Slut med os

Bank

COVID-19 afslører manglerne ved et papirbaseret handelssystem

Udgivet

on

Ifølge en nylig rapport fra International Chamber of Commerce, da COVID-19 afslører manglerne ved et papirbaseret handelssystem, finder finansielle institutioner (FI'er) måder til at holde handlen i omløb. Det hedder, at problemet, der står over for i dag, er rodfæstet i handelens mest vedvarende sårbarhed: papir. Papir er den finansielle sektors akilleshæl. Forstyrrelsen skulle altid ske, det eneste spørgsmål var, hvornår skriver Colin Stevens.

Foreløbige ICC-data viser, at finansielle institutioner allerede føler, at de bliver påvirket. Mere end 60% af respondenterne på det nylige COVID-19-supplement til handelsundersøgelsen forventer, at deres handelsstrømme vil falde med mindst 20% i 2020.

Pandemien introducerer eller forværrer udfordringerne i handelsfinansieringsprocessen. For at hjælpe med at bekæmpe det praktiske ved handelsfinansiering i et COVID-19-miljø, angav mange banker, at de tog deres egne foranstaltninger for at lempe interne regler om original dokumentation. Imidlertid rapporterer kun 29% af respondenterne, at deres lokale tilsynsmyndigheder har ydet støtte til at lette den igangværende handel.

Det er en kritisk tid for infrastrukturopgraderinger og øget gennemsigtighed, og mens pandemien har forårsaget mange negative effekter, er en potentiel positiv indvirkning, at den har gjort det klart for branchen, at der skal foretages ændringer for at optimere processer og forbedre den samlede funktion af international handel, handelsfinansiering og pengebevægelse.

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global i Schweiz og grundlægger af Silk Road Coin, forklarede, hvordan hans firma har fundet løsninger på disse problemer.

”Jeg tror, ​​det kommer til at integrere nye teknologier på smarte måder. Tag mit firma for eksempel, LGR Global, når det kommer til pengebevægelse, er vi fokuseret på 3 ting: hastighed, omkostninger og gennemsigtighed. For at løse disse problemer fører vi med teknologi og bruger ting som blockchain, digitale valutaer og generel digitalisering for at optimere de eksisterende metoder.

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global i Schweiz og grundlægger af Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global i Schweiz og grundlægger af Silk Road Coin

"Det er helt klart, hvilken indvirkning nye teknologier kan have på ting som hastighed og gennemsigtighed, men når jeg siger, er det vigtigt at integrere teknologierne på en smart måde, det er vigtigt, fordi du altid skal huske din kunde - det sidste, vi ville ønsker at gøre er at indføre et system, der faktisk forvirrer vores brugere og gør hans eller hendes job mere kompliceret. Så på den ene side findes løsningen på disse problemer i ny teknologi, men på den anden side handler det om at skabe en brugeroplevelse, der er enkel at bruge og interagere med og integreres problemfrit i de eksisterende systemer. Så det er lidt af en afbalanceringshandling mellem teknologi og brugeroplevelse, det er her løsningen skal oprettes.

"Når det kommer til det bredere emne inden for forsyningskædefinansiering, er det, vi ser, behovet for forbedret digitalisering og automatisering af de processer og mekanismer, der findes i hele produktets livscyklus. I handelshandelsbranchen med flere varer er der så mange forskellige interessenter , mellemmænd, banker osv. og hver af dem har deres egen måde at gøre dette på - der er en generel mangel på standardisering, især i Silk Road Area. Manglen på standardisering fører til forvirring i overensstemmelse med kravene, handelsdokumenter, breve kredit osv., og det betyder forsinkelser og øgede omkostninger for alle parter. Desuden har vi det enorme spørgsmål om svig, som du må forvente, når du har at gøre med en sådan forskel i kvaliteten af ​​processer og rapportering. Løsningen her er igen at bruge teknologi og digitalisere og automatisere så mange af disse processer som muligt - det skal være målet at tage menneskelige fejl ud af ligningen.

"Og her er den virkelig spændende ting ved at bringe digitalisering og standardisering til forsyningskædefinansiering: ikke alene vil dette gøre forretningen meget mere ligetil for virksomhederne selv, denne øgede gennemsigtighed og optimering vil også gøre virksomhederne meget mere attraktive for udenfor investorer. Det er en win-win for alle involverede her. ”

Hvordan mener Amirliravi, at disse nye systemer kan integreres i eksisterende infrastruktur?

”Dette er virkelig et nøglespørgsmål, og det er noget, vi brugte meget tid på at arbejde med hos LGR Global. Vi indså, at du kan have en fantastisk teknologisk løsning, men hvis det skaber kompleksitet eller forvirring for dine kunder, vil du ende med at forårsage flere problemer, end du løser.

I handelsfinansierings- og pengebevægelsesindustrien betyder det, at nye løsninger skal kunne tilsluttes direkte til eksisterende kundesystemer - ved hjælp af API'er er dette alt muligt. Det handler om at bygge bro over kløften mellem traditionel økonomi og fintech og sikre, at fordelene ved digitalisering leveres med en problemfri brugeroplevelse.

Handelsfinansieringsøkosystemet har en række forskellige interessenter, hver med deres egne systemer på plads. Det, vi virkelig ser et behov for, er en end-to-end-løsning, der giver gennemsigtighed og hurtighed i disse processer, men som stadig kan interagere med de arv og banksystemer, som industrien er afhængig af. Det er her, du begynder at se, at der foretages reelle ændringer. ”

Hvor er de globale hotspots til forandring og muligheder? Ali Amirliravi siger, at hans firma, LGR Global, fokuserer på Silk Road Area - mellem Europa, Centralasien og Kina - af nogle få hovedårsager:

”For det første er det et område med utrolig vækst. Hvis vi for eksempel ser på Kina, har de opretholdt BNP-vækst på over 6% i de sidste år, og de centralasiatiske økonomier udgiver lignende tal, hvis ikke højere. Denne form for vækst betyder øget handel, øget udenlandsk ejerskab og datterselskabsudvikling. Det er et område, hvor du virkelig kan se muligheden for at bringe en masse automatisering og standardisering til processerne i forsyningskæderne. Der er mange penge, der flyttes rundt, og der oprettes nye handelspartnerskaber hele tiden, men der er også mange smertepunkter i branchen.

Den anden grund har at gøre med virkeligheden af ​​valutasvingninger i området. Når vi siger Silk Road Area-lande, taler vi om 68 lande, hver med deres egne valutaer og de individuelle værdifluktuationer, der kommer som et biprodukt af det. Grænseoverskridende handel på dette område betyder, at de virksomheder og interessenter, der deltager i økonomisiden, skal håndtere alle mulige problemer, når det kommer til valutaveksling.

Og her er hvor bankforsinkelser, der sker i det traditionelle system, virkelig har en negativ indvirkning på at drive forretning i området: fordi nogle af disse valutaer er meget ustabile, kan det være tilfældet, når en transaktion endelig er clearet, den faktiske værdi, der overføres, ender med at være væsentligt anderledes end hvad der oprindeligt kunne være aftalt. Dette forårsager alle mulige hovedpine, når det kommer til regnskab for alle sider, og det er et problem, som jeg behandlede direkte i min tid i branchen. ”

Amirliravi mener, at det, vi ser lige nu, er en industri, der er klar til forandring. Selv med pandemien vokser virksomheder og økonomier, og der er nu et større skub mod digitale, automatiserede løsninger end nogensinde før. Mængden af ​​grænseoverskridende transaktioner er vokset støt med 6% i årevis nu, og kun den internationale betalingsindustri alene er 200 milliarder dollars værd.

Sådanne tal viser det virkningspotentiale, som optimering i dette rum kan have.

Emner som omkostninger, gennemsigtighed, hastighed, fleksibilitet og digitalisering trender i branchen lige nu, og da tilbud og forsyningskæder fortsat bliver mere og mere værdifulde og komplekse, vil kravene til infrastruktur ligeledes stige. Det er virkelig ikke et spørgsmål om "hvis", det er et spørgsmål om "hvornår" - branchen er ved et korsvej lige nu: det er klart, at nye teknologier vil strømline og optimere processer, men parter venter på en løsning, der er sikker og pålidelig nok til at håndtere hyppige, store transaktioner og fleksible nok til at tilpasse sig de komplekse transaktionsstrukturer, der findes inden for handelsfinansiering. “

Amirliravi og hans kolleger hos LGR Global ser en spændende fremtid for b2b-pengebevægelses- og handelsfinansieringsbranchen.

”Jeg tror noget, som vi fortsat vil se, er indvirkningen af ​​nye teknologier på branchen,” sagde han. ”Ting som blockchain-infrastruktur og digitale valutaer vil blive brugt til at skabe øget gennemsigtighed og hurtigere transaktioner. Regeringsudstedte digitale bankers digitale valutaer oprettes også, og dette vil også have en interessant indvirkning på grænseoverskridende pengebevægelse.

"Vi ser på, hvordan digitale smarte kontrakter kan bruges i handelsfinansiering til at skabe nye automatiserede kreditkort, og dette bliver virkelig interessant, når du først har integreret IoT-teknologi. Vores system er i stand til at udløse transaktioner og betalinger automatisk baseret på indgående datastrømme. Dette betyder for eksempel, at vi kunne oprette en smart kontrakt for et kreditbrev, der automatisk frigiver betaling, når en forsendelsescontainer eller et skibsfart når et bestemt sted. Eller et enklere eksempel, betalinger kunne udløses en gang sæt overholdelsesdokumenter verificeres og uploades til systemet. Automatisering er sådan en enorm tendens - vi vil se flere og mere traditionelle processer blive forstyrret.

"Data vil fortsat spille en enorm rolle i udformningen af ​​fremtiden for finansiering af forsyningskæden. I det nuværende system tømmes mange data, og manglen på standardisering forstyrrer virkelig de overordnede dataindsamlingsmuligheder. Men når dette problem er en gang er løst, vil en ende-til-ende digital handelsfinansieringsplatform kunne generere store datasæt, der kan bruges til at skabe alle slags teoretiske modeller og branchens indsigt. Naturligvis betyder kvaliteten og følsomheden af ​​disse data, at datastyring og sikkerhed vil være utroligt vigtigt for morgendagens industri.

"For mig er fremtiden for pengebevægelsen og handelsfinansieringsindustrien lys. Vi går ind i den nye digitale æra, og dette vil betyde alle mulige nye forretningsmuligheder, især for de virksomheder, der omfavner næste generations teknologier."

Bank

Hvordan digitale handelsfinansieringsløsninger fungerer for at imødegå COVID-19-bekymringer

Udgivet

on

Da COVID-19 spredes over hele verden, er kurertjenester og flytning af papirdokumenter bremset. En nylig gennemgang af overlevelsen af ​​humane coronavirus på overflader fandt stor variation, der spænder fra to timer til ni dage, skriver Colin Stevens.

Overlevelsestiden afhænger af en række faktorer, herunder overfladetype, temperatur, relativ fugtighed og virusets specifikke stamme.

Med skibsruter og havne afbrudt, flere lande, der går ind i lockdowns, og presser på eksportører, logistiknetværk og banker, er der et stærkt incitament for virksomheder, der handler internationalt, til at digitalisere deres dokumenter.

Handelsvirksomheden med flere varer er meget kompleks - der er en række interessenter, formidlere og banker, der arbejder sammen for at få aftaler. Disse tilbud er enorme i værdi og sker meget ofte - det er forretning med høj volumen.

I en typisk international handel sendes op til 36 dokumenter, der er udstedt af forskellige parter fra forskellige lande, først til en producent eller et handelsselskab, der videre håndteres og derefter sendes til banker, hvilket alle gør spredningen af ​​virussen værre.

Derfor er parter, der er involveret i global handel, nødt til at henvende sig til digitale løsninger, såsom elektroniske signaturer og platforme, der tilbyder digitaliserede dokumenter, for at sikre, at deres handelsfinansieringsaftaler og papirer praktisk talt kan være blækket.

I det, der kaldes 'Silk Road Countries' - områderne mellem Europa, Centralasien og Kina, nogle virksomheder, der bruger alle manuelle processer og andre, der bevæger sig ind i digital - der er ingen standardisering.

En international organisation med det formål at øge samhandelen blandt medlemmer og stater er Silk Road Chamber of International Commerce.

Et af dets førende medlemmer er Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global i Schweiz og grundlægger af Silk Road Coin, en kryptokurrency designet til at lette international grænseoverskridende handel langs Belt- og Road-landene.

Han talte til dette websted og sagde:

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global i Schweiz

LGR Global of Switzerland CEO Ali Amirliravi

”COVID-pandemien har fremhævet mange af de problemer, der i øjeblikket findes i globale forsyningskæder. Til at begynde med så vi risiciene ved den såkaldte "just-in-time" produktionsstil, og hvad der kan ske, når virksomheder selv bruger forsyningskæder som lagerfaciliteter. Alle så forstyrrelser og forsinkelser i leveringen af ​​kirurgiske masker og personlige beskyttelsesudstyr - den samlede mangel på gennemsigtighed i traditionelle systemer blev virkelig bragt i lyset.

"Vi så behovet for datakontrol og dokumentation af høj kvalitet - folk ville vide nøjagtigt, hvor deres produkter kom fra, og hvilke berøringspunkter der findes i forsyningskæden. Og så så vi selvfølgelig behovet for hastighed - efterspørgslen var der, men de traditionelle forsyningskæder stødte på en række problemer med at generere og levere produkterne til tiden - især når lovens og overholdelseskravene blev håndhævet.

"På siden med pengebevægelsen så vi øgede gebyrer, møntmangel og bankforsinkelser, der virkelig forstyrrede kritisk forretningsdrift. I krisetider kan selv små ineffektiviteter have en enorm negativ indvirkning - dette gælder især i råvarehandelsbranchen, hvor transaktionens størrelse og volumen er så stor.

"Dette er alle problemer, som branchen har været opmærksom på i nogen tid nu, men COVID-krisen har vist behovet for handling nu, så vi kan løse disse problemer. Det er en kritisk tid for infrastrukturopgraderinger og øget gennemsigtighed, og mens pandemi har forårsaget mange negative effekter, en potentiel positiv indvirkning er, at det har gjort det klart for branchen, at der er behov for ændringer for at optimere processer og forbedre den samlede funktion af international handel, handelsfinansiering og pengebevægelse. ”

Ali Amirliravi foreslår nogle af løsningerne på disse problemer:

”Jeg tror, ​​det kommer til at integrere nye teknologier på smarte måder. Tag mit firma for eksempel LGR Global. Når det kommer til pengebevægelse, er vi fokuseret på tre ting: hastighed, omkostninger og gennemsigtighed. For at løse disse problemer fører vi med teknologi og bruger ting som blockchain, digitale valutaer og generel digitalisering for at optimere de eksisterende metoder.

"Det er helt klart, hvilken indvirkning nye teknologier kan have på ting som hastighed og gennemsigtighed, men når jeg siger, er det vigtigt at integrere teknologierne på en smart måde, det er vigtigt, fordi du altid skal huske din kunde - det sidste, vi ville ønsker at gøre er at indføre et system, der faktisk forvirrer vores brugere og gør hans eller hendes job mere kompliceret. Så på den ene side findes løsningen på disse problemer i ny teknologi, men på den anden side handler det om at skabe en brugeroplevelse, der er enkel at bruge og interagere med og integreres problemfrit i de eksisterende systemer. ”

I en global nødsituation kan international handel muligvis aftage, men den må ikke stoppe. Selv da COVID-19 afslører manglerne ved et papirbaseret handelssystem, giver det virksomheder som LGR Crypto Bank en mulighed for at modernisere handelens funktion og natur.

”I handelsfinansierings- og pengebevægelsesindustrien betyder det, at nye løsninger skal kunne tilsluttes direkte til eksisterende kundesystemer,” sagde Amirliravi. ”Det er alt muligt at bruge API'er. Det handler om at bygge bro over kløften mellem traditionel økonomi og fintech og sikre, at fordelene ved digitalisering leveres med en problemfri brugeroplevelse. ”

 

 

Continue Reading

Bank

Big-techs stablecoins kan skade privatlivets fred og innovation - ECB

Udgivet

on

By

Repræsentationer af virtuel valuta vises foran Libra-logoet i dette illustrationbillede 21. juni 2019. REUTERS / Dado Ruvic / Illustration

En stablecoin administreret af et stort tech-firma, som Facebooks FB.O foreslået vægt, ville skabe bekymring for databeskyttelse og endda kvæle økonomisk innovation, sagde bestyrelsesmedlem i Den Europæiske Centralbank Fabio Panetta onsdag (4. november), skriver Francesco Canepa.

"De spørgsmål, der står på spænder, spænder fra datasikkerhed og overholdelse af EU-databeskyttelsesloven til at afskære livsnerven i europæisk finansiel innovation," sagde Panetta.

Continue Reading

Bank

Vi har ikke råd til skatteparadiser i en alder af #Coronavirus

Udgivet

on

Den britiske kansler Rishi Sunak, udnævnt til jobbet for lidt over en måned siden, annoncerede det mest markante sæt britiske politiske foranstaltninger siden Anden verdenskrig fredag ​​den 20. marts.  Den fejende pakke - som omfatter en skatteferie på 30 mia. pund for virksomheder og en regeringsforpligtelse til at betale en del af borgernes løn for første gang i britisk historie - ville have været utænkelig for en konservativ administration for kun uger siden. Foranstaltningernes hidtil uset karakter såvel som gravitationerne, som Sunak annoncerede dem med, kørte hjem virkeligheden af ​​den økonomiske tsunami, som coronavirus-pandemien har løsrevet.

Den globale økonomi, som en kommentator bemærkede, går i hjertestop. Centralbanker fra Tokyo til Zürich har skåret rentesatser - men dette kan kun gøre så meget for at lindre smerten fra millioner af arbejdstagere, der bliver hjemme, samlebånd, der stopper, og aktiemarkederne går i frit fald.

Det er næsten umuligt at forudsige den fulde omfang af økonomiske skader, mens det meste af verden stadig kæmper for at indeholde virussens eksponentielle spredning, og mens så meget stadig er usikker. Vil virussen f.eks. fade takket være en kombination af strenge karantæneforanstaltninger og varmere vejr - kun for at vende tilbage med hævn i efteråret og forårsage en ødelæggende dobbeltdybning i økonomisk aktivitet?

Hvad der næsten er sikkert, er, at Europa vælter en frisk finanskrise. “Ekstraordinære tider kræver ekstraordinære foranstaltninger,” indrømmede ECB-chef Christine Lagarde understreger, at "der ikke er nogen grænser for vores forpligtelse til euroen." Blokens største økonomier, hvoraf nogle var flirte med recession selv inden pandemien, er du sikker på at sprænge forbi 3% underskudsgrænser. De er Sandsynlig at spille hurtigt og løs med EU's statsstøtteregler, da hårdt ramte firmaer - især større flyselskaber, herunder Air France og Lufthansa - muligvis bliver nødt til at blive nationaliseret for at forhindre, at de foldes.

Når politikere forsøger at holde deres økonomier flydende i løbet af - og efter - denne akutte fase af pandemien, har de brug for ethvert indtægtsskrot. Det er så skandaløst, at det er ca. 7 billioner dollars i privat formue skjulte væk i hemmeligholdelses jurisdiktioner, mens selskabsskatteunddragelse via offshore skatteparadiser dræner så meget som $ 600 milliarder om året fra regeringskister. Ny forskning angivet at 40% af de multinationale virksomheders overskud går rundt offshore.

Tax Justice Network har identificeret en "undgåelsesakse" - Storbritannien, Holland, Schweiz og Luxembourg - som tilsammen tegner sig for fuldt ud halvdelen af ​​verdens skatteunddragelse. Det Forenede Kongerige bærer et særligt ansvar for ikke at slå ned på den udbredte økonomiske fejl i dets oversøiske territorier. Mens NHS-personale i frontlinjerne for coronavirusepidemien har udtrykt der er bekymret for, at de bliver behandlet som "kanonfoder" midt i en grov mangel på beskyttelsesudstyr, verdens tre mest berygtede skjult offshore er de britiske oversøiske territorier.

Den mest berømte er sandsynligvis Caymanøerne, som EU placeret på sin skattelavis-sortliste tidligere på året. I årtier er uredelige virksomheder fra Enron til Lehman Brothers gemt deres problematiske aktiver på de idylliske øer, mens firmaer som minedyrgiganten Glencore angiveligt trækkede bestikkelsesmidler gennem det britiske oversøiske territorium.

Caymans har for nylig gjort et forsøg på at kaste dette ry som en skattemæssig vilde vest og lovet at afsløre virksomhedsejere inden 2023 - et skridt, der ville bringe ønationen i overensstemmelse med EU-direktiver. I mellemtiden fortsætter der dog fortsat historier, der illustrerer, hvordan skrupelløse virksomheder drager fordel af Caymans 'slappe regulering.

For blot få måneder siden Gulf Investment Corporation (GIC) - en fond, der ejes i fællesskab af de seks Golflande -spurgte domstole i både Caymans og USA for at undersøge de "hundreder af millioner af dollars", der tilsyneladende er forsvundet fra Havnefonden, et Caymans-baseret finansielt køretøj.

Ifølge rettens indgivelse kan havnefondens sponsor, KGL Investment Company, have været involveret i at forsvinde provenuet fra salget af havnefondsaktiver i Filippinerne. GIC hævder, at havnefonden solgte et filippinsk infrastrukturprojekt for ca. 1 milliard dollars - men afslørede kun 496 millioner dollars i provenu og udbetalte kun $ 305 millioner til fondens investorer.

De "manglende" 700 millioner dollars fordampede naturligvis ikke bare i ether. Det ser ud til at være meget plausibelt, at uoverensstemmelsen i det mindste delvist er gået mod den dyre lobbyindsats, som havnefonden har monteret for at springe sine tidligere ledere, Marsha Lazareva og Saeed Dashti, fra fængsel i Kuwait, hvor de er blevet indelåst efter at være blevet dømt for misbrug af offentlige midler. Den højdrevne lobbyvirksomhed kampagne har kørt en fane på millioner af dollars og rodet i alle fra Louis Freeh, lederen af ​​FBI fra 1993 til 2001, til Cherie Blair, hustru til den tidligere britiske premierminister Tony Blair.

Den ubehagelige saga er den perfekte illustration af, hvordan listige virksomheder kan udnytte manglen på lovgivningsmæssigt tilsyn i skatteparadiser som Caymans for at holde penge ude af offentlige kasser. Der er utallige sådanne eksempler. Netflix efter sigende skifter penge gennem tre forskellige hollandske virksomheder for at holde sin globale skatteregning lav. Indtil for få måneder siden, tech titan Google tog fordel af et skattesmol, kaldet ”Dobbelt irsk, hollandsk sandwich”, og kanaliserede enorme summer gennem Irland til ”spøgelsesfirmaer” i skatteparadiser, herunder Bermuda og Jersey, begge britiske afhængigheder.

De europæiske ledere har ikke længere råd til passivitet for at udrydde disse økonomiske sorte huller. Ibrahim Mayaki, medformand for et for nylig oprettet FN-panel om ulovlige økonomiske strømme, remarked at "de penge, der skjules i skatteparadiser offshore, hvidvaskede gennem shell-selskaber og direkte stjålet fra offentlige kasser, bør tages mod ende på fattigdom, uddannelse af ethvert barn og opbygning af infrastruktur, der vil skabe job og ophøre med vores afhængighed af fossile brændstoffer."

Lige nu bør det tages i retning af eftermontering af kritiske plejesenge, og sikre, at italienske læger, der behandler coronavirus-patienter, har handskerne, der kan redde deres eget liv, og yde støtte til Europas små virksomheder, så de ikke går i maven.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending