#Oceana: EU's eksterne fiskerflåde bliver den mest gennemsigtige, ansvarlige og bæredygtige globalt efter lovreformen

Oceana, Environmental Justice Foundation og WWF har hilst velkommen en ny forordning, der blev annonceret i går, og som styrer Den Europæiske Unions omfattende eksterne fiskerflåde, der opererer over hele kloden og er ansvarlig for 28% af EU's samlede fangster. Efter næsten to års forhandlinger skal mere end 23,000-fartøjer følge de samme bæredygtighedsstandarder, uanset hvor de opererer.

Den nye lov hamrede ud mellem Europa-Kommissionen, det Europa-Parlamentet og Ministerrådet for Fiskeri vil:

  • Offentliggør for første gang officielle data om hvilke fartøjer der fisker. Dette vil omfatte private aftaler - hvor et EU-flagskib laver en direkte kontrakt med en ikke-EU-kyststats regering om at fiske i dets farvande - hvilket gør EU's ydre flåde den mest gennemsigtige i verden;
  • Kræver samme stringente standarder for alle fartøjer, der søger tilladelse til at fiske uden for EU-farvande
  • Stop såkaldt misbrug, hvor et fartøj gentagne gange og hurtigt ændrer sit flag med henblik på at omgå bevarelsesforanstaltninger og
  • Sikre, at fiskeriaktiviteter i henhold til private aftaler opfylder EU-standarder. Tidligere kunne de, der var omfattet af sådanne aftaler, fiske uden EU-tilsyn og ikke skulle opfylde EU's ledelseskrav. Disse fartøjer opererede under radaren, uden nogen offentlig eller EU-dækkende information om, hvem der fisker hvor.

Den tidligere forordning, der blev vedtaget siden 2008, resulterede i urimelig konkurrence blandt operatører og forhindrede EU-myndigheder i at sikre, at skibe fiskede lovligt og bæredygtigt. Den nye lov fjerner disse uoverensstemmelser og sikrer, at alle skibe er underkastet samme strenge krav for at fiske uden for EU-farvande.

"De nye regler er et vigtigt skridt fremad for global gennemsigtighed og bekæmpelse af ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (IUU). EU fører med eksempel og nu skal andre gøre det samme i alle hjørner af fiskeriet. Kun med større gennemskuelighed kan vi udrydde IUU-fiskeri, genopbygge verdens fiskerier og hjælpe udviklingslandene, der er stærkt afhængige af denne naturressource, "siger María José Cornax, politik- og advokatdirektør hos Oceana in Europe.

"Vi anbefaler kraftigt EU om disse nye foranstaltninger for at sikre bæredygtigheden og ansvaret for sin eksterne fiskerflåde. Ved at gennemføre denne nye forordning vil EU fortsat lede vejen i den globale kamp mod ulovligt fiskeri. Vi ser nu til andre lande for at lægge mærke til og følge efter, idet der indføres tilsvarende strenge standarder for deres fartøjer. Af stor betydning vil være handling for at gøre dataene om, hvor disse fartøjer fisker offentligt for alle at se. Ved at gøre det vil de også tage vitale skridt for at beskytte de legitime fiskers rettigheder og beskytte vores oceaner for de lokalsamfund, der stoler på dem for deres mad og deres levebrød, "siger Steve Trent, direktør for EJF.

"WWF glæder sig over disse progressive og ambitiøse fiskeripolitikker, der utvivlsomt vil gavne mennesker, kystsamfund, fiskebestande og marine økosystemer. Europa demonstrerer sit engagement i at føre bæredygtig og retfærdig international fiskeriforvaltning og bekæmpe ulovlig fiskeri overalt i verden ", siger dr. Samantha Burgess, leder af den europæiske havpolitik, på WWF-EPO.

Alle ovennævnte organisationer er en del af en koalition af ngo'er. * Skubber for en ambitiøs reform for EU's eksterne flåde, og det hilste aftalen velkommen.

WhoFishesFar.org Er en database oprettet af koalitionen og dens partnere, der for første gang offentliggør data om alle fiskeritilladelser siden 2008 (bortset fra private aftaler), da reguleringen af ​​ekstern flåde blev vedtaget, herunder data om udenlandske fartøjer, der fisker i EU-farvande. Det viser, at i perioden 2008-2015:

  • Visse flåder som Belgien, Danmark, Estland og Sverige havde tendens til at operere tæt på europæiske farvande i det nordøstlige Atlanterhav
  • Frankrig, Tyskland, Irland, Letland, Litauen, Nederlandene, Polen, Portugal, Spanien og Det Forenede Kongerige fik tilladelse til at fiske ud for Vest-Centralafrikas kyster (Kap Verde, Elfenben Coast, Gabon, Guinea, Guinea-Bissau, Mauretanien, Marokko, São Tomé og Príncipeog senegal)
  • Franske, italienske, portugisiske, spanske og britiske fartøjer opereret i det indiske ocean (in IOTC område, og under officielle EU-adgangsaftaler med Comorerne, Madagaskar, mauritius, mozambique og Seychellerne).
  • Tyske, polske og spanske fartøjer fik lov til at fiske i Antarktis farvande (in CCAMLR område)
  • - I de sydlige Stillehavsskibe fra Nederlandene, Letland, Litauen, Polen, Portugal og Spanien var der tilladelse til at fiske (i SPRFMO område)
  • - Europæiske flagskibe, der opererer i det vestlige Stillehav, var alle fiskebærere (i WCPFC område)

tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR), EU, Ulovligt fiskeri, Maritime, Oceana, Overfiskeri