#Danske - Den Europæiske Banktilsynsmyndighed indleder en undersøgelse af Estland og danske tilsynsmyndigheder for hvidvaskning af penge

| Februar 20, 2019


Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) har indledt en formel undersøgelse af en eventuel overtrædelse af EU-lovgivningen af ​​Finanstilsynet og Finanstilsynet i forbindelse med hvidvaskning af penge i tilknytning til Danske Bank og dets estiske filial i særdeleshed.

Påbegyndelsen af ​​en undersøgelse følger et brev fra Europa-Kommissionen, der opfordrer EBA til at udnytte sine beføjelser til at undersøge, om de estiske og danske kompetente myndigheder har undladt at overholde deres forpligtelser i henhold til EU-retten. Før formelt indledte undersøgelsen foretog EBA forudgående undersøgelser hos begge myndigheder.

Undersøgelsen er blevet åbnet i henhold til artikel 17 i EBA's grundforordning. Hvis en undersøgelse resulterer i en konstatering af overtrædelse af EU-retten, bestemmer artikel 17, at EBA kan rette henvendelse til den berørte kompetente myndighed om de foranstaltninger, der er nødvendige for at overholde EU-retten.

Estlands myndighedsformand Kilvar Kessler sagde: "Finantsinspektsioon har i en årrække givet Den Europæiske Banktilsynsmyndighed en grundig fremstilling af vores tilsynsarbejde i Danske Bank, og vi er klar til fortsat at arbejde sammen i fuld åbenhed i fremtiden. Vi er sikre på, at EBA vil behandle tilsynsmyndighederne lige, og at den samme grundige proces vil blive gennemført i forhold til andre lignende tilfælde, der er kendt om og andre finansielle tilsynsførende i de lande, der har opdaget sådanne tilfælde. "

Bestyrelsen for Finantsinspektsioon udstedte et bud til Danske Bank i dag (9 februar), der forbyder bankens filial fra drift i Estland. Banken skal ophøre med sine aktiviteter i Estland inden for otte måneder. Kessler var kritisk over for den danske regulator og sagde, at Finantsinspektsioon var den eneste institution i Estland eller Danmark for at reagere på Danske Banks aktiviteter: "Vi har ret til at afslutte denne helt specielle og uheldige sag som engang. alvorlige og omfattende overtrædelser af de lokale regler er begået i Estland gennem en udenlandsk banks filial, og dette har givet et alvorligt slag på det estiske finansielle markeds gennemsigtighed, troværdighed og omdømme, mens hjemstedets tilsynsmyndighed landet har håndteret banken sagte. "

Finanstilsynet siger, at tilsynet med Danske Banks udenlandske filialer og datterselskaber udføres af værtslandenes tilsynsmyndigheder, og at det ikke forstår Finantsinspektsioons opfattelse af, at ansvaret tilsyneladende er anderledes i andre lande.

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi, EU, EU, Hvidvaskning, Hvidvaskning