EU træder op for støtte til #Ethiopia: Nødhjælp til flygtninge, internt fordrevne og at tackle naturkatastrofer

| December 19, 2018

På et officielt besøg i Etiopien meddelte kommissæren for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides € 89 millioner i humanitær støtte til 2018-2019, mens de besøger EU-bistandsprojekter i Somalias region i det østlige Etiopien, hvor mange mennesker har flygtet deres hjem på grund af intern konflikt.

Taler fra Qologi-lejren for internt fordrevne nær Jijiga, hovedstaden i Somalias region, sagde kommissær Stylianides: "Etiopien er en vigtig partner for Den Europæiske Union. Da landet gennemgår en dybtgående positiv politisk forandring, vil EU styrke støtten til de mest sårbare etiopier. Jeg har set mig selv, hvor afgørende vores EU-humanitære bistand er i fordrevne folks daglige liv. Det hjælper dem med at fodre deres børn, give dem medicin og sende dem til skole. Dette er EU-hjælp, der sparer liv. "

EU-midlerne vil blive brugt til at imødekomme behovene hos de fordrevne i Etiopien, flygtninge fra nabolande samt tackling af naturkatastrofer som tørke. I øjeblikket er der tæt på 3 millioner mennesker fordrevet i landet og omkring 1 millioner flygtninge fra nabolandene. Under hans mission mødtes kommissær Stylianides med den etiopiske præsident Sahle-Work Zewde og Somalia Regionpræsident Mustafa Mohammed Omar. Han afholdt også forskellige møder med andre etiopiske myndigheder, repræsentanter for Den Afrikanske Union og med partnere, der leverede støtte på stedet.

Den fulde pressemeddelelse samt fotos og videoer af missionen er tilgængelige online.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, katastrofer, EU, Europa-Kommissionen, Den Europæiske Unions Solidaritetsfond