Følg os

Europa-Kommissionen

Erklæring fra Barroso efter sit møde med Aung San Suu Kyi

DEL:

Udgivet

on

Aung San Suu Kyi i Westminster Hall"God eftermiddag, mine damer og herrer. Før jeg begynder med vores erklæringer om at byde Aung San Suu Kyi velkommen til Europa-Kommissionen, lad mig fortælle jer, at jeg lige har lært om luftfartsulykken i Namur, og jeg var chokeret over at vide, at der var nogle ofre. Jeg vil i dette øjeblik udtrykke min inderlige medfølelse med ofrenes familier og venner.

"Jeg kan godt huske, at hun ikke for længe siden stadig var i husarrest med begrænsede borgerlige rettigheder. Men gennem disse år blev hun aldrig glemt af os, og jeg husker at fremsætte flere bønner for hendes løsladelse. Det er derfor med enorm glæde, at jeg møder hende nu som en fri person og respekteret politisk leder i sit land. Hvilken forskel!

"Siden vi sidst mødtes i november sidste år, da jeg besøgte Myanmar, er de historiske ændringer i landet fortsat, og vores forbindelser er udvidet betydeligt - især med ophævelsen af ​​sanktionerne og genindførelsen af ​​den generelle præferenceordning. Myanmar vender en side i landets historie, og vi vender side om i vores bilaterale forhold.

"Den Europæiske Union er imidlertid meget opmærksom på, at vejen til demokratisering stadig er ufuldstændig, og at der skal gøres mere. Men viljen er der, og Myanmar fortjener det internationale samfunds støtte til at fortsætte med sin politiske og økonomiske reformproces. Vi vil fortsat spille en hovedrolle i det internationale samfund i denne henseende.

"Jeg er glad for, at vores samarbejde er udviklet inden for udvikling og humanitær bistand og handel og investeringer. Vores udviklingssamarbejde er mere end fordoblet i værdi, og dets anvendelsesområde er udvidet. I de sidste to år har vi forpligtet 150 millioner euro i tilskud .

"Desuden støtter vi fred og etnisk forsoning. Den Europæiske Union er den største donor til Myanmars fredsstøtte, som inkluderer støtte til aktiviteterne i Myanmar Peace Center - som jeg indviede i november sidste år - og etniske og civile aktører.

"Den Europæiske Union vil også begynde at tilvejebringe kapacitetsopbygning til Myanmar-politistyrken om crowd management og samfundspolitik. Denne aktivitet vil også omfatte uddannelse af menneskerettigheder og øget bevidsthed om retsstatsprincipper og praksis. Dette projekt blev ikke kun anmodet af Regering, men også af Aung San Suu Kyi som formand for underudvalget for retsstatsprincippet.

reklame

"Desuden vil vi hjælpe dig med at styrke flerpartidemokrati. Vi kan tilbyde en europæisk valgobservationsmission - dette ville være et udtryk for tillid til processen, men det kræver en officiel invitation fra de burmesiske myndigheder. Vi vil arbejde sammen med Myanmars myndigheder for at sikre, at valget i 2015 bliver troværdigt, gennemsigtigt og inklusivt. Jeg tillægger dette den største betydning, fordi det kun er med valg, der betragtes som åbne, demokratiske og retfærdige, at der er fuld legitimitet i processen, og du kan faktisk sige det .at demokratisering kommer til et vellykket resultat.

"Fru Aung San Suu Kyi, du sagde med rette en gang, at" frihed og demokrati er drømme, du aldrig giver op ". Tak for aldrig at give op. Du er et levende eksempel på, hvordan en person kan ændre historiens gang. Din utrættelige kamp for demokrati, frihed og forlig skal din imponerende modstandsdygtighed og enorme overbevisning inspirere os alle. Som jeg sagde under vores møde, var dit eksempel, jeg er sikker, ikke kun en stor inspiration for befolkningen i Myanmar, men over hele verden , for alle dem, der mener, at kynikere ikke er rigtige. At vi kan ændre forholdene, når vi har en stærk tro, og vi har modet og beslutsomheden til at kæmpe for vores drømme på en måde, så drømmene en dag kan blive en realitet. Og vi er her netop for at gøre det: at hjælpe drømmen om et demokratisk, frit, forenet Myanmar til at blive en realitet til gavn for sit folk, for hele regionen og for verden. "

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending