Følg os

Brexit

Sturgeon warns a ‘no deal’ #Brexit will ‘inevitably cause disruption’

DEL:

Udgivet

on

Den skotske regering vil gøre alt, hvad der står i dens magt, for at stoppe en dybt skadelig 'no deal' Brexit, har førsteminister Nicola Sturgeon bekræftet.

På et kabinetsmøde blev ministrene også enige om at intensivere forberedelserne til en "no deal", efter at den britiske regerings afvisning af at indlede forhandlinger med EU gjorde et sådant resultat mere sandsynligt.

Sturgeon vil lede et møde i regeringens ministergruppe om EU-udrejseberedskab i næste uge.

Hun sagde: "I sin første uge har den britiske regering vist, at den er villig til at risikere en 'no deal' Brexit. At tage Skotland ud af EU på nogen måde er dybt udemokratisk, men premierministerens afvisning af at engagere sig i EU har dramatisk øget udsigten til, at vi står over for en dybt skadelig 'no deal' Brexit.

"Hvis premierministeren fortsætter med denne tilgang, vil skotske arbejdspladser gå tabt og vores økonomi alvorligt beskadiget, og det vil helt og holdent være den britiske regerings ansvar.

"Efter at have vurderet den nye britiske regerings handlinger vil vores arbejde med at forberede os på 'ingen aftale' intensiveres i de kommende uger og måneder. Men selv med de bedst mulige forberedelser vil det at forlade EU uden en aftale skade Skotlands virksomheder, forstyrre samhandelen og påvirke alle aspekter af samfundet. Der er simpelthen ingen måde at afbøde enhver påvirkning, som 'ingen aftale' vil have, uanset hvor hårdt vi prøver.

reklame

"Den britiske regerings vilje til at forfølge denne tilgang, mod alle beviser, viser, hvorfor vi skal fortsætte med at forberede en folkeafstemning, der vil give folk ret til at bestemme Skotlands fremtid, i stedet for at blive trukket ud af EU mod deres vilje ."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending