Følg os

Udtalelse

Olympisk våbenhvile og politiske planer

DEL:

Udgivet

on

For et par uger siden lancerede International Trade Union Confederation (ITUC) et andragende rettet til Dr. Thomas Bach, formand for Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Gennem dette andragende beder underskriverne IOC om at sikre beskyttelsen af ​​alle dem, der deltager i og deltager i Vinter-OL i Beijing. Ved at handle på denne måde begår ITUC to fejl og man kan endda sige to fejl, skriver Roland Delcourt.

Den første, at følge i fodsporene på dem, der blindt følger USA, ved at politisere sporten for at tilfredsstille Biden-administrationens erklærede ønske, nemlig at opnå en boykot af de olympiske vinterlege, der afholdes i Beijing fra den 4. februar. til 20. februar 2022.

Den anden er en radikal vending fra dets grundlæggende formål, ifølge dets vedtægter, selvom ITUC synes ret ueffektivt at handle på nogen relevant måde, især i USA, er at fremme og forsvare arbejdernes rettigheder og interesser gennem internationalt samarbejde mellem fagforeninger.

I andragendet til IOC-præsidenten lancerer ITUC et angreb på den kinesiske regering og anklager det kinesiske kommunistparti for ringe eller ingen respekt for internationale love og standarder.

Vi vil gerne have, at ITUC udvikler en smule af denne klagesag baseret på en delvis og personlig vurdering mere end på beviste fakta.

At forestille sig, at atleter, støttearbejdere, OL-medarbejdere og andre er i enhver risiko under OL i Beijing, er den værste fantasmagoriske vision.

Ifølge ITUC har menneske- og arbejdstagerrettighedssituationen i Kina været endnu mere begrænset siden OL i Beijing i 2008. andre steder for mange, de samme som draberne i Kina i dag, har skrævet deres kamphest for at forsvare Dalai Lama. For at nå deres mål smurte de den olympiske ild, udskældte de kinesiske myndigheder i navnet på at beskytte den tibetanske kultur.

reklame

Disse bagmandskampe gik op i røg, da CIA afklassificerede sine arkiver vedrørende Tibet og Dalai Lama, og på en immateriel måde blev den rolle, som sidstnævnte spillede under problemerne i Tibet, kendt. I mellemtiden, med succesen med det kinesiske kommunistpartis politik i Tibet, gunstige udviklinger i levestandarden, dramatisk stigning i forventet levealder, oprettelsen af ​​et uddannelsessystem (både på tibetansk og mandarin), efterfulgt af en stigning i befolkningen, siges, at i dag er det nødvendigt at være indoktrineret i højeste grad for at have den mindste ounce af objektivitet eller at være et fjols for at turde tale om Tibet for at nedgøre Kina.

Desuden tager de, der ønsker at skade Kina, ikke fejl, og angrebene mod Kina får et andet ansigt, og andre mål er målrettet.

Grundlæggende har ITUC fem kritikpunkter til støtte for sin pointe. Bebrejdelser, at vi sagtens kan afvise.

Undertrykkelse og fængsling i Hong Kong

Sharan Burrow, ITUCs generalsekretær sagde: "Du skal bare se, hvad der sker i Hong Kong. I verdens øjne har de kinesiske myndigheder slået ned på enhver person eller ethvert samfund, der forsøger at udøve deres mest grundlæggende rettigheder og friheder."

Præsentationen af ​​fakta, med lidt andre ord, er den, som Donald Trump, daværende præsident for USA, lavede.

Virkeligheden er dog en helt anden, disse mennesker, der såede uorden og panik i Hong Kong, havde til formål at underminere princippet om "et land, to systemer". Deres endelige mål er at skabe en "farverevolution" under udenlandsk tilskyndelse.

Lad os tilføje, at Hongkongs politi ved denne lejlighed udviste kølighed og kunne tjene som et paradigme for det amerikanske politi, som hver dag viser os undertrykkelse og hensynsløshed over for en kategori af den amerikanske befolkning. Bare se på deres høje antal forseelser.

Intimidering af LGBT+ samfund

En fuldstændig latterlig anklage, jeg har personligt adskillige homoseksuelle venner, og ingen har nogensinde klaget over problemer med kinesiske myndigheder. Pres kommer som i ethvert andet land oftere fra familiekredse.

Jeg havde også mulighed for at møde en transkønnet dame, der blev opereret i Beijing. Under en rejse fortalte hun mig, at hun aldrig var stødt på et problem i Kina, undtagen én gang i Xinjiang med kinesiske muslimer.

Krænkelser af grundlæggende rettigheder på arbejdspladsen, i forsyningskæder og i samfundet

De grundlæggende rettigheder for arbejdere i Kina er garanteret af forfatningen.

Siden reformen startede i 1978, fortsætter Kina med at fremme en lovgivningsmæssig udvikling inden for arbejdsretten for bedre at beskytte medarbejdere og arbejdsgivere. I 2019 behandlede Labour Arbitration Committees rekordhøje 2,381,000 sager, det højeste antal siden loven om mægling og voldgift i arbejdskonflikter trådte i kraft i 2008. Fagforeningen og alle de organisationer, der er under deres tilsyn, repræsenterer arbejdernes interesser og garanterer deres legitime rettigheder. Den mest direkte påvirkning for virksomhederne er, at det, der svarer til 2 % af den samlede lønkompensation, skal tilbagebetales til fagforeningerne.

Undertrykkelse og udnyttelse af etniske minoriteter

Stillet over for denne anklage er det ord mod ord, bortset fra at objektive fakta beviser det modsatte. En gunstig udvikling i levestandard, forventet levetid, uddannelse (både på lokale sprog og på mandarin), efterfulgt af en befolkningstilvækst er alt sammen et bevis på, at de etniske minoriteter, der tæller 55, ikke er udsat for nogen undertrykkelse og ikke er underlagt nogen udnyttelse.

Stilhed og forhindring vedrørende spredningen af ​​COVID-19

Hvad skal man tænke om en fagforening, som latterligt gentager løgne og falske nyheder spredt af Donald Trump og hans sidemand Pompeo, når vi ved, at før den overhovedet blev identificeret, blev WHO straks underrettet om tilstedeværelsen af ​​en ny virus i Kina . Derudover blev WHO-eksperter inviteret flere gange og besøgte Wuhan i den første måned og flere gange derefter.

Dette ønske om et andragende blev ikke mødt med stor succes, ledere og højtstående embedsmænd fra mange lande udtrykte deres holdning om, at OL ikke skulle politiseres. Beviset er i buddingen, USA, Australien, Storbritannien, Canada, Litauen, Belgien, Danmark, Estland og Japan har åbent erklæret en diplomatisk boykot af Beijings vinter-OL, i alt 9 ud af 90 deltagende lande. Det mest triste er måske Belgien, som under Samuel Cogolatis uforsonlige fantasi, et medlem af det belgiske Repræsentanternes Hus og et grønt parlamentsmedlem, blev narret til at acceptere denne farce om en diplomatisk boykot.

CSI gennem sin generalsekretær Sharan Burrow lobbyede store sponsorer JO, GE, Intel, Omega, Panasonic, Samsung, P&G, Toyota, Airbnb, Atos, Bridgestone, Coca-Cola, Allianz, Dow og Visa for at suspendere deres samarbejde med organiseringen af ​​OL i Beijing 2022. Alt sammen forgæves, da ingen virksomhed trak sig tilbage, men snarere bekræftede deres fulde tilslutning til de olympiske vinterlege.

Lad os ikke glemme, at alle deltagende lande bortset fra Australien, USA, Indien og Japan var enige og underskrev den olympiske våbenhvile.
"Diplomatiske boykot" af de olympiske lege er ikke kun kontraproduktive, men også hykleriske, USA selv tror ikke rigtig på dem. Hvis de var objektivt overbevist om deres anklager, ville de have besluttet at lave en total boykot af legene ved at nægte deres atleter retten til at deltage.

Gæsteforfatteren er den belgiske journalist Roland Delcourt

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending