Slut med os

Brexit

Brexit: 'Helt ærligt kan jeg ikke fortælle dig, om der bliver en aftale' von der Leyen 

Udgivet

on

Tale til Europa-Parlamentet i morges (25. november) Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen sagde, at hun ikke kunne sige, om EU ville være i stand til at nå til en aftale med Det Forenede Kongerige om dets fremtidige forhold inden årets udgang. Hun sagde, at EU-siden var villig til at være kreativ, men at det ikke ville sætte det indre markeds integritet i tvivl. 

Mens der har været reelle fremskridt med en række vigtige spørgsmål, såsom retshåndhævelse, retligt samarbejde, koordinering af social sikring og transport, sagde von der Leyen, at de tre 'afgørende' emner for lige konkurrencevilkår, regeringsførelse og fiskeri fortsat var til blive løst.

EU søger robuste mekanismer for at sikre, at konkurrencen med Det Forenede Kongerige forbliver fri og fair over tid. Dette er ikke noget, som EU kan skate over i betragtning af sin nærhed og omfanget af eksisterende handelsbånd og integration i EU's forsyningskæder. Det Forenede Kongerige har hidtil været tvetydigt om, hvordan det ville afvige fra europæiske normer, som det ikke spillede en lille rolle i udformningen, men logikken hos Brexit-tilhængere er, at Storbritannien kunne blive mere konkurrencedygtig gennem deregulering; et synspunkt, der naturligvis gør nogle EU-partnere lidt utilpas.

'Tillid er god, men lov er bedre'

Behovet for klare juridiske forpligtelser og retsmidler er blevet stærkere efter Storbritanniens beslutning om at indføre en lov om det indre marked, der indeholder bestemmelser, der gør det muligt for det at afvige fra dele af Irland / Nordirland-protokollen. Von der Leyen sagde, at stærk regeringsførelse var vigtig i lyset af de nylige erfaringer.

Fiskeri

Om fiskeriet sagde von der Leyen, at ingen stillede spørgsmålstegn ved Det Forenede Kongeriges suverænitet over sine egne farvande, men mente, at EU havde brug for "forudsigelighed og garantier for fiskere og fiskekvinder, der har sejlet i disse farvande i årtier, hvis ikke århundreder".

Von der Leyen takkede parlamentet for deres støtte og forståelse i de vanskeligheder, som en sådan sen aftale blev præsenteret for dem. En endelig aftale vil vare på flere hundrede sider og skal skrubbes lovligt og oversættere; dette er usandsynligt, at det vil være klar på den næste plenarmøde i Europa-Parlamentet i midten af ​​december. Det anerkendes generelt, at hvis der skal indgås en aftale på plenarmødet den 28. december, er det nødvendigt. Von der Leyen sagde: "Vi vil gå de sidste miles sammen."

Brexit

Storbritannien kan overvinde 'børnesygdomme' efter fiskeri efter Brexit, siger minister

Udgivet

on

By

Storbritannien mener, at det kan løse de "børnesygdomme" efter brexit, der har forhindret skotske fiskere i at eksportere varer til EU på grund af toldforsinkelser, sagde fødevare- og miljøminister George Eustice (billedet), skriver Kate Holton og Paul Sandle.

Nogle EU-importører har afvist lastbiler med skotsk fisk siden 1. januar efter behovet for fangstcertifikater, sundhedskontrol og eksporterklæringer betød, at det havde taget for lang tid at ankomme, hvilket gjorde fiskere vrede, der står over for økonomisk ødelæggelse, hvis handlen ikke kan genoptages.

Eustice fortalte parlamentet, at hans personale havde holdt møder med hollandske, franske og irske embedsmænd for at forsøge at "stryge nogle af disse tænderproblemer ud".

”De er kun tandproblemer,” sagde han. "Når folk vænner sig til at bruge papirarbejdet, flyder der varer."

Eustice sagde, at der ikke var nogen frist for at indføre reglerne, at branchen skulle tilpasse sig dem i realtid og beskæftige sig med sådanne spørgsmål som hvilken farve blæk, der kan bruges til at udfylde formularer. Han tilføjede, at mens regeringen overvejede kompensation for sektorer, der blev ramt af ændringer efter Brexit, fokuserede han nu på at løse forsinkelserne for fiskerne.

Logistikudbydere, der nu kæmper for at levere varer rettidigt, har sagt, at skiftet til livet uden for det indre marked og toldunionen er meget mere markant, og mens leveringstiderne kan forbedres, vil det nu koste mere og tage længere tid at eksportere.

For at få friske produkter til EU-markederne skal logistikudbydere nu opsummere belastningen med angivelse af varekoder, produkttyper, bruttovægt, antal kasser og værdi plus andre detaljer. Fejl kan betyde længere forsinkelser, der rammer franske importører, der også er blevet ramt af bureaukratiet.

Continue Reading

Brexit

Ny aftale mellem EU og Storbritannien er velkommen, men der er stadig grundig kontrol, insisterer på ledende MEP'er 

Udgivet

on

MEP'er for udenrigsanliggender og handel hilser den nye aftale mellem EU og Storbritannien velkommen som en god aftale, men kræver en ordentlig parlamentarisk kontrolbeføjelse og grundig adgang til information.

I morges (14. januar) holdt medlemmer af Udenrigsanliggender og Internationale Handelsudvalg et første fællesmøde om det nye Handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK, intensivere den parlamentariske kontrolproces af den aftale, som EU og britiske forhandlere har nået den 24 December.

MEP'er hilste aftalen velkommen som en god løsning, om end tynd. En no-deal ville have medført en katastrofe for borgere og virksomheder på begge sider, understregede talere. Samtidig understregede de, at den parlamentariske kontrol af denne aftale må gå ud over blot ratifikation, idet de insisterer på grundig adgang til information og en klar rolle for Parlamentet i gennemførelsen og den fremtidige overvågning af aftalen.

Derudover understregede medlemmerne også vigtigheden af ​​at fremme en tæt dialog mellem Europa-Parlamentet og Westminster om fremtidige forbindelser mellem EU og Storbritannien.

De beklagede, at mange aspekter, herunder Erasmus-programmet, udenrigspolitik, sikkerhed og forsvarssamarbejde, ikke var inkluderet i forhandlingerne om det fremtidige partnerskab. Nogle udtrykte bekymring for fremtiden for miljøstandarder, da det nye britiske emissionshandelssystem kun har været på plads siden den 1. januar uden klarhed om, hvordan man forbinder det med EU.

For alle udsagn og indgreb kan du se mødet igen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Ordførerens bemærkninger

Kati Piri (AFET, S&D, NL) sagde: ”Parlamentets røde streger vil fortsat være centrale i kontrolprocessen. Jeg glæder mig over, at EU formåede at sikre en enkelt, klar styringsramme. Dette giver EU og britiske borgere, forbrugere og virksomheder retssikkerhed om de gældende regler og vil sikre solide overholdelsesgarantier fra parterne.

”Samtidig er det også vigtigt at være ærlig: vi ønskede ikke eller valgte Brexit. Så det er med beklagelse og sorg, at vi erkender, at dette var det britiske folks demokratiske valg. Desværre falder aftalen i sig selv langt under Politisk erklæring at den britiske premierminister Boris Johnson selv underskrev få måneder før forhandlingerne. ”

Christophe Hansen (INTA, EPP, LU) sagde: ”Det er en meget tynd aftale. Men jeg glæder mig over, at der ikke er nogen kvoter og toldsatser, og dermed undgik vi at falde tilbage til WTO-regler, der ville have skadet mange af vores sektorer, herunder landbrug og biler.

”Jeg beklager meget, at Storbritannien besluttede ikke at deltage i Erasmus. Dette bringer fremtiden i fare for 170,000 europæere i Storbritannien og 100,000 britiske studerende i EU. Jeg beklager også, at fremtidige geografiske indikationer ikke er dækket, hvilket er i strid med den politiske erklæring.

”Jeg ville gerne have, at tjenester blev afspejlet noget bredere i aftalen. Ikke desto mindre forhandles lovgivningsmæssigt samarbejde om finansielle tjenester indtil marts.

”Det er vigtigt ikke at lade samtykke trække for evigt. Foreløbig anvendelse er ikke den juridiske sikkerhed, som virksomheder og borgere fortjener efter alle disse år. ”

Næste skridt

De to udvalg vil til sin tid stemme om det samtykkeforslag, der er udarbejdet af de to stående ordførere for at give mulighed for afstemning på plenarmødet inden afslutningen af ​​den midlertidige anvendelse af aftalen.

Ud over afstemningen på plenarmødet vil Parlamentet også stemme om en ledsagende beslutning udarbejdet af de politiske grupper i EU UK-koordineringsgruppe og Formandskonferencen.

Baggrund

Den nye handels- og samarbejdsaftale er midlertidigt anvendt siden 1. januar 2021. For at den kan træde i kraft permanent, kræver den Parlamentets samtykke. Parlamentet har gentagne gange udtrykt, at det anser den nuværende foreløbige anvendelse for at være et resultat af en række unikke omstændigheder og en øvelse, der ikke skal gentages.

MEP'er i Den Internationale Handelskomité afholdt et første møde om den nye EU-UK-aftale mandag den 11. januar, hvor de lovede en grundig kontrol af aftalen. Læs mere : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Mere information 

Continue Reading

Brexit

Fremtidige forbindelser mellem EU og Storbritannien: MEP'er drøfter aftale opnået den 24. december 2020

Udgivet

on

Medlemmer af Udenrigsanliggender og Internationale Handelsudvalg vil drøfte den nye handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK i dag kl. 10 CET. Det fælles møde mellem de ledende udvalg vil intensivere den demokratiske parlamentariske kontrolproces for den nye EU-UK-handels- og samarbejdsaftale, der blev opnået af EU og britiske forhandlere den 24. december.

De to udvalg vil med tiden stemme om samtykkeforslaget udarbejdet af de to stående ordførere Christophe Hansen (EPP, Luxembourg) og Kati Piri (S&D, Holland) for at tillade en afstemning på plenarmødet inden afslutningen af ​​den midlertidige anvendelse af aftalen.

Ud over afstemningen på plenarmødet vil Parlamentet også stemme om en ledsagende beslutning udarbejdet af de politiske grupper i EU UK-koordineringsgruppe og Formandskonferencen.

Mødet

Hvornår: Torsdag den 14. januar kl. 10.00 CET.

Hvor: Værelse 6Q2 i Parlamentets Antall-bygning i Bruxelles og fjern deltagelse.

Du kan følge det live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. (10.00-12.00 CET).

Her er den dagsorden.

Baggrund

Den nye Handels- og samarbejdsaftale har været midlertidigt anvendt siden 1. januar 2021. For at den kan træde i kraft permanent, kræver den Parlamentets samtykke.

MEP'er i Den Internationale Handelskomité afholdt et første møde om den nye aftale mellem EU og UK den 11. januar, hvor de lovede en grundig kontrol af aftalen. Læs mere : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Mere information 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending