien og byen Skellefteå i Sverige er vinderne på anden og tredjeplads. Chania i Grækenland, Tartu i Estland og Evreux i Frankrig fik alle en særlig omtale. Chania blev anerkendt for sin brug af teknologi til at give tilgængelig parkering, Tartu for sin græsrods tilgang til tilgængelighed og til sidst Evreux for sit arbejde med skjulte handicap.

Flere oplysninger er tilgængelige i dette pressemeddelelse.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Polen

Kommentarer er lukket.