Følg os

Europa-Parlamentet

ALDE Party glæder jordskred afstemning om enkelt-sæde traktatændring

DEL:

Udgivet

on

Europa-Parlamentet-StrasbourgALDE-partiet har hilst den skelsættende afstemning i Europa-Parlamentet den 20. november velkommen, hvor MEP'er kategorisk besluttede sig for en traktatændring, der ville give dem mulighed for at beslutte, hvor de skulle mødes.

483 MEP'er valgte traktatændring, mens 141 stemte imod.

Den månedlige Bruxelles-Strasbourg-shuttle er blevet fordømt som uholdbar, og mange mener, at Parlamentet ville være mere effektivt, omkostningseffektivt og miljøvenligt, hvis det var placeret ét sted. ALDE-partiet har længe slået til lyd for behovet for, at Europa-Parlamentet skal have én plads i stedet for to: Bruxelles og Strasbourg.

Liberaldemokraternes MEP Edward McMillan-Scott er i spidsen for kampagnen for at afslutte det månedlige træk. Han sagde: "Dette er første gang, afstemningen om, hvorvidt traktaten skal ændres og lade parlamentet og ikke regeringerne bestemme, hvor forsamlingen skal sidde, er kommet før et plenarmøde."

"På et tidspunkt, hvor opfordringen til EU-reformer ikke kan ignoreres, og især i betragtning af den økonomiske krise, Europa har været ude for i en årrække nu, kan omkostningerne ved at flytte forsamlingen mellem Bruxelles og Strasbourg ikke retfærdiggøres."

Forpligtelsen for Europa-Parlamentet til at mødes 12 gange om året i Strasbourg er skrevet i de europæiske traktater. I løbet af de sidste par år har MEP'er stemt for, at Parlamentet skal have et enkelt sæde, men kun en enstemmig beslutning fra EU-medlemsstaterne kan ændre traktaten.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending