Slut med os

EU

Mohsen Rezaee fremstår som Vests mand på jorden

Udgivet

on

Efterhånden som nukleare samtaler i Wien holder fast, holder forhandlerne nøje øje med Irans kommende præsidentvalg, hvis resultat kan være nøglen til at bryde den nuværende dødvande, skriver Yanis Radulović.

Med en fjerde forhandlingsrunde, der skal genoptages i Wien i denne uge, øges presset på højtstående europæiske forhandlere for at nå til enighed, der bygger bro på den geopolitiske kløft mellem Washington og Teheran og bringer Iran tilbage til overholdelse med den fælles samlede handlingsplan for 2015 (JCPOA).

En historisk ikke-spredningsaftale og bredt betragtet som en af ​​Obama-administrationens førende udenrigspolitiske resultater, JCPOA skabte en ramme for at begrænse Irans atomvåbenudbrudstid og etablerede formelle skridt til at begrænse berigelsen af ​​fissilt materiale, planlægge gennemsigtige inspektioner af atomanlæg og demontering af overskydende centrifugeanlæg. Til gengæld for vedvarende overholdelse af denne ramme blev USA og andre større verdensmagter enige om en gradvis ophævelse af nuklearrelaterede sanktioner mod Iran.

Da USA trak sig ud af denne milepælsaftale i 2018, trådte de europæiske medunderskrivere i Tyskland, Frankrig og Storbritannien op for at holde aftalen i live. Imidlertid blev de europæiske forbindelser i regionen hurtigt anstrengt af genoplivningen af ​​Washingtons "maksimal preskampagne”Om Iran, en kampagne, der havde til formål at kvæle den iranske økonomi via ensidige sanktioner og eskalerende gengældelsesaktioner.

Ikke overraskende har Washingtons omdrejningspunkt til maksimalt pres placeret de store europæiske magter i en udenrigspolitik dobbelt. Mens den nylige stigning i spændingerne mellem USA og Iran er faldet ned siden valget af præsident Joe Biden, har hans forgængers tilgang i regionen haft en varig effekt på iransk goodwill over for multilaterale aftaler som JCPOA.

For de europæiske medunderskrivere er kerneforhandlingerne i Wien det indlejret i en bredere strategi af strategisk afslapning og diplomatisk reintegration mellem Europa og Iran. Ud over de åbenlyse fordele ved ikke-spredning af atomvåben ser Europa også på en fremtid, hvor Iran kan træde op som en fuldgyldig, sanktionsfri aktør på den internationale scene. På trods af en anslået 9 procent andel af verdens oliereserver er den sanktionssvækkede iranske økonomi sørgeligt underudviklet. Kast det simulative potentiale for Irans frosne aktiver - anslået til at være værd mellem $ 100 og $ 120 milliarder - og det er let at se, hvorfor Europa betragter Iran som en sådan lovende partner for direkte udenlandske investeringer.

På en betingelse om anonymitet, en højtstående embedsmand fra det amerikanske udenrigsministerium talte med Reuters og kaster lys over sandsynligheden for, at en aftale bliver inked under den fjerde samtalerunde, idet han siger: "Er det muligt, at vi vil se et gensidigt tilbagevenden til overholdelse i de næste par uger eller en forståelse af en gensidig overholdelse? mulig ja. ”

Abbas Araqchi, Irans øverste forhandler, er lidt mere pessimistisk med hensyn til chancerne for en aftale i den nærmeste fremtid. Tale på stats-tv understregede Araqchi, at Iran ikke ville skynde sig at indgå en ny aftale uden en stabil ramme af garantier.

"Når det vil ske, er uforudsigeligt, og en tidsramme kan ikke fastlægges. Iran prøver (for) at det skal ske så hurtigt som muligt, men vi vil ikke gøre noget i en hast," Sagde Araqchi.

Som formelle samtaler stopper, Europæiske forhandlere ser på Mohsen Rezaee, en af ​​tre frontløbere i det kommende iranske præsidentvalg, for at skære igennem den diplomatiske bureaukrati og fremme gensidigt fordelagtigt samarbejde med USA og EU.

I modsætning til hans kolleger til præsidentkandidater er Rezaee ikke en livslang politiker. Ikke desto mindre er Rezaee en erfaren diplomat og pragmatisk forhandler med en karriere der spænder over Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) til Expediency Discernment Council. Måske Rezaees mest imponerende præstation er det faktum, at han i alle sine år med civil, militær og politisk tjeneste aldrig har været genstand for en korruptionskandale eller kriminel undersøgelse.

Mens etablerede politikere som udenrigsminister Mohammad Javad Zarif kan være en mere konventionelt attraktiv partner med Vesten, er der en voksende overbevisning i Europa om, at Rezaee, en velafrundet, respekteret og pålidelig kandidat, er den mand, der er bedst egnet til at repræsentere Iran og dets holdning til internationale atomforhandlinger.

En bevist leder, der er bange for at udtrykke sine meninger, Rezaee har gentagne gange vist, at han er i stand til at justere sine meninger og forene koalitioner. På trods af sin rolle som repræsentant for "Revolution Generation" har Rezaee gjort det klart, at han ikke er nogen radikal. Efter år med offentlig tjeneste har Rezaee brudt rækker med mange af de hårde synspunkter, der er almindelige i IRGC. Faktisk i et interview med Teheran Times, gik han så langt som at afvise et atomvåbenkapløb som uklogt og bemærkede: "Politisk visdom kræver ikke at jagte våben, der kan ødelægge hele menneskeheden."

Med hindringer for fremskridtsopdræt ved hver tur i Wien er det blevet meget klart, at Vesten har brug for en mand på jorden i Iran. Mohsen Rezaee og den nye bevægelse, han repræsenterer, kan være nøglen til at bryde dødvandet i forhandlingerne og bringe Iran tilbage som en vigtig aktør i den globale økonomi.

De udtalelser, der er udtrykt i ovenstående artikel, er forfatterens alene og afspejler ikke nogen mening fra EU Reporter.

Belgien

Den iranske opposition samles foran den amerikanske ambassade i Bruxelles for at bede USA og EU om en fast politik over for det iranske regime

Udgivet

on

Efter G7-topmødet i London er Bruxelles vært for NATO-topmødet med amerikanske og EU-ledere. Det er præsident Joe Bidens første rejse uden for USA. I mellemtiden er Iran-forhandlingsforhandlingerne startet i Wien, og på trods af den internationale indsats for at vende Iran og USA tilbage til overholdelse af JCPOA viste iransk regime ingen interesse i at vende tilbage til sine forpligtelser under JCPOA-sammenhæng. I den nylige IAEA-rapport er der rejst vigtige bekymringer, som det iranske regime ikke har taget fat på.

Den iranske diaspora, tilhængere af det nationale råd for modstand i Iran i Belgien, afholdt en demonstration i dag (14. juni) foran den amerikanske ambassade i Belgien. De holdt plakater og bannere med billedet af Maryam Rajavi, lederen af ​​den iranske oppositionsbevægelse, der har erklæret et ikke-nukleart Iran i sin 10-punkts plan for det frie og demokratiske Iran.

I deres plakater og slogans bad iranere USA og EU om at arbejde hårdere for at holde mullahs-regimet ansvarlig for dets krænkelser af menneskerettighederne. Demonstranterne understregede behovet for en afgørende politik fra USA og de europæiske lande for at udnytte mullahs søgen efter en atombombe, intensiveret undertrykkelse derhjemme og terroraktiviteter i udlandet.

Ifølge den nye IAEA-rapport, på trods af den tidligere aftale, nægter det gejstlige regime at besvare IAEA-spørgsmål på fire omstridte steder og (for at dræbe tiden) har udsat yderligere samtaler til efter præsidentvalget. Ifølge rapporten har regimets berigede uranreserver nået 16 gange den tilladte grænse i atomaftalen. Produktionen af ​​2.4 kg 60% beriget uran og ca. 62.8 kg 20% ​​beriget uran er alvorligt bekymret.

IAEA-generaldirektør Rafael Grossi sagde: På trods af aftalte vilkår, ”Efter mange måneder har Iran ikke givet den nødvendige forklaring på tilstedeværelsen af ​​nukleare materialepartikler ... Vi står over for et land, der har et avanceret og ambitiøst atomprogram og beriger uran meget tæt på niveauet for våbenklasse. ”

Grossis bemærkninger, også rapporteret af Reuters i dag, gentog: "Manglen på afklaring af agenturets spørgsmål vedrørende nøjagtigheden og integriteten af ​​Irans beskyttelseserklæring vil alvorligt påvirke agenturets evne til at sikre Iraks atomprograms fredelige natur."

Maryam Rajavi (afbilledet), den valgte præsident for National Council of Resistance of Iran (NCRI), sagde, at den nylige rapport fra Det Internationale Atomenergibureau (IAEA) og bemærkningerne fra dets generaldirektør endnu en gang viser, at for at garantere dets overlevelse, gejstlige regime har ikke opgivet sit atombombe-projekt. Det viser også, at regimet for at købe tid har fortsat sin politik om hemmeligholdelse for at vildlede det internationale samfund. Samtidig afpresser regimet sine udenlandske samtalepartnere for at ophæve sanktioner og ignorere dets missilprogrammer, eksport af terrorisme og kriminel indblanding i regionen.

Continue Reading

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending