EU skal være proaktiv i at forsvare menneskerettighederne i Saudi-Arabien, Bahrain og Kuwait '

pisketALDE-parlamentsmedlemmerne har udtrykt deres bekymring over den forværrede menneskerettighedssituation i Saudi-Arabien, Bahrain og Kuwait. Myndighederne i Bahrain gennemførte for nylig tre henrettelser, der afsluttede et syvårigt moratorium for dødsstraf, mens syv personer blev henrettet i Kuwait.

I Saudi-Arabien, familien til den Saudi blogger Raif Badawi, vinder af 2015 EP Sakharov-pris for tankefrihed, har ingen nyheder om hans helbred. Raif Badawi blev idømt ti års fængsel og tusind piskeslag for "fornærme islam gennem elektroniske kanaler" og "går ud over realm af lydighed".

Menneskerettighederne er gentagne gange overtrådt i Saudi-Arabien. ALDE MEP'erne enige om, at EU skal overvåge menneskerettighedssituationen situation i regionen nøje og bliver mere aktivt involveret. Det er derfor, ALDE MEP'er finder det vigtigt, at uafhængige observatører får adgang til de tre lande.

MEP Petras Auštrevičius (Liberal Movement Litauen), ALDE-koordinator i Underudvalget om Menneskerettigheder, sagde Europa-Parlamentet bør overveje at sende en fact-finding mission til Den Arabiske Halvø: "Det er utænkeligt, at i moderne tid, Raif Badawi, prismodtageren den Europæiske Parliament'sSakarov's prisen for tankefrihed i 2015, stadig i fængsel. Jeg synes, det er vigtigt, at de europæiske Parliament's delegationsbesøg denne modige whistle-blower at finde ud af om hans tilstand og for at drøfte andre presserende menneskerettighedsspørgsmål med Saudi myndigheder så hurtigt som muligt. "

ALDE MEP, Marietje Schaake (D66, Nederlandene), medlem af delegationen for forbindelserne med den arabiske halvø, tilføjede: "De henrettelser, der gennemføres i Bahrain, er et dybt regressivt skridt. Der er fortsat spørgsmål om, hvorvidt fangerne fik en retfærdig rettergang. To andre personer, Mohammad Ramadan og Hussein Moosa, er stadig i overhængende risiko for henrettelse. Dødsstraf skal fordømmes, altid og overalt. Menneskerettighedssituationen i Saudi-Arabien forbliver lige så bekymrende. En kendsgerning er nødvendig for at lære mere om detaljerne på jorden. "

tags: , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, Kuwait, Saudi Arabien