EU frigiver humanitær bistand til #Africa som behov vokser

Den EU-støtte på 47 millioner € vil hjælpe reagere på behovene hos de mest sårbare i de store søer samt i det sydlige Afrika og Det Indiske Ocean.

Europa-Kommissionen har meddelt humanitær bistand til at hjælpe mennesker i nød i de store søer og sydlige Afrika og Det Indiske Ocean regioner, der fortsætter med at tage konsekvenserne af års konflikt og fordrivelse, samt udbredt fødevareusikkerhed og naturkatastrofer.

Af annonceret 47 millioner €, vil € 32 gå til befolkningerne i de store søer - herunder Den Demokratiske Republik Congo (DRC), Rwanda, Burundi, og Tanzania, mens 15 millioner € vil gå til det sydlige Afrika og Det Indiske Ocean , herunder Madagaskar, Malawi, Zimbabwe, Mozambique, Swaziland, og Lesotho.

”Vi står i fuld solidaritet med befolkningen i Afrika. Bistanden meddelte i dag, vil hjælpe de millioner er ramt af tvungen fordrivelse, fødevareusikkerhed, og naturkatastrofer i De Store Søers Område og i den sydlige del af kontinentet. EU er fortsat fast besluttet på at hjælpe folk i nød, uanset hvor de er, og til at forlade ingen bag,”saidCommissioner for humanitær bistand og krisestyring Management Christos Stylianides.

Humanitære partnere i Den Demokratiske Republik Congo, hvor mere end 2 millioner mennesker stadig er fordrevet af interne konflikter, og hvor fejlernæring er høj, vil modtage hovedmassen (22.7 millioner €) af de midler, der er afsat til de store søer. Den regionale konsekvenser af krisen i Burundi vil også være omfattet.

I det sydlige Afrika og Det Indiske Ocean, vil midlerne gå til at hjælpe dem, der berøres af fødevareusikkerhed forårsaget af langvarig tørke, samt til at styrke kapaciteten til at håndtere tilbagevendende katastrofer. Den største del (6.2 millioner €) af pakken vil gå til at reagere på behovene hos de mest sårbare i Madagaskar, som blev ramt af den tropiske cyklon Enawo sidste måned - en af ​​de mest magtfulde cykloner at have påvirket landet under den sidste ti år. Dette har lagt en alvorlig yderligere pres på det land, der har også været kæmper for at klare virkningerne af relaterede fødevareusikkerhed krise El Niño. Mere end 400 000 mennesker er blevet ramt af cyklonen, hvoraf nogle stadig er fordrevet til dato. I kølvandet, udgivet EU yderligere midler til at styrke logistikken kapacitet og for at muliggøre leveringen af ​​humanitær bistand til folk i nød.

Baggrund

De Store Søers Område er vært næsten en million flygtninge, de fleste af dem i Den Demokratiske Republik Congo (omkring 430 000) og Tanzania (næsten 240 000), og mere end to millioner internt fordrevne i DRC selv. Dette genererer betydelige humanitære behov, navnlig på områderne fødevarebistand, ernæring, sundhed, vand og sanitet, husly og beskyttelse.

Europa-Kommissionen er en væsentlig donor til regionen, navnlig yde bistand til de mest sårbare i Den Demokratiske Republik Congo. Det har også udgivet i alt 45.5 millioner € til at reagere på krisen i Burundi siden det startede i april 2015, hvilket fører til flere hundrede tusinde burundierne flygter til nabolandet Tanzania, Rwanda, Den Demokratiske Republik Congo, og Uganda.

Det sydlige Afrika og Det Indiske Ocean er udsat for tilbagevendende naturkatastrofer som cykloner, oversvømmelser og tørke. Det har især været alvorligt påvirket af den seneste El Nino vejr fænomen. Mere end 13 millioner mennesker er i øjeblikket behov for fødevarebistand.

Siden 2012, har Europa-Kommissionen støttede region med næsten 125 millioner € i nødhjælp og katastrofeberedskab. I alt 61 millioner € er blevet frigivet til humanitær bistand siden 2015 specifikt at beskæftige sig med konsekvenserne af El Niño.

tags: , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Afrika, Støtte, EU, Europa-Kommissionen, Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU)