Følg os

Forretning

EU bør afslutte sin frugtesløse handelsstrid med Kina, siger kinesiske ambassadør til EU

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kinesisk ambassadør

HE Mr. Wu Hailong, ambassadør for Folkerepublikken Kina i EU, gjorde i dag sagen i Financial Times om, at handel er central for forholdet mellem Kina og EU:

"I det forløbne år har handlen mellem Kina og EU dog været på en nedadgående bane, faldende 3.7 procent i 2012 og yderligere 1.9 procent i første kvartal i år. Dette er meget bekymrende. Hovedårsagen er den trage Europæisk økonomi, hvor efterspørgslen er svag, og konkurrenceevnen er faldende, men EU's protektionistiske foranstaltninger mod Kina har også haft en skadelig indvirkning på handelen.

Denne måned informerede Europa-Kommissionen medlemslandene om et forslag om at indføre midlertidig antidumpingtold på i gennemsnit 47 procent på solcelleprodukter - kernekomponenter i solpaneler - importeret fra Kina. En uge senere, den 15. maj, sagde Kommissionen, at den var rede til at indlede en antidumping- og antisubsidieundersøgelse af importen af ​​mobiltelekommunikationsudstyr fra Kina.

Derudover har Kommissionen afvist påstande om, at kinesiske eksportører bør nyde markedsøkonomisk behandling. Ved argumenter for sine dumpinganklager har det valgt at sammenligne de priser, som kinesiske virksomheder opkræver for deres solcelleanlæg i Europa med dem, de opkræver i Indien, hvor de er meget højere end i Kina.

reklame

Kommissionens handlinger har plettet sit image som en talsmand for fri handel, drevet fremgangen til protektionisme og strød mod lederne for gruppen af ​​de 20 førende industrilande ikke forpligtet til ikke at indføre protektionistiske foranstaltninger.

EU's gentagne forsøg på at skabe handelsfriktioner med Kina er forbløffende og forvirrende. Europa har ikke overvundet sin gældskrise, og meget af kontinentet er stadig fast i recession. I denne sammenhæng er det kontraproduktivt for EU at træffe protektionistiske foranstaltninger over for Kina, da disse ikke vil hjælpe med at løse de vanskeligheder, som Europas industrier står over for, eller standse nedgangen i deres produkters konkurrenceevne. Faktisk kan EU kun ende med at skade sig selv, da disse foranstaltninger kan få økonomien til at miste dampen og underminere de kinesiske virksomheders tillid til deres forretningsforbindelser i Europa.

Pascal Lamy, generaldirektør for Verdenshandelsorganisationen, bemærkede for nylig, at omkring 40 procent af de lande, der eksporterer, består af importerede input. Så protektionisme beskytter ikke. En stor del af importen og eksporten mellem Kina og EU tilhører den samme værdikæde. Begrænsning af kinesisk eksport til Europa vil skade både EU-forbrugere og industrier.

Faktisk har mange europæiske iværksættere og eksperter talt imod EU's skridt for at skabe handelsfriktioner. For nylig skrev mere end 1,500 virksomheder, der importerer og installerer solcelleanlæg, til Karel De Gucht, EU-kommissionær, der modsætter sig beskyttelsen af ​​et lille antal producenter på resten af ​​regningen. Nogle europæiske undersøgelser har advaret om, at begrænsning af kinesiske solcelleprodukter vil føre til tab af arbejdspladser i titusinder og endda kunne udløse en handelskrig.

For nylig udtrykte nogle højtstående embedsmænd fra EU-landene støtte til en politisk beslutning om solcelleanlægget. De mener, at EU kunne finde en langsigtet løsning på nogle af sine økonomiske problemer ved at støtte udvidelsen af ​​denne sektor, gøre sine produkter mere konkurrencedygtige for forbrugerne og øge markedets efterspørgsel efter solcelleartikler. Jeg synes, at deres forslag er fornuftige og rimelige.

EU-økonomien er stadig i sværd og står over for et betydeligt pres nedad og mange usikkerheder. At skabe et åbent handelsmiljø og sende et positivt signal ville være meget mere fordelagtigt ved at øge tilliden til samarbejde og lette EU's økonomiske opsving.

Som vigtige partnere har Kina og EU et ansvar for at fremme væksten i tovejshandel. Kina ønsker ikke at skade bilaterale handelsbånd og håber, at EU vil tage en fornuftig tilgang og respektere sit tilsagn om at bilægge tvister gennem dialog og høring - til den ultimative fordel for begge sider. "

 

 

Colin Stevens

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending