Følg os

Landbrug

Spørgsmål og svar: Bi-sundhed: Hvad laver EU?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Humlebi_2007-04-191. Hvad har Europa-Kommissionen gjort for bedre biesundhed?

Kommissionen bidrager til biesundhed på mange områder:

På veterinærsiden oprettede Kommissionen et EU-referencelaboratorium for bi-sundhed i 2011; medfinansierede frivillige overvågningsundersøgelser for at estimere omfanget af bi-dødelighed siden 2012 uddannet hundreder af nationale veterinærembedsmænd i biesundhed under initiativet Bedre uddannelse for sikrere fødevarer siden 2010 og kørte forskningsprojekter for at beskæftige sig med honningbi. Derudover tager Kommissionen hensyn til den begrænsede tilgængelighed af veterinærlægemidler til bier under gennemgangen af ​​EU's lovgivning om veterinærlægemidler. Der planlægges vedtaget et forslag fra Kommissionen i andet kvartal af 2014.

reklame

På pesticider har EU et af de strengeste reguleringssystemer i verden vedrørende godkendelse af pesticider. Alle pesticider på markedet har været genstand for en grundig og dybtgående vurdering af medlemsstaternes myndigheder og af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA). Til vurderingen tages der højde for den nyeste videnskabelige viden, herunder uafhængige studier. For pesticider styrkede Kommissionen yderligere datakravene til indsendelse af dossiererne, gennemgik sammen med EFSA risikovurderingsordningen vedrørende pesticidernes indvirkning på bier og tog skridt til fire specifikke insekticider, hvor der blev identificeret en risiko for bier (yderligere oplysninger er rapporteret i nedenstående spørgsmål).

På landbrugsområdet har Kommissionen opretholdt niveauet for EU-finansiering til nationale biavlsprogrammer for perioden 2014-2016 (under hensyntagen til Kroatiens tiltrædelse), der beløber sig til 33,100,000 € om året.

På biavlssektoren (biavlere) medfører den fælles landbrugspolitik (CAP) vigtige fordele. Vi spiser mere honning, end vi producerer, og honningbier deltager aktivt i bestøvningen af ​​afgrøder. I flere år har EU ydet støtte til biavlssektoren hovedsageligt gennem nationale biavlsprogrammer og programmer for udvikling af landdistrikter.

reklame

På miljøområdet kørte Kommissionen LIFE + -programmet, som kan bruges til fordel for vilde bier; indledte udarbejdelsen af ​​en rød liste over truede bestøvere, der skulle offentliggøres ved årets udgang; og kørte et forskningsprojekt for at håndtere tilbagegangen af ​​både vilde og tamme bestøvere i Europa.

2. Hvorfor blev der gennemført en EU-overvågningsundersøgelse af tab af honningbier og deres årsager?

Fra 2007 advarede forskellige europæiske og globale publikationer og fora om, at bier forsvandt (især efter nyheder om "kolonikollapsforstyrrelse" i USA) og om alarmerende høje dødeligheder, alvorlig og hurtig tilbagegang i europæiske honningbikolonier (vinterdødelighed omkring eller over 30-40%).

Et EFSA-projekt i 2009 viste, at honningbiovervågningssystemerne i medlemslandene var svage. Der manglede repræsentative officielle data på landsplan og sammenlignelige data på EU-niveau for at estimere omfanget af kolonidødeligheder.

Undersøgelsen (EPILOBEE, En paneuropæisk epidemiologisk undersøgelse af tab af honningbikolonier 2012-2013) adresserer disse svagheder for første gang ved at harmonisere dataindsamlingsmetoderne.

Det hjælper også veterinærvæsenet med at forbedre deres kapacitet til at foretage en sådan overvågning. Metoden kan implementeres og anvendes efter behov, tilpasset specifikke behov, som det er relevant for videre arbejde såsom anvendt forskning, politikudvikling, rutinemæssig overvågning eller krydstjek med data fra andre kilder (f.eks. Fra national eller regional overvågning, fra international standardiseret biavlundersøgelser osv.).

Fuld rapport er tilgængelig her.

3. Hvad er de vigtigste resultater af undersøgelsen?

Undersøgelsen, der dækker næsten 32,000 kolonier på tværs af 17 medlemsstater i perioden fra efteråret 2012 til sommeren 2013, viser, at der findes kolonidødeligheder i EU med betydelige regionale forskelle.

Vinterkolonidødeligheden varierede mellem de deltagende lande fra 3.5% til 33.6% med et tydeligt geografisk nord / syd-mønster.

De lande, hvor dødeligheden i gennemsnit var under 10% (Grækenland, Ungarn, Italien, Litauen, Slovakiet og Spanien) repræsenterer størstedelen (over 59%) af nældefeber (6.485.000) af den undersøgte befolkning og 47.3% af alle EU-honningbipopulationer .

Lande med en dødelighed mellem 10% og 15% (Tyskland, Frankrig, Letland, Polen og Portugal) udgør 34.6% af den undersøgte befolkning eller 27.7% af hele EU-honningbipopulationen (3.793.170 bistader).

Medlemsstater med mere end 20% dødelighed (Belgien, Danmark, Estland, Finland, Sverige og Storbritannien) udgør 6.24% af den undersøgte befolkning eller ca. 5% af al EU-befolkning (684 nældefeber).

Samlede satser for sæsonbestemt kolonidødelighed (i biavlssæsonen) var lavere end vinterdødeligheden og varierede fra 0.3% til 13.6%.

4. Hvor repræsentative er resultaterne, og hvordan sammenlignes de med tidligere data?

17 medlemslande deltog på frivillig basis. De medfinansierede undersøgelsen med Europa-Kommissionen, som bidrog med 3.3 mio. € (70% af de støtteberettigede omkostninger).

Overvågningen var specielt designet til at indsamle data om en repræsentativ stikprøve af bigårde og kolonier, også ved hjælp af undersøgelser på stedet. En repræsentativ stikprøve blev opnået gennem en stikprøveudtagning af bigårde i hele medlemslandet eller i nogle regioner i medlemslandet, der betragtes som repræsentative for medlemsstatens situation. Medlemsstaterne blev anbefalet tilfældigt at vælge biavlere og bigårde fra en national liste over biavlere. Inden for hver bigård blev et antal kolonier tilfældigt valgt for at være repræsentativ for bigården. Prøveudtagningsrammen var den samme for alle medlemslandene.

Dette er de første resultater af sin art, dvs. indsamlet og verificeret af de nationale kompetente myndigheder under tilsyn med og uddannelse af veterinærmyndighederne ved hjælp af EU-harmoniseret metode. Dette gør det vanskeligt at sammenligne dem med tidligere data, som muligvis mangler ufuldstændige eller på anden måde indsamles. Dødeligheden på mindre end 10% for store befolkninger er opmuntrende.

5. Da resultaterne viser, at tilbagegang af honningbier er mindre dramatisk end først antaget, vil Kommissionen opretholde sit forbud mod neonicotinoider?

Kommissionen baserede sin beslutning på nye videnskabelige oplysninger, der blev tilgængelige i 2012, og som EFSA blev bedt om en vurdering. EFSA identificerede høje risici for bier til visse anvendelser af tre neonicotinoider (Imidacloprid, Clothianidin og Thiametoxam) og Fipronil. Denne vurdering bekræftede, at godkendelseskriterierne for disse pesticider ikke længere var opfyldt. Endvidere tog EPILOBEE ikke hensyn til humlebier og ensomme bier, som også er påvirket af pesticiderne og er omfattet af EFSA-vurderingen. På det tidspunkt, hvor foranstaltningerne blev truffet, var resultaterne af EPILOBEE-programmet endnu ikke tilgængelige.

6. Hvorfor inkluderer EU-overvågningen ikke pesticidovervågning?

Kommissionen anmodede EU-referencelaboratoriet om at medtage pesticider i undersøgelsen. Imidlertid blev et udkast til projekt drøftet med eksperter fra medlemsstaterne, og på det tidspunkt blev det ikke anset for muligt at gennemføre et sådant overvågningsprogram for pesticider sammen med det gennemførte.

EPILOBEE-undersøgelsen, som stadig er i gang, var ikke designet til at vurdere effekten af ​​brugen af ​​de forbudte pesticider på biernes sundhed. Fra et videnskabeligt synspunkt ville det være uacceptabelt at drage nogen konklusion ud fra resultaterne af denne undersøgelse om anvendelsen af ​​de pågældende pesticider eller at udlede, at de foranstaltninger, Kommissionen havde truffet, ikke var passende.

7. Hvad er status for EU's overvågningsundersøgelse?

Dette er resultaterne af det første år af overvågningsundersøgelserne, der løber fra efteråret 2012 til sommeren 2013. Undersøgelserne gentages med deltagelse af 16 ud af de 17 medlemslande i endnu et år mellem efteråret 2013 og sommeren 2014 for at se om der kan etableres tendenser.

8. Hvordan er situationen med vilde bier, og er de vigtige?

Overvågningsundersøgelsen undersøgte kun honningbier. Videnskabelige data om vilde bestøvere, herunder vilde bier, er knappe, men de nuværende indikatorer viser et bekymrende fald. Vi skulle have en bedre forståelse i slutningen af ​​dette år, når det takket være fælles arbejde mellem IUCN og STEP i et af Kommissionen finansieret forskningsprojekt vil give de første resultater om status og tendenser for europæiske vilde bestøvere. Imidlertid antyder de foreløbige resultater allerede, at vilde bier står over for en alvorlig trussel. Den nylige vurdering af humlebier indikerer, at 24% procent af de 68 arter af humlebier, der forekommer i Europa, er truet af udryddelse på IUCNs røde liste over truede arter.

Husbåde og vilde bier er tæt beslægtede, står over for de samme trusler og er begge nødvendige for at sikre afgrødebestøvning og opretholde biodiversitet. Derfor kan vilde biers status give os indsigt i lokale ændringer og advare biavlere om potentielle trusler. Vilde bier kan hoppe ind og yde bestøvningstjeneste, når honningbier står over for tilbagegang eller hjælper med at øge bestøvningseffektiviteten for sidstnævnte. De er afgørende for overlevelsen af ​​vilde planter, som honningbier ikke kan bestøve.

9. Hvordan hjælper den nylige fælles landbrugsreform med at støtte sektoren?

Medlemsstaterne kan indsende treårige nationale biavlsprogrammer til EU-samfinansiering. Takket være reformen er de foranstaltninger, der kan finansieres, blevet opdateret og afsluttet. Især vil EU-midler være til rådighed for aktioner, der sigter mod bekæmpelse af indtrængende og sygdomme i bikuberne, især varroasis. Alle medlemsstater har nationale biavlsprogrammer på plads for 2014-2016.

Med de nye programmer for udvikling af landdistrikter har medlemslandene en række foranstaltninger og støtteberettigede til rådighed såsom uddannelse, rådgivning, deltagelse i kvalitetsordninger og forfremmelse, investeringer, samarbejdsprojekter og risikostyring, som kan samfinansieres af EU. Miljøvenlige miljøforanstaltninger i disse programmer kan også yde et positivt bidrag til at skabe et bedre miljø for bier. Andre foranstaltninger i den reformerede fælles landbrugspolitik kan være indirekte gavnlige for bier. De obligatoriske grønne foranstaltninger i den nye forordning om direkte betaling, især diversificering af afgrøder og økologiske fokusområder, kan bidrage til et bedre miljø for bier.

10. Har vores landskab indflydelse?

Landbrugspraksis, der resulterer i ændringer i arealanvendelse og tab af levesteder, udgør også en alvorlig trussel mod mange bier i Europa. Derfor vil biodiversitetsvenlige foranstaltninger i landbruget være afgørende for at vende de negative tendenser og er afgørende for vores fødevareforsyningssikkerhed. Blandt disse er tilvejebringelsen af ​​godt foder gennem blomsterrige markkanter eller bufferstrimler langs landbrugsmarker og bevaring af artsrige græsarealer eller enge, der understøtter stabile bestande af bestøvere. Gendannelse af forringede økosystemer vil også være en vigtig støtte for bestøvere.

Mere information

Honningsproduktion i EU
Nationale biavlsprogrammer

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending