Følg os

coronavirus

EU's reaktion mindsker det økonomiske slag mod COVID-19

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Havde EU-institutionerne ikke grebet ind under COVID-19-pandemien, ville blokens økonomi have set meget værre, siger Verdensbankens rapport, skriver Cristian Gherasim.

Rapporten med titlen Inklusiv vækst på kryds og tværs pegede på medlemslandenes regeringer lige så meget som på, at EU-institutionerne træder til for at dæmpe virkningen af ​​COVID-19-restriktioner på de meget fattige. Det økonomiske svar betød, at pandemiens alvorligste virkninger på beskæftigelse og indkomst blev undgået.

Ifølge Verdensbankens dokument afslørede pandemien og øgede dybe uligheder, hvilket stoppede fremskridt på flere områder, herunder ligestilling mellem kønnene og indtægtskonvergens i alle EU -medlemsstater. I dag anslås det, at mellem tre og fem millioner mennesker i EU er "i fare for fattigdom" på grundlag af nationale værditærskler sammenlignet med før krisen.

reklame

"En grøn, digital og inklusiv overgang er mulig, hvis den økonomiske politik i stigende grad er rettet mod reformer og investeringer i uddannelse, sundhed og bæredygtig infrastruktur," sagde Gallina A. Vincelette, direktør for EU -landene i Verdensbanken.

Rapporten viser, at nogle af de eksisterende økonomiske støttesystemer kan hjælpe med igangværende reformer i hele EU. Der er også behov for en fortsat tilgang med offentlige støtteordninger og vaccinationsnøgle til styrkelse af virksomheder, ansatte og husstande.

Som vi så i hele Europa, i betragtning af at pandemien ikke er slut, reagerer regeringerne på den langvarige krise ved fortsat at tilbyde statsstøtte selv i hele 2021.

reklame

Alligevel, uanset svaret, udløste COVID-19-pandemien EU's stærkeste fredsnedgang siden Anden Verdenskrig med en økonomisk sammentrækning på 6,1% i 2020.

Verdensbankens rapport opfordrer regeringerne til at sikre, at der findes sunde og gennemtænkte politikker samt aktive arbejdsmarkedspolitikker for at understøtte en inklusiv genopretning. Rapporten understreger, at der bør lægges særlig vægt på sårbare præ-pandemiske arbejdstagere, såsom unge og selvstændige. Disse grupper er mere sårbare over for tilpasninger i beskæftigelsen i krisetider og kan stå over for længere perioder med arbejdsløshed eller perioder, hvor de er uden arbejde og mangler en indtægtskilde.

En særlig opmærksomhed i rapporten gives til kvinder, der er blevet uforholdsmæssigt påvirket af COVID-19-krisen. Rapporten fandt ud af, at mindst hver femte kvinde vil have svært ved at vende tilbage til arbejdet sammenlignet med hver tiende mand.

De områder, der er hårdest ramt i EU af pandemiens økonomiske nedfald, har været de nye økonomier. For Rumæniens tilfælde viser Verdensbankens rapport, at antallet af mennesker med risiko for fattigdom steg betydeligt i begyndelsen af ​​pandemien som følge af det betydelige fald i indkomster i pandemiens første bølge.

På trods af hurtig indførelse af statsstøtteforanstaltninger kombineret med politikker for tilpasning af job, der bidrager til at dæmpe fattigdomsniveauet, forventes fattigdomsraten stadig at ligge over niveauet før krisen i trods af hurtig indførelse af vækstøkonomier.

Verdensbankens rapport om Global Economic Outlook antyder, at vi vil have en stærk, men ujævn vækst i 2021. Den globale økonomi vil vokse med 5.6% - den stærkeste post -recession i 80 år. Resultatet afspejler stort set et stærkt opsving i nogle store økonomier, men trægt i andre.

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender fransk støtteordning på 3 mia.EUR til via lån og egenkapitalinvesteringer at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt Frankrigs planer om at oprette en fond på 3 milliarder euro, der investerer gennem gældsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i virksomheder, der er berørt af pandemien. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til den midlertidige statsstøtteramme. Ordningen implementeres gennem en fond med titlen 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien', med et budget på 3 mia. EUR.

Under denne ordning vil støtten have form af (i) ansvarlige eller deltagende lån; og (ii) foranstaltninger til rekapitalisering, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret. Foranstaltningen er åben for virksomheder, der er etableret i Frankrig og er til stede i alle sektorer (undtagen den finansielle sektor), som var levedygtige før coronavirus-pandemien, og som har demonstreret deres økonomiske models langsigtede levedygtighed. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning. Kommissionen fandt, at foranstaltningerne var i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammer.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen var nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i det midlertidige tilsyn. På dette grundlag godkendte Kommissionen disse ordninger i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), konkurrencepolitik, sagde: "Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien, ved at lette deres adgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med medlemsstaterne for at finde praktiske løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -pandemien samtidig med at EU -reglerne respekteres. ”

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending