Følg os

Fiskeri

Fiskerimuligheder i Østersøen i 2022: Forbedring af bestandenes langsigtede bæredygtighed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa -Kommissionen har vedtaget sit forslag til fiskerimuligheder i 2022 for Østersøen. På baggrund af dette forslag vil EU -landene bestemme, hvor meget fisk der kan fanges i havbassinet, hvad der angår de vigtigste kommercielle arter. Kommissionen foreslår at øge fiskerimulighederne for sild i Rigabugten, samtidig med at de nuværende niveauer for brisling, rødspætte og bifangster af østlig torsk fastholdes. Kommissionen foreslår at reducere fiskerimulighederne for de resterende bestande, der er omfattet af forslaget, for at forbedre disse bestandes holdbarhed og hjælpe andre bestande som torsk og sild med at komme sig.

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Østersøens dårlige miljøstatus påvirker vores lokale fiskere og kvinder, der er afhængige af sunde fiskebestande for deres levebrød, stærkt. Det er derfor, Kommissionen gør sit yderste for at genoprette disse lagre, og dagens forslag afspejler den ambition. Østersøens tilstand er imidlertid ikke kun relateret til fiskeri, så alle skal gøre deres til at opbygge dette dyrebare havbassins bæredygtighed på lang sigt. "

De foreslåede samlede tilladte fangster (TAC'er) er baseret på den bedst tilgængelige peer-reviewed videnskabelige rådgivning fra Det Internationale Råd for havforskning (ICES) og følg Baltisk flerårig forvaltningsplan. Flere oplysninger og præcise tal findes i pressemeddelelse og Q & A.

reklame

Del denne artikel:

Europa-Kommissionen

Ny strategi for at forbedre bæredygtigheden af ​​fiskeriet i Middelhavet og Sortehavet

Udgivet

on

Den Generelle Kommission for Fiskeri i Middelhavet (GFCM) har vedtaget sin nye 2030-strategi for Middelhavet og Sortehavet i slutningen af 44. årlige samling, som fandt sted mellem 2. og 6. november. Der blev også opnået enighed om en ambitiøs pakke af foranstaltninger, der omsætter strategien til konkrete handlinger. Den Europæiske Union vil støtte gennemførelsen af ​​strategien med et øget økonomisk tilskud.

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri, Virginijus Sinkevičius, glædede sig over resultaterne af den årlige session: "Den nye GFCM 2030-strategi giver rammerne og de nødvendige værktøjer til at sikre en bæredygtig, retfærdig og inklusiv fremtid for vores flåder og vores lokalsamfund, samtidig med at økosystemerne i regionen beskyttes. Vi skal handle hurtigt og beslutsomt. EU er fortsat forpligtet til at implementere den nye strategi."

Den vedtagne ambitiøse pakke af foranstaltninger omfatter en første flerårig plan (MAP) nogensinde til at forvalte små pelagiske bestande i Adriaterhavet (ansjos og sardiner), en yderligere reduktion af fiskeriindsatsen for vigtige demersale bestande og nye fiskeribegrænsede områder (FRA), som tilsammen vil forhindre sammenbruddet af de små pelagiske fisk, støtte genopretningen af ​​de demersale bestande og den langsigtede rentabilitet af fiskeriet i Adriaterhavet. Andre anbefalinger fremsat af EU omfatter vigtige foranstaltninger til at forbedre fiskeriforvaltning og -kontrol i Adriaterhavet og Sortehavet, bedre beskyttelse af følsomme arter og levesteder og konsolidere overvågnings- og kontrolrammen, herunder bekæmpelse af ulovlige, urapporterede og uregulerede (IUU) aktiviteter i både Middelhavet og Sortehavet. Den nye strategi bygger på de seneste resultater. Med sine fem mål tager den en integreret tilgang til de komplekse udfordringer i regionen og den 'grønne omstilling'. Strategien fortsætter desuden med at støtte lokalsamfund og deres levebrød langs værdikæden med særligt fokus på småskalafiskeri.

Der vil også være koordinerede foranstaltninger til at sikre anstændige arbejdsforhold, støtte unge og ordentligt anerkende kvinders rolle i fiskeri- og akvakultursektoren samt fremme den deltagende beslutningsproces. Mere information er tilgængelig i denne nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Euro-Middelhavs

Oceana bifalder nye skridt fremad med hensyn til gennemsigtighed for Middelhavsfiskeri

Udgivet

on

Oceana glæder sig over vedtagelsen af ​​den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM) af en foranstaltning, der vil forbedre dens liste over autoriserede fartøjer. Fra og med den næste runde af rapportering fra GFCM-medlemslandene vil listen offentligt vise, hvilke fartøjer der må fiske i hvilke områder, der er begrænset, hvilket giver mere gennemsigtighed og effektiv overvågning. Foranstaltningen er et resultat af de 44th årlige GFCM-kommissionsmøde, der fandt sted den 2.-6. november.  

"Vi bifalder GFCM's beslutning om at prioritere gennemsigtighed og ansvarlighed i fiskerisektoren ved at godkende ændringen af ​​dens autoriserede fartøjsliste. Dette resultat vil give myndigheder, forskere og NGO'er mulighed for at krydstjekke oplysninger og få mere klarhed over, hvilke fartøjer der kan fiske hvor, for at forhindre ulovlige aktiviteter på havet. For effektivt at tackle IUU-fiskeri er det vigtigt at blive ved med at forbedre listen, for at gøre den mere komplet og gennemsigtig,” sagde Helena Álvarez, havforsker ved Oceana i Europa. 

Oceana anmoder Middelhavslandene om yderligere at udvide informationen, der er inkluderet i GFCM's autoriserede fartøjsliste, hvilket kræver yderligere vigtige oplysninger såsom fartøjsejeren, tidligere flag og flere detaljer vedrørende de udstedte fiskelicenstyper. I overensstemmelse med bedste praksis i andre RFMO'er bør disse oplysninger være offentligt tilgængelige via GFCM's websted sammen med alle andre oplysninger indeholdt i GFCM's autoriserede fartøjsliste. 

Oceana glæder sig også over vedtagelsen af ​​et nyt fiskeribegrænset område (FRA) i Bari undersøiske canyon i det sydlige Adriaterhav, et 1000 km2 område lukket for bundtrawl, der beskytter vigtige koldtvandskoralrev, børnehaver for hajer og vigtige fiskehabitater for europæisk kulmule, multe og dybrosede rejer. På mødet blev forslaget om permanent etablering af Jabuka/Pomo Pit FRA (det nordlige Adriaterhav) også vedtaget. For Oceana er disse skridt vigtige fremskridt for at forbedre beskyttelsen af ​​sårbare marine økosystemer og udvide netværket af fiskerilukninger i Middelhavet og Sortehavet.  

reklame

Del denne artikel:

Læs

Brexit

Frankrig udskyder fristen for sanktioner for fiskerirækker

Udgivet

on

By

Bølger slår mod fyrtårne ​​under stormen Ciara ved Boulogne-sur-Mer, Frankrig, den 10. februar 2020. REUTERS/Pascal Rossignol/Fil Foto

Den franske præsident Emmanuel Macron sagde mandag (1. november) at hans regering udsatte implementeringen af ​​sanktioner mod Storbritannien over en fiskerække til slutningen af ​​tirsdag (2. november), mens de to sider diskuterer nye forslag til at løse striden. skriver Elizabeth Pineau og Christian Lowe.

Frankrig hævder, at Storbritannien ikke overholder en post-Brexit-aftale om adgang til britiske fiskepladser og havde tidligere sagt, at man fra midnat (kl. 2300 GMT) mandag ville gøre gengæld ved at optrappe kontrollen af ​​lastbiler, der kommer fra Storbritannien og forhindre britiske trawlere i at lægge til på fransk havne.

"Siden i eftermiddags er drøftelserne genoptaget på baggrund af et forslag, jeg stillede til premierminister (Boris) Johnson. Samtalerne skal fortsætte," sagde Macron til journalister på sidelinjen af ​​FN's klimakonference i Glasgow.

"Vi vil se, hvor vi er i morgen sidst på dagen, for at se, om tingene virkelig har ændret sig."

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending