Slut med os

Dyrevelfærd

'End the Cage Age' - En historisk dag for dyrevelfærd

Udgivet

on

Věra Jourová, næstformand for værdier og gennemsigtighed

I dag (30. juni) foreslog Europa-Kommissionen et lovgivningsmæssigt svar på 'End the Cage Age' European Citizens 'Initiative (ECI) støttet af over en million europæere fra 18 forskellige stater.

Kommissionen vil vedtage et lovgivningsforslag inden 2023 om at forbyde bure for et antal husdyr. Forslaget vil udfase og endelig forbyde brugen af ​​bursystemer til alle dyr, der er nævnt i initiativet. Det vil omfatte dyr, der allerede er omfattet af lovgivningen: æglæggende høner, søer og kalve; og andre nævnte dyr, herunder: kaniner, trækker, lagopdrættere, slagtekyllinger, vagtler, ænder og gæs. For disse dyr har Kommissionen allerede bedt EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet) om at supplere det eksisterende videnskabelige bevis for at bestemme de nødvendige betingelser for forbud mod bur.

Som en del af sin Farm to Fork-strategi har Kommissionen allerede forpligtet sig til at foreslå en revision af lovgivningen om dyrevelfærd, herunder om transport og opdræt, som i øjeblikket gennemgår en fitnesskontrol, der skal afsluttes inden sommeren 2022.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides sagde: ”I dag er en historisk dag for dyrevelfærd. Dyr er følsomme væsener, og vi har et moralsk samfundsmæssigt ansvar for at sikre, at dyrene på gården afspejler dette. Jeg er fast besluttet på at sikre, at EU forbliver i spidsen for dyrevelfærd på den globale scene, og at vi lever op til samfundets forventninger. ”

Parallelt med lovgivningen vil Kommissionen søge specifikke støtteforanstaltninger inden for nøglerelaterede politikområder. Især vil den nye fælles landbrugspolitik yde finansiel støtte og incitamenter - såsom det nye øko-ordningsinstrument - for at hjælpe landmændene med at opgradere til mere dyrevenlige faciliteter i overensstemmelse med de nye standarder. Det vil også være muligt at bruge Just Transition Fund og Recovery and Resilience Facility til at støtte landmænd i tilpasningen til burfrie systemer.

Dyrevelfærd

Brug af antibiotika hos dyr er faldende

Udgivet

on

Anvendelsen af ​​antibiotika er faldet og er nu lavere hos fødevareproducerende dyr end hos mennesker PDF icon seneste rapport offentliggjort af Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC).

Efter en One Health-tilgang præsenterer rapporten fra de tre EU-agenturer data om antibiotikaforbrug og udvikling af antimikrobiel resistens (AMR) i Europa for 2016-2018.

Det betydelige fald i antibiotikabrug hos fødevareproducerende dyr tyder på, at de foranstaltninger, der træffes på landsplan for at reducere brugen, viser sig at være effektive. Anvendelse af en klasse antibiotika kaldet polymyxiner, som inkluderer colistin, næsten halveret mellem 2016 og 2018 i fødevareproducerende dyr. Dette er en positiv udvikling, da polymyxiner også bruges på hospitaler til behandling af patienter inficeret med multiresistente bakterier.

reklame

Billedet i EU er forskelligt - situationen varierer betydeligt efter land og antibiotikaklasse. For eksempel anvendes aminopenicilliner, 3. og 4. generations cephalosporiner og quinoloner (fluoroquinoloner og andre quinoloner) mere hos mennesker end hos fødevareproducerende dyr, mens polymyxiner (colistin) og tetracycliner bruges mere til fødevareproducerende dyr end hos mennesker .

Forbindelsen mellem brug af antibiotika og bakterieresistens

Rapporten viser, at brugen af ​​carbapenemer, 3. og 4. generation cephalosporiner og quinoloner hos mennesker er forbundet med resistens over for disse antibiotika i Escherichia coli infektioner hos mennesker. Lignende foreninger blev fundet for fødevareproducerende dyr.

Rapporten identificerer også forbindelser mellem antimikrobielt forbrug hos dyr og AMR i bakterier fra fødevareproducerende dyr, hvilket igen er forbundet med AMR i bakterier fra mennesker. Et eksempel på dette er Campylobacter spp. bakterier, som findes i fødevareproducerende dyr og forårsager fødevarebårne infektioner hos mennesker. Eksperter fandt en sammenhæng mellem resistens hos disse bakterier hos dyr og resistens hos de samme bakterier hos mennesker.

Bekæmpelse af AMR gennem samarbejde

AMR er et betydeligt globalt folkesundhedsproblem, der repræsenterer en alvorlig økonomisk byrde. One Health-metoden implementeret gennem samarbejde mellem EFSA, EMA og ECDC og resultaterne i denne rapport kræver en fortsat indsats for at tackle AMR på nationalt, EU og globalt niveau i sundhedssektorerne.

Mere information

Læs

Dyretransporter

Hjælp landmænd med at afslutte buredyrkning

Udgivet

on

”Vi støtter stærkt borgerinitiativet 'End the Cage Age' for husdyr. Sammen med 1.4 millioner europæere beder vi Kommissionen om at foreslå de rigtige foranstaltninger til at afslutte burebrug, ”sagde Michaela Šojdrová MEP, PPE-gruppemedlem i Parlamentets landbrugsudvalg.

”Dyrevelfærd kan bedst garanteres, når landmænd får de rette incitamenter til det. Vi støtter en jævn overgang fra bure til alternative systemer inden for en tilstrækkelig overgangsperiode, der overvejes specifikt for hver art, ”tilføjede Šojdrová.

Da Europa-Kommissionen har lovet at foreslå ny lovgivning om dyrevelfærd i 2023, understreger Šojdrová, at der skal foretages en konsekvensanalyse inden 2022, herunder omkostningerne til den nødvendige transformation på både kort og lang sigt. ”Da forskellige arter, æglæggende høner eller kaniner, kræver forskellige betingelser, skal forslaget dække disse forskelle med en art efter art, inden 2027. Landmænd har brug for overgangsperioder og en kompensation for de højere produktionsomkostninger,” sagde Šojdrová.

reklame

”For at garantere dyrevelfærd og for ikke at skade vores europæiske landmænd har vi brug for effektiv kontrol, hvis importerede produkter overholder EU's dyrevelfærdsstandarder. Importerede produkter skal overholde europæiske dyrevelfærdsstandarder, så vores højkvalitetsproduktion ikke erstattes af import af lav kvalitet, ”understregede Šojdrová.

Læs

Dyrevelfærd

130.000 får fra Rumænien forventes at dø på grund af Suez-flaskehalsen

Udgivet

on

Du tror måske, at Suez-krisen er forbi, men ikke for de hundreder af tusinder af levende dyr, der stadig er fanget i Suez-overgangen, dyr der nu løber tør for mad og vand. Der kommer i alt over 200.000 levende dyr fra Colombia, Spanien og mere end halvdelen fra Rumænien, som endnu ikke har nået destinationen. De vil sandsynligvis dø, da foder og vand hurtigt løber ud i de overfyldte skibe, der fører dem til deres slagtning - skriver Cristian Gherasim

Den maritime blokade, der blev genereret af Ever Given, er muligvis passeret, men der er stadig mange skibe, der tager sig af levende dyr over tusinder af kilometer, der ikke engang har krydset Suez på trods af forventninger om, at de måske har fået prioritet på grund af den skrøbelige last og det faktum, at de er dage efter planen.

Dyrevelfærds-NGO'er forklarede, at selvom EU-lovgivningen kræver, at transportører indlæser 25 procent mere mad end planlagt til deres rejse i tilfælde af forsinkelser, sker det sjældent.

reklame

Dyrerettigheds-NGO'er siger, at selv med bufferen på 25 procent ville disse skibe nu løbe tør for dyrefoder længe før de ankom til havn.

For eksempel skulle skibe, der forlod Rumænien den 16. marts, ankomme til Jordan den 23. marts, men i stedet nåede det tidligst havnen den 1. april. Det er en forsinkelse på ni dage. Selvom skibet havde de krævede 25 procent ekstra dyrefoder, ville det kun have varet i 1.5 dage

Nogle af de 11 skibe, der var fulde til randen, der forlod Rumænien med 130.000 levende dyr til de Persiske Golfstater, er løbet tør for mad og vand, selv før Ever Given blev frigivet. Rumænske myndigheder sagde i en pressemeddelelse, at de er blevet informeret om, at disse skibe prioriteres, men intet af den slags skete, sagde NGO'er.

Det er meget sandsynligt, at vi aldrig vil kende størrelsen af ​​den værste maritime dyrevelfærdskatastrofe i historien, da transportører regelmæssigt kaster døde dyr overbord for at skjule beviset. Mere end så vil Rumænien heller ikke frigive disse oplysninger, fordi de ikke ser godt ud, og myndighederne ved, at de vil føre til efterforskning.

Levende dyr bages langsomt levende i den brændende varme fra disse begrænsede metalbeholdere.

Gentagen undersøgelser viste dyr eksporteret til Golflandene, der døde af de høje temperaturer, blev aflæsset voldsomt fra skibe, klemt i bilkufferter og slagtet af ufaglærte slagtere

Rumænien eksporterer en hel del levende dyr på trods af de forfærdelige forhold. Det er blevet udpeget af Europa-Kommissionen for dets dårlige praksis med hensyn til eksport af levende dyr. Først sidste år druknede mere end 14,000 får, da et fragtskib kantrede ud for Sortehavskysten. Et år før opfordrede EU-kommissæren for fødevaresikkerhed til at udsætte live eksport på grund af varmen. Rumænien fordoblede derefter deres eksport.

Eksport af levende dyr er ikke kun grusomt, men også skadeligt for økonomien. Landmænd, der mangler lokale kødforarbejdningsfaciliteter, siger, at de mister penge ved at skulle sende deres husdyr til udlandet. Levende dyr sælges 10 gange billigere, end hvis kødet skulle behandles i landet og derefter eksporteres.

Eksport af levende dyr fra Rumænien forbliver uformindsket selv i de varme sommermåneder på trods af gentagne advarsler fra Bruxelles, på trods af at lande som Australien og New Zeeland stoppede det, og på trods af at dette var en økonomisk vrøvl. Eksperter og undersøgelser viser, at forarbejdet og kølet kød ville være mere fordelagtigt, medføre økonomiske fordele og højere afkast

Læs
reklame
reklame
reklame

trending