En foreslået lovgivning i Polen for at forbyde religiøs slagtning af dyr til eksport "er dybt bekymret for europæisk jødedom," sagde Rabbi Menachem Margolin, formand for European Jewish Association (EJA) torsdag (1. oktober), skriver

Den såkaldte dyrevelfærdsforslag, foreslået af det herskende lov og retfærdighedsparti (PiS), har passeret deputeretkammeret eller Sjem og søger nu godkendelse i senatet.

Det kunne have enorme forgreninger for europæiske jødiske samfund, da det ville se en central og vital del af en jødisk praksis, shechita, der har fundet sted i årtusinder trampet og effektivt udslettet - adgang til og levering af kosher kød.

For europæiske jøder medfører lovgivningen også flere røde og blinkende alarmer. Historien har gentagne gange vist, at åbningssalven i forsøg på at straffe, udstøde, marginalisere og i sidste ende ødelægge jødiske samfund altid starter med forbud mod centrale principper i jødisk tro, såsom kosherlove og omskæring, inden de flytter ind i meget mørkere område.

Dyrevelfærdsaktivister modsætter sig slagtning af dyr for kosher kød, fordi det udelukker bedøvelse, før dyrenes struber skæres. Tilhængere af praksis forkaster hævder, at det er grusomt og siger, at det fremkalder en hurtig og human død for dyret.

”Dette lovudkast sætter uprøvede og uvidenskabelige påstande om dyrevelfærd over religionsfriheden og bryder en central søjle i EU's charter om grundlæggende rettigheder,” sagde rabbiner Margolin i sin erklæring.

I chartrets artikel 10 hedder det: "Enhver har ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed. Denne ret inkluderer frihed til at ændre religion, tro og frihed, enten alene eller i fællesskab med andre og offentligt eller privat, til manifest religion eller tro i tilbedelse, undervisning, praksis og overholdelse. "

 Lovforslaget bemærkede Margolin "søger så alarmerende at kontrollere og sætte et hovedantal på jødisk praksis ved at give landbrugsministeren beføjelse til at bestemme kvalifikationer for personer, der udfører religiøs slagtning".

'Schochet', den person, der har til opgave at udføre slagtningen, påtager sig mange års løbende træning og er forpligtet til i henhold til streng jødisk lov at sikre, at dyret gennemgår mindst mulig lidelse og stress frem til og under selve slagtningen, forklarede rabbinen.

Han fortsatte: "Udkastet til lov vil også kræve en bestemmelse af den mængde kosherkød, der kræves af det lokale jødiske samfund. Hvordan skal dette gøres? Ved at oprette og føre tilsyn med en liste over jøder i Polen"? Denne lov, hvis den vedtages, bærer med sig et mørkt og uhyggeligt undertow for jøder, en harking tilbage til besættelse, hvor praksis og tro oprindeligt blev målrettet som de første skridt på vejen mod vores eventuelle ødelæggelse. "

Polen er en af ​​de største europæiske eksportører af kosher kød.

"Europæisk jødedom har haft et frugtbart og samarbejdsvilligt forhold til Polen som hovedleverandør af kosherkød til vores samfund. Polen er faktisk en central leverandør til vores behov. Spørgsmålet skal stilles, hvorfor nu? Til hvilken ende? " bad rabbiner Margolin, der opfordrede den polske regering, dens parlament, dens senatorer og den polske præsident til at stoppe denne lov.

"Ikke kun for at opretholde de værdier, der er nedfældet i det europæiske charter om grundlæggende rettigheder, der beskytter religionsfriheden, men for at give en klar erklæring om solidaritet, at den vil stå sammen med og støtte den europæiske jødedom som en iboende del af Europas sociale struktur og ikke ofre os, vores tro og praksis på politikens alter, ”afsluttede rabbiner Margolin.