Følg os

Forretning

Anatoly Makeshin, grundlægger af Njoy Payments, om den nye æra af betalinger

DEL:

Udgivet

on

Som iværksætter og fintech-investor, der bygger en startup i Europas erhvervende industri, observerer jeg, at med den skærpede konkurrence mellem sælgere og producenter, diversificerer kunderne måden, de bruger deres penge på forskellige varer. Uanset om det handler om at købe en kop kaffe eller en t-shirt, eller endda købe sygesikring og flybilletter, har folk vænnet sig til at bruge lånte midler, normalt i form af udbredte kreditkort - skriver Anatoly Makeshin

Adgang til lånte midler giver dem mulighed for at nyde varer eller tjenester, før de dækker de lån, de modtager fra banker. 

Men forfølgelsen af ​​kundeloyalitet og deres midler driver et konkurrencedygtigt miljø blandt betalingstjenesteudbydere, der er rekrutteret af virksomheder til at sælge deres tilbud. Og Njoy Payments er uden tvivl en dynamisk deltager i dette accelererende løb, der tager fart i hele Europa.

Skiftet fra traditionelle offlinemarkeder til onlinesalg, en tendens der allerede var i gang, fik et løft under Covid-19-pandemien. Denne krise fratog milliarder af mennesker verden over muligheden, eller fra et andet perspektiv, luksusen at shoppe offline. Selv med lempelsen af ​​Covid-19-restriktioner oplever virksomheder fortsat en konstant vækst i onlinesalg.

For at fremme denne vækst og tilskynde til køb, selv når kunderne ikke har det fulde beløb ved hånden, stræber finansielle tjenester efter at tiltrække kunder med mere bekvemme betalingsmuligheder. I løbet af det sidste årti er der opstået adskillige gennembrud og højdepunkter inden for online betalingstjenester. Nogle af disse ideer, som måske har virket som science fiction for ikke længe siden, er nu en reel del af betalingslandskabet. Dette momentum af betalingsinnovation ser ustoppelig ud, og efterlader virksomheder og deres kunder til at undre sig over, hvordan de vil udføre betalinger i fremtiden.

Jeg vil gerne fremhæve nogle få disruptive teknologier, som vi ikke havde for bare et par år siden. Disse omfatter kryptovalutaer, superwallets, BNPL-tjenester (Buy Now - Pay Later), udvidet virkelighed og brugen af ​​big data sammen med kunstig intelligens. Lad os se nærmere på hver af dem:

Cryptocurrencies

Alle kender dette ord, som straks får Bitcoin til at tænke på. Udover at være et af de mest uforudsigelige omsættelige markedsaktiver, er kryptovalutaer ved at blive et bekvemt betalingsmiddel, som flere og flere industriledere forsøger at inkorporere i deres daglige salg.

reklame

Mange førende betalingssystemer udforsker måder at udnytte kryptovalutaer og integrere dem i deres betalingsbehandlingssystemer. Nogle virksomheder, som store spillere som Mastercard, går endnu længere og udsteder kryptokort. Det er vigtigt at nævne, at disse betalingsmuligheder også er meget sikre for kunderne, da følsomme personlige og finansielle data er meget beskyttede. Dette er en af ​​grundene til, at der er så få tilfælde af svigagtige transaktioner eller tab af data i branchen for kryptobetalinger.

Super punge

Den voksende brug af udtrykket "super" antyder, at det indebærer en "alt inklusive" løsning for kunder, der giver adgang til en bred vifte af tjenester gennem en enkelt app. Nogle vil måske antage, at Apple Pay eller Google Pay fungerer som super tegnebøger, men i virkeligheden gør de det ikke, da begge systemer er begrænset af den specifikke karakter af de operativsystemer, de er afhængige af.

Et eksempel på en ægte super wallet, som også hjælper med at spore folks forbrug og tilbyder økonomisk rådgivning, er et koncept kaldet Personlig økonomistyring (PFM). Ved at tilbyde PFM værktøjer, banker og deres kunder kan få gensidig fordel. Banker kan øge kundeengagement og -tilfredshed, øge omsætningen, reducere omkostningerne og få værdifuld indsigt i kundernes adfærd. I mellemtiden kan kunderne forbedre deres økonomistyringsevner og nå deres økonomiske mål.

Køb nu - betal senere (BNPL)

Mens rødderne til BNPL-forretningen kan spores tilbage til det 19. århundrede eller endnu tidligere, fik trenden et markant løft i det sidste årti, da fintech-virksomheder integrerede afbetalingsordninger i onlinebutikker. Denne innovation gjorde det muligt for forbrugerne at opdele omkostningerne og betale fuldt ud for købet senere uden at betale renter til banken.

Selvom dette måske ikke vækker bekymring for slutbrugerne, er denne type kortfristet finansiering endnu ikke fejlfri for forhandlere, da der ikke er nogen out-of-the-box-løsning, der godkender ratebetalinger samtidigt med at acceptere betalingen inden for en enkelt aftale.

Der er dog stadig plads til, at BNPL kan videreudvikles. For eksempel kan denne løsning integreres i vareleveringstjenester, hvor en kunde opnår BNPL-godkendelse og bruger pengene, mens han udfylder leveringsformularen.

Udvidet virkelighed (XR)

XR er den nye disruptive teknologi i verden af ​​onlinesalg. Dette er et rigtigt fund for forbrugere, der ikke er fortrolige med en virksomheds brand, og for virksomheder, der søger at tiltrække nye beundrere ved blot at vise deres produkter på andre. Sådan kunne det fungere: en person ser en kage på en kaffebar og tager et billede af den med sin smartphone. XR ville vise prisen og sætte dem i stand til at betale for den med det samme, hvilket gør livet lettere for kunden og kaffebaren, hvilket kan spare penge på kasseudstyr og endda personale.

Alternativt kan du forestille dig at gå ned ad gaden og se en flot beklædningsgenstand på en forbipasserende. Tag et billede, og du vil øjeblikkeligt få adgang til mærket, prisdetaljerne sammen med en klikbar knap for at betale for det.

Den overtagende virksomhed leverer værktøjet til at scanne et produkt, finde det online og lette betalingen, hvilket til en vis grad svarer til at betale online på en markedsplads

Big data, kunstig intelligens (AI)

Brug af big data og AI kan også være en positiv disruptor i verden af ​​onlinebetalinger, især for betalinger i rater. Det kan bruges til at forbedre scoring og onboarding processer. Derudover kan AI hjælpe med at udvikle betalinger for ordrer med stemmekommandoer og organisere den måde, ordrer og betalinger afgives og behandles på.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending