Følg os

Bangladesh

Det er tid til at følge Glasgow-klimapagten

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På intet andet tidspunkt i menneskehedens historie har en sag vist sig mere presserende end at tackle klimaændringer; aldrig har der været mere på spil for os på denne planet, vi kalder hjem, og for hver art, vi deler den med, skriver Sheikh Hasina, premierminister i Bangladesh.

Spændende taler og inspirerende sprog er dog kun hule følelser nu - blot tom retorik og fint-spundet intet i fraværet af den robuste handling, som videnskabsmænd længe har opfordret til.

For befolkningen i Sylhet i Bangladesh, der står over for de værste oversvømmelser i et århundrede, er ord ikke tæt på nok. Ord forhindrede ikke oversvømmelser i at bortføre deres hjem, ødelægge deres levebrød, dræbe deres kære. Og tweets om støtte eller små hjælpepakker er ikke nær nok til de 33 millioner, der blev ramt af oversvømmelserne i Pakistan i sidste måned.

I stedet er det, jeg opfordrer til i dag, handling - handling for at opfylde afgivne løfter sidste år ved COP26, De Forenede Nationers klimakonference i Glasgow, for at hjælpe nationer som mit med at møde de hårdeste realiteter på en opvarmende planet. Og mens verdens ledere forbereder sig på at samles igen, denne gang Sharm El-Sheikh, opfordrer jeg mine ærede kolleger til at finde midlerne til at overholde de forpligtelser, de har givet, og til i det mindste at fordoble hensættelserne til tilpasning såvel som finansiering inden 2025.

Denne lovede økonomiske støtte fra udviklede lande bør betragtes som en moralsk forpligtelse - og den er afgørende for klimasårbare lande som mit. Dette kan heller ikke overlades til en fremtidig dato. Hvis det skal beskytte mod de vidtrækkende konsekvenser af klimaforandringerne, som vi har kæmpet mod og fortsætter med at kæmpe i netop dette øjeblik, skal bistanden være øjeblikkelig.

Bangladesh bidrager pt 0.56 % til globale kulstofemissioner, og alligevel er andelen af ​​skader, der påføres vores nation som følge af klimaændringer, overvældende.

Stigende havniveauer, kysterosion, tørke, varme og oversvømmelser vil alle fortsætte med at tage alvorlige konsekvenser for vores økonomi. De vil skabe kaos på vores infrastruktur og landbrugsindustri, da vi står over for betydelige udfordringer med at afværge, minimere og adressere tab og skader forbundet med klimaændringspåvirkninger, herunder ekstreme og langsomt indtrædende begivenheder. 

Undersøgelser viser, at vores BNP forventes at blive væsentligt reduceret på grund af menneskeskabt opvarmning, og gennemsnitsindkomsten forventes at være 90 procent lavere i 2100, end den ellers ville have været. Intergovenmental Panel on Climate Change (IPCC) Assessment Report projekterer, at Bangladesh vil opleve en nettostigning i fattigdom på cirka 15 procent i 2030 på grund af klimaændringer.

reklame

Det ville være let at blive modløs, når man står over for så dystre prognoser, når opfordringen til omgående handling er uhørt af mange, og fremskridtene går så langsomt. Det ville være meget lettere at bukke under for lammelsen af ​​angst - men vi må stå imod.

Og i Bangladesh gør vi netop det.

Over for så alvorlige trusler har vi hidtil været i stand til at opnå en relativt robust og konsekvent vækst. Det har vi også afsløret Mujib Climate Prosperity Plan for at håndtere spørgsmål om klimaændringer, fra dekarbonisering af vores energinetværk til grønne investeringsinitiativer - både nu og i fremtiden - alt sammen i et forsøg på at flytte vores bane fra sårbarhed til modstandsdygtighed og til gengæld til velstand. 

Vi var de første blandt udviklingslandene til at vedtage en omfattende klimaændringsstrategi og handlingsplan tilbage i 2009. Indtil videre har vi afsat 480 millioner dollars til at implementere forskellige tilpasnings- og afbødningsprogrammer.

Temperaturerne i Storbritannien i år oversteg 40 grader Celsius for første gang i registreret historie|Christopher Furlong/Getty Images

I øjeblikket implementerer vi også et boligprojekt for klimaflygtninge i vores kystdistrikt Cox's Bazar, der sigter mod at opføre 139 bygninger med flere etager til husly for omkring 5,000 klimaflygtningefamilier. Og i løbet af mine 18 år som premierminister har min regering givet hjem til omkring 3.5 millioner mennesker til dato.

I mellemtiden har vi vedtaget "Bangladesh Delta Plan 2100", som har til formål at forme et sikkert, klimabestandigt og velstående delta. Og hvert år planter mit parti millioner af unge træer for også at øge vores lands trædækning.

Som tidligere formand for Climate Vulnerable Forum (CVF) og V20, fortsætter Bangladesh med at fokusere på at fremme klimasårbare landes interesser. Det er ikke nok bare at overleve; vi har til hensigt at lykkes, at være en global leder, at vise vores naboer og verden, at der stadig er en vej til en håbefuld fremtid - men vi kan ikke gøre dette alene.

Det internationale samfunds ord skal vende sig til handling, én gang for alle.

Den stigning på 40 milliarder dollars i tilpasningsfinansiering, der blev aftalt i Glasgow, skal betragtes som en indledende investering i vores fælles fremtid. Ellers vil omkostningerne ved passivitet være enorme: Sidste års IPCC Working Group II-rapport allerede advaret at det globale BNP-tab kan ramme 10 til 23 procent i 2100 - langt højere end tidligere forudsagt.

Hvert år der går mere kraftfuldt fremhæver vores planets dybt forbundne natur i det 21. århundrede, hvor forsyningsledninger og energiafhængighed kaster en lang skygge over os alle. Dette år har allerede bragt flere rekordstore varmebegivenheder over hele verden, med temperaturer i Storbritannien over 40 grader Celsius for første gang i registreret historie. 

Klimaforandringer, tab og skader er allerede med os, uanset hvor vi ønsker at lede. Det udspiller sig over hele verden på et utal af måder. og de problemer, som klimasårbare nationer som mit står over for, vil snart nok stå for døren til andre nationer. 

Hvis vi skal have noget håb om at klare denne store udfordring, må vi erkende, at oversvømmelserne i Bangladesh, brandene i Californien, tørken i Europa - alt sammen udløst af blot en temperaturstigning på 1.2 grader - hænger sammen og skal konfronteres med hinanden. sammen.

De løfter, der blev givet sidste år, skal opfyldes; ord skal endelig føre til handling.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending