Slut med os

Landbrug

Kommissionen godkender en rumænsk ordning på ca. 46 mio. EUR til støtte for aktiviteten hos kvægavlere, der er ramt af koronavirusudbrud

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en mere end 225 millioner rumænsk RON-ordning (ca. € 46 mio.) Til støtte for kvægavlernes aktivitet i forbindelse med koronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtte Midlertidig ramme. I henhold til ordningen vil den offentlige støtte have form af direkte tilskud til delvis at imødegå det tab af indkomst, som kvægavlerne har lidt på grund af koronavirusudbruddet. Kommissionen fandt, at den rumænske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Især i) støtten overstiger ikke 225,000 EUR pr. Modtager, der er aktiv i den primære landbrugssektor, der leveres af den midlertidige ramme og (ii) ordningen løber indtil 31. december 2021.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen i henhold til EU's regler for statsstøtte. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre tiltag, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.62827 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Landbrug

Putins mål for at tæmme fødevarepriser truer kornsektoren

Udgivet

on

By

Ører af hvede ses ved solnedgang i en mark nær landsbyen Nedvigovka i Rostov-regionen, Rusland 13. juli 2021. REUTERS / Sergey Pivovarov
En mejetærsker høster hvede i en mark nær landsbyen Suvorovskaya i Stavropol-regionen, Rusland 17. juli 2021. REUTERS / Eduard Korniyenko

Under en tv-session med almindelige russere i sidste måned pressede en kvinde præsident Vladimir Putin på høje fødevarepriser, skriver Polina Devitt og Darya Korsunskaya.

Valentina Sleptsova udfordrede præsidenten om, hvorfor bananer fra Ecuador nu er billigere i Rusland end indenlandsk producerede gulerødder og spurgte, hvordan hendes mor kan overleve på en "eksistensløn" med omkostningerne til hæfteklammer som kartofler så høje, ifølge en optagelse af den årlige begivenhed.

Putin erkendte, at høje madomkostninger var et problem, herunder med "den såkaldte borschkurv" med basale grøntsager, der skyldte på de globale prisstigninger og indenlandske mangler. Men han sagde, at den russiske regering havde taget skridt til at løse problemet, og at andre foranstaltninger blev drøftet uden at uddybe det.

reklame

Sleptsova repræsenterer et problem for Putin, der er afhængig af bredt offentligt samtykke. De stejle stigninger i forbrugerpriserne foruroliger nogle vælgere, især ældre russere med små pensioner, der ikke ønsker at vende tilbage til 1990'erne, da en himmelsk stigende inflation førte til madmangel.

Det har fået Putin til at skubbe regeringen til at tage skridt til at tackle inflationen. Regeringens skridt har inkluderet en afgift på hvedeeksport, som blev indført i sidste måned på permanent basis, og loft over detailprisen på andre basale fødevarer.

Men ved at gøre dette står præsidenten over for et hårdt valg: når han forsøger at afværge utilfredshed blandt vælgere til stigende priser, risikerer han at skade Ruslands landbrugssektor, idet landets landmænd klager over, at de nye skatter fraråder dem at foretage langsigtede investeringer.

Bevægelserne fra Rusland, verdens største hvedeeksportør, har også fodret inflationen i andre lande ved at øge kornomkostningerne. En stigning i eksportafgiften, der blev afsløret i midten af ​​januar, sendte for eksempel globale priser til deres højeste niveau i syv år.

Putin står ikke over for nogen øjeblikkelig politisk trussel forud for parlamentsvalget i september, efter at de russiske myndigheder gennemførte en voldsom nedbrydning af modstandere, der var knyttet til fængslet i Kreml-kritikeren Alexei Navalny. Navalnys allierede er forhindret i at deltage i valget og forsøger at overtale folk til at stemme taktisk for alle bortset fra det regerende pro-Putin-parti, selvom de andre største partier i strid alle støtter Kreml i de fleste større politiske spørgsmål.

Imidlertid er fødevarepriserne politisk følsomme, og det er en del af Putins mangeårige kernestrategi at indeholde stigninger for at holde folk stort set tilfredse.

"Hvis prisen på biler stiger kun et lille antal mennesker," sagde en russisk embedsmand, der er fortrolig med regeringens fødevareinflationspolitik. "Men når du køber mad, du køber hver dag, får det dig til at føle, at den samlede inflation stiger dramatisk, selvom det ikke er tilfældet."

Som svar på Reuters spørgsmål sagde Kreml-talsmand Dmitry Peskov, at præsidenten var imod situationer, hvor prisen på indenlandske produkter "stiger urimeligt."

Peskov sagde, at det ikke havde noget at gøre med vælgernes valg eller stemning, idet han tilføjede, at det havde været en konstant prioritet for præsidenten selv inden valget indtil valget. Han tilføjede, at det var op til regeringen at vælge, hvilke metoder der skulle bekæmpe inflationen, og at den reagerede både på sæsonbetingede prisudsving og globale markedsforhold, som er blevet påvirket af coronaviruspandemien.

Ruslands økonomiministerium sagde, at de foranstaltninger, der blev indført siden starten af ​​2021, har bidraget til at stabilisere fødevarepriserne. Sukkerpriserne er steget med 3% indtil videre i år efter 65% vækst i 2020, og brødpriserne er steget med 3% efter 7.8% vækst i 2020, sagde det.

Sleptsova, der er statsfjernsyn identificeret som fra byen Lipetsk i det centrale Rusland, svarede ikke på en anmodning om kommentar.

Forbrugerinflationen i Rusland er steget siden begyndelsen af ​​2020, hvilket afspejler en global tendens under COVID-19-pandemien.

Den russiske regering reagerede i december, efter at Putin offentligt kritiserede den for at være langsom til at reagere. Den fastsatte en midlertidig afgift på hvedeeksport fra midten af ​​februar, inden den indførtes permanent fra 2. juni. Den tilføjede også midlertidige detailpriser på sukker og solsikkeolie. Hætterne på sukker udløb den 1. juni, dem til solsikkeolie er på plads indtil den 1. oktober.

Men forbrugerinflationen - som inkluderer mad såvel som andre varer og tjenester - er fortsat stigende i Rusland, en stigning på 6.5% i juni fra året før - det er den hurtigste sats på fem år. Samme måned steg fødevarepriserne med 7.9% fra året før.

Nogle russere ser regeringens indsats som utilstrækkelig. Da reallønningerne falder såvel som den høje inflation, falder ratings for det herskende Forenede Rusland-parti ved et flerårigt lavpunkt. Læs mere.

Alla Atakyan, en 57-årig pensionist fra badebyen Sochi i Sortehavet, fortalte Reuters, at hun ikke syntes, at foranstaltningerne havde været tilstrækkelige, og at det havde en negativ indvirkning på hendes syn på regeringen. Prisen på gulerødder "var 40 rubler (0.5375 $), derefter 80 og derefter 100. Hvordan kommer det?" spurgte den tidligere lærer.

Moskva pensionist Galina, der spurgte, at hun kun skulle identificeres ved sit fornavn, klagede også over stejle prisstigninger, inklusive brød. ”Den elendige hjælp, som folk har fået, er næsten intet værd,” sagde 72-åringen.

På spørgsmålet fra Reuters, om dets foranstaltninger var tilstrækkelige, sagde økonomiministeriet, at regeringen forsøgte at minimere de pålagte administrative foranstaltninger, fordi for stor indblanding i markedsmekanismer generelt skaber risici for forretningsudvikling og kan medføre produktmangel.

Peskov sagde, at "Kreml anser regeringens handling for at bremse prisstigninger for en række landbrugsprodukter og fødevarer som meget effektiv."

LANDBRUGSFRIKTION

Nogle russiske landmænd siger, at de forstår myndighedernes motivation, men ser skatten som dårlige nyheder, fordi de mener, at russiske handlende betaler dem mindre for hveden for at kompensere for de øgede eksportomkostninger.

En direktør ved en stor landbrugsvirksomhed i det sydlige Rusland sagde, at skatten ville skade rentabiliteten og betyde færre penge til investering i landbrug. ”Det giver mening at reducere produktionen for ikke at skabe tab og hæve markedspriserne,” sagde han.

Enhver indvirkning på investering i landbrugsudstyr og andre materialer vil sandsynligvis ikke blive klar før senere på året, hvor efterårssæsonen begynder.

Den russiske regering har investeret milliarder af dollars i landbrugssektoren i de seneste år. Det har boostet produktionen, hjulpet Rusland med at importere mindre mad og skabt arbejdspladser.

Hvis landbrugsinvesteringerne skaleres ned, kan landbrugsrevolutionen, der forvandlede Rusland fra en nettoimportør af hvede i slutningen af ​​det 20. århundrede, muligvis begynde at komme til en ende, sagde landmænd og analytikere.

"Med skatten taler vi faktisk om det langsomme forfald af vores vækstrate snarere end revolutionære skader natten over," sagde Dmitry Rylko i det Moskva-baserede IKAR-landbrugskonsulentfirma. "Det vil være en lang proces, det kan tage tre til fem år."

Nogle kan se virkningen hurtigere. Landbrugsvirksomhedslederen plus to andre landmænd fortalte Reuters, at de planlagde at reducere deres hvedesåarealer i efteråret 2021 og i foråret 2022.

Ruslands landbrugsministerium fortalte Reuters, at sektoren fortsat er meget rentabel, og at overførslen af ​​indtægter fra den nye eksportafgift til landmændene vil støtte dem og deres investeringer og derfor forhindre et fald i produktionen.

Den russiske embedsmand, der kender regeringens fødevareinflationspolitik, sagde, at afgiften kun fratager landmændene det, han kaldte en overdreven margen.

"Vi er for, at vores producenter tjener penge på eksporten. Men ikke til skade for deres største købere, der bor i Rusland," sagde premierminister Mikhail Mishustin til underhuset i maj.

Ifølge de handlende kunne de russiske hvede også gøre russisk hvede mindre konkurrencedygtig. De siger, at det skyldes, at afgiften, som har ændret sig regelmæssigt i de seneste uger, gør det sværere for dem at sikre et rentabelt forward-salg, hvor forsendelser muligvis ikke finder sted i flere uger.

Det kunne få de oversøiske købere til at søge andre steder til lande som Ukraine og Indien, fortalte en erhvervsdrivende i Bangladesh Reuters. Rusland har i de senere år ofte været den billigste leverandør for større hvedekøbere som Egypten og Bangladesh.

Salget af russisk hvede til Egypten har været lavt, siden Moskva indførte den permanente skat i begyndelsen af ​​juni. Egypten købte 60,000 tons russisk hvede i juni. Det havde købt 120,000 tons i februar og 290,000 i april.

Priserne på russisk korn er stadig konkurrencedygtige, men landets skatter betyder, at det russiske marked er mindre forudsigeligt med hensyn til udbud og prisfastsættelse og kan føre til, at det mister en del af sin andel på eksportmarkederne generelt, sagde en højtstående embedsmand i Egypten, verdens top hvedekøber.

($ 1 = 74.4234 rubler)

Læs

Landbrug

Langsigtet vision for landdistrikterne: For stærkere, forbundne, modstandsdygtige og velstående EU-landdistrikter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har fremsat en langsigtet vision for EU's landdistrikter, identificere de udfordringer og bekymringer, de står over for, samt fremhæve nogle af de mest lovende muligheder, som disse regioner har. Baseret på fremsyn og brede konsultationer med borgere og andre aktører i landdistrikterne foreslår dagens vision en landdistriktspagt og en handlingsplan for landdistrikter, der sigter mod at gøre vores landdistrikter stærkere, forbundet, modstandsdygtige og velstående.

For at kunne reagere med succes på de megatrends og udfordringer, som globalisering, urbanisering, aldring og høster fordelene ved de grønne og digitale overgange, er der behov for stedfølsomme politikker og foranstaltninger, der tager højde for mangfoldigheden af ​​EU's territorier, deres specifikke behov og relative styrker.

I landdistrikter i hele EU er befolkningen i gennemsnit ældre end i byområder og vil langsomt begynde at krympe i det kommende årti. Sammen med manglende tilslutningsmuligheder, underudviklet infrastruktur og mangel på forskellige beskæftigelsesmuligheder og begrænset adgang til tjenester, gør dette landdistrikter mindre attraktive at bo og arbejde i. Samtidig er landdistrikter også aktive aktører i EU's grønne og digitale overgange. At nå målene for EU's digitale ambitioner for 2030 kan give flere muligheder for en bæredygtig udvikling af landdistrikter ud over landbrug, landbrug og skovbrug, udvikle nye perspektiver for vækst i fremstillingsindustrien og især tjenester og bidrage til forbedret geografisk fordeling af tjenester og industrier.

reklame

Denne langsigtede vision for EU's landdistrikter har til formål at tackle disse udfordringer og bekymringer ved at bygge videre på nye muligheder for EU's grønne og digitale overgange og om erfaringerne fra COVID 19-pandemien, og ved at identificere midler til forbedring af livskvaliteten i landdistrikterne, opnå en afbalanceret territorial udvikling og stimulere økonomisk vækst.

Landdistriktspagt

En ny landdistriktspagt vil engagere aktører på EU, nationalt, regionalt og lokalt niveau for at støtte visionens fælles mål, fremme økonomisk, social og territorial samhørighed og reagere på de fælles ambitioner i landdistrikterne. Kommissionen vil lette denne ramme gennem eksisterende netværk og tilskynde til udveksling af ideer og bedste praksis på alle niveauer.

EU's handlingsplan for landdistrikter

I dag har Kommissionen også fremsat en handlingsplan for at fremme bæredygtig, sammenhængende og integreret udvikling af landdistrikterne. Flere EU-politikker yder allerede støtte til landdistrikterne og bidrager til deres afbalancerede, retfærdige, grønne og innovative udvikling. Blandt disse vil den fælles landbrugspolitik (samhørighedspolitik) og samhørighedspolitikken være grundlæggende for at støtte og gennemføre denne handlingsplan, samtidig med at de ledsages af en række andre EU-politikområder, der sammen vil gøre denne vision til virkelighed.

Vision- og handlingsplanen identificerer fire indsatsområder understøttet af flagskibsinitiativer for at muliggøre:

  • Stærkere: fokus på at styrke landdistriktssamfund, forbedre adgangen til tjenester og lette social innovation
  • forbundet: at forbedre forbindelse både med hensyn til transport og digital adgang
  • Robust: bevarelse af naturressourcer og grønnere landbrugsaktiviteter for at imødegå klimaændringer og samtidig sikre social modstandsdygtighed ved at tilbyde adgang til uddannelseskurser og forskellige jobmuligheder af høj kvalitet
  • Blomstrende: at diversificere økonomiske aktiviteter og forbedre merværdien af ​​landbrugs- og landbrugsfødevareaktiviteter og landbrugsturisme.

Kommissionen vil støtte og overvåge gennemførelsen af ​​EU's handlingsplan for landdistrikter og ajourføre den regelmæssigt for at sikre, at den forbliver relevant. Det vil også fortsætte med at samarbejde med medlemsstaterne og landdistrikterne for at føre en dialog om landdistriktsspørgsmål. Desuden, "landdistriktering ” vil blive indført, hvorved EU-politikker gennemgås gennem landdistrikterne. Målet er bedre at identificere og tage højde for den potentielle virkning og indvirkning af et kommissionspolitisk initiativ på landdistrikterne, vækst og bæredygtig udvikling.

Til sidst frigives landdistriktsobservatorium vil blive oprettet i Kommissionen for yderligere at forbedre dataindsamlingen og analysen af ​​landdistrikterne. Dette vil være bevis for at informere politikudformningen i forbindelse med udvikling af landdistrikterne og støtte gennemførelsen af ​​handlingsplanen for landdistrikter.

Næste skridt

Dagens meddelelse om den langsigtede vision for landdistrikter markerer det første skridt mod stærkere, bedre forbundne, modstandsdygtige og velstående landdistrikter inden 2040. Landdistriktspagten og EU's handlingsplan for landdistrikter vil være nøglekomponenterne for at nå disse mål.

Ved udgangen af ​​2021 vil Kommissionen oprette forbindelse til Regionsudvalget for at undersøge vejen mod visionens mål. I midten af ​​2023 vil Kommissionen gøre status over, hvilke aktioner der finansieres af EU og medlemsstaterne er blevet gennemført og programmeret for landdistrikter. En offentlig rapport, der vil blive offentliggjort i begyndelsen af ​​2024, vil identificere områder, hvor der er behov for øget støtte og økonomi, samt vejen frem, baseret på EU's handlingsplan for landdistrikter. Diskussionerne omkring rapporten indgår i refleksionen om udarbejdelsen af ​​forslagene til programmeringsperioden 2028-2034.

Baggrund

Behovet for at designe en langsigtet vision for landdistrikter blev understreget i præsident von der Leyens politiske retningslinjer og i missionsbrevene til Vicepræsident ŠuicaKommissær Wojciechowski og Kommissær Ferreira

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski sagde: ”Landdistrikter er afgørende for EU i dag, idet de producerer vores fødevarer, beskytter vores arv og beskytter vores landskaber. De har en nøglerolle at spille i den grønne og digitale overgang. Vi er dog nødt til at give de rigtige værktøjer til disse landdistriktssamfund for at udnytte de kommende muligheder fuldt ud og tackle de udfordringer, de i øjeblikket står overfor. Langsigtet vision for landdistrikter er et første skridt i retning af at transformere vores landdistrikter. Den nye fælles landbrugspolitik vil bidrage til visionen ved at fremme en smart, modstandsdygtig og diversificeret landbrugssektor, styrke miljøpleje og klimaindsats og styrke den socio-økonomiske struktur i landdistrikterne. Vi vil sikre, at EU's handlingsplan for landdistrikter muliggør en bæredygtig udvikling af vores landdistrikter. ”

I artikel 174 i TEUF opfordres EU til at være særlig opmærksom på landdistrikterne, blandt andet, når den fremmer dens overordnede harmoniske udvikling, styrker sin økonomiske, sociale og territoriale samhørighed og mindsker forskellene mellem de forskellige regioner.

A Eurobarometer-undersøgelse blev udført i april 2021 med vurdering af prioriteterne i Langsigtet vision for landdistrikter. Undersøgelsen viste, at 79% af EU-borgerne støttede EU bør overveje landdistrikterne i beslutninger om offentlige udgifter; 65% af alle EU-borgere mente, at lokalområdet eller provinsen skulle være i stand til at bestemme, hvordan EU-investeringer i landdistrikter skal bruges; og 44% nævnte transportinfrastruktur og forbindelser som et centralt behov i landdistrikterne.

Kommissionen drev en offentlig høring om den langsigtede vision for landdistrikter fra 7. september til 30. november 2020. Over 50% af respondenterne sagde, at infrastruktur er det mest presserende behov for landdistrikter. 43% af respondenterne citerede også adgang til basale tjenester og faciliteter, såsom vand og elektricitet samt banker og posthuse, som et presserende behov I de næste 20 år mener respondenterne, at landdistrikternes tiltrækningskraft stort set afhænger af tilgængeligheden digital forbindelse (93%), grundlæggende tjenester og e-tjenester (94%) og forbedring af landbrugets klima- og miljøpræstationer (92%).

Demokrati og demografi vicepræsident Dubravka Šuica sagde: ”Landdistrikter er hjemsted for næsten 30% af EU-befolkningen, og det er vores ambition at forbedre deres livskvalitet markant. Vi har lyttet til deres bekymringer og sammen med dem bygget denne vision baseret på de nye muligheder skabt af EU's grønne og digitale overgange og på erfaringerne fra COVID 19-pandemien. Med denne meddelelse ønsker vi at skabe et nyt momentum for landdistrikterne som attraktive, livlige og dynamiske steder, samtidig med at vi naturligvis beskytter deres væsentlige karakter. Vi vil give landdistrikter og samfund en stærkere stemme i opbygningen af ​​Europas fremtid. ”

Samhørighed og reformer, kommissær Elisa Ferreira (afbilledet) sagde: ”Selvom vi alle står over for de samme udfordringer, har vores territorier forskellige midler, styrker og kapacitet til at klare dem. Vores politikker skal være følsomme over for de forskellige funktioner i vores regioner. Den demokratiske og sammenhængende Union, vi ønsker, skal bygges tættere på vores borgere og territorier og involvere forskellige styringsniveauer. Langsigtet vision for landdistrikter opfordrer til løsninger designet til deres specifikke behov og aktiver med inddragelse af regionale og lokale myndigheder og lokalsamfund. Landdistrikter skal være i stand til at levere basale tjenester til deres befolkning og bygge på deres styrker for at blive ankre for økonomisk udvikling. Alle disse mål er kernen i den nye samhørighedspolitik for 2021-2027. ”

For mere information

En langsigtet vision for EU's landdistrikter - mod stærkere, forbundne, modstandsdygtige og velstående landdistrikter inden 2040

Faktaark om en langsigtet vision for landdistrikter

Spørgsmål og svar om en langsigtet vision for landdistrikterne

Langsigtet vision for landdistrikter

Læs

Landbrug

EU's landbrugsudgifter har ikke gjort landbruget mere klimavenligt

Udgivet

on

EU-landbrugsstøtte til klimaforanstaltninger har ikke bidraget til at reducere drivhusgasemissioner fra landbrug, ifølge en særlig rapport fra Den Europæiske Revisionsret (ECA). Selv om over en fjerdedel af alle landbrugsudgifterne i 2014-2020 - mere end 100 mia. Euro - var øremærket til klimaforandringer, er drivhusgasemissionerne fra landbruget ikke faldet siden 2010. Dette skyldes, at de fleste foranstaltninger, der støttes af den fælles landbrugspolitik (CAP) har et lavt klimadæmpende potentiale, og den fælles landbrugspolitik tilskynder ikke brugen af ​​effektive klimavenlige fremgangsmåder.

”EU's rolle i afbødningen af ​​klimaforandringerne i landbrugssektoren er afgørende, fordi EU sætter miljøstandarder og samfinansierer de fleste af medlemsstaternes landbrugsudgifter,” sagde Viorel Ștefan, medlem af Den Europæiske Revisionsret, der er ansvarlig for rapporten . ”Vi forventer, at vores resultater vil være nyttige i forbindelse med EU's mål om at blive klimaneutralt i 2050. Den nye fælles landbrugspolitik bør have større fokus på at reducere landbrugsemissioner og være mere ansvarlig og gennemsigtig med hensyn til dens bidrag til klimabegrænsning . ”

Revisorerne undersøgte, om den fælles landbrugspolitik 2014-2020 understøttede klimabegrænsende praksis med potentialet til at reducere drivhusgasemissioner fra tre nøglekilder: husdyr, kemisk gødning og gødning og arealanvendelse (dyrket land og græsarealer). De analyserede også, om den fælles landbrugspolitik har tilskyndet til bedre udnyttelse af effektive afbødningsmetoder i perioden 2014-2020 end i perioden 2007-2013.

reklame

Husdyremissioner udgør ca. halvdelen af ​​landbrugets emissioner; de er ikke faldet siden 2010. Disse emissioner er direkte knyttet til husdyrbesætningens størrelse, og kvæg forårsager to tredjedele af dem. Andelen af ​​emissioner, der kan tilskrives husdyr, stiger yderligere, hvis der tages højde for emissionerne fra produktionen af ​​dyrefoder (inklusive import). Den fælles landbrugspolitik søger imidlertid ikke at begrænse antallet af husdyr; det giver heller ikke incitamenter til at reducere dem. Markedsforanstaltninger for den fælles landbrugspolitik inkluderer markedsføring af animalske produkter, hvis forbrug ikke er faldet siden 2014 dette bidrager til at opretholde drivhusgasemissioner snarere end at reducere dem.

Emissioner fra kemisk gødning og gødning, der tegner sig for næsten en tredjedel af landbrugets emissioner, steg mellem 2010 og 2018. Den fælles landbrugspolitik har støttet fremgangsmåder, der kan reducere brugen af ​​gødning, såsom økologisk landbrug og dyrkning af kornbælgfrugter. Imidlertid har denne praksis en uklar indflydelse på drivhusgasemissionerne, ifølge revisorerne. I stedet fik praksis, der er påviseligt mere effektiv, såsom præcisionslandbrugsmetoder, der matcher gødningsapplikationer til afgrødebehov, lidt finansiering.

Den fælles landbrugspolitik støtter klimavenlig praksis, f.eks. Ved at betale landmænd, der dyrker drænet tørvemarker, som udgør mindre end 2% af EU's landbrugsjord, men som udleder 20% af EU's landbrugs drivhusgasser. Udviklingsmidler til landdistrikter kunne have været brugt til restaurering af disse tørvemarker, men dette blev sjældent gjort. Støtten under den fælles landbrugspolitik til kulstofbinding, såsom skovrejsning, skovbrug og omlægning af agerjord til græsarealer er ikke steget i forhold til perioden 2007-2013. EU-lovgivning anvender i øjeblikket ikke et forurener-betaler-princip på drivhusgasemissioner fra landbruget.

Endelig bemærker revisorerne, at krydsoverensstemmelsesregler og foranstaltninger til udvikling af landdistrikterne ændrede sig lidt sammenlignet med den foregående periode på trods af EU's øgede klimaambition. Selv om grønne ordningen skulle forbedre den fælles landbrugspolitiks miljøpræstationer, tilskyndede den ikke landmændene til at vedtage effektive klimavenlige foranstaltninger, og dens indvirkning på klimaet har kun været marginal.

Baggrundsoplysninger

Fødevareproduktion er ansvarlig for 26% af den globale drivhusgasemission, og landbrug - især husdyrsektoren - er ansvarlig for de fleste af disse emissioner.

EU's fælles landbrugspolitik 2021-2027, der vil omfatte finansiering på omkring 387 mia. EUR, er for tiden under forhandling på EU-plan. Når de nye regler er aftalt, vil medlemsstaterne gennemføre dem gennem 'CAP Strategic Plans', der er designet på nationalt plan og overvåget af Europa-Kommissionen. I henhold til de nuværende regler beslutter hver medlemsstat, om dets landbrugssektor vil bidrage til at reducere landbrugets emissioner eller ej.

Særberetning 16/2021: "Fælles landbrugspolitik og klima - Halvdelen af ​​EU's klimaudgifter, men landbrugsemissioner er ikke faldende" er tilgængelig på ECA hjemmeside

Læs
reklame
reklame
reklame

trending