Følg os

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame

Regionsudvalget (RU)

FN's 2030-mål for bæredygtig udvikling skal være vejledende for det europæiske opsving

Udgivet

on

Europæiske lokale og regionale ledere opfordrer FN's mål for bæredygtig udvikling til at blive sat øverst på Den Europæiske Unions dagsorden og beder EU-institutionerne og medlemslandene om at sikre deres gennemførelse inden 2030. I en mening vedtaget i dag af sin plenarforsamling, fremhæver Det Europæiske Regionsudvalg (Regionsudvalget), at COVID-19-pandemien har vist betydningen af ​​bæredygtig udvikling, og at SDG kan hjælpe med at bevæge sig hen imod en sammenhængende, helhedsorienteret vision inden for Næste generation af EU. En nylig Regionsudvalg-undersøgelse påpeger imidlertid manglen på eksplicit og gennemsigtig henvisning til FN's SDG i mange nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner.

Den igangværende pandemi og dens forventede økonomiske, sociale og miljømæssige konsekvenser viser, at det haster med at støtte "lokaliseringen" af SDG'erne for at opbygge på en mere retfærdig måde og undgå fremtidige sundhedskriser. SDG'er skal hjælpe medlemsstaternes økonomier med at gendanne og levere de digitale og grønne overgange på stedet. Imidlertid, en nylig undersøgelse bestilt af Regionsudvalget slog alarm om manglende involvering af regioner og byer i nationale genopretningsplaner, mens der i mange tilfælde mangler klare henvisninger til SDG, hvilket reducerer muligheden for en fælles forståelse af planerne.

Ricardo Rio (PT / EPP), ordfører og borgmester i Braga, sagde: "SDG'erne forsvandt næsten fra EU-fortællingen: der er ingen overordnet strategi og ingen effektiv mainstreaming eller koordinering af SDG'er i Europa-Kommissionens interne regeringsførelse. Dette er desto mere slående som parallelt fortsatte de lokale og regionale myndigheders forpligtelse med at øge målene. De foreløbige resultater af vores OECD-Regionsudvalg viser tydeligt, at de lokale og regionale myndigheder er godt engageret i et bæredygtigt opsving baseret på målene. 40% af respondenterne har brugt dem før pandemien og nu begyndte at bruge dem til at tackle genopretningen, mens 44% planlægger at gøre det for at komme sig efter COVID-19. Dette er en stor mulighed for alle beslutningstagere at komme stærkere tilbage fra denne krise, og jeg vil sammen med OECD aktivt fortaler for det på EU-niveau. "

reklame

OECD estimerer at 65% af de 169 mål for de 17 SDG'er ikke kan nås uden involvering af eller koordinering med lokale og regionale myndigheder. I øvrigt, resultaterne af en ny CoR-OECD fælles undersøgelse viser, at 60% af de lokale og regionale regeringer mener, at COVID-19-pandemien har ført til større overbevisning om, at SDG'erne kan hjælpe med at tage en mere holistisk tilgang til genopretning. Derfor beklager Regionsudvalget, at SDG'erne gradvist har mistet terræn i EU-fortællingen med en lavere profil inden for EU-politikudvikling, der truer deres chancer for gennemførelse inden 2030.

Regionsudvalgets medlemmer opfordrer de europæiske ledere til at være ambitiøse og konsekvente i deres indenrigs- og udenrigspolitiske dagsordener og erklære med et klart formål, at EU skal være en leder og synlig forkæmper i gennemførelsen af ​​SDG'erne på alle regeringsniveauer. Udtalelsen påpeger, at mål for bæredygtig udvikling bør skabe en sammenhængende ramme for alle EU-politikker og hjælpe med at tilpasse prioriteterne for alle finansieringsprogrammer. Ikke desto mindre forekommer forbindelsen mellem FN-målene og de vigtigste europæiske initiativer som den nye industrielle strategi undertiden svag. Desuden opfordrer det Europa-Kommissionen til at bruge den næste årlige bæredygtige vækststrategi 2022 til formelt at integrere SDG'er i det europæiske semester, bedre forbinde SDG'er og Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet (hjørnestenen i næste generation af EU) og bekræfter udtrykkeligt målene for bæredygtig udvikling som en måde, hvorpå EU kan forme et bæredygtigt opsving.

Lokale og regionale ledere beder Europa-Kommissionen om at forny programmet SDG-platform med flere interessenter eller oprette en anden dialogplatform med indflydelse og struktureret opfølgning for at fremme ekspertise fra alle de forskellige interessenter fra offentlige og private institutioner vedrørende 2030-dagsordenen og rådgive Kommissionen direkte.

reklame

Ordføreren hr. Rio fremsendte indkaldelsen til fremtrædende EU-beslutningstagere allerede tirsdag, når han tog ordet på Brussels Economic Forum 2021, den europæiske årlige flagskibs økonomiske begivenhed sammen med præsident Von der Leyen og den tyske kansler Angela Merkel.

Baggrund

Regionsudvalget og OECD gennemførte sammen en undersøgelse mellem maj og midten af ​​juni 2021 om SDG'er som en ramme for COVID-19-genopretning i byer og regioner. Undersøgelsen omfattede 86 svar fra kommuner, regioner og formidlende enheder i 24 EU-lande plus et par andre OECD og ikke-OECD-lande. De foreløbige resultater blev præsenteret tirsdag under den fjerde udgave af programmet Byer og regioner til SDG'erne rundebord, en to-dages online begivenhed, der fokuserede på SDG'erne som en ramme for langsigtede COVID-19 genopretningsstrategier i byer og regioner. Dokumentet er tilgængeligt her.

Regionsudvalget vedtog en første udtalelse om 'Bæredygtige mål (SDG): et grundlag for en langsigtet EU-strategi for et bæredygtigt Europa inden 2030'i 2019 af ordfører Arnoldas Abramavičius (LT / EPP) Medlem af Zarasai District Municipal Council.

I november 2020 offentliggjorde Europa-Kommissionen arbejdsdokumentet Levering af FN's mål for bæredygtig udvikling - En omfattende tilgang.

Læs

Miljø

Europæiske Udviklingsdage 2021: Kørsel af den globale debat om grøn handling forud for topmødet i Kunming og Glasgow

Udgivet

on

Det førende globale forum for udviklingssamarbejde Europæiske udviklingsdage (EDD), begyndte den 15. juni med at reflektere over vejen til FN's biodiversitetskonference (CBD COP15) i Kunming i oktober og Glasgow COP26 i november 2021. Mere end 8,400 registrerede deltagere og mere end 1,000 organisationer fra over 160 lande er til stede ved arrangementet, der slutter i dag (16. juni), med to hovedemner: en grøn økonomi for mennesker og natur og beskyttelse af biodiversitet og mennesker. Forummet inkluderer deltagelse af højttalere på højt niveau fra Den Europæiske Union, Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen; Jutta Urpilainen, kommissær for internationale partnerskaber; og Virginijus Sinkevičius, kommissær for miljø, oceaner og fiskeri; såvel som De Forenede Nationer med Amina Mohammed, vicegeneralsekretær; Henrietta Fore, UNICEFs administrerende direktør; HRH Prinsesse Laurentien af ​​Holland, præsident for Fauna og Flora International; Maimunah Mohd Sharif, administrerende direktør for FN-habitat.

Dette års udgave har lagt særlig vægt på synspunkter fra unge ledere med ekspertise og aktive bidrag til at finde løsninger til klimaindsats. Med en EDD virtuel global landsby, der præsenterer innovative projekter og banebrydende rapporter fra 150 organisationer over hele verden og specielle begivenheder om virkningen af ​​COVID-19-pandemien, er disse to dage en enestående mulighed for at diskutere og forme en mere retfærdig og grønnere fremtid . Det EDD's websted og program er tilgængelige online såvel som en komplet pressemeddelelse.

reklame

Læs

Økonomi

Globalt Europa: € 79.5 mia. Til støtte for udvikling

Udgivet

on

EU vil investere 79.5 mia. EUR i udvikling og internationalt samarbejde i nabolandene og længere væk inden 2027, Samfund.

Som en del af sit budget 2021-2027 reviderer Den Europæiske Union, hvordan den investerer uden for blokken. Efter en milepælsaftale med EU-lande i december 2020 stemmer MEP'erne under juni plenarmøde i Strasbourg om oprettelse af en Global Europe-fond på 79.5 mia. €, der fusionerer flere eksisterende EU-instrumenter, herunder Den Europæiske Udviklingsfond. Denne strømlining vil gøre det muligt for EU mere effektivt at opretholde og fremme sine værdier og interesser verden over og reagere hurtigere på nye globale udfordringer.

Instrumentet skal finansiere EU's udenrigspolitiske prioriteringer i de kommende syv år og støtte bæredygtig udvikling i EU-nabolandesamt i Afrika syd for Sahara, Asien, Amerika, Stillehavet og Caribien. Globalt Europa vil støtte projekter, der bidrager til at løse problemer såsom udryddelse af fattigdom og migration og fremme EU - værdier som f.eks menneskerettigheder og demokrati.

reklame

Programmet vil også støtte global multilateral indsats og sikre, at EU er i stand til at leve op til sine forpligtelser i verden, herunder målene for bæredygtig udvikling og Parisaftalen. Tredive procent af programmets samlede finansiering vil bidrage til opnåelse klimamål.

Mindst € 19.3 mia. Er øremærket til EU's nabolande, hvor € 29.2 mia. Skal investeres i Afrika syd for Sahara. Global europæisk finansiering vil også blive afsat til hurtig indsats, herunder krisestyring og konfliktforebyggelse. EU vil styrke sin støtte til bæredygtige investeringer verden over under Den Europæiske Fond for Bæredygtig Udvikling Plus, som vil udnytte privat kapital som supplement til direkte udviklingsbistand.

I forhandlinger med Rådet sikrede Parlamentet MEP'ernes øgede engagement i strategiske beslutninger vedrørende programmet. Når den er godkendt, finder forordningen om det globale Europa anvendelse med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2021.

reklame

Globalt Europa er en af 15 EU-flagskibsprogrammer støttet af Parlamentet i forhandlingerne om EU 's budget for 2021-2027 og EU-genopretningsinstrument, som samlet vil give Unionen mulighed for at yde mere end 1.8 billioner euro i finansiering i de kommende år.

Det globale Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending