Følg os

Demografi

Beskæftigelse: europæiske kvalifikationspas at lette rekrutteringen i gæstfrihed sektor

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

passport1Den 17. juni lancerede Europa-Kommissionen det europæiske pas for gæstfrihedsfærdigheder, et værktøj udviklet til at lette kontakten mellem jobsøgende og arbejdsgivere i gæstfriheds- og turistsektoren i Europa. Færdighedspas giver arbejdstagere og arbejdsgivere mulighed for at overvinde sprogbarrierer og sammenligne gæstfrihedsarbejderes færdigheder for at lette rekruttering i sektoren. Hostet på den europæiske portal for jobmobilitet EURES, er færdighedspasset tilgængeligt på alle officielle EU-sprog. Paset vil blive udvidet til andre sektorer i fremtiden.

Beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion kommissær László Andor sagde: "Det europæiske pas til gæstfrihedsfærdigheder er et vigtigt praktisk værktøj til at fremme europæiske arbejdstageres mobilitet, især de unge, i en sektor, der har et højt vækstpotentiale. Dette initiativ er også et godt eksempel på resultatet af den sociale dialog mellem arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer på europæisk niveau, og vi ser frem til at se dette samarbejde udvide til andre sektorer på arbejdsmarkedet. "

Skills Passport er et initiativ fra Kommissionen i samarbejde med medarbejder- og arbejdsgiverorganisationer i gæstfrihedssektoren: HOTREC, paraplyforeningen, der repræsenterer hoteller, restauranter, caféer og lignende virksomheder i Europa; og EFFAT, Den Europæiske Føderation for Fagforeninger inden for fødevarer, landbrug og turisme.

reklame

I Skills Passport kan arbejderne registrere alle de færdigheder og kompetencer, der er opnået under deres uddannelse, uddannelse og praktisk arbejdserfaring i et let tilgængeligt format. Passet supplerer en traditionel Curriculum Vitae og gør det muligt for arbejdsgivere hurtigt at overvinde sprogbarrierer og finde de kvalificerede arbejdstagere, de har brug for for at udfylde deres ledige stillinger. Det letter derfor et bedre match mellem udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet for gæstfrihed.

Det europæiske pas for gæstfrihed er det første i en række pas, der er rettet mod sektorer med høj mobilitet i den europæiske økonomi. Kommissionen er forpligtet til at støtte mobilitet på det europæiske arbejdsmarked som en måde at forbedre beskæftigelsen og vil fortsætte med at samarbejde med sine partnere om at udvide det europæiske færdighedspas-værktøj til støtte for andre sektorer med høj mobilitet i Europa.

Baggrund

reklame

I april 2014 var mere end 5 millioner unge under 25 arbejdsløse i EU, med en samlet ungdomsarbejdsløshedsprocent på 22.5%. Dette gør det endnu vigtigere at støtte sektorer, der konsekvent har givet unge mennesker muligheder, såsom gæstfrihed og turistsektoren.

A Europæisk undersøgelse offentliggjort i slutningen af ​​2013 afslørede, at gæstfrihedssektoren spiller en kritisk rolle i bekæmpelsen af ​​ungdomsarbejdsløshed og er afgørende for job og vækst og sundhed i andre sektorer. Disse fund støttes af arbejdsmarkedsstatistikker, som viser, at beskæftigelsen i gæstfrihedssektoren steg med 2.9% pr. År i 2000-2010, hvilket skabte 2.5 millioner job. Dette sammenlignes med en gennemsnitlig sats på 0.7%.

For at fremme lanceringen af ​​Skills Passport organiserer Europa-Kommissionen, HOTREC, EFFAT og EURES en tematisk uge for European Hospitality Skills Pass den 23. - 27. juni 2014. Dette afholdes på tværs af partnernes sociale mediekonti og vil samarbejde med jobsøgende og arbejdsgivere i gæstfriheds- og turistsektoren i hele Europa for at introducere dem til funktionerne i værktøjet.

Mere information

European Hospitality Skills Pass-video
European Hospitality Skills Pass-tutorial for arbejdsgivere
European Hospitality Skills Pass-tutorial for jobsøgende
EURES
EURES-faktablad
EFFAT Faktaark
HOTREC Faktaark
László Andors hjemmeside
Følg László Andor på Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

Demografi

MEP'er opfordrer medlemsstaterne til at nå til enighed om at tackle # migrationskriser

Udgivet

on

Tiden er kommet for EU-ledere til at træffe en beslutning om det brændende problem med reformen af ​​EU's migrationspolitik, siger MEP'er.

I en debat om resultatet af det sidste EU-topmøde i marts understregede Europa-Parlamentets formand, Donald Tusk og Kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker, behovet for at sætte EU's migrationspakke tilbage på dagsordenen for kommende topmøder i at EU-ledere skal nå et gennembrud og definere en fælles holdning.

Blandt andet opfordrede parlamentsmedlemmer til bedre beskyttelse af EU's ydre grænser, indførelse af nationale kvoter for at modtage migranter og gentog ideen om en EU-Marshall-plan for Afrika.

reklame

MEP'erne understregede også behovet for at fortsætte med reformen af ​​euroområdet, færdiggørelsen af ​​EU's bankforening, indarbejdelse af den europæiske stabilitetsmekanisme inden for rammerne af fællesskabet, arbejde for en skatteevne for euroområdet og indførelse af en mekanisme til overvågning af korruption og retsstatsprincippet i EU-lande. Nogle parlamentsmedlemmer ønsker, at situationen i Ungarn og Polen bliver sat på bordet på Det Europæiske Råd for en diskussion fra stats- eller regeringschefer.

Du kan se debatten i plenarforsamlingen her.

Klik på navne for at se videoer af individuelle udsagn

reklame

Donald Tusk, til Rådet

Jean-Claude Juncker, for Kommissionen

Manfred Weber (EPP, DE)

Maria João Rodrigues (S&D, PT)

Syed Kamall (ECR, UK)

Guy Verhofstadt (ADLE, BE)

Sven Giegold (Grønne / EFA, DE)

Dimitrios Papadimoulis (GUE / NGL, EL)

Nigel Farage (EFDD, UK)

Harald Vilimsky (ENF, AT)

Jean-Claude Juncker lukning

Donald Tusk lukning

Læs

Demografi

#Migration Og grænsesikkerhed: Hvordan Parlamentet er med til at holde Europa sikkert

Udgivet

on

20160708PHT36567_width_600Migrationskrisen viste, at du ikke kan have et Schengen-område med fri bevægelighed uden stærke ydre grænser. Ifølge den seneste Eurobarometer-undersøgelse ønsker 71% af europæerne, at EU skal gøre mere for at beskytte disse grænser. Parlamentet arbejder på en række initiativer for at øge kontrollen.

Hvad Parlamentet arbejder på

MEP'er godkendt på 6 juli planlægger at oprette en EU's grænsekontrolsystem, der bringer EU's grænsebureau Frontex og nationale grænsestyringsmyndigheder sammen. De nationale myndigheder vil stadig styre deres grænser på et dagligt grundlag, men hvis deres ydre grænser er under pres, vil de kunne få hjælp fra Det Europæiske Border- og Kystbemandsagentur til hurtigt at deployere grupperede grænsevagter til dem grænser. Når Rådet har godkendt forslaget, kan det træde i kraft i efteråret.

reklame

Lettisk PPE-medlem Artis Pabriks, der har ansvaret for at styre planerne gennem Parlamentet, sagde: "Den europæiske grænse- og kystvagtsforordning vil sikre, at EU's ydre grænser sikres og styres bedre. Dette er ikke en sølvkugle, der kan løse den migrationskrise, som EU står overfor i dag eller genopretter fuldt ud tilliden til Schengen-området, men det er meget nødvendigt første skridt. ”

Derudover forhandler Parlamentet med Rådet om at gøre en rejse til udlandet til terrorhandlinger en forbrydelse i alle EU-lande. Dette vil omfatte aktiviteter som uddannelse eller træning, incitament til terrorisme eller finansiering terroristaktiviteter.

Parlamentet forhandler også med Rådet a forslag at få oplysninger om alle EU-statsborgere kontrolleret mod databaser over tabte og stjålne dokumenter ved eksterne luft-, sø- og landegrænser.

reklame

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev udført blandt 27,969-personer fra alle EU-lande mellem 9 April og 18 April. Det blev oprettet for at være repræsentativt for befolkningen som helhed.

På EU-plan ønskede 71% af de adspurgte, at EU skulle gøre mere for at beskytte de ydre grænser sammenlignet med 67% i Irland og 67% i Storbritannien. Tjek her at finde ud af resultaterne for andre lande.

Mere information

Læs

Demografi

#Eurostat: Over 5.1 millioner babyer født i 2014 - Kvinder blev først mødre med næsten 29 i gennemsnit

Udgivet

on

Baby-bevis-1

I 2014 blev 5.132 millioner babyer født i Den Europæiske Union, sammenlignet med 5.063 millioner i 2001.

Blandt medlemslandene, Frankrig fortsatte med at registrere det højeste antal fødsler (819 300 i 2014), forud for Det Forenede Kongerige (775 900), Tyskland (714 900), Italien (502 600), Spanien (426 100) og Polen ( 375 200).

reklame

I gennemsnit i EU, blev kvinder, der fødte deres første barn i 2014 alderen næsten 29 (28.8 år). Tværs af medlemsstaterne, første gang mødre var den yngste i Bulgarien og den ældste i Italien.

Samlet set fertilitetsrate i EU steg fra 1.46 i 2001 til 1.58 i 2014. Det varierede mellem medlemslandene fra 1.23 i Portugal til 2.01 i Frankrig i 2014. En samlede fertilitet på omkring 2.1 levendefødte per kvinde anses for at være udskiftning niveauet i de udviklede lande med andre ord, det gennemsnitlige antal levendefødte per kvinde kræves for at holde befolkningen størrelse konstant i fravær af aktiv eller passiv migration.

Disse oplysninger stammer fra en artikel udstedt af Eurostat, statistiske kontor i Den Europæiske Union. De fertilitet indikatorer præsenteret i denne pressemeddelelse viser kun en lille del af den store mængde af data vedrørende demografi tilgængelig på Eurostat.

reklame

 

eurostat

Læs
reklame
reklame
reklame

trending