Slut med os

Økonomi

Finansministrene debatterer kommende grønne skatter

Udgivet

on

EU's økonomi- og finansministre samledes i Lissabon i dag (22. maj) til et uformelt ECOFIN-møde arrangeret af det portugisiske formandskab for Rådet for Den Europæiske Union. Ministrene diskuterede det økonomiske opsving fra pandemien, og hvordan europæiske grønne skatter kunne stimulere og tilskynde til en mere retfærdig og hurtigere klimatransition. 

Mødet var en chance for at diskutere 'kulstofgrænsejusteringsmekanismen' (CBAM) og gennemgangen af ​​energibeskatning med henblik på at favorisere vedvarende energikilder frem for mere forurenende energikilder, såsom fossile brændstoffer. Revisionen er en del af EU's bestræbelser på at overføre klimaet til at nå målene for den europæiske grønne aftale. 

I juli forelægger Europa-Kommissionen sin Fit for 55-pakke, som vil omfatte en revision af EU's klima- og energilovgivning. Kommissionens administrerende vicepræsident for økonomi Valdis Dombrovskis erkendte, at især CBAM ikke ville være let og sagde, at forslaget ville blive gradvist indført over tid og sandsynligvis oprindeligt fokuseret på de mere energiintensive sektorer som f.eks. cement og stål. 

Dombrovskis sagde, at EU for at være i overensstemmelse med WTO ville være nødt til at udfase gratis emissionstildelinger, som den blev faset i CBAM. 

I energibeskatningen sagde EVP, at områder som maritimt og luftfartsbrændstofforbrug ville blive overvejet. 

enstemmighed

Som svar på et spørgsmål erkendte Dombrovskis, at princippet om enstemmighed inden for beskatning gør beslutningstagningen vanskeligere, men pegede på den nylige succes i kampen mod baseerosion og fortjenesteændring.  

Corporate skatteregler

Big-tech virksomheder, der får historiske ændringer i deres internationale skatteaftaler

Udgivet

on

For nylig er nogle af verdens rigeste vartegn og lande nået til enighed om lukning af internationale skattehuller, der er godkendt af de største multinationale selskaber. Nogle af disse teknologivirksomheder har de største aktiekurser på aktiemarkedet, såsom Apple, Amazon, Google og så videre.

Mens teknisk beskatning længe har været et problem, som internationale regeringer har været nødt til at blive enige om indbyrdes, deler væddemål også lignende problemer, især på grund af dets stigning i popularitet og tilladt legalisering globalt. Her har vi leveret en sammenligning af nye væddemålssider som følger de korrekte skatteregler og lovligheder, der er nødvendige for international brug.

Under G7-topmødet - som vores sidste rapporter talte om emnet for Brexit og handelsaftalerrepræsentanter for De Forenede Stater, Frankrig, Tyskland, Det Forenede Kongerige, Canada, Italien og Japan, kom til en samlet aftale om at støtte de globale selskabsskattesatser på mindst 15%. Det var enigt om, at dette skulle ske, da disse virksomheder skulle betale skat, hvor deres forretning er i drift, og til det land, de opererer i. Skatteunddragelse er længe blevet propageret ved hjælp af initiativer og smuthuller, der er fundet af selskabsenheder, denne enstemmige beslutning vil sætte en stop for at holde teknologivirksomheder ansvarlige.

Denne beslutning menes at være år i træk, og G7-topmøderne har længe ønsket at nå til en aftale om at skabe historie og reformere det globale beskatningssystem for den stigende innovation og digitale tidsalder, der er i horisonten. At få virksomheder til at lide æble, Amazon og Google tager ansvar, holder beskatningen i skak for, hvad der skønnes at være en bølge af deres udvikling og engagement i udlandet. Rishi Sunak, Det Forenede Kongeriges finansminister, har nævnt, at vi befinder os i den økonomiske krise i pandemien, at virksomheder skal holde deres vægt og bidrage til reformeringen af ​​den globale økonomi. Reformeret beskatning er et skridt fremad for at opnå det. Globale teknologivirksomheder som Amazon og Apple er steget massivt i aktionærpriserne for hvert kvartal efter det store fald sidste år, hvilket gør teknologi til en af ​​de mest bæredygtige sektorer at få skat fra. Naturligvis er ikke alle enige om sådanne kommentarer, idet skattehuller længe har været en sag og sag for fortiden.

Den aftale, der er aftalt, vil lægge massivt pres på andre lande under G20-mødet, der skal finde sted i juli. At have en basis for aftale fra parterne i G7 gør det meget sandsynligt, at andre lande vil nå til enighed med nationer som Australien, Brasilien, Kina, Mexico osv., Der skal være til stede. Lande med lavere skatteparadis som Irland forventer lavere satser med et minimum på 12.5%, hvor andre kan være højere afhængigt. Det forventedes, at skattesatsen på 15 procent ville være højere på mindst 21%, og lande, der er enige heri, mener, at der skal indstilles et grundniveau på 15% med muligheder for mere ambitiøse satser afhængigt af destination og region, som multinationale virksomheder driver og betaler skat fra.

Continue Reading

Corporate skatteregler

Store landes skatteaftale afslører splid i Europa

Udgivet

on

By

4 minut læses

Europæisk konkurrencekommissær Margrethe Vestager iført beskyttelsesmaske forlader EU-kommissionens hovedkvarter i Bruxelles, Belgien 15. juli 2020. REUTERS / Francois Lenoir / File Photo

En global aftale om selskabsskat ser ud til at bringe et højdepunkt i en dybtliggende EU-kamp, ​​der sætter store medlemmer Tyskland, Frankrig og Italien mod Irland, Luxembourg og Holland. Læs mere.

Selvom de mindre EU-partnere i centrum for en årelang kamp om deres gunstige skatteregimer, hilste Group of Seven-aftalen velkommen den 5. juni for en minimumssats på mindst 15%, forudsiger nogle kritikere problemer med at gennemføre den.

Europa-Kommissionen, EU's direktør, har længe kæmpet for at få enighed inden for blokken om en fælles tilgang til beskatning, en frihed, der er nidkært bevogtet af alle dens 27 medlemmer, både store og små.

"De traditionelle skattebesparelser i EU forsøger at holde rammerne så fleksible som muligt, så de kan fortsætte med at drive forretning mere eller mindre som normalt," sagde Rebecca Christie fra Bruxelles-tænketank Bruegel.

Paschal Donohoe, Irlands finansminister og præsident for Eurogruppen for sine jævnaldrende i euroområdet, gav G7-velhavende landes aftale, som skal godkendes af en langt bredere gruppe, en lunken velkomst.

"Enhver aftale skal imødekomme små og store landes behov," sagde han på Twitter og pegede på de "139 lande", der er nødvendige for en bredere international aftale.

Og Hans Vijlbrief, stedfortrædende finansminister i Holland, sagde på Twitter, at hans land støttede G7-planerne og allerede havde taget skridt til at stoppe skatteundgåelse.

Selvom EU-embedsmænd privat har kritiseret lande som Irland eller Cypern, er det politisk anklaget for at tackle dem offentligt, og blokens sortliste over 'usamarbejdsvillige' skattecentre nævner på grund af dets kriterier ikke EU-havne.

Disse har blomstret ved at tilbyde virksomheder lavere satser gennem såkaldte brevkassecentre, hvor de kan bogføre overskud uden at have en betydelig tilstedeværelse.

"Europæiske skatteparadiser har ingen interesse i at give efter," sagde Sven Giegold, et grønt partimedlem af Europa-Parlamentet, der lobbyede for mere retfærdige regler, om udsigterne til forandring.

Ikke desto mindre bød Luxembourgs finansminister Pierre Gramegna velkommen til G7-aftalen og tilføjede, at han ville bidrage til en bredere diskussion for en detaljeret international aftale.

Skønt Irland, Luxembourg og Holland hilste den længe kæmpede reform velkommen, havde Cypern et mere bevogtet svar.

"De små EU-medlemslande skal anerkendes og tages i betragtning," sagde Cyperns finansminister Constantinos Petrides til Reuters.

Og endda G7-medlemmer Frankrig kan have svært ved helt at tilpasse sig de nye internationale regler.

”Store lande som Frankrig og Italien har også skattestrategier, som de er fast besluttede på at overholde,” sagde Christie.

Tax Justice Network rangerer Holland, Luxembourg, Irland og Cypern blandt de mest fremtrædende globale havne, men inkluderer også Frankrig, Spanien og Tyskland på sin liste.

Europas divisioner blussede op i 2015, efter at dokumenter kaldet 'LuxLeaks' viste, hvordan Luxembourg hjalp virksomheder med at kanalisere overskud, mens de betalte ringe eller ingen skat.

Det førte til en nedtrapning af Margrethe Vestager, EU's magtfulde antitrustchef, der anvendte regler, der forhindrede ulovlig statsstøtte til virksomheder, idet hun argumenterede for, at sådanne skatteaftaler udgjorde urimelige subsidier.

Vestager har indledt undersøgelser af det finske papiremballageselskab Huhtamaki for tilbagebetaling til Luxembourg og efterforskning af den hollandske skattemæssige behandling af InterIKEA og Nike.

Holland og Luxembourg har afvist, at ordningerne er i strid med EU-reglerne.

Men hun har haft tilbageslag som sidste år, da Retten udsendte sin ordre til iPhone-producenten Apple (AAPL.O) at betale 13 mia. € (16 mia. dollar) i irske tilbagebetalingsskatter, en afgørelse, der nu appelleres.

Vestagers ordre om, at Starbucks skulle betale millioner i hollandsk tilbagebetaling, blev også afvist.

På trods af disse nederlag er dommere enige i hendes tilgang.

"En fair beskatning er en topprioritet for EU," sagde en talsmand for Europa-Kommissionen: "Vi er fortsat forpligtede til at sikre, at alle virksomheder ... betaler deres rimelige andel af skat."

Især Holland har understreget en vilje til at ændre sig efter kritik af dets rolle som kanal for multinationale selskaber til at flytte overskud fra et datterselskab til et andet uden at betale ingen eller lave skatter.

Det indførte en regel i januar om beskatning af royalties og rentebetalinger, der sendes af hollandske virksomheder til jurisdiktioner, hvor selskabsskattesatsen er mindre end 9%.

"Kravet om retfærdighed er vokset," sagde Paul Tang, et hollandsk medlem af Europa-Parlamentet. "Og nu er det kombineret med et behov for at finansiere investeringer."

($ 1 = € 0.8214)

Continue Reading

Økonomi

Globalt Europa: € 79.5 mia. Til støtte for udvikling

Udgivet

on

EU vil investere 79.5 mia. EUR i udvikling og internationalt samarbejde i nabolandene og længere væk inden 2027, Samfund.

Som en del af sit budget 2021-2027 reviderer Den Europæiske Union, hvordan den investerer uden for blokken. Efter en milepælsaftale med EU-lande i december 2020 stemmer MEP'erne under juni plenarmøde i Strasbourg om oprettelse af en Global Europe-fond på 79.5 mia. €, der fusionerer flere eksisterende EU-instrumenter, herunder Den Europæiske Udviklingsfond. Denne strømlining vil gøre det muligt for EU mere effektivt at opretholde og fremme sine værdier og interesser verden over og reagere hurtigere på nye globale udfordringer.

Instrumentet skal finansiere EU's udenrigspolitiske prioriteringer i de kommende syv år og støtte bæredygtig udvikling i EU-nabolandesamt i Afrika syd for Sahara, Asien, Amerika, Stillehavet og Caribien. Globalt Europa vil støtte projekter, der bidrager til at løse problemer såsom udryddelse af fattigdom og migration og fremme EU - værdier som f.eks menneskerettigheder og demokrati.

Programmet vil også støtte global multilateral indsats og sikre, at EU er i stand til at leve op til sine forpligtelser i verden, herunder målene for bæredygtig udvikling og Parisaftalen. Tredive procent af programmets samlede finansiering vil bidrage til opnåelse klimamål.

Mindst € 19.3 mia. Er øremærket til EU's nabolande, hvor € 29.2 mia. Skal investeres i Afrika syd for Sahara. Global europæisk finansiering vil også blive afsat til hurtig indsats, herunder krisestyring og konfliktforebyggelse. EU vil styrke sin støtte til bæredygtige investeringer verden over under Den Europæiske Fond for Bæredygtig Udvikling Plus, som vil udnytte privat kapital som supplement til direkte udviklingsbistand.

I forhandlinger med Rådet sikrede Parlamentet MEP'ernes øgede engagement i strategiske beslutninger vedrørende programmet. Når den er godkendt, finder forordningen om det globale Europa anvendelse med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2021.

Globalt Europa er en af 15 EU-flagskibsprogrammer støttet af Parlamentet i forhandlingerne om EU 's budget for 2021-2027 og EU-genopretningsinstrument, som samlet vil give Unionen mulighed for at yde mere end 1.8 billioner euro i finansiering i de kommende år.

Det globale Europa 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending