Slut med os

Miljø

Fremme af offshore vedvarende energi til et klimaneutralt Europa

Udgivet

on

For at hjælpe med at nå EU's mål om klimaneutralitet inden 2050 præsenterer Europa-Kommissionen i dag EU-strategien om vedvarende energi til havs. Strategien foreslår at øge Europas offshore vindkapacitet fra det nuværende niveau på 12 GW til mindst 60 GW inden 2030 og til 300 GW inden 2050. Kommissionen sigter mod at supplere dette med 40 GW havenergi og andre nye teknologier såsom flydende vind og solenergi inden 2050.

Denne ambitiøse vækst vil være baseret på det enorme potentiale på tværs af alle Europas havbassiner og på den globale lederposition for EU-virksomheder i sektoren. Det vil skabe nye muligheder for industrien, skabe grønne arbejdspladser over hele kontinentet og styrke EU's globale lederskab inden for offshore energiteknologier. Det vil også sikre beskyttelsen af ​​vores miljø, biodiversitet og fiskeri.

Den europæiske viceformand for Green Deal, Frans Timmermans, sagde: ”Dagens strategi viser, at det er presserende og muligt at øge vores investering i offshore vedvarende energi. Med vores enorme havbassiner og industrielle lederskab har Den Europæiske Union alt, hvad den har brug for for at tage udfordringen op. Offshore vedvarende energi er allerede en ægte europæisk succeshistorie. Vi sigter mod at gøre det til en endnu større mulighed for ren energi, job af høj kvalitet, bæredygtig vækst og international konkurrenceevne. ”

Energikommissær Kadri Simson sagde: ”Europa er verdens førende inden for offshore vedvarende energi og kan blive et kraftcenter for sin globale udvikling. Vi skal intensivere vores spil ved at udnytte al potentialet ved havvind og ved at fremme andre teknologier såsom bølge, tidevand og flydende sol. Denne strategi sætter en klar retning og skaber en stabil ramme, som er afgørende for offentlige myndigheder, investorer og udviklere i denne sektor. Vi er nødt til at øge EU's indenlandske produktion for at nå vores klimamål, fodre den voksende efterspørgsel efter elektricitet og støtte økonomien i dens genopretning efter COVID. ”

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: “Dagens strategi skitserer, hvordan vi kan udvikle offshore vedvarende energi i kombination med andre menneskelige aktiviteter såsom fiskeri, akvakultur eller skibsfart og i harmoni med naturen. Forslagene vil også give os mulighed for at beskytte biodiversiteten og adressere mulige socioøkonomiske konsekvenser for sektorer, der er afhængige af et godt helbred i marine økosystemer og dermed fremme en sund sameksistens inden for det maritime rum. ”

For at fremme opskalering af offshore energikapacitet vil Kommissionen tilskynde til grænseoverskridende samarbejde mellem medlemsstater om langsigtet planlægning og implementering. Dette vil kræve integrering af mål for udvikling af offshore vedvarende energi i de nationale maritime planer, som kyststaterne skal forelægge Kommissionen inden marts 2021. Kommissionen vil også foreslå en ramme i henhold til den reviderede TEN-E-forordning for langsigtet offshore-netplanlægning. , der involverer regulatorer og medlemslandene i hvert havbassin.

Kommissionen anslår, at der er behov for investeringer på næsten 800 mia. EUR frem til 2050 for at nå de foreslåede mål. For at hjælpe med at generere og frigøre denne investering vil Kommissionen:

  • Giv en klar og støttende juridisk ramme. Med henblik herpå præciserede Kommissionen i dag også reglerne for elmarkedet i et ledsagende arbejdsdokument fra personalet og vil vurdere, om der er behov for mere specifikke og målrettede regler. Kommissionen vil sikre, at revisionen af ​​retningslinjerne for statsstøtte om energi og miljøbeskyttelse og direktivet om vedvarende energi letter en omkostningseffektiv anvendelse af vedvarende offshore-energi.
  • Hjælp med at mobilisere alle relevante fonde til at støtte sektorens udvikling. Kommissionen tilskynder medlemsstaterne til at bruge Recovery and Resilience Facility og samarbejde med Den Europæiske Investeringsbank og andre finansielle institutioner for at støtte investeringer i offshore energi gennem InvestEU. Horizon Europe-midler vil blive mobiliseret til at støtte forskning og udvikling, især inden for mindre modne teknologier.
  • Sikre en styrket forsyningskæde. Strategien understreger behovet for at forbedre produktionskapaciteten og havneinfrastrukturen og øge den passende kvalificerede arbejdsstyrke for at opretholde højere installationshastigheder. Kommissionen planlægger at etablere en dedikeret platform for offshore-vedvarende energikilder inden for Industrial Energy Forum for at samle alle aktører og tage fat på udvikling af forsyningskæden.

Offshore vedvarende energi er et hurtigt voksende globalt marked, især i Asien og USA, og giver muligheder for EU-industrien rundt om i verden. Gennem sit Green Deal-diplomati, handelspolitik og EU's energidialoger med partnerlande vil Kommissionen støtte global anvendelse af disse teknologier.

For at analysere og overvåge miljømæssige, sociale og økonomiske virkninger af vedvarende energi til havs på havmiljøet og de økonomiske aktiviteter, der er afhængige af det, vil Kommissionen regelmæssigt høre et samfund af eksperter fra offentlige myndigheder, interessenter og forskere. I dag har Kommissionen også vedtaget et nyt vejledningsdokument om udvikling af vindenergi og EU's naturlovgivning.

Baggrund

Havvind producerer ren elektricitet, der konkurrerer med og undertiden er billigere end eksisterende fossilbrændstofbaseret teknologi. Europæiske industrier udvikler hurtigt en række andre teknologier til at udnytte kraften i vores have til produktion af grøn elektricitet. Fra flydende havvind til teknologi til havenergi som bølger og tidevand, flydende solcelleanlæg og brugen af ​​alger til produktion af biobrændstoffer, europæiske virksomheder og laboratorier er i øjeblikket i spidsen.

Offshore Vedvarende Energistrategi sætter den højeste ambition for implementering af havvindmøller (både fastbund og flydende), hvor kommerciel aktivitet er langt fremme. I disse sektorer har Europa allerede opnået uovertruffen teknologisk, videnskabelig og industriel erfaring, og der findes allerede stærk kapacitet på tværs af forsyningskæden fra produktion til installation.

Strategien understreger mulighederne på tværs af alle EU's havbassiner - Nordsøen, Østersøen, Sortehavet, Middelhavet og Atlanterhavet - og for visse kyst- og øsamfund, men fordelene ved disse teknologier er ikke begrænset til kystnære regioner. Strategien fremhæver en bred vifte af indre områder, hvor fremstilling og forskning allerede understøtter udvikling af energi til havs.

Mere information

Offshore strategi for vedvarende energi

Arbejdsdokument fra personalet om strategien for vedvarende energi til havs

Notat (Q&A) om strategien for Offshore Vedvarende Energi

Faktaark om strategien for vedvarende energi til havs

Faktaark om offshore vedvarende energi og nøgleteknologier

Offshore strategi for vedvarende energi strategi

 

Biodiversitet

Offentlig høring om sammenhæng mellem tab af biodiversitet og pandemier som COVID-19 

Udgivet

on

Parlamentets høring om 'Står over for den sjette masseudryddelse og øger risikoen for pandemier: Hvilken rolle spiller EU's biodiversitetsstrategi for 2030' afholdes i dag (14. januar).

Høringen er arrangeret af Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og vil tage fat på tabet af biodiversitet og i hvilket omfang dette øger risikoen for pandemier på grund af ændringer i arealanvendelse, klimaændringer og handel med vilde dyr. Den rolle, som EU's biodiversitetsstrategi for 2030 kan spille for at imødegå tab af biodiversitet og for at øge EU's og den globale forpligtelse til biodiversitet, vil blive drøftet.

Mellemstatslige platform for biodiversitet og økosystemtjenester Eksekutivsekretær dr. Anne Larigauderie og Det Europæiske Miljøagenturs administrerende direktør dr. Hans Bruyninckx åbner den offentlige høring.

Det detaljerede program er tilgængeligt : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Du kan følge høringen live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra kl. 9 i dag.

EU's biodiversitetsstrategi for 2030

Torsdag eftermiddag vil medlemmerne drøfte ordførerens udkast til betænkning César Luena (S&D, ES), som reagerer på Kommissionens biodiversitetsstrategi for 2030 og glæder sig over ambitionsniveauet i strategien. Udkastet til betænkning understreger, at alle de vigtigste direkte drivkræfter for naturændring skal tages op og udtrykker bekymring over jordforringelse, virkningen af ​​klimaændringer og det faldende antal bestøvere. Den behandler også spørgsmålene om finansiering, mainstreaming og styringsrammen for biodiversitet, opfordrer til et Green Erasmus-program med fokus på restaurering og bevarelse og understreger behovet for international handling, herunder med hensyn til havstyring.

Du kan følge udvalgets møde direkte : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra 13h15.

Mere information 

Continue Reading

Miljø

Investeringsplan for Europa understøtter opførelse og drift af nye vindmølleparker i Portugal

Udgivet

on

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) yder 65 millioner euro til EDP Renováveis ​​SA (EDPR) til finansiering af opførelse og drift af to landmølleparker i de portugisiske distrikter Coimbra og Guarda. EIB - bidraget er bakket op af en garanti fra Europæiske Fond for Strategisk Investments (EFSI), den vigtigste søjle i investeringsplanen for Europa. Vindmølleparkerne forventes at have en samlet kapacitet på 125 MW og skabe ca. 560 job i projektets anlægsfase.

Når vindmølleparkerne er operationelle, vil de bidrage til, at Portugal opfylder sine energi- og klimaplanmål samt Kommissionens bindende mål om at have mindst 32% af det endelige energiforbrug fra vedvarende kilder inden 2030.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: ”Denne aftale mellem EIB og EDP Renováveis, støttet af investeringsplanen for Europa, er en vinder for både klima og økonomi. Finansieringen, der støttes af Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer, vil finansiere nye landmølleparker i det vestlige og nordlige Portugal og hjælpe landet med at nå sine ambitiøse mål for energi og klimaplan og skabe nye arbejdspladser i processen. ”

Investeringsplan for Europa har hidtil mobiliseret 535 mia. € i investeringer i hele EU, hvoraf 16% til energirelaterede projekter. Pressemeddelelsen er tilgængelig : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Biodiversitet

Ét Planet-topmøde: Præsident von der Leyen opfordrer til en ambitiøs, global og spilændrende aftale om biodiversitet

Udgivet

on

Den 11. januar deltog Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen i 'One Planet Summit' for biodiversitet via videokonference. I sin tale understregede præsident von der Leyen, at "2021 bliver året, hvor verden vender et nyt blad for vores planet" på COP15 for naturen i Kunming i maj i år. Hun opfordrede til en "ambitiøs, global og spilskiftende Paris-stil aftale ", der skal udarbejdes på COP15, da dette ikke kun vedrører bæredygtig udvikling, men også ligestilling, sikkerhed og livskvalitet. Præsidenten gentog Europas vilje til at vise vejen og bringe så mange partnere som mulig om bord, mens han førte af handling og ambitioner derhjemme. Præsident von der Leyen talte også om forbindelsen mellem tab af biodiversitet og COVID-19: ”Hvis vi ikke hurtigst muligt handler for at beskytte vores natur, er vi måske allerede i starten af en tid med pandemier. Men vi kan gøre noget ved det. Det har brug for samordnet global handling og lokal bæredygtig udvikling. Og ligesom vi samarbejder for vores 'One Planet', er vi nødt til at arbejde sammen for vores 'One Health'. ”

Ursula von der Leyen talte på topmødet, der var vært for Frankrig, FN og Verdensbanken, hvordan Kommissionen arbejder for at bevare biodiversiteten: ”Dette viser, at vende et nyt blad for naturen alt sammen kommer til lokal handling og global ambition. Dette er grunden til, at vi med den europæiske grønne aftale øger vores egen handling og ambition - både lokalt og globalt. Og den nye, grønnere fælles landbrugspolitik vil hjælpe os med at beskytte levebrød og fødevaresikkerhed - mens vi beskytter vores natur og vores klima. ” Endelig mindede hun deltagerne om Europas "pligt til at sikre, at vores indre marked ikke driver skovrydning i lokalsamfund i andre dele af verden."

Se talen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede., læs det fuldt ud : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Lær mere om Kommissionens arbejde for at beskytte vores planets biodiversitet : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending