Følg os

Digitale økonomi

Europæisk digital identitet: Nem onlineadgang til nøgletjenester 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Forbedrede regler for den europæiske digitale identitet - en personlig digital tegnebog for EU-borgere - vil gøre det lettere for folk at få adgang til offentlige tjenester og foretage onlinetransaktioner, Samfund.

Siden starten af ​​COVID-19-pandemien er flere offentlige og private tjenester blevet digitale. Dette kræver sikre og pålidelige digitale identifikationssystemer. Under plenarmødet i midten af ​​marts vil Europa-Parlamentet vedtage sin holdning til foreslået opdatering af den europæiske ramme for digital identitet.

Find ud af mere om digital transformation, en af ​​EU's prioriteter.

Hvad er den europæiske digitale identitet?

Den europæiske digitale identitet (eID) muliggør gensidig anerkendelse af nationale elektroniske identifikationsordninger på tværs af grænserne. Det giver EU-borgere mulighed for at identificere og autentificere sig selv online uden at skulle ty til kommercielle udbydere. Det giver også folk mulighed for at få adgang til onlinetjenester fra andre EU-lande ved hjælp af deres nationale elektroniske identitetskort.

Hvad er fordelene ved den europæiske digitale identitet?

Den europæiske digitale identitet kan bruges til:

reklame
  • Offentlige ydelser såsom anmodning om fødselsattester, lægeerklæringer, indberetning af adresseændring
  • Åbning af en bankkonto
  • Indgivelse af selvangivelse
  • Ansøgning til et universitet i dit eget land eller i et andet EU-land
  • Opbevaring af en lægerecept, der kan bruges overalt i Europa
  • Beviser din alder
  • Leje af bil med digitalt kørekort
  • Checker ind på et hotel
Forbedrede regler

Den 2014 Forordning om elektronisk identifikation, autentificering og tillidstjenester (eIDAS). krævede, at EU-landene etablerede nationale ordninger for elektronisk identifikation, der opfylder visse tekniske og sikkerhedsmæssige standarder. Disse nationale ordninger forbindes derefter, så folk kan bruge deres nationale elektroniske identitetskort til at få adgang til onlinetjenester i andre EU-lande.

I 2021 fremlagde Europa-Kommissionen en forslag, der bygger på eIDAS-rammen, der sigter mod at gøre det muligt for mindst 80 % af befolkningen at bruge en digital identitet til at få adgang til vigtige offentlige tjenester på tværs af EU's grænser inden 2030.

Rapporten om den foreslåede opdatering, som var vedtaget af industri-, forsknings- og energiudvalget, understreger vigtigheden af ​​at sikre, at nationale systemer arbejder sammen, er enkle at bruge, og at folk har kontrol over deres personlige data.

Se flere EU-foranstaltninger til at sætte skub i den digitale økonomi

europæisk digital identitet 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending