Følg os

afghanistan

Afghanistan: 'Den bedste måde at forhindre en migrationskrise på er at forhindre en humanitær krise'

Udgivet

on

Efter gårsdagens (31. august) møde om situationen i Afghanistan udsendte EU's indenrigsministre en erklæring, der opfordrede til en målrettet og samordnet tilgang, en som manglede i 2015 med flygtningernes ankomst fra den igangværende syriske konflikt. Der er dog ikke aftalt tal om genbosættelse - kommissær Johansson arrangerer en konference i næste måned om dette emne.

'High Level Resettlement Forum' vil diskutere "konkrete" prioriteter med medlemslandene og levere, hvad EU beskriver som "bæredygtige" løsninger for de mest sårbare afghanere, som kommissæren anser for at være afghanske kvinder og piger. 

Højeste prioritet er blevet givet til evakuering af EU-borgere og til afghanske statsborgere og deres familier, der har samarbejdet med EU og individuelle EU-stater.

reklame

EU koordinerer med FN og dets agenturer, andre lande, især med dem i nabolaget for at stabilisere regionen og sikre, at humanitær bistand kan nå sårbare befolkninger og tilbyde støtte til lande, der er vært for dem, der allerede er flygtet i kvarteret. Især har EU allerede accepteret at firedoble finansiel bistand. Europol bliver også bedt om at se på de sikkerhedsrisici, der kan opstå.

EU vil også styrke sin indsats for at forhindre, hvad det kalder ulovlig migration, ved at pålægge EU -agenturerne at operere i deres fulde omfang og hjælpe med kapacitetsopbygning, men erklæringen anerkender også behovet for at støtte og yde tilstrækkelig beskyttelse til nødlidende, i overensstemmelse med EU -lovgivningen og vores internationale forpligtelser.

Europa -Parlamentets formand, David Sassoli, reagerede på Rådet for Indre Anliggender og sagde: ”Vi var meget skuffede over gårsdagens konklusioner fra Rådet for Indre Anliggender. Vi har set lande uden for EU stå frem for at byde afghanske asylansøgere velkommen, men vi har ikke set et enkelt medlemsland gøre det samme. Alle tænkte med rette på dem, der arbejdede sammen med os og deres familier, men ingen havde mod på at tilbyde tilflugt til dem, hvis liv stadig er i fare i dag. Vi kan ikke foregive, at det afghanske spørgsmål ikke vedrører os, fordi vi deltog i denne mission og delte dens mål og mål. "

reklame

afghanistan

Fra våben til regeringsførelse er Taliban -overgangen vanskelig at fordøje

Udgivet

on

Med meddelelsen om en ny regeringsdannelse har Taleban officielt anmodet verden om at legitimere dens kraftfulde styre i Afghanistan. Forskellige vigtige ministerporteføljer blev distribueret til et medlemsråd, der er blevet udpeget som terrorister af EU, Storbritannien, USA, FN og NATO -allierede. Mens Rusland, Kina, Iran og Pakistan har holdt deres ambassader åbne i Kabul, har terrorgruppen allerede modtaget en vis international anerkendelse. Bortset fra at løse få fraktionsskille, forsøgte Taliban at efterligne principper for regeringsførelse for at projektere sig selv som en bæredygtig enhed. Imidlertid er flertallet af de valgte Taliban -figurer enten blevet udpeget som terrorister af FN eller besat plads på FBI's "mest eftertragtede liste." Det islamiske emirat i Afghanistan bliver styret af en regering, der ikke forstår internationale love og traktater. Denne midlertidige regering består for det meste af gamle vagter fra Taleban -regimet, der førte en krig mod udenlandske styrker for at genvinde Afghanistan. Med nul repræsentation af kvinder i den midlertidige regering har Taleban gjort det klart, at inklusivitet og mangfoldighed ikke er dens kernidealer. Det foretrækker at fortsætte med terror, der påfører mønstre og fordømmer stadig modernitet i politiske anliggender.

Denne unikke regerings art og karakter er temmelig indviklet og uklar. De sociale, politiske og økonomiske rammer for en bæredygtig regering blev besluttet af 800 islamiske lærde. Med Talibans voksende intolerance over for dissens blev mange medlemmer med nul erfaring udvalgt til at indtage de vigtigste embeder. Udnævnelsen af ​​Mohammad Hasan Akhund som premierminister har måske ikke overrasket mange politiske videnskabsmænd, men ingen kunne tyde Mullah Baradars degradering til vicepremierminister. Lad os ikke glemme, at denne regering er det samme undertrykkende teokratiske regime, der gav tilflugt til Osama bin laden, hjernen for angrebene den 9. september, der dræbte omkring tre tusinde amerikanere.

Indenrigsministeriet ledes af en af ​​FBIs mest eftersøgte mand med en dusør på $ 10 mio

reklame

Sirajuddin Haqqani udnævnes til indenrigsminister udgør en stor udfordring ikke kun for USA, men også Afghanistans naboer. Afghanistans nye indenrigsminister, der er ansvarlig for at føre tilsyn med landets politi, efterretningstjenester og sikkerhedsstyrker er selv en terrormistænkt og efterlyst af FBI til afhøring. Også Haqqani -netværks stærke alliance med Al Qaeda skulle sende alarmklokker til at ringe. Sirajuddin leder den mest berygtede fraktion i Taleban, der sætter en ære i selvmordsbomber og inkorporerer trofaste ledere af jihad. Haqqani -netværket, der er styret af Pakistans efterretningstjenester, har opereret ustraffet for at sprede sine terroraktiviteter som kidnapning for løsepenge og frigørelse af selvmordsbombere i forskellige dele af Kabul. Da Taliban fejlagtigt frigiver fanger, der er hardcore islamiske statsbefalinger, undervisere og bombemagere, vil indenrigsministeren være i et hårdt sted. Misforvaltning af andre rivaliserende ekstremistiske grupper kan skabe en uundgåelig katastrofal voldstilstrømning i regionen.

Forsvars- og uddannelsesministre er ikke usædvanlige valg

Selvom den nuværende forsvarsminister Muhammad Yaqoob Mujahid (søn af Talibans grundlægger, Mullah Omar) gik ind for en forhandlet afslutning på krigen, nægtede han at bryde forbindelserne til terrornetværket Al Qaeda. I modsætning til posten som oprørs militærchef arvede Mullah Yaqoob ikke selvstyre til at træffe beslutninger. Han er blevet udpeget til at adlyde ordrer og tjene interesserne for Pakistans Inter-Services Intelligence-agentur, der giver terrorister en sikker havn. En forsvarsminister, der er uddannet i guerillakrig af terrorgruppen, Jaish-e-Mohammad, er nu ansvarlig for Afghanistans militære foranstaltning, ressourcer og udformning af politiske beslutninger i spørgsmål vedrørende sikkerhed. På den anden side er undervisningsministeriet nu i hænderne på Abdul Baqi Haqqani, der har fået til opgave at oprette et uddannelsessystem, der leverer rimelige og fremragende resultater. Mens Taliban har lovet at bevare gevinsten, har Afghanistan gjort inden for uddannelsessektoren i løbet af de sidste 2 årtier, men coeducation er stadig forbudt. Abdul Baqi Haqqani har allerede erstattet formel uddannelse med islamiske studier. Faktisk synes han, at videregående uddannelse og opnåelse af phd er irrelevante sysler. Dette skaber en farlig præcedens, og mangel på formel uddannelse vil medføre arbejdsløshed, som yderligere vil destabilisere den krigshærgede nation.

reklame

Andre ministerier blev også tildelt hårdføre islamister

Khairullah Khairkhwa, fungerende informations- og radiominister har ikke kun tæt tilknytning til Al Qaeda, men tror også på en hård islamistisk bevægelse. I 2014 blev Khairkhwa løsladt fra Guantanamo Bay -fængslet i bytte for hærsergent Bowe Bergdahl, en herlig krigshelt, der blev holdt fanget af Taliban i fem år. Fri fra fangenskab genforenede Khairkhwa sig med terrorgruppen for at føre en krig mod amerikanske tropper. Dyds- og viceministeriet sammen med en religiøs politistyrke håndhæver allerede en ekstrem hårdttolkning af sharialovgivningen i Afghanistan.

Dyster politisk fremtid og konstant slagsmål

Bestræbelserne på at finde en fredelig afslutning på Afghanistans langvarige krig har kulmineret i ustabilitet og kaos. Præsidentpaladset er fyldt med rygter om fraktionskløft, senior Taliban -ledere syntes at have indgivet et slagsmål. Denne slagsmål stammede fra splittelser, der hævdede æren for sejren i Afghanistan. Da den øverste Taliban -leder, Mullah Haibatullah Akhundzada og vicepremierminister Mullah Abdul Ghani Baradar mangler offentligt, er Taliban begyndt at smuldre under pres. 

Gruppen ved roret i sagerne bliver nødt til at bekæmpe den voldsomme korruption, der plager nationen. De fleste af deltagerne i Talibans omsorgsadministration har en kriminel historie, som verden vil have svært ved at overse. Ifølge FN's humanitære agentur, Office for Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA), var der nu brug for i alt 606 millioner dollars i bistand til Afghanistan indtil udgangen af ​​året. Da basistjenester nærmer sig sammenbrud og fødevarehjælp mangler, vil Afghanistan befinde sig i en frygtelig krise. Taleban giver muligvis ikke to ting om vesten, men Afghanistans 9 milliarder dollars på internationale konti er blevet blokeret af Biden -administrationen. Verden vil fortsætte med at blokere diplomatiske kanaler med Taleban, indtil den lover at håndhæve forfatningsmæssige rettigheder i Afghanistan. På nuværende tidspunkt har Taliban forstået, at det er let at besejre supermagter, men ikke genoprette orden.

Læs

afghanistan

Afghanistan: Overvejelse af socioøkonomiske interesser i alle samfundssegmenter er afgørende for bæredygtig fred

Udgivet

on

Den første vicedirektør for instituttet for strategiske og interregionale undersøgelser under præsidenten for Republikken Usbekistan Akramjon Nematov kommenterede Usbekistans initiativer i afghansk retning fremsat på mødet i rådet for statsoverhoveder i Shanghai Cooperation Organization ( SCO) afholdt den 16.-17. September.

I dag er et af de centrale spørgsmål på den internationale dagsorden situationen i Afghanistan, efter at Taleban kom til magten. Og det er helt naturligt, at det blev det centrale emne for SCO's statsmøder, der blev afholdt den 17. september 2021 i Dushanbe. De fleste SCO -stater deler en fælles grænse med Afghanistan og mærker direkte de negative konsekvenser af krisen. At opnå fred og stabilitet i Afghanistan er et af de vigtigste sikkerhedsmål i SCO -regionen, skriver Akramjon Nematov, første vicedirektør i ISRS.

Alvoret i dette spørgsmål og den høje grad af ansvar, som stater behandler sin løsning med, fremgår af diskussionen af ​​afghanske spørgsmål i SCO-CSTO-formatet. Samtidig var hovedmålet med de multilaterale forhandlinger at finde aftalte tilgange til situationen i Afghanistan.

reklame

Præsident for Usbekistan Sh. Mirziyoyev præsenterede sin vision om de igangværende processer i Afghanistan, skitserede udfordringerne og truslerne forbundet med dem og foreslog også en række grundlæggende tilgange til opbygning af samarbejde i afghansk retning.

Især Sh. Mirziyoyev udtalte, at der i dag har udviklet sig en helt ny virkelighed i Afghanistan. Nye kræfter som Taleban -bevægelsen er kommet til magten. Samtidig understregede han, at de nye myndigheder stadig skal igennem en vanskelig vej fra at konsolidere samfundet til at danne en dygtig regering. I dag er der stadig risici for, at Afghanistan vender tilbage til situationen i 90'erne, da landet blev opslugt af en borgerkrig og en humanitær krise, og dets område blev til et knudepunkt for international terrorisme og narkotikaproduktion.

Samtidig understregede statsoverhovedet, at Usbekistan som den nærmeste nabo, der direkte stod over for trusler og udfordringer i disse år, klart er klar over alle de mulige negative konsekvenser af situationens udvikling i Afghanistan under et værst tænkeligt scenario.

reklame

I denne forbindelse opfordrede Sh.Mirziyoyev SCO -landene til at forene deres bestræbelser på at forhindre en langvarig krise i Afghanistan og relaterede udfordringer og trusler mod organisationens lande.

Til dette formål blev det foreslået at etablere et effektivt samarbejde om Afghanistan samt at føre en koordineret dialog med de nye myndigheder, der blev udført forholdsmæssigt i overensstemmelse med deres forpligtelser.

For det første understregede den usbekiske leder vigtigheden af ​​at opnå bred politisk repræsentation af alle dele af det afghanske samfund i statsforvaltningen samt sikre respekt for grundlæggende menneskerettigheder og friheder, især kvinders og nationale mindretals.

Som Usbekistans præsident bemærkede, afhænger udsigterne for at stabilisere situationen, genoprette den afghanske stat og generelt udviklingen af ​​samarbejdet mellem det internationale samfund og Afghanistan.

Det skal bemærkes, at Tashkent altid har fulgt en principiel holdning til behovet for at respektere nabolandets suverænitet, uafhængighed og territoriale integritet. Der er ikke noget alternativ til en fredelig løsning af konflikten i Afghanistan. Det er vigtigt at føre en politisk dialog med en inklusiv forhandlingsproces, der udelukkende tager hensyn til alle afghanske folks vilje og mangfoldigheden i det afghanske samfund.

I dag er befolkningen i Afghanistan 38 millioner mennesker, mens mere end 50% af det udgør etniske minoriteter - tadsjikere, usbekere, tyrkere, hazaraer. Shiitiske muslimer er 10 til 15% af befolkningen, og der er også repræsentanter for andre trosretninger. Desuden er kvinders rolle i Afghanistans socio-politiske processer steget markant i de seneste år. Ifølge Verdensbanken er antallet af kvinder i befolkningen i Afghanistan 48% eller omkring 18 millioner. Indtil for nylig besatte de høje regeringsposter, fungerede som ministre, arbejdede inden for uddannelse og sundhedspleje, deltog aktivt i det socio-politiske liv i landet som parlamentarikere, menneskerettighedsforkæmpere og journalister.

I denne henseende er kun dannelsen af ​​en repræsentativ regering, afbalanceringen af ​​etnopolitiske gruppers interesser og den overordnede overvejelse af socioøkonomiske interesser for alle samfundssegmenter i den offentlige forvaltning de vigtigste betingelser for bæredygtig og varig fred i Afghanistan. Desuden kan en effektiv udnyttelse af potentialet i alle sociale, politiske, etniske og religiøse grupper yde et væsentligt bidrag til genoprettelsen af ​​den afghanske stat og økonomi, landets tilbagevenden til fred og velstand.

For det andet bør myndighederne forhindre brug af landets territorium til undergravende handlinger mod nabostater, udelukke beskyttelse af internationale terrororganisationer. Det blev understreget, at modvirkning af den mulige vækst af ekstremisme og eksport af radikal ideologi, at stoppe militantes indtrængen på tværs af grænser og deres overførsel fra hot spots bør blive en af ​​SCO's centrale opgaver.

I løbet af de sidste 40 år har krigen og ustabiliteten i Afghanistan gjort dette land til et tilflugtssted for forskellige terrorgrupper. Ifølge FN's Sikkerhedsråd opererer 22 ud af 28 internationale terrorgrupper, herunder IS og Al-Qaida, i øjeblikket i landet. Deres rækker omfatter også immigranter fra Centralasien, Kina og SNG -landene. Indtil nu har fælles indsats været i stand til effektivt at stoppe terror- og ekstremistiske trusler, der stammer fra Afghanistans område, og forhindre dem i at spilde over i rummet i de centralasiatiske lande.

Samtidig kan en langvarig magt og politisk krise forårsaget af den komplekse proces med at danne en legitim og dygtig regering forårsage et sikkerhedsvakuum i Afghanistan. Det kan føre til aktivering af terrorister og ekstremistiske grupper, øge risikoen for at overføre deres handlinger til nabolandene.

Desuden forsinker den humanitære krise, Afghanistan står over for i dag, udsigterne til at stabilisere situationen i landet. Den 13. september 2021 advarede FN's generalsekretær A. Guterres om, at Afghanistan i den nærmeste fremtid kan stå over for en katastrofe, da næsten halvdelen af ​​den afghanske befolkning eller 18 millioner mennesker lever i en tilstand af fødevarekrise og nødsituationer. Ifølge FN lider mere end halvdelen af ​​afghanske børn under fem år af akut fejlernæring, og en tredjedel af borgerne på grund af mangel på ernæring.

Derudover står Afghanistan over for endnu en alvorlig tørke - den anden på fire år, som fortsat har en alvorlig negativ indvirkning på landbrug og fødevareproduktion. Denne industri giver 23% af landets BNP og 43% af den afghanske befolkning job og levebrød. I øjeblikket er 22 ud af 34 afghanske provinser blevet alvorligt ramt af tørken, 40% af alle afgrøder gik tabt i år.

Desuden forværres situationen af ​​den voksende fattigdom blandt befolkningen i Afghanistan. Ifølge FN's udviklingsprogram er fattigdomsandelen på nuværende tidspunkt 72% (27.3 millioner mennesker ud af 38 millioner), i midten af ​​2022 kan den nå 97%.

Det er indlysende, at Afghanistan selv ikke vil være i stand til at klare så komplekse problemer. Endvidere har 75% af statsbudgettet (11 milliarder dollars) og 43% af økonomien hidtil været dækket af internationale donationer.

Allerede i dag har stor afhængighed af import (import - 5.8 milliarder dollar, eksport - 777 millioner dollars) samt frysning og begrænsning af adgangen til guld- og valutareserver betydeligt ansporet inflation og prisvækst.

Eksperter forudser, at den vanskelige socioøkonomiske situation, kombineret med forværringen af ​​den militærpolitiske situation, kan føre til flygtningestrømme fra Afghanistan. Ifølge FN's skøn kan antallet ved udgangen af ​​2021 nå 515,000. Samtidig vil hovedmodtagere af afghanske flygtninge være nabolandene i SCO.

I lyset af dette fremhævede Usbekistans præsident vigtigheden af ​​at forhindre isolering af Afghanistan og dets omdannelse til den "useriøse stat". I denne forbindelse blev det foreslået at frigøre Afghanistans aktiver i udenlandske banker for at forhindre en storstilet humanitær krise og tilstrømning af flygtninge samt fortsætte med at hjælpe Kabul med økonomisk genopretning og løsning af sociale problemer. Ellers vil landet ikke kunne komme ud af den ulovlige økonomis kløer. Det vil stå over for udvidelsen af ​​narkotikahandel, våben og andre former for transnational organiseret kriminalitet. Det er indlysende, at alle de negative konsekvenser af dette først vil mærkes af nabolandene.

I denne henseende opfordrede Usbekistans præsident til konsolidering af det internationale samfunds bestræbelser på at løse situationen i Afghanistan hurtigst muligt og foreslog at holde et møde på højt plan i SCO-Afghanistan-formatet i Tasjkent med inddragelse af observatørstater og dialogpartnere.

Uden tvivl kan SCO yde et vigtigt bidrag til at stabilisere situationen og sikre bæredygtig økonomisk vækst i Afghanistan. I dag er alle Afghanistans naboer enten medlemmer eller observatører af SCO, og de er interesserede i at sikre, at landet ikke igen bliver en kilde til trusler mod den regionale sikkerhed. SCO -medlemsstaterne er blandt de vigtigste handelspartnere i Afghanistan. Handelsmængden med dem er næsten 80% af Afghanistans handelsomsætning (11 milliarder dollars). Desuden dækker SCO -medlemsstaterne mere end 80% af Afghanistans elbehov og mere end 20% af hvede- og melbehov.

Inddragelse af dialogpartnere i processen med at løse situationen i Afghanistan, herunder Aserbajdsjan, Armenien, Tyrkiet, Cambodja, Nepal og nu også Egypten, Qatar og Saudi -Arabien, vil give os mulighed for at udvikle fælles tilgange og etablere en tættere koordinering af indsatsen i at sikre sikkerhed, økonomisk genopretning og løse de mest betydningsfulde socioøkonomiske problemer i Afghanistan.

Generelt kan SCO-staterne spille en nøglerolle i genopbygningen af ​​Afghanistan efter konflikten, fremme dens omdannelse til et ansvarligt emne for internationale forbindelser. For at gøre dette skal SCO-landene koordinere bestræbelserne på at etablere langsigtet fred og integrere Afghanistan i regionale og globale økonomiske forbindelser. I sidste ende vil dette føre til etableringen af ​​Afghanistan som et fredeligt, stabilt og velstående land, fri for terrorisme, krig og narkotika, og til at sikre sikkerhed og økonomisk velvære i hele SCO-rummet.

Læs

afghanistan

Opstand i Afghanistan: Omkostninger ved krigen mod terror

Udgivet

on

Præsident Joe Bidens beslutning om at afslutte den militære intervention i Afghanistan er blevet kritiseret meget af kommentatorer og politikere på begge sider af gangen. Både højre- og venstreorienterede kommentatorer har undskyldt hans beslutning af forskellige årsager. skriver Vidya S Sharma Ph.D.

I min artikel med titlen, Afghanistan trækker sig ud: Biden foretog det rigtige opkald, Jeg viste, hvordan deres kritik ikke tåler granskning.

I denne artikel vil jeg undersøge omkostningerne ved denne 20 år lange krig i Afghanistan til USA på tre niveauer: (a) i monetære termer; (b) socialt hjemme (c) i strategiske termer. Med strategiske termer mener jeg, i hvilket omfang Amerikas engagement i Afghanistan (og Irak) har formindsket sin position som en global supermagt. Og endnu vigtigere, hvad er chancerne for, at USA genvinder sin tidligere status som den eneste supermagt?

reklame

Selvom jeg generelt ville begrænse mig til omkostningerne ved oprøret i Afghanistan, ville jeg også kort diskutere omkostningerne ved den anden krig i Irak, som præsident George W Bush førte under påskud af at finde de (skjulte) masseødelæggelsesvåben eller WMD'er, der FN -teamet på 700 inspektører under ledelse af Hans Blix Kunne ikke finde. Irak -krigen, kort efter at den amerikanske hær havde besat Irak, led også af 'missionskryp' og blev omdannet til krigen mod oprørere i Irak.

Omkostninger til 20 års modoprør

Selvom det er meget reelt, på nogle måder mere tragisk, men alligevel ville jeg ikke håndtere krigsomkostningerne med hensyn til antallet af dræbte, sårede og lemlæstede civile, deres ejendomme ødelagt, internt fordrevne og flygtninge, psykologiske traumer (nogle gange livsvarigt) lider af børn og voksne, afbrydelse af børns uddannelse osv.

reklame

Lad mig begynde med krigsomkostningerne i form af døde og sårede soldater. I krigen og den deraf følgende modoprør i Afghanistan (først officielt kaldet Operation Enduring Freedom og derefter for at angive den globale karakter af krigen mod terrorisme, den blev gendøbt som 'Operation Freedom's Sentinel'), mistede USA 2445 militærtjenestemedlemmer, herunder 13 amerikanske tropper, der blev dræbt af ISIS- K i angrebet i Kabul -lufthavnen 26. august 2021. Dette tal på 2445 omfatter også omkring 130 amerikanske militærpersoner dræbt på andre oprørssteder).

Desuden Central Intelligence Agency (CIA) mistede 18 af sine agenter i Afghanistan. Yderligere var der 1,822 civile entreprenørdødsfald. Disse var hovedsageligt tidligere tjenestemænd, der nu arbejdede privat.

Endvidere er 2021 medlemmer af de amerikanske forsvarsstyrker i slutningen af ​​august 20,722 blevet såret. Dette tal omfatter 18 sårede, da ISIS (K) angreb nær den 26. august.

Neta C Crawford, professor i statsvidenskab ved Boston University og meddirektør for "Costs of War Project" ved Brown University, udgav denne måned et papir, hvor hun beregner, at krige førte som reaktion på USA's angreb den 9. september i løbet af de sidste 11 år har kostet det $ 20 billioner (se figur 5.8). Heraf er omkring $ 1 billioner omkostningerne ved at bekæmpe krigen og følge oprøret i Afghanistan. Resten er overvældende omkostningerne ved at kæmpe i Irak-krigen lanceret af neo-cons under påskud af at finde de manglende masseødelæggelsesvåben (WMD) i Irak.

Crawford skriver: "Dette inkluderer de anslåede direkte og indirekte udgifter til udgifter i USA efter 9/11-krigszoner, indsats for sikring af hjemlandssikkerhed til bekæmpelse af terrorisme og rentebetalinger på krigslån."

Dette tal på $ 5.8 billioner inkluderer ikke omkostninger til lægehjælp og handicapbetalinger til veteraner. Disse blev beregnet af Harvard University's Linda Bilmes. Hun fandt ud af, at lægehjælp og handicapbetalinger til veteraner i løbet af de næste 30 år sandsynligvis vil koste det amerikanske finansministerium mere end $ 2.2 billioner.

Figur 1: Kumulative omkostninger ved krigsrelaterede angreb fra 11. september

kilde: Neta C. Crawford, Boston University og meddirektør for Costs of War Project ved Brown University

Således kommer de samlede omkostninger ved krigen mod terror til de amerikanske skatteydere på $ 8 billioner. Lyndon Johnson øgede afgifterne for at bekæmpe Vietnamkrigen. Det er også værd at huske, at hele denne krigsindsats er blevet finansieret af gæld. Både præsidenterne George W Bush og Donald Trump sænkede personlige og selskabsskatter, især i den øverste ende. Således tilføjet til budgetunderskuddet i stedet for at tage skridt til at reparere nationens balance.

Som nævnt i min artikel, Afghanistan trækker sig ud: Biden foretog det rigtige opkald, Kongressen stemte næsten enstemmigt for at gå i krig. Det gav en blank check til præsident Bush, det vil sige at jagte terrorister, uanset hvor de måtte være på denne planet.

Den 20. september 2001, i en tale til en fælles kongressmøde, Præsident Bush sagde: ”Vores krig mod terror begynder med al-Qaida, men den slutter ikke der. Det vil ikke ende, før hver terrorgruppe med global rækkevidde er fundet, stoppet og besejret. ”

Derfor viser figur 2 nedenfor de steder, hvor USA har været involveret i bekæmpelse af oprør i forskellige lande siden 2001.

Figur 2: Verdensomspændende steder, hvor USA engagerede sig i at bekæmpe krigen mod terror

kilde: Watson Institute, Brown University

Omkostninger ved Afghanistan -krigen til de amerikanske allierede

Figur 3: Omkostninger ved Afghanistan -krigen: NATO -allierede

LandTropper bidrog*Dødsfald **Militærudgifter (milliarder dollars) ***Udenlandsk bistand ***
UK950045528.24.79
Tyskland49205411.015.88
Frankrig4000863.90.53
Italien3770488.90.99
Canada290515812.72.42

kilde: Jason davidson og Cost of War Project, Brown University

* Top europæiske allierede troppebidragydere til Afghanistan fra februar 2011 (da det toppede)

** Dødsfald i Afghanistan, oktober 2001-september 2017

*** Alle tal er for årene 2001-18

Dette er ikke alt. Afghanistan -krigen havde også kostet USA's NATO -allierede dyrt. Jason davidson fra University of Mary Washington udgav et papir i maj 2021. Jeg opsummerer hans resultater for de 5 bedste allierede (alle NATO -medlemmer) i en tabelform (se figur 3 ovenfor).

Australien var den største ikke-NATO-bidragyder til USA's krigsindsats i Afghanistan. Det mistede 41 militærpersonale, og økonomisk kostede det Australien samlet set omkring $ 10 mia.

Tallene i figur 3 viser ikke omkostningerne for de allierede ved at passe og bosætte flygtninge og migranter og de tilbagevendende omkostninger ved forbedrede indenlandske sikkerhedsoperationer.

Omkostninger ved krig: Tabte beskæftigelsesmuligheder

Som nævnt ovenfor kommer udgifterne og bevillingerne i forbindelse med krigsomkostningerne fra 2001 til 2019 til omkring 5 billioner dollars. I årlige tal kommer det op på 260 milliarder dollars. Dette er oven på budgettet for Pentagon.

Heidi Garrett-Peltier fra University of Massachusetts har udført et fremragende stykke arbejde med at bestemme ekstrajobs, disse tildelinger skabte i det militærindustrielle kompleks, og hvor mange ekstra job, der ville være skabt, hvis disse midler blev brugt på andre områder.

Garrett-Peltier fandt ud af, at "militæret skaber 6.9 arbejdspladser pr. $ 1 million, mens industrien for ren energi og infrastruktur hver især understøtter 9.8 job, sundhedsydelser understøtter 14.3, og uddannelse understøtter 15.2."

Med andre ord ville den føderale regering med samme mængde finanspolitisk stimulering have skabt 40% flere job i vedvarende energi og infrastrukturområder end i det militær-industrielle kompleks. Og hvis disse penge blev brugt på sundhedspleje eller uddannelse, ville det have skabt henholdsvis ekstra 100% og 120% job.

Garrett-Peltier konkluderer, at "den føderale regering har mistet muligheden for at skabe 1.4 millioner job i gennemsnit".

Omkostninger ved krig - Tab af moral, nedslidt udstyr og forvrænget væbnet magtstruktur

Den amerikanske hær, den største og mest magtfulde hær i verden, sammen med sine NATO-allierede, kæmpede med uuddannede og dårligt udstyrede (løb rundt i deres gamle Toyota-nyttevogne med Kalashnikov-rifler og en vis grundlæggende ekspertise i plantning af IED'er eller improviserede eksplosiver Enheder) oprørere i 20 år og kunne ikke dæmpe dem.

Dette har taget sin vej af moralen hos det amerikanske forsvarspersonale. Ydermere har det skubbet USAs tillid til sig selv og dets tro på dets værdier og exceptionisme.

Ydermere har både Irak-krigen og den 20 år lange Afghanistan-krig (begge startet af neo-cons under George W Bush) forvrænget den amerikanske styrkesstruktur.

Når man diskuterer indsættelse, taler generalerne ofte om reglen om tre, dvs. hvis 10,000 tropper er blevet indsat i et krigsteater, betyder det, at der er 10 soldater, der for nylig er kommet tilbage fra indsættelsen, og endnu 000 er ved at blive udsendt trænet og gjort klar til at tage dertil.

De successive amerikanske stillehavschefer har krævet flere ressourcer og set den amerikanske flåde skrumpe til niveauer, der anses for uacceptable. Men deres anmodninger om flere ressourcer blev rutinemæssigt afvist af Pentagon for at imødekomme kravene fra generalerne, der kæmper i Irak og Afghanistan.

At bekæmpe den 20 år lange krig har også betydet to ting mere: De amerikanske væbnede styrker lider af krigstræthed og fik lov til at udvide for at opfylde Amerikas krigsforpligtelser. Denne nødvendige ekspansion kom på bekostning af US Air Force og Navy. Det er de to sidstnævnte, der skal kræves for at imødekomme udfordringen fra Kina, forsvaret af Taiwan, Japan og S Korea.

Endelig brugte USA sit ekstremt ekspansive og højteknologiske udstyr, f.eks. F22'er og F35'ers fly, til at bekæmpe oprør i Afghanistan, dvs. til at lokalisere og dræbe Kalashnikov-oprørere, der strejfede rundt i nedslidte Toyotas. Derfor er meget af det udstyr, der bruges i Afghanistan, ikke i god stand og har brug for alvorlig vedligeholdelse og reparationer. Denne reparationsregning alene vil løbe op i milliarder af dollars.

krigsomkostninger ender ikke der. Alene i Afghanistan og Irak (dvs. at der ikke tælles dødsfald i Yemen, Syrien og andre oprørsteatre), blev 2001 og journalister dræbt mellem 2019 og 344. De samme tal var humanitære arbejdere, og entreprenørerne ansat ved den amerikanske regering var henholdsvis 487 og 7402.

Amerikanske servicemedlemmer, der har begået selvmord, er fire gange større end dem, der blev dræbt i kamp efter krigen efter 9/11. Ingen ved, hvor mange forældre, ægtefæller, børn, søskende og venner, der bærer følelsesmæssige ar, fordi de mistede nogen i 9/11 -krigene, eller han/hun blev lemlæstet eller begik selvmord.

Endog 17 år efter, at Irak -krigen begyndte, vi kender stadig det sande civile dødstal i dette land. Det samme gælder for Afghanistan, Syrien, Yemen og andre oprørsteatre.

Strategiske omkostninger til USA

Denne optagethed af krigen mod terror har betydet, at USA tog øjnene op for udviklingen, der finder sted andre steder. Dette tilsyn gjorde det muligt for Kina at fremstå som en seriøs konkurrent i USA, ikke kun økonomisk, men også militært. Dette er de strategiske omkostninger, USA har betalt for sin 20 år lange besættelse af krigen mod terror.

Jeg diskuterer emnet om, hvordan Kina har nydt godt af USA's besættelse af krigen mod terror i detaljer i min kommende artikel, "Kina var den største modtager af" evigt "krigen i Afghanistan".

Lad mig meget kort angive omfanget af opgaven foran USA.

I 2000, hvor de diskuterede People's Liberation Army (PLA) kampmuligheder, skrev Pentagon, at det var fokuseret på at bekæmpe landbaseret krigsførelse. Det havde store jord-, luft- og flådestyrker, men de var for det meste forældede. Dens konventionelle missiler var generelt af kort rækkevidde og beskeden nøjagtighed. PLAs nye cyberfunktioner var rudimentære.

Spol nu frem til 2020. Sådan vurderede Pentagon PLA's muligheder:

Beijing vil sandsynligvis søge at udvikle et militær i midten af ​​århundredet, der er lig med-eller i nogle tilfælde overlegen-det amerikanske militær. I løbet af de sidste to årtier har Kina ihærdigt arbejdet på at styrke og modernisere PLA i næsten enhver henseende.

Kina har nu næststørste forsknings- og udviklingsbudget i verden (bag USA) for videnskab og teknologi. Det er foran USA på mange områder.

Kina har brugt finpudsede metoder, som det mestrede til at modernisere sin industrisektor for at indhente USA. Det har erhvervet teknologi fra lande som Frankrig, israel, Rusland og Ukraine. Det har omvendt konstrueret komponenterne. Men frem for alt har den støttet sig på industriel spionage. For blot at nævne to tilfælde: dens cyber-tyve stjal tegninger af F-22 og F-35 stealth-krigere og den amerikanske flådes mest avancerede krydstogt missiler mod skibe. Men det har også båret ægte innovation.

Kina er nu verdens førende inden for laserbaseret ubådsdetektion, håndholdte laserpistoler, partikel teleportation, kvante radar. Og selvfølgelig i cyber-tyveri, som vi alle kender. Med andre ord, på mange områder har Kina nu en teknologisk fordel i forhold til Vesten.

Heldigvis ser der ud til at være en erkendelse blandt politikerne på begge sider af gangen, at Kina vil blive den dominerende magt, hvis USA ikke snart får styr på sit hus. USA har et vindue på 15-20 år til at bekræfte sin dominans på begge områder: Stillehavet og Atlanterhavet. Det er afhængigt af sit luftvåben og havgående flåde for at udøve sin indflydelse i udlandet.

USA er nødt til at tage nogle skridt til at afhjælpe situationen hurtigst muligt. Kongressen skal bringe Pentagon -budgettet en vis stabilitet.

Pentagon skal også foretage sjælsøgning. For eksempel var omkostningerne ved udviklingen af ​​F-35 stealth jet ikke kun langt over budgettet og bagved tid. Det er også vedligeholdelseskrævende, upålideligt, og nogle af dets software fungerer stadig. Det skal forbedre sine projektstyringsfunktioner, så nye våbensystemer kan leveres til tiden og inden for budgettet.

Biden -læren og Kina

Biden og hans administration ser ud til at være fuldt ud klar over den trussel, Kina udgør mod USA's sikkerhedsinteresse og dominans i det vestlige Stillehav. Uanset hvilke skridt Biden har taget i udenrigsanliggender, skal de forberede USA til at konfrontere Kina.

Jeg diskuterer Biden -doktrinen i detaljer i en separat artikel. Bur det ville være tilstrækkeligt her at nævne et par skridt taget af Biden -administrationen for at bevise min påstand.

Først og fremmest er det værd at huske, at Biden ikke har ophævet nogen af ​​de sanktioner, som Trump -administrationen pålagde Kina. Han har ikke givet nogen indrømmelser til Kina om handel.

Biden omvendte Trumps beslutning og har accepteret det forlænge traktaten mellem atomkraftstyrker på mellemlangt område (INF -traktaten). Det har han primært gjort, fordi han ikke ønsker at tage imod både Kina og Rusland på samme tid.

Både højre- og venstreorienterede kommentatorer kritiserede Biden for den måde, han besluttede at trække tropperne ud af Afghanistan. Ved ikke at fortsætte denne krig vil Biden -administrationen spare næsten $ 2 billioner. Det er mere end tilstrækkeligt at betale for hans indenlandske infrastrukturprogrammer. Disse programmer er ikke kun nødvendige for at modernisere de smuldrende amerikanske infrastrukturaktiver, men vil skabe mange arbejdspladser i landdistrikter og regionale byer i USA. Ligesom hans vægt på vedvarende energi vil gøre.

*************

Vidya S. Sharma rådgiver kunder om landrisici og teknologibaserede joint ventures. Han har bidraget med adskillige artikler til så prestigefyldte aviser som: The Canberra Times, The Sydney Morning Herald, The Age (Melbourne), Den australske finansielle anmeldelse, Det Økonomiske Times (Indien), Forretningsstandarden (Indien), EU Reporter (Bruxelles), East Asia Forum (Canberra), Business Line (Chennai, Indien), Hindustan Times (Indien), The Financial Express (Indien), The Daily Caller (USA. Han kan kontaktes på: [e-mail beskyttet]

Læs
reklame
reklame
reklame

trending