I september 2017 behandlede Leila Khaled, en dømt palæstinensisk terrorist og et højtstående medlem af det Populære Front for Palæstinensbefrielsen (PFLP), som er på EU's terroristliste, en konference i Europa-Parlamentet, hvor hun berettigede brugen af ​​terrorisme , skriver

Khaled deltog i flykapsler i 1969 og 1970.

Hendes tilstedeværelse i Europa-Parlamentets lokaler gav udtryk for fordømmelser fra jødiske grupper og førte mere end 60-medlemmer af EU-forsamlingen til at skrive et brev til Parlamentets præsident Antonio Tajani, der opfordrer EU-institutionerne og embedsmændene til at fastlægge en "nultolerance" holdning til terrorister og ekstremister og opfordrer Europa-Parlamentet til at være et eksempel i denne henseende.

Tajani reagerede på parlamentsmedlemmerne ved at hævde, at "talere med terroristiske baggrunde eller forbindelser til organisationer på EU's liste over terrorgrupper ikke får lov til at tale i Europa-Parlamentet".

Siden da har Tajani sagt, at der har været en påtegning om hans forslag "for systematisk at nægte adgang til alle personer, der er nævnt i den opdaterede [EU-terroristliste], samt til medlemmer af organisationslister der".

"Jeg har mindet medlemmerne af Europa-Parlamentet og Parlamentets generalsekretærer om, at enhver indsats bør gøres for at sikre, at ingen noterede personer til repræsentanter og enheder, der er nævnt i Rådet, inviteres eller inddrages i Parlamentet eller fremmes gennem begivenheder eller audiovisuelle betyder ", sagde han.

På trods af Tajani's godkendte forslag, en spansk parlamentsmedlem, Manuel Pineda, medlem af Den Europæiske Venstre / Nordisk Grønne Venstre g-gruppe, på 10 juli, mindre end to måneder efter valget af et nyt Europa-Parlament, var vært i samme parlament i Bruxelles - uden problemer - to andre højtstående medlemmer af PFLP, Khaled Barakat og Mohammad al-Khatib samt Barakats kone, Charlotte Kates, som er international koordinator for Samidoun, et "palæstinensisk fængsels solidaritetsnet". De talte om deres støtte til anti-Israel BDS (Boycott, Disinvestment, Sanctions), om Israels tilstedeværelse på Vestbredden og mod Tysklands beslutning om at forbyde Khaled Barakat.

I sidste ende blev Khaled Barakat og Charlotte Kates i virkeligheden udelukket fra at deltage i en palæstinensisk solidaritetsbegivenhed i Berlin af tyske sikkerhedsstyrker. Myndighederne hævdede, at Barakats antisemitiske taler udgjorde en trussel mod den offentlige orden og kunne underminere forbindelserne mellem Tyskland og Israel.

Til trods for at være forbudt i Tyskland blev medlemmerne af PFLP inviteret til at tale i EU-parlamentet af MEP Manuel Pineda, en kommunistisk aktivist, der er stiftende medlem af Unadikum Association, der kæmper for palæstinensiske rettigheder og støtter voldelig modstand. Den spanske politikere har forbindelser til både PFLP og Hamas.

Baseret på definitionen af ​​antisemitisme, som blev vedtaget af Europa-Parlamentet i juni 2017, kan nogle af Pinedas offentliggjorte stillinger muligvis betragtes som antisemitiske.

Spurgte om en reaktion, en talsmand for den nye præsident for Europa-Parlamentet, italiensk David Sassoli, fortalte den europæiske jødiske presse (EJP), at han ikke var opmærksom på hændelsen og ville undersøge og bede om en forklaring.

I sin første offentlige handling som nyvalgte præsident, tidligere denne måned, besluttede Sassoli at hylde alle terrorismens ofre i Europa.

"Vi skal hylde ofrene i Europas hovedstad. Vi skal minde de europæiske borgere, der var ofre for disse angreb. Dette er en hyldest til alle terrorismens ofre. Jeg ønskede at starte min tid som præsident med denne symbolske handling, "sagde han.

Han tilføjede: "Vi er nødt til at forene i vores kamp mod terrorisme, og vi må forblive beslutsom i denne kamp."