Slut med os

Forsvar

Amerikansk luftvåbenpersonale ankommer til den første Norge-udsendelse nogensinde

Forsvar Korrespondent

Udgivet

on

For første gang i Norge ankommer mere end 200 US Air Force-medarbejdere fra Dyess Air Force Base, Texas med en ekspeditionær B-1 Lancer bombefly, til at støtte kommende Bomber Task Force (BTF) missioner ud af Orland Air Base, Norge. Luftmanden vil være en del af forskudteamet til planlagte missioner i de kommende uger, som vil forekomme i en begrænset periode. Uddannelse for US Air Force-personale vil omfatte en række områder lige fra at operere i det høje nord til forbedring af interoperabilitet med allierede og partnere i hele det europæiske teater.

"Operationel beredskab og vores evne til at støtte allierede og partnere og reagere hurtigt er afgørende for kombineret succes," sagde general Jeff Harrigian, chef for de amerikanske luftstyrker i Europa og Afrika. "Vi værdsætter det vedvarende partnerskab, vi har med Norge, og ser frem til fremtidige muligheder for at styrke vores kollektive forsvar."

I overensstemmelse med styrkesundhedsbeskyttelsesforanstaltninger tilpasset forsvarsministeriet, amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse og norsk politik vil alt amerikansk luftvåbenpersonale straks praktisere en ti-dages COVID-19-begrænsning af bevægelse (ROM). Alt personale blev medicinsk screenet i Texas inden ankomst til Norge.

Mens detaljer om specifikke missioner eller antal begivenheder ikke diskuteres som led i rutinemæssige operationelle sikkerhedsstandarder, er amerikanske luftstyrker i Europa rutinemæssigt vært for en række amerikanske fly og enheder på tværs af teatret til støtte for USEUCOM-mål.

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) er ansvarlig for amerikanske militære operationer i hele Europa, dele af Asien og Mellemøsten, Arktis og Atlanterhavet. USEUCOM består af mere end 64,000 militære og civile medarbejdere og arbejder tæt sammen med NATO-allierede og partnere. Kommandoen er en af ​​to amerikanske fremadrettede geografiske stridskommandoer med hovedkvarter i Stuttgart, Tyskland. For mere information om USEUCOM, klik her.

Continue Reading

NATO

NATO's generalsekretær opfordrer EU til at styrke forsvarssamarbejdet

Catherine Feore

Udgivet

on

NATo generalsekretær jens stoltenberg

EU-ledere afholdt en strategisk debat om europæisk sikkerheds- og forsvarspolitik (26. februar), NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg gjorde det klart, at en del af NATOs strategiske plan for 2030 omfattede styrkelse af samarbejdet med Den Europæiske Union. 

Europa-Kommissionens præsident, Ursula von der Leyen, selv en tidligere tysk forsvarsminister, sagde: ”Der er scenarier, hvor NATO ikke er engageret, men hvor EU opfordres. Den Europæiske Union skal være i stand til at gøre det. Derfor er Europa nødt til at udvikle sine egne kapaciteter, der stopper den fragmentering, vi har, og udvikle interoperable systemer. ”

EU har taget skridt til at udvikle fælles aktioner og har mange fælles projekter. Det har taget nogle vigtige skridt for at udvikle sin egen kapacitet til at handle autonomt. I 2017 blev EU endelig enige om et permanent struktureret samarbejde (PESCO), som i øjeblikket består af omkring 50 projekter, som staterne kan vælge at deltage i. Mange PESCO-medlemmer er også NATO-medlemmer. Irland er for eksempel et PESCO-medlem, men ikke et NATO-medlem, mens Danmark er et NATO-medlem, men valgte ikke at deltage i PESCO. 

EU-ledere er også forpligtet til en ny europæisk fredsfacilitet for civilt og militært engagement, den koordinerede årlige gennemgang af forsvaret (CARD) til vurdering af ressourcer, en ny, men relativt under ressource, europæisk forsvarsfond og samarbejde i rummet, cyberspace, åbent hav og militær adgang i hele EU. 

”Vi ønsker at handle mere strategisk, forsvare vores interesser og fremme vores værdier,” sagde Det Europæiske Råds præsident Charles Michel og tilføjede: “Vi er forpligtet til at samarbejde tæt med NATO, et stærkere Europa gør et stærkere NATO.”

Lederne bifaldt alle udsigten til at forny og styrke samarbejdet med den nye amerikanske regering om en stærk og ambitiøs transatlantisk dagsorden, der omfattede en tæt dialog om sikkerhed og forsvar.

Ledere opfordrede Kommissionen til inden oktober 2021 at forelægge en køreplan for teknologi til at styrke forskning, teknologiudvikling og innovation og reducere deres strategiske afhængighed i kritiske teknologier og strategiske værdikæder. De opfordrede også Kommissionen og den højtstående repræsentant, Josep Borrell, til at rapportere om gennemførelsen af ​​cybersikkerhedsstrategien inden juni 2021.

Bumpet af dagsordenen for udenrigsministre tidligere på ugen bad lederne EUs højtstående repræsentant Borrell opdaterede EU-lederne om arbejdet mod et strategisk kompas for at vejlede fremtidig europæisk indsats inden for sikkerhed og forsvar med henblik på vedtagelse inden marts 2022.

Continue Reading

radikalisering

Radikalisering i EU: Hvad er det? Hvordan kan det forhindres? 

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Radikalisering udgør en trussel mod vores samfund  

Radikalisering er en voksende grænseoverskridende trussel. Men hvad er det, hvad er årsagerne, og hvad gør EU for at forhindre det? Radikalisering er ikke et nyt fænomen, men det er i stigende grad en udfordring med nye teknologier og den voksende samfundspolarisering, der gør det til en alvorlig trussel i hele EU.

Terrorangrebene i Europa i de sidste par år, hvoraf mange blev begået af europæiske borgere, fremhæver den vedvarende trussel om hjemlandskultur radikalisering, som defineres af Europa-Kommissionen som fænomenet med mennesker, der omfavner meninger, synspunkter og ideer, hvilket kan føre til terrorhandlinger.

Ideologi er en iboende del af radikaliseringsprocessen, med religiøs fundamentalisme ofte i centrum.

Radikalisering er dog sjældent drevet af ideologi eller religion alene. Det starter ofte med enkeltpersoner, der er frustrerede over deres liv, samfund eller deres regeringers indenrigs- og udenrigspolitik. Der er ingen enkelt profil for nogen, der sandsynligvis vil blive involveret i ekstremisme, men mennesker fra marginaliserede samfund og oplever diskrimination eller mistet identitet udgør grobund for rekruttering.

Vesteuropas engagement i konfliktzoner som Afghanistan og Syrien anses også for at have en radikaliserende virkning, især på indvandrersamfund.

Hvordan og hvor bliver mennesker radikaliserede?

Radikaliseringsprocesser trækker på sociale netværk for at tilslutte sig og forblive forbundet. Fysiske og online netværk giver rum, hvor mennesker kan blive radikaliseret, og jo mere lukkede disse rum er, jo mere kan de fungere som ekkokamre, hvor deltagerne gensidigt bekræfter ekstrem tro uden at blive udfordret.

Internettet er en af ​​de primære kanaler for at sprede ekstremistiske synspunkter og rekruttere enkeltpersoner. Sociale medier har forstærket virkningen af ​​både jihadistisk og højreekstremistisk propaganda ved at give let adgang til en bred målgruppe og give terrororganisationer mulighed for at bruge "narrowcasting" til at målrette rekrutter eller rejse "troldhære" til støtte for deres propaganda. Ifølge EU-rapport om situation og trend i EU 2020I løbet af de sidste par år har krypterede messaging-applikationer, såsom WhatsApp eller Telegram, været meget brugt til koordinering, planlægning af angreb og forberedelse af kampagner.

Nogle ekstremistiske organisationer har også været kendt for at målrette mod skoler, universiteter og tilbedelsessteder, såsom moskeer.

Fængsler kan også være grobund for radikalisering på grund af det lukkede miljø. Frataget deres sociale netværk er indsatte mere tilbøjelige end andre steder til at udforske nye overbevisninger og foreninger og blive radikaliserede, mens underbemandede fængsler ofte ikke er i stand til at opfange ekstremistiske aktiviteter.

EU's kamp for at forhindre radikalisering

Selv om hovedansvaret for at tackle radikalisering ligger hos EU-landene, er der udviklet værktøjer til at hjælpe på EU-niveau:

Continue Reading

Terrorisme

Sikkerhedsunion: Strengere regler om eksplosive forløbere vil gøre det sværere for terrorister at bygge hjemmelavede eksplosiver

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Ny EU-regler begrænsning af adgangen til eksplosive forstadier begynder at finde anvendelse i hele EU. Reglerne indeholder stærkere sikkerhedsforanstaltninger og kontrol med salg og markedsføring af farlige kemikalier, der er blevet misbrugt til at producere hjemmelavede sprængstoffer i en række terrorangreb i Europa. I henhold til de nye regler skal mistænkelige transaktioner - hvad enten det er online eller offline - rapporteres, herunder af online markedspladser. Sælgere skal kontrollere deres kunders identitet og deres behov for at købe et begrænset stof.

Inden medlemsstaterne udsteder en licens til køb af begrænsede stoffer, skal de gennemføre sikkerhedsscreening, herunder en kriminel baggrundskontrol. De nye regler begrænser også to yderligere kemikalier: svovlsyre og ammoniumnitrat. For at hjælpe medlemsstater og sælgere med at gennemføre reglerne forelagde Kommissionen Retningslinier i juni sidste år sammen med en overvågningsprogram beregnet til at spore output, resultater og virkninger af den nye forordning. Forordningen styrker og opdaterer eksisterende regler om eksplosive forløbere og bidrager til at nægte terrorister midlerne til at handle og beskytte europæernes sikkerhed i tråd med de prioriteter, der er fastlagt i Dagsorden mod terrorisme præsenteret i december 2020.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending