Følg os

Bangladesh

'Rickshaw Girl': En fejring af det bengalske folks ånd bringer Bangladesh til et internationalt publikum

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En film, der viser en teenagepiges kamp for at overleve og forsørge sin familie, er blevet en succes blandt unge publikummer. Rickshaw pige skjuler ikke, hvor hårdt livet kan være, men hylder også beslutsomheden og talentet hos sin centrale karakter, skriver Nick Powell.

Rickshaw pige er en film, der burde inspirere publikum i alle aldre, men den er blevet et særligt populært valg på unges filmfestivaler. Den fortæller historien om Naima, en landsbypige, som er en talentfuld maler. Da hendes far bliver syg og ikke længere kan forsørge familien, tager den modige og beslutsomme teenager til Dhaka for at finde arbejde med at træde på en rickshaw.

Da filmen blev vist i Bruxelles som en del af den internationale filmfestival for unge publikummer (Filem'On), dukkede dens stjerne, Novera Orishi, op via videolink efter visningen. Hun sagde, at "filmen var hårdt arbejde, men let, fordi den var sjov". Den fysisk krævende rolle krævede først tre måneder i gymnastiksalen, så hun rent faktisk kunne trampe en rickshaw på stedet i Dhaka.

Novera Orishi

Hun følte, at hendes rolle havde demonstreret, hvordan "bengalske piger er stærke og egenrådige, søde og beslutsomme". Hun tilføjede, at for hendes karakter var den hårde verden i rickshawgaragen først og fremmest et sted med muligheder.

Instruktøren, Amitabh Reza Chowdhury, var i Bruxelles til visningen. Han fortalte mig bagefter, at han ikke ønskede at fejre selve rickshawen, som han beskrev som "slet ikke et humant køretøj". Han ønskede snarere at give udtryk for livet for de mennesker, der er afhængige af muskelkraft til at transportere passagerer, ofte dobbelt så tunge som de er.

Det, han ønskede at fejre, var rickshawkunst, malerier på køretøjernes karrosseri, som er vidunderlige og smukke produkter af fantasien. I Rickshaw pige, fremstår Naima som en fin udøver af denne døende kunstform. Filmen er i sandhed og bogstaveligt talt meget farverig.

Nick Powell taler med instruktør Amitabh Reza Chowdhury

"Stop aldrig med at male, stop aldrig med det, du vil gøre", var Amitabh Reza Chowdhurys budskab. “Og det er mit liv, på samme måde som jeg ville gøre mig til filmskaber, og intet stoppede mig. Jeg fandt ud af, at hvis du fokuserer på det, du vil gøre, bliver du bare ved med at gøre det, hvis du virkelig er passioneret”.

reklame

“Hvis du spørger mig, skal jeg forlade Bangladesh og tage et sted hen og lave film, nej det gør jeg ikke. Jeg er ikke interesseret. Jeg vil gerne være der og lave film med folket. Det er min passion”. Han talte med stor hengivenhed om området ved floden i Dhaka, hvor han skød Rickshaw pige og hvor han har filmet før.

"Fra hver landsby og småby kommer folk til dette sted. De kommer om morgenen, når der er en puls, jeg altid nyder. Jeg elsker de mennesker, hvor alle kommer for at arbejde og drømme - og det er altid min historie”.

Dermed ikke sagt, at en af ​​Bangladeshs mest produktive instruktører mangler rækkevidde. Hans næste film bliver et drama om en konspirationsretssag i 1969, som var en central begivenhed i landets befrielseskamp.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending