Kommissionen præsenterer #EUVietnam handels- og investeringsaftaler for underskrift og konklusion

| Oktober 18, 2018

Europa-Kommissionen har vedtaget handels- og investeringsaftalerne mellem EU og Vietnam og baner vejen for deres underskrift og konklusion. Gennem denne vedtagelse demonstrerer Kommissionen sit tilsagn om at indføre disse aftaler hurtigst muligt. Handelsaftalen vil fjerne næsten alle takster for varer, der handles mellem de to parter. Aftalen indeholder også et stærkt og juridisk bindende engagement i bæredygtig udvikling, herunder respekt for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse og bekæmpelse af klimaændringer med en udtrykkelig henvisning til Paris-aftalen. Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker sagde: "Handels- og investeringsaftalerne med Vietnam er eksempler på Europas handelspolitik. De bringer hidtil usete fordele og fordele for europæiske og vietnamesiske virksomheder, arbejdstagere og forbrugere. De tager fuldt hensyn til de økonomiske forskelle mellem de to parter. De fremmer en regler og værdibaseret handelspolitik med stærke og klare tilsagn om bæredygtig udvikling og menneskerettigheder. Ved at vedtage dem et par timer før de byder deltagerne velkommen på ASEM-EU-topmødet i Bruxelles, viser Kommissionen sit engagement i åben handel og engagement med Asien. Jeg forventer nu, at Europa-Parlamentet og medlemsstaterne skal gøre det nødvendige for aftalen at træde i kraft hurtigst muligt. " Handelskommissær Cecilia Malmström sagde: "Kommissionen har nu leveret to værdifulde og progressive aftaler med Vietnam, som jeg er overbevist om, at Europa-Parlamentet og EU-medlemsstaterne kan støtte. Vietnam har et stort potentiale for EU-eksportører og investorer at gøre forretninger, både nu og i fremtiden. (...) Gennem vores aftaler hjælper vi også med at udbrede europæiske høje standarder og skabe muligheder for dybtgående diskussioner om menneskerettigheder og beskyttelse af borgerne. (...) "A pressemeddelelse, en memo og specifikke faktablade er online med mere information. Kommissær Malmströms pressekonference om handel og investeringsaftaler mellem EU og Vietnam kan ses på EbS her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Vietnam

Kommentarer er lukket.