Slut med os

Pakistan

Kvinders liv i Pakistan og Kina

DEL:

Udgivet

on

Hvert år den 8. marts holder kvinder, der tilhører forskellige sociale klasser og forskellige aldersgrupper fra byen Lahore, støjende protester for at fejre den internationale kvindedag, og traditionelt samles de altid uden for Lahore presseklub ved Shimla Pahari-rundkørslen, skriver den pakistanske menneskerettighedsaktivist Anila Gulzar.

Kvinder, der repræsenterer deres respektive ikke-statslige organisationer, der bærer plakater
der viser deres logoer og et iørefaldende slogan, kvindelige arbejdere fra den uformelle sektor
marcherede bag et rødt banner spredt over forreste række og med feminist og slagord
trykt på dem iført shalwar qameez, der købes specielt til lejligheden, i midten
klassekvinder iført mærketøj og en hær af pressefotografer travlt med at tage
snapshots af kvinder, der rejser slagord med deres næver, der vinker i luften og paraderer i cirkler og
en tung kontingent af damepoliti, der er parkeret ved det grønne bælte i fuldt optøjer, er alle en del af
tilfælde.

På et eller andet tidspunkt, under den livligste af protesterne, ville man nogensinde se i Lahore, en gruppe af
middelklasse NGO-kvinder, belastet med følelser, ville skynde sig og overtage
hele bredden af ​​vejen forstyrrer den forbipasserende trafik og standser den.
Dette vil normalt indvarsle dagens klimaks. Mindre træfninger mellem protesterende
kvinder og damepolitiet ville løsne vrede, frustration og ydmygelse disse
kvinder holder ud hele året rundt. Politikvinder og protesterende kvinder kaster begge slag
og trækker hinandens hår, råber misbrug og trækker hinanden til jorden er
dagens kendetegn.

Dette er når både offeret og angriberen er tvunget af omstændigheder og
forvandlet til romerske gladiatorer, der optræder på en arena for patriarkat. Endelig blev
protesterende kvinder ville trække sig tilbage og gradvis sprede sig. Og indtil det næste år ville de
vende tilbage til at leve deres liv i henhold til de regler og sociale diktater, der er fastsat af den mandlige leder af
familien, mullaen og patriarkstaten.

reklame

Vold mod kvinder i Pakistan er stigende. Ifølge en rapport offentliggjort af
EU den 12. marts 2020 er Pakistan rangeret som det sjette farligste land i
verden og næst værste i verden (rangeret 148.) med hensyn til ligestilling mellem kønnene.(1)
White Ribbon Pakistan rapporterede, at 2004 kvinder i løbet af 2016 og 47034 stod over for seksuel
vold, over 15000 tilfælde af æresforbrydelser og mere end 1800 tilfælde af vold i hjemmet
blev registreret plus over 5500 kvinder blev kidnappet. Da det er meget svært at indsamle data
med hensyn til vold mod kvinder i Pakistan, og så mange tilfælde ikke rapporteres, er det ikke muligt at bestemme omfanget eller den udbredte uretfærdighed, som vores kvinder lider under en
dag til dag basis.(2)

Ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation er kløften mellem mand og kvinde
arbejdere er den bredeste i verden. Derfor tjener kvinder i Pakistan i gennemsnit 34% mindre end
Mand.(3)

Kvinder i Pakistan udsættes også for seksuel chikane på arbejdspladsen, på gaden og i byen
familien af ​​mandlige familiemedlemmer. Kvinder, der tilhører religiøse mindretal såsom
Christian, hindu eller sikh står over for bortførelse, tvungen konvertering til islam og tvunget
ægteskab med hendes bortfører. Ifølge FN-rapporten er mindst 1000 kvinder fra mindretal det (2)
bortført og tvunget i islamiske ægteskaber i Pakistan hvert år.

Med en anslået 2,000 dødsfald om året er medgift død en anden vej, hvor Pakistan
er rapporteret at have den højeste sats. Gift kvinder bliver myrdet eller drevet til
begå selvmord af deres svigerforældre gennem kontinuerlig chikane og tortur over tvister
relateret til medgift.

For nylig er pakistanske kvinder handlet i Kina som sexarbejdere. Kinesiske mænd gifter sig
unge piger fra fattige familier i Pakistan, og når de først er kommet til Kina, er den pakistanske brud det
enten solgt til højstbydende eller holdes som sexslave og husmand. Ifølge
til Associated Press 629 piger fra Pakistan blev solgt som brud til Kina. (4) (7. december,
2019).

Kinas track record vedrørende ligestilling mellem kønnene har heller ikke været imponerende. Den 6. marts
i år rapporterer Mandy Zuo i sin artikel, der blev offentliggjort i South China Morning Post
kønsdiskrimination i Kina mod kvindelige jobsøgende er udbredt. Ifølge eksperterne
som Zuo citerede, havde næsten 85% af kinesiske kvindelige kandidater stødt på mindst en
form for kønsdiskrimination under jobjagt og rapporter om vold i hjemmet er steget med mindst 50% kun det sidste år. (5)

Et hovedspørgsmål vedrørende kvindernes undertrykkelse i Kina er hegemonisk maskulinitet, der er udbredt
arbejdspladsen. Kvinder i både Pakistan og Kina lider under grov krænkelse af menneskerettighederne. I begge lande er vold i hjemmet stigende, og voldtægt er blevet et undertrykkelsesredskab. I
Pakistansk islam bruges til at undertrykke kvinders ret til social frigørelse og økonomisk
frihed og i Kina en totalitær ideologi, der stammer fra sadistiske undertrykte ønsker og
stiv maskulinitet begrænser borgerrettighederne for den kinesiske kvindelige befolkning.

Anila Gulzar er en pakistansk menneskerettighedsaktivist med base i London. Hun er administrerende direktør for Justice for Minorities i Pakistan.

1
2
3
4
5

Pakistan

Konferencen fortalte pakistanske blasfemilove 'lig med etnisk udrensning'

Udgivet

on

En konference om Pakistans kontroversielle blasfemilove fik at vide, at lovgivningen er blevet sidestillet med etnisk udrensning. Blasfemilovene, mens de foregiver at beskytte islam og det muslimske flertal i Pakistans religiøse følsomhed, er "vagt formuleret og vilkårligt håndhævet af politiet og retsvæsenet". Som sådan tillader de, endda invitere, misbrug og chikane og forfølgelse af mindretal i Pakistan, blev begivenheden i Bruxelles presseklub fortalt.

Men på trods af sådanne bekymringer "hjælper EU ikke ofrene, og der skal lægges pres på Pakistan for at ophæve sine love. Konferencen om Pakistans meget kontroversielle og bredt fordømte blasfemilovgivning fandt sted i regi af Alliance internationale pour la défense des droits et des libertés.

Det juridiske grundlag for blasfemiloven, brugen af ​​lovene til at retfærdiggøre etnisk udrensning og de særlige virkninger på kvinder blev alle drøftet. Ved åbning af debatten sagde Paulo Casada, tidligere MEP, grundlægger og administrerende direktør for Sydasien Demokratisk Forum: ”Dette er et meget vigtigt emne, og vi har haft at gøre med i lang tid. Folk beskyldes for blasfemi uden noget fundament. Dette skyldes angreb på advokater og den ganske fanatiske og absurde atmosfære i landet.

reklame

"EU er nødt til at gøre mere for at fremhæve dette emne, der er blevet værre, ikke bedre."

Jürgen Klute, tidligere MEP og kristen teolog, sagde: ”Jeg tror, ​​at kristendom og islam har meget til fælles: troen på, at du skal optræde foran guddommelig dom i slutningen af ​​din tid, så vi må stærkt argumentere mod denne blasfemi love. Hvordan kan et menneske beslutte eller estimere, hvad en blasfemi er? Du skal overlade sådanne beslutninger til din Gud. Vi kan argumentere imod disse love af menneskerettighedsgrunde og også af religiøse grunde. ”

Manel Msalmi, rådgiver for internationale anliggender for parlamentsmedlemmer fra Det Europæiske Folkeparti i Europa-Parlamentet, sagde: ”Parlamentet og betydeligt Kommissionen og Rådet har hver fordømt forfølgelse i Pakistan. Hundredes er blevet anklaget i henhold til disse love, der søger at begrænse talen kunne ses som stødende. Disse love har altid været et problem, men situationen er blevet værre. Det er vigtigt at bemærke, at sådanne love anvendes mod religiøse mindretal i stater som Pakistan. Sådanne angreb er også almindelige online, især mod journalister. Pakistan har endda opfordret til indførelse af sådanne love i andre muslimske lande med en boykot af stater, hvor blasfemi sker. Denne praksis går hånd i hånd med målretning mod religiøse grupper. Menneskerettigheder misbruges i Pakistan. ”

En anden hovedtaler, Willy Fautré, direktør, Human Rights Without Frontiers, takkede arrangørerne for at fremhæve problemet. Han fokuserede på sagen om et kristent par, der siden 2013 er blevet fængslet med blasfemi, før han blev erklæret uskyldig af Pakistans højesteret og løsladt for et par måneder siden. På trods af en beslutning fra Europa-Parlamentet i april med fokus på deres sag er intet EU-land klar til at give dem politisk asyl.

Han sagde, at i HRWF-databasen over FORB-fanger, "har vi dokumenteret 47 tilfælde af troende af alle trosretninger i Pakistan, der er i fængsel på grundlag af blasfemilovene." Disse inkluderer 26 kristne, 15 sunnimuslimer, 5 Ahmadier og 1 shiamuslim. Fautre tilføjede: "Der er helt sikkert flere."

Nogle 16 er blevet dømt til døden, 16 er blevet idømt livsvarig fængsel, 10 har været i fængsel i årevis og venter stadig på retssag, og i fire tilfælde er status som fange ukendt. Sagen om Asia Bibi, der blev dømt til døden ved hængning i 2010 og til sidst blev frikendt for manglende bevismateriale af højesteret i Pakistan efter at have brugt mange år på dødsrækken er velkendt. Da hun blev løsladt, skjulte hun sig for at undgå at blive dræbt af ekstremistiske grupper.

Hun forsøgte at søge asyl i Frankrig og til andre EU -medlemsstater, men uden resultat. Hun var endelig velkommen i Canada. Fautre sagde: "Jeg vil gerne have her til at fokusere på dette punkt."

Den 29. april 2021 vedtog Europa-Parlamentet en beslutning om blasfemilove i Pakistan, især sagen Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel og sagde i sit allerførste punkt: ”Mens Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel, et kristent par, blev fængslet i 2013 og dømt til døden i 2014 for blasfemi; der henviser til, at de er blevet anklaget for at have sendt "blasfemiske" sms'er til en mosképræst, der fornærmede profeten Muhammed ved hjælp af et sim -kort registreret i Shaguftas navn; der henviser til, at begge de tiltalte konsekvent har benægtet alle beskyldninger og mener, at hendes nationale identitetskort med vilje blev misbrugt. ”

Europa -Parlamentet sagde, at det "stærkt fordømmer fængsling og idømmelse af Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel samt den fortsatte forsinkelse af deres appelhøring; opfordrer de pakistanske myndigheder til straks og ubetinget at løslade dem og give dem og deres advokat tilstrækkelig sikkerhed nu og efter løsladelse; opfordrer Lahore High Court til at afholde appelforhandlingen uden forsinkelse og til at afslutte dommen i overensstemmelse med menneskerettighederne ”.

Nogle 681 MEP'er stemte for beslutningen, og kun tre MEP'er stemte imod den. Fautre tilføjede: ”Det kristne par blev endelig løsladt efter at have tilbragt 8 år i fængsel. De lever i skjul for deres sikkerhed. De vil nu gerne finde et sikkert tilflugtssted i et EU-land, men de har ikke modtaget noget forslag fra dem, og deres ansøgninger om visum gennem forskellige europæiske ambassader er for det meste forblevet ubesvaret eller er blevet afvist fordi de gemmer sig for deres sikkerhed, har de intet job og intet bevis for indkomst. De diplomatiske missioner har ikke foreslået dem en alternativ proces for at få aslum. ”

Han fortalte konferencen: ”Indtil nu var Tyskland den eneste ambassade, der officielt svarede Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel, men de sagde, at de ikke kunne være til nogen hjælp. Denne mulighed er snævert begrænset til undtagelsestilfælde, der er af særlig eksemplarisk politisk betydning, for eksempel personer, der har været aktive i menneskerettigheder eller opposition arbejder særligt fremragende og mangeårigt og er således direkte udsat for en massiv trussel mod deres fysisk integritet og kan bæredygtigt undgå en sådan trussel udelukkende ved at blive optaget i Tyskland.

”Den eneste måde at bede om politisk asyl på ville være at ulovligt krydse flere grænser og ankomme til et EU-land, hvor de kunne ansøge om asyl. De forestiller sig ikke en sådan farlig løsning.

”Igen, i dette tilfælde undlader EU-lande konkret at hjælpe forfulgte kristne på udkig efter et sikkert tilflugtssted og vende døve til deres anmodninger. De er hverken proaktive eller reaktive. Deres forhindringsløb, der startede i 2013 i Pakistan, er langt fra afsluttet.

”General Pervez Musharraf efterfulgte Zia med støtte fra USA og dets allierede. Musharraf undlod ikke kun at bringe ændringer i landets blasfemilove, han tillod også ekstremistiske grupper at fortsætte arbejdet under nye navne. ”

Læs

Pakistan

Fintech-revolution lige uden for Pakistans dørtrin

Udgivet

on

Sølvbeklædningen, der fulgte med coronaviruspandemien, var den hurtige bevægelse mod digitalisering i forskellige sektorer af økonomien, der tidligere havde bevæget sig i en skildpaddetempo. Finansiel inkludering af landdistrikterne er især afgørende for et hurtigere tempo i økonomisk vækst, som landet har brug for at udvikle, og Fintech-revolutionen giver muligheder for at få mange af disse tidligere ikke-bankede mennesker ind, rapporter Global Village Space.

Pakistans fintech-revolution: Lyder fedt, men forstår du, hvad det betyder?

I det væsentlige henviser det til teknologi, der understøtter bank- og finansielle tjenester. Ok, det er en start! Men hvad er nyt ved dette - ved vi ikke alle, at fortællere har computere, som de benytter sig af, når vi indbetaler eller tager kontanter ud af banken.

reklame

På det enkleste kan det have betydet, at, men i det væsentlige henviser den fintech, vi refererer til, mere korrekt til al teknologi, der hjælper dig med at udføre dine bankbehov generelt uden hjælp fra en person. Så det kan være så simpelt som at kontrollere din saldo eller overføre dine midler i din telefonapp.

Hvad betyder det for pakistanere?

Kæmpe aftale. Syvoghalvfjerds procent af landet er stadig fysisk uden bank og ikke økonomisk inkluderet på grund af flere årsager, herunder at bankkontorer ikke kan dække alle dele af landet; ved 10 filialer pr. 100,000 voksne er Pakistans bankdækning lav sammenlignet med gennemsnittet på 16.38 i Asien.

Det betyder, at et stort antal mennesker ikke har adgang til finansiering, og alt, hvad der følger med, herunder landbrugslån, traktorlån, maskinlån, billån, pant, landmændsforsikring og SMV-udvikling forhindres af manglende adgang til kapital og så videre.

Dette forhindrer enkeltpersoner i at deltage i økonomiske aktiviteter, der kan ændre deres liv og generelt hæmme økonomisk vækst. Ifølge Access to Finance Survey er landet stadig overvejende kontantbaseret.

Kun 23% af den voksne befolkning i Pakistan har adgang til formelle finansielle tjenester, og endnu mindre er det kun 16% af voksne pakistanere, der har en bankkonto. Black Swan-begivenheden kendt som COVID-19 forvandlede hurtigt lande som Pakistan til det digitale enogtyvende århundrede i den finansielle sektor.

Banker, der plyndrede sammen og talte om digitale tegnebøger, grenløs bankvirksomhed blev skubbet til øjeblikkelig handling, da de opfordrede forbrugerne til at 'forblive sikre og blive hjemme' og bruge deres internetbanktjenester; det fungerede som en ekstraordinær katalysator for digitalisering og e-handel.

PTI-regeringen har lanceret et "Digital Pakistan-initiativ", der dækker alle sektorer, herunder landbrug, sundhedspleje, uddannelse, handel, handel, offentlige tjenester og finansielle tjenester.

Kæmpe penge, der blev brugt under Ehsaas-programmet, blev sendt som digitale betalinger, og regeringen brugte dette (regering til personbetalinger (G2P)) som en mulighed for at få de tidligere ikke-bankede befolkninger ind i den finansielle sektor.

Pakistans digitalisering gjorde en logaritmisk acceleration, da digitale løsninger blev nødvendige, især under nedlukningen. Pakistans statsbank kører også gennem hurtigere ændringer med tilgængeligheden af ​​øjeblikkelige betalinger via deres Raast-system.

Fintech har påvirket mange områder som bank, forsikring, lån, personlig finansiering, elektriske betalinger, lån, venturekapital og formueforvaltning, for at nævne nogle få. Mange nye startups er startet i marken og har påtaget sig etablerede spillere og skaber ofte et konkurrencepræget miljø, der gavner forbrugerne.

Ifølge MarketScreener forventes den globale finansielle sektor at være 26.5 billioner dollars i 2022, og Fintech-industrien er værd omkring 1 procent af branchen.

Ifølge en Goldman Sachs-undersøgelse blev det anslået, at den globale fintech-industri til sidst muligvis kunne forstyrre indtægter fra op til 4.7 billioner dollars fra finansielle tjenester. PwC estimerede i 2020, at op til 28% af bank- og betalingstjenesterne ville være i risiko for forstyrrelser på grund af nye forretningsmodeller, der blev frembragt af fintech.

Fintech i Pakistan

Ifølge Pakistan Telecommunication Authority bruger hele 101 millioner mennesker internettet i Pakistan, 46% har adgang til bredbåndstjenester og 85% af Pakistans befolkning har mobilforbindelser, der tegner sig for 183 millioner mobilabonnementer, en høj penetration i befolkningen.

Pakistan tilbyder enorme forretningsmuligheder i betalingssektoren for banker og andre fintech-enheder, herunder opstart og telekommunikation, til at udnytte den høje mobilindtrængning i landet ved at tilbyde finansielle tjenester via mobile enheder, apps og webtjenester.

En elektronisk tegnebog kunne bruges til forskellige betalingstransaktioner, såsom modtagelse af betalinger inklusive pengeoverførsler, lønninger og betaling af regninger sammen med telefonopfyldninger. Ifølge McKinsey Consulting kan omkostningerne ved at tilbyde kunder digitale konti være 80-90 procent lavere end ved brug af fysiske filialer.

Neobanks ramte landet for flere år siden, da telekomgiganterne indså, at de kunne komme ind i denne industri og udfordre de traditionelle banker. Neobanks er grundlæggende internetbaserede banker, der er virtuelle banker, der udelukkende opererer online uden traditionelle fysiske filialnetværk og nogen af ​​omkostningerne forbundet med dette.

Ifølge en rapport fra Verdensbanken fra 2019 vil Pakistans digitale finansielle tjenester opleve et boom på 36 milliarder dollars og bidrage med 7% til BNP, hvis der indføres en gateway til detailbetalinger i realtid.

I øjeblikket har filialfri bankvirksomhed, selv med teleselskaberne, ikke gjort et stort spring; fra marts 2021 forbliver de gennemsnitlige daglige transaktioner omkring 6,604,143, og det samlede antal transaktioner i kvartalet var kun 594 millioner, med værdien af ​​transaktioner omkring Rs. 1.8 billioner.

Hvem vil tjene de ubetjente?

Ifølge en rapport fra Verdensbanken fra 2016 siger 27.5 millioner pakistanske voksne, at afstanden til en finansiel institution er en væsentlig barriere for adgang til finansielle tjenester. Ankomsten af ​​filialfrie bankudbydere til markedet har tilføjet omkring 180,000 aktive agenter siden 2008 til de eksisterende 100,000 bankfilialer, men dette hjælper kun lidt med manglen på økonomiske berøringspunkter for befolkningen.

Desuden viser en Karandaz-rapport, at banker stadig tilbyder 80 procent af de eksisterende finansielle tjenester, mens de kun tjener 15 procent af befolkningen. På markeder, hvor denne mangel på finansielle tjenesteudbydere eksisterer, ser vi i stigende grad nystartede virksomheder, der kommer ind for at levere dette behov for hurtigere, effektive, uden ekstraordinær tilknyttede betalingstjenester, især blandt små og mellemstore virksomheder og ikke-bankede personer.

Siden introduktionen af ​​Electronic Money Institute (EMI) -reglerne af SBP i april 2019 har flere pakistansk-baserede opstartsvirksomheder henvendt sig til SBP for godkendelse - herunder Finja, Nayapay, Sadapay og AFT - alle er på forskellige stadier af godkendelse fra at opnå en pilotgodkendelse til en principgodkendelse fra SBP.

Flere fintech-startups og andre virksomheder forbereder sig på at erhverve EMI-licenser for at frigøre potentialet i digitale finansielle tjenester. EMI-licensen tillader kun fintechs at give kunderne en konto med daglige og månedlige transaktionsgrænser.

De har ikke tilladelse til at levere udlån eller opsparingsprodukter; virksomheder, der også ønsker at gøre det, skal vælge filialfri bankvirksomhed eller ansøge om en ikke-bankfinansiel institution (NBFI) hos Securities and Exchange Commission i [1] Pakistan (SECP).

Finja blev for nylig den første fintech, der fik begge lovgivningslicenser: en EMI-licens under SBP's område og en udlånslicens til et NBFC (ikke-bankfirma) under SECP. Ikke alle fintechs søger at konkurrere med banker.

Finja bygger for eksempel partnerskaber med banker ved at samarbejde med dem og skabe udlåns- og betalingsprodukter til at betjene et segment, som de måske ikke har målrettet mod tidligere.

For nylig investerede HBL 1.15 mio. $ I Finja og sagde, at dette proaktivt ville genopfinde banken til at blive et "teknologivirksomhed med en banklicens". Banken bemærkede, at investeringer i Finja ville tjene to af bankens strategiske prioriteter, nemlig at foretage investeringer i digital finansiel integration og i udviklingsfinansieringsselskaber, der er involveret i landbrug og SMV'er.

Siden april 2020 har Finja øget sin digitale udlånsportefølje med 550% og udbetalt over 50,000 digitale lån til mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder. Der er ingen tvivl om, at SBP er ivrig efter at sikre, at fintech-virksomheder hjælper med sit mål om at øge finansiel integration gennem nye og ofte innovative digitale betalingsrammer.

Forordningerne fra 2019 giver en klar ramme for EMI'er, der søger at servicere offentligheden og fastsætter minimumstjenestestandarder og krav til disse virksomheder for at sikre, at betalingstjenester gives til forbrugerne robust og omkostningseffektivt og giver en basislinje for kundebeskyttelse.

Læs

afghanistan

Imran Khan: Pakistan er klar til at være en partner for fred i Afghanistan, men vi er ikke vært for amerikanske baser

Udgivet

on

Pakistan er klar til at være en partner for fred i Afghanistan med De Forenede Stater - men når amerikanske tropper trækker sig tilbage, vil vi undgå at risikere yderligere konflikt, skriver Imran Khan.

Vores lande har den samme interesse i det langmodige land: en politisk løsning, stabilitet, økonomisk udvikling og benægtelse af ethvert tilflugtssted for terrorister. Vi er imod enhver militær overtagelse af Afghanistan, som kun vil føre til årtiers borgerkrig, da Taliban ikke kan vinde hele landet og alligevel skal indgå i enhver regering for at det skal lykkes.

Tidligere lavede Pakistan en fejl ved at vælge mellem krigende afghanske partier, men vi har lært af den erfaring. Vi har ingen favoritter og vil arbejde med enhver regering, der nyder det afghanske folks tillid. Historien viser, at Afghanistan aldrig kan styres udefra.

reklame

Vores land har lidt så meget under krigen i Afghanistan. Mere end 70,000 pakistanere er dræbt. Mens USA leverede 20 mia. $ I støtte, har tab til den pakistanske økonomi oversteget 150 mia. $. Turisme og investeringer tørrede op. Efter at have tilsluttet sig den amerikanske indsats, blev Pakistan målrettet som en samarbejdspartner, hvilket førte til terrorisme mod vores land fra Tehreek-e-Taliban Pakistan og andre grupper. Amerikanske droneangreb, som jeg advarede mod, vandt ikke krigen, men de skabte had for amerikanerne og hævede terrorgruppernes rækker mod begge vores lande.

Mens Jeg argumenterede i årevis at der ikke var nogen militær løsning i Afghanistan, pressede USA for første gang Pakistan for at sende vores tropper ind i de halvautonome stammeområder, der grænser op til Afghanistan, i den falske forventning om, at det ville afslutte oprøret. Det gjorde det ikke, men det fortrængte internt halvdelen af ​​befolkningen i stammeområderne, 1 millioner mennesker alene i det nordlige Waziristan med skader på milliarder af dollars og ødelagte hele landsbyer. Den "sikkerhedsmæssige" skade på civile i denne angreb førte til selvmordsangreb mod den pakistanske hær og dræbte mange flere soldater end de Forenede Stater mistede i Afghanistan og Irak sammen, mens de opdrættede endnu mere terrorisme mod os. Alene i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen blev 500 pakistanske politimænd myrdet.

Der er mere end 3 millioner afghanske flygtninge i vores land - hvis der er yderligere borgerkrig i stedet for en politisk løsning, vil der være mange flere flygtninge, der destabiliserer og yderligere udarmede grænseområderne ved vores grænse. De fleste af Taliban er fra den pashtunske etniske gruppe - og mere end halvdelen af ​​pashtunerne bor på vores side af grænsen. Vi indhegner endda nu næsten helt denne historisk åbne grænse.

Hvis Pakistan ville blive enige om at være vært for amerikanske baser, hvorfra man skulle bombe Afghanistan, og der fulgte en afghansk borgerkrig, ville Pakistan igen blive målrettet mod hævn af terrorister. Vi har simpelthen ikke råd til dette. Vi har allerede betalt for tung en pris. I mellemtiden, hvis USA med historiens mest magtfulde militære maskine ikke kunne vinde krigen indefra Afghanistan efter 20 år, hvordan ville Amerika gøre det fra baser i vores land?

Pakistans og De Forenede Staters interesser i Afghanistan er de samme. Vi ønsker en forhandlet fred, ikke borgerkrig. Vi har brug for stabilitet og en afslutning på terrorisme rettet mod begge vores lande. Vi støtter en aftale, der bevarer de udviklingsgevinster, der er opnået i Afghanistan i de sidste to årtier. Og vi ønsker, at økonomisk udvikling og øget handel og forbindelse i Centralasien skal løfte vores økonomi. Vi går alle ned i kloakken, hvis der er yderligere borgerkrig.

Dette er grunden til, at vi har gjort en række rigtige diplomatiske tunge løft for at bringe Taliban til forhandlingsbordet, først med amerikanerne og derefter med den afghanske regering. Vi ved, at hvis Taliban forsøger at erklære en militær sejr, vil det føre til endeløs blodsudgydelse. Vi håber, at den afghanske regering også vil vise mere fleksibilitet i forhandlingerne og stoppe med at bebrejde Pakistan, da vi gør alt, hvad vi kan, undtagen militær handling.

Det er også derfor, vi var en del af det nylige "Udvidede Troika ”fælles erklæringersammen med Rusland, Kina og USA entydigt erklærede, at enhver indsats for at påtvinge en regering med magt i Kabul ville være imod os alle og også fratage Afghanistan adgang til den udenlandske bistand, den har brug for.

Disse fælles erklæringer markerer første gang fire af Afghanistans naboer og partnere har talt med én stemme om, hvordan en politisk løsning skal se ud. Dette kunne også føre til en ny regional kompakt for fred og udvikling i regionen, som kunne omfatte et krav om at dele efterretninger og arbejde med den afghanske regering for at imødegå nye terrortrusler. Afghanistans naboer vil love ikke at lade deres territorium blive brugt mod Afghanistan eller noget andet land, og Afghanistan vil love det samme. Kompakten kunne også føre til en forpligtelse til at hjælpe afghanere med at genopbygge deres land

Jeg mener, at fremme af økonomisk forbindelse og regional handel er nøglen til varig fred og sikkerhed i Afghanistan. Yderligere militær handling er forgæves. Hvis vi deler dette ansvar, Afghanistan, en gang synonymt med “God kamp”Og regionale rivaliseringer, kunne i stedet fremstå som en model for regionalt samarbejde.

Imran Khan er Pakistans premierminister. Først offentliggjort i Washington Post.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending