Følg os

Aserbajdsjan

Menneskerettighedskrænkelser i Guatemala, Aserbajdsjan og Bangladesh  

DEL:

Udgivet

on

I sidste uge vedtog Europa-Parlamentet tre beslutninger om menneskerettighedssituationen i Guatemala, Aserbajdsjan og Bangladesh, plenarmøde, KATASTROFE, DROI.

Guatemala: Situationen efter valget, retsstatsprincippet og retslig uafhængighed

MEP'er opfordrer alle guatemalanske politiske partier, regeringsgrene og institutioner til at respektere integriteten af ​​valgprocessen og det valgresultat, som klart er udtrykt af guatemalanske borgere ved valget i 2023.

MEP'erne lykønsker Bernardo Arévalo og Karin Herrera fra Movimiento Semilla med deres valg som præsident og næstformand, og opfordrer alle statslige institutioner og samfundssektorer til at støtte en velordnet overgang og overførsel af magt.

Resolutionen peger på vedvarende forsøg på at suspendere Movimiento Semilla og fordømmer enhver handling, især fra Ministerio Publico, for at omstøde valgets resultat. Det beklager de fortsatte bestræbelser på at kriminalisere uafhængige retslige aktører og instrumentaliseringen af ​​rets- og anklagemyndigheder, hvis formål er at underminere retsstatsprincippet.

Bekymret over den vilkårlige tilbageholdelse af anklagere, dommere, uafhængige journalister og menneskerettighedsforkæmpere kræver MEPS omgående og betingelsesløs løsladelse af alle de tilbageholdte.

Teksten blev vedtaget ved håndsoprækning. Den vil være tilgængelig i sin helhed link.. (14.09.2023)

MEP'er opfordrer til løsladelse af politiske fanger i Aserbajdsjan

MEPs demand the “immediate and unconditional release” of Dr Gubad Ibodoghlu, a prominent opposition figure, who was detained on 23 July 2023. They underline that the charges brought against him are politically motivated.

They call on the EU’s High Representative for Foreign Affairs, Josep Borrell, the European External Action Service (EEAS) and member states to “condemn the serious human rights violations and breaches of democracy in Azerbaijan, and to raise cases such as Gubad Ibadoghlu’s in all bilateral meetings as well as in the negotiations of a future partnership agreement.

Underskrivelsen af ​​en sådan aftale bør være betinget af løsladelsen af ​​alle politiske fanger, tilføjer MEP'erne. Parlamentet opfordrer også til EU-sanktioner under EU's globale menneskerettighedssanktionsregime mod aserbajdsjanske embedsmænd, der har begået alvorlige menneskerettighedskrænkelser.

Dr. Ibadoghlu fungerer som formand for Azerbaijan Democracy and Prosperity Movement, der gentagne gange er blevet forhindret i at registrere sig som et politisk parti. Han forbliver i fængsel, risikerer en dom på op til 12 år og har angiveligt været udsat for umenneskelig behandling og lider af alvorlige helbredstilstande.

Teksten blev godkendt med 539 stemmer for, 6 imod og 24 hverken/eller. Den fulde opløsning vil være tilgængelig link.. (14.09.2023)

Menneskerettighedssituationen i Bangladesh, især tilfældet med Odhikar

MEP'erne udtrykker deres dybe bekymring over den forværrede menneskerettighedssituation i Bangladesh og opfordrer regeringen til at genoprette et sikkert og muliggørende miljø for ngo'er, menneskerettighedsforkæmpere, aktivister og religiøse minoriteter. Bangladesh skal opretholde landets internationale forpligtelser, især under den internationale konvention om borgerlige og politiske rettigheder. Myndighederne skal også sikre, siger MEP'erne, at civilsamfundsorganisationer kan få adgang til udenlandske tilskud.

MEPs specifically deplore the prison sentence against two Odhikar leaders – Adilur Rahman Khan and ASM Nasiruddin Elan – handed down on 14 September, and urge the government of Bangladesh to immediately and unconditionally quash the ruling.

En forstærket engagementsproces med Alt undtagen Arms (EBA) er fortsat i gang med Bangladesh på grund af landets alvorlige krænkelser af internationale konventioner, minder MEP'erne om, og fordømmer Odhikar-sagen som et beklageligt tilbageskridt, der sætter spørgsmålstegn ved, om EBA-præferencer fortsat skal gælde for Bangladesh.

Teksten blev vedtaget ved håndsoprækning. Den vil være tilgængelig i sin helhed link.. (14.09.2023)

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending