Følg os

Økonomi

Obama og Grækenlands Samaras drøfter økonomiske reformer

DEL:

Udgivet

on

 Antonis Samaras og præsident Obama håndtryk (AP Images)

Under et times møde med Grækenlands premierminister Antonis Samaras i Det Hvide Hus ovale kontor den 8. august drøftede den amerikanske præsident Barack Obama forholdet mellem USA og Grækenland og bekræftede USAs fortsatte støtte til Grækenlands bestræbelser på at genoprette sin økonomi til velstand .

De to ledere drøftede også samarbejde om en bred vifte af gensidige interesser og udfordringer, herunder forsvar, det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab, bekæmpelse af terrorisme, udsigterne til en løsning på Cypern og udviklingen i regionen, Nordafrika og Syrien, Det Hvide Hus sagde i en forberedt erklæring.

Før sit eftermiddagsmøde med præsidenten mødtes Samaras med udenrigsminister John Kerry. Talskvinde for udenrigsministeriet, Jen Psaki, fortalte journalister på en pressemøde, at Kerry “anerkendte de vanskelige, men vigtige reformer, som Grækenland tager for at genoprette markedstilliden og skabe økonomisk vækst.”

reklame

Økonomi

EU's position i verdenshandelen med tal

Udgivet

on

Find nøgletal om EU's handel med verden i vores infografik: eksport, import, antal relaterede job i EU og mere, Økonomi.

Infografik, der forklarer global handel
Eksport og import på verdensplan  

EU har altid handlet om det fremme handel: ikke kun ved at fjerne handelshindringer mellem EU -lande, men også ved at tilskynde andre lande til at handle med EU. I 2019 repræsenterede EU -eksporten 15.6% af den globale eksport og EU -importen 13.9%, hvilket gør det en af ​​verdens største handelsaktører sammen med USA og Kina.

Handelsaftaler

reklame

EU har i øjeblikket omkring 130 handelsaftaler på plads, afventende eller ved at blive vedtaget eller forhandlet.

Handelsaftaler er ikke kun en mulighed for at sænke tolden, men også for at få vores partnere til at anerkende EU's kvalitets- og sikkerhedsstandarder og respektere produkter med en beskyttet oprindelsesbetegnelse, såsom champagne eller Roquefort -ost. Dette er meget vigtigt, da europæiske fødevarer nyder et verdensomspændende ry for fremragende kvalitet og tradition.

Infografik, der forklarer global handel

EU anvender også handelsaftaler til at fastsætte standarder for miljø og arbejdskraft, for eksempel for at undgå import af produkter fremstillet ved hjælp af børnearbejde.

Den seneste EU-handelsaftale, der blev underskrevet, var med Vietnam i 2020, som parlamentet vedtog i februar 2020, men mange andre forhandles. Desuden godkendte parlamentet i april 2021 Handels- og samarbejdsaftale mellem EU og Storbritannien.

reklame

EU import og eksport

Infografik, der forklarer global handel
Infografik om import og eksport af varer i EU i 2020  

Europæiske virksomheder drager ikke kun fordel af stordriftsfordele, som en del af verdens største indre marked indebærer, men også af handelsaftaler, der gør det muligt for EU -virksomheder at eksportere mange af deres tjenester og varer. På samme tid skal udenlandske virksomheder, der ønsker at eksportere til EU, opfylde de samme høje standarder som lokale virksomheder, så der er ingen risiko for illoyal konkurrence fra ikke-EU-virksomheder, der skærer hjørner.

EU's eksport faldt mindre end importen og følgelig steg handelsbalancen fra 192 milliarder euro i 2019 til 217 milliarder euro i 2020, en betydelig stigning. Den vigtigste EU -partner for eksport i 2020 og 2021 var USA og import Kina i 2020 og Storbritannien i 2021.


Forenede Stater forblev den mest almindelige destination for varer, der eksporteres fra EU i 2020 med en andel på 18.3%. Storbritannien var den næststørste destination for EU -eksport (14.4% af EU -totalet) efterfulgt af Kina (10.5%).

Infografik, der forklarer global handel
Infografik: EU -landenes eksport  

Handel med lande uden for EU har ført til skabelse af millioner af arbejdspladser i Europa. Europa-Kommissionen anslog, at der i 2017 var knyttet omkring 36 millioner job til handel med lande uden for EU. At være på det samme indre marked har også ført til mere handel mellem EU -lande.

Derudover har import af varer og tjenester fra tredjelande tvunget europæiske virksomheder til at være mere konkurrencedygtige, samtidig med at de giver forbrugerne flere valgmuligheder og lavere priser. En femtedel af de eksportstøttede job er placeret i en anden medlemsstat end den, der eksporterer.

Interaktivt kort: Hvor mange job understøttes af eksport i dit land?

Derudover har importen af ​​varer og tjenester fra lande uden for EU tvunget europæiske virksomheder til at være mere konkurrencedygtige, samtidig med at de tilbyder forbrugerne flere valgmuligheder og lavere priser.

Infografik, der forklarer global handel
Infografik om antallet af job i EU, der er knyttet til handel  

Mere om globalisering og EU

Få mere at vide om global handel 

Læs

Bank

Nedgang og næsten fald af Italiens Monte dei Paschi, verdens ældste bank

Udgivet

on

By

Visning af logoet på Monte dei Paschi di Siena (MPS), den ældste bank i verden, som står over for massive afskedigelser som led i en planlagt virksomhedsfusion, i Siena, Italien, 11. august 2021. Billedet taget 11. august 2021. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Visning af logoet til Monte dei Paschi di Siena (MPS), den ældste bank i verden, som står over for massive afskedigelser som led i en planlagt virksomhedsfusion i Siena, Italien. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Fire år efter at have brugt 5.4 mia. Euro på at redde det, er Rom i forhandlinger om at sælge Monte dei Paschi (BMPS.MI) til UniCredit (CRDI.MI) og reducerede sin andel på 64% i den toscanske bank, skriver Valentina Za, Reuters.

Her er en tidslinje over vigtige begivenheder i den seneste historie om Monte dei Paschi (MPS), som har gjort det indbegrebet af Italiens bankmareridt.

reklame

NOVEMBER 2007 - MPS køber Antonveneta fra Santander (SAN.MC) for 9 mia. euro i kontanter, få måneder efter at den spanske bank betalte 6.6 mia. euro for den italienske regionale långiver.

JANUAR 2008 - MPS annoncerer en emission på 5 mia. Euro, et konvertibelt finansielt instrument på 1 mia. Euro kaldet Fresh 2008, 2 mia. Euro i ansvarlige hybridkapitalobligationer og et lån på 1.95 mia. Euro til finansiering af Antonveneta -aftalen.

MARTS 2008 - Bank of Italy, ledet af Mario Draghi, godkender overtagelsen af ​​Antonveneta med forbehold af, at MPS genopbygger sin hovedstad.

reklame

MARS 2009 - MPS sælger 1.9 mia. Euro i særlige obligationer til Italiens statskasse for at øge sin økonomi.

JULI 2011 - MPS rejser 2.15 mia. Euro i et rettighedsemission forud for europæiske stresstestresultater.

SEPTEMBER 2011 - Bank of Italy yder 6 milliarder euro i nødlikviditet til MPS gennem repo -aftaler, efterhånden som euroområdets statsgældskrise eskalerer.

DECEMBER 2011 - Den Europæiske Banktilsynsmyndighed fastsætter MPS 'kapitalunderskud til 3.267 milliarder euro som en del af en generel anbefaling til 71 långivere om at øge deres kapitalreserver.

FEBRUAR 2012 - MPS reducerer sit kapitalbehov med € 1 mia. Ved at konvertere hybridkapitalinstrumenter til aktier.

MARS 2012 - MPS posterer et tab på € 4.7 mia. I 2011 efter milliarder af nedskrivninger af goodwill på aftaler, herunder Antonveneta.

MAJ 2012 - Italiensk politi ransager hovedkvarteret i MPS, da anklagere undersøger, om det har vildledt tilsynsmyndighederne i forbindelse med erhvervelsen af ​​Antonveneta.

JUNI 2012 - MPS siger, at det har brug for € 1.3 mia. I kapital for at overholde EBAs anbefaling.

JUNI 2012 - MPS beder Italiens finansministerium om at tegne op til yderligere 2 mia. Euro i særlige obligationer.

OKTOBER 2012 - Aktionærer godkender en aktieemission på € 1 mia. Rettet mod nye investorer.

FEBRUAR 2013 - MPS siger, at tab som følge af tre 2006-09 derivathandler beløber sig til € 730 mio.

MARS 2013 - MPS taber 3.17 mia. Euro i 2012, ramt af prisfald på sine store italienske statsobligationsbeholdninger.

MARS 2014 - MPS -posterne 2013 nettotab på 1.44 mia. €.

JUNI 2014 - MPS rejser 5 mia. Euro i et stærkt nedsat rettighedsemission og tilbagebetaler staten 3.1 mia.

OKTOBER 2014 - MPS fremstår som den dårligste performer i stresstest i hele Europa med et kapitalunderskud på € 2.1 mia.

OKTOBER 2014-Den tidligere MPS-formand, administrerende direktør og økonomichef bliver idømt tre og et halvt års fængsel efter at være fundet skyldig i vildledende tilsynsmyndigheder.

NOVEMBER 2014 - MPS planlægger at rejse op til € 2.5 mia. Efter stresstestresultater.

JUNI 2015 - MPS hæver 3 mia. Euro i kontanter efter at have øget størrelsen af ​​sit emission efter at have opført et nettotab på 5.3 mia. Euro for 2014 på rekordstore dårlige nedskrivninger på lån. Det tilbagebetaler den resterende 1.1 mia.EUR -statslige særlige obligation.

JULI 2016 - MPS annoncerer en ny rettighedsemission på € 5 mia. Og planlægger at aflaste € 28 mia. Euro i dårlige lån, da europæiske bankteststest viser, at den ville have negativ egenkapital i et fald.

DECEMBER 2016 - MPS henvender sig til staten for at få hjælp under en forebyggende rekapitaliseringsordning, efter at dens kontantopkald mislykkes. ECB fastsætter bankens kapitalbehov til 8.8 mia. Euro.

JULI 2017 - Efter at ECB erklærede MPS -opløsningsmiddel, afslutter EU -Kommissionen redningen til en pris på 5.4 mia. Euro for staten til gengæld for en 68% -andel. Private investorer bidrager med € 2.8 mia. For i alt € 8.2 mia.

FEBRUAR 2018 - MPS får overskud i 2018, men siger, at dets opdaterede fremskrivninger ligger under EU -aftalte omstruktureringsmål.

OKTOBER 2018 - MPS afslutter Europas største aftale om securitisering af dårlige lån og afsætter 24 milliarder euro i dårlig gæld.

FEBRUAR 2020 - MPS giver tab på 1 mia. € 2019.

MAJ 2020 - CEO Marco Morelli træder tilbage og opfordrer Rom til at sikre en partner til MPS hurtigst muligt. Han erstattes af 5-stjernede Guido Bastianini.

AUGUST 2020-Italien afsætter 1.5 mia. EUR til at hjælpe MPS, da det arbejder på at overholde en frist for privatisering i midten af ​​2022.

OKTOBER 2020 - MPS -aktionærer godkender en statsstøttet plan om at skære lån til 4.3% af det samlede udlån. Italiens andel falder til 64%, da et dekret baner vejen for dets salg.

OKTOBER 2020 - En domstol i Milano dømmer MPS 'tidligere administrerende direktør og formand for falsk regnskab i en overraskende afgørelse, der tvinger MPS til at øge lovbestemte risikobestemmelser.

DECEMBER 2020 - MPS siger, at det har brug for op til 2.5 mia. Euro i kapital.

DECEMBER 2020 - Italien godkender skatteincitamenter til fusioner med en fordel på 2.3 mia. € for en MPS -køber.

JANUAR 2021 - MPS siger at åbne sine bøger for potentielle partnere.

FEBRUAR 2021 - MPS giver et tab på 1.69 mia. € for 2020.

APRIL 2021 - Andrea Orcel tiltræder som UniCredit CEO.

JULI 2021 - UniCredit indleder eksklusive samtaler med Italiens finansministerium om at købe "udvalgte dele" af MPS, en dag før de europæiske bankstresstestresultater viser, at den mindre banks kapital ville blive udslettet i en krise.

($ 1 = € 0.8527)

Læs

Økonomi

Arbejdsmangel i Ungarn får regeringen til at søge arbejdere i udlandet

Udgivet

on

Den normalt immigrant-tilbageholdende regering i Budapest leder efter udlændinge til at hjælpe med mangel på arbejdskraft, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

Ungarns udenrigsminister sagde, at virksomheder får lov til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft fra lande uden for EU. Udenrigsminister Peter Szijjarto bakkede op om dette og sagde, at dette vil hjælpe med Ungarns vækstmål på 5.5%, der er sat for i år.

For eksempel er en sektor, der er ramt af mangel på arbejdskraft, gæstfrihedsindustrien i Ungarn, der for nylig har udtrykt stærke bekymringer over manglen på kokke og rengøringspersonale. Tamás Flesch, leder af Hungarian Hotel and Restaurant Association sagde under et interview, at hotelejere i Budapest gør meget ud af at sikre den tiltrængte arbejdsstyrke og giver eksemplet på, at hotelchef selv skal rengøre værelser.

reklame

Mange andre lande i Central- og Østeuropa har kæmpet med mangel på arbejdskraft midt i et hurtigere end forventet økonomisk opsving efter de pandemiske restriktioner.

Regeringen i Budapest har hidtil været tilbageholdende med at åbne sine døre for udlændinge midt i premierminister Viktor Orbans anti-immigrantpolitik, der har udløst hyppige sammenstød med EU.

En anden sektor, hvor Ungarns mangel på arbejdskraft gør sig gældende, er landbrug. Ungarske landmænd kæmper for at finde arbejdere nok til at høste deres frugt og grøntsager, og varer for mere end 190 millioner euro blev ødelagt alene i det sidste år.

reklame

Eksperter mener, at den bedste måde at tiltrække folk til at arbejde på gårde er at øge lønnen. De mener, at industrien skal bruge mindst et årti for at komme sig efter tab af job og omlægge sig selv til en ny måde at drive forretning på.

Og sandsynligvis den mest overraskende sektor, der er påvirket af mangel på arbejdskraft i Ungarn, er online -detailhandel. Arbejdskrisen begrænser e-handel, idet mange onlinebutikker bliver tvunget til at standse onlineannoncering, fordi de ikke kan klare en større efterspørgsel. Kristof Gal, grundlægger af Klikkmarketing, et online marketingfirma med base i Budapest, vurderer, at mellem 30 og 40% af online butikker kan blive påvirket af dette problem.

Szijjarto sagde, at ny lovgivning, herunder om midlertidigt ansatte, havde til formål at "hjælpe den hurtige genstart af økonomien, være den hurtigste at genstarte i Europa".

Da Ungarns økonomi klarer sig bedre end forventet i første kvartal i år på trods af coronavirus-låseforanstaltninger, annoncerede regeringen i Budapest andre foranstaltninger, herunder lettelse af bureaukratiske byrder på små og mellemstore virksomheder samt billige lån til at hjælpe ungarske virksomheder med at ekspandere i udlandet eller investere i grønne projekter.

Regeringen i Budapest er gentagne gange blevet kritiseret af EU for sin holdning til migranter, angreb på pressefrihed og mod LGBT -samfund. Europa -Kommissionen og Europa -Parlamentet har tidligere iværksat en "retsstat" -aktion mod Ungarn vedrørende borgerlige friheder. MEP'er beder Europa-Kommissionen om at gå videre med retssager og endda nægte Ungarn adgang til € 750 mia. Covid-19 pandemisk genopretningsplan, hvis Orbans regering ikke vender kursen.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending