Følg os

EU

Europa-Parlamentet i denne uge: ACP, klimaforhandlinger, nationale budgetter og syriske flygtningekrise

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20120124PHT36092_originalMed udvalg, der sidder i Bruxelles i denne uge, skal MEP'er drøfte de økonomiske prioriteter for 2015 og Kommissionens syn på budgetforslaget for eurolandene. Blandt andre punkter på dagsordenen vil være menneskerettigheder i Rusland, den syriske flygtningekrise, menneskehandel og beskyttelse af børn. Ud over udvalgets forretning møder MEP'er deres kolleger fra stater i Afrika, Caribien og Stillehavet, og en parlamentarisk delegation deltager i klimaforhandlinger i Lima.

Den 28. samling i Den Blandede Parlamentariske Forsamling AVS-EU finder sted i Strasbourg i de første tre dage af december. AVS består af 79 stater i Afrika, Caribien og Stillehavet. Blandt de emner, der skal drøftes, er økonomisk vækst, forsoning efter konflikt, ebola og terrorisme.
Fra mandag den 1. december vises de tre film, der konkurrerer om LUX Filmprisen, i de næste to uger i Europa-Parlamentet. MEP'er kan stemme på en vinder indtil 16. december med prisoverrækkelsen, der finder sted i Strasbourg den følgende dag. FNs klimakonference, eller COP 20, begynder den 1. december. En delegation af MEP'er ledet af formanden for Parlamentets miljøudvalg Giovanni La Via (PPE, Italien), vil deltage i konferencen. COP 20 samler verdensledere i Lima med det formål at nå en ny emissionsreduktionsaftale efter 2020.
I mellemtiden vil MEP'er i Bruxelles diskutere økonomiske vækstprioriteter med EU-kommissærerne Valdis Dombrovskis, Pierre Moscovici og Marianne Thyssen under tirsdagens (2. december) fælles møde i Parlamentets økonomiske anliggender og beskæftigelsesudvalg. Udvalget for økonomiske anliggender vil også drøfte Kommissionens synspunkt på 2015-udkastet til budgetter for eurozonelandene med økonomiske og finansielle kommissær Moscovici.

Mandag eftermiddag præsenterer vinderne af dette års Charlemagne Youth Prize deres projekter for kultur- og uddannelsesudvalget.
Medlemmer af komitéen for udenrigsanliggender mødes med den russiske tidligere olie tycoon Mikhail Khodorkovsky tirsdag eftermiddag. Udgivet fra fængslet i december 2013 og anerkendt af Amnesty International som en samvittighedsfange, vil han diskutere menneskerettighedssituationen i Rusland. Derefter vil MEP'er møde den libanesiske premierminister Tammam Salam for at diskutere den udfoldende humanitære krise som et resultat af konflikten i Syrien.

reklame

Også på tirsdag vil et fælles møde mellem borgernes frihedsrettigheder og kvindernes rettighedsudvalg diskutere, hvordan man tackler menneskehandel. Tjenestemænd fra både EU og FN vil forelægge rapporter om emnet.
Under onsdagens fælles møde i udenrigsudvalget og underudvalget om menneskerettigheder vil MEP'er diskutere, hvordan man bedre kan beskytte børn i væbnede konflikter og stoppe rekrutteringen af ​​børnesoldater.

Mere information

reklame

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending