Følg os

EU

EU-Kasakhstan: Nye horisonter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Nursultan Nazarbaev ved EF

Forventer Kasakhstans præsident Nursultan Nazarbayevs besøg i Bruxelles den 8-9 oktober, afslutter Europa-Kommissionen en ny partnerskabs- og samarbejdsaftale (PCA), der afsluttes to årtier af samarbejde mellem Den Europæiske Union og Kasakhstan og åbner nye perspektiver for fremtidige bestræbelser. EU som initiativtager for denne aftale søger at udvide omfanget af områder af fælles interesse, der støtter Kasakhstans indsats for reform og modernisering.

"Vi ønsker at uddybe og berige forholdet," sagde kommissionsformand José Manuel Barroso. "Forhandlingerne om en ny og udvidet aftale om partnerskab og samarbejde, som vi har indledt, anerkender Kasakhstans betydning for EU og vores stærke strategiske forhold. EU er forpligtet til succes og hurtig afslutning af disse forhandlinger. ''

reklame

Både Kasakhstan og EU har oplevet betydelige politiske, økonomiske og sociale ændringer siden underskrivelsen af ​​den nuværende PCA i 1995. Disse ændringer har udløst en fælles beslutning på politisk plan for opgradering af de bilaterale forbindelser. Forhandlinger om den forbedrede aftale blev formelt lanceret i juni 2011. Den nye aftale vil skabe et forbedret retsgrundlag for forbindelserne mellem Kasakhstan og EU, der giver en bred ramme for en styrket politisk dialog, samarbejde om hjemlige og retlige anliggender, andre sektorspecifikke områder og fremme af gensidig handel og investeringer, der fremmer yderligere gensidigt fordelagtige forbindelser.

PCA vil sikre større og bredere samarbejdsområder, herunder økonomiske og finansielle områder, energi og transport, miljø og landbrug, beskæftigelse og sociale anliggender, men også uddannelse og kultur, forskning og rumaktiviteter, forbrugerbeskyttelse og regionalt samarbejde.

Begge partnere er lige interesserede i en ny aftale, der afspejler forpligtelsen til at opgradere forholdet og løfte det op til et højere niveau, skønt den nuværende intensitet i samarbejdet er mere end imponerende: EU tegner sig for mere end 40% af Kasakhstans samlede udenlandske handle. Ved udgangen af ​​2013 oversteg volumenet af varerudveksling mellem Kasakhstan og EU $ 50 mia. De europæiske virksomheder har investeret i Kasakhstans økonomi mere end $ 90 mia. Med Holland, Storbritannien, Italien og Frankrig i de første rækker. Kasakhstans energieksport til Europa toppede 80% og var fortsat den fjerde energileverandør til Tyskland.

reklame

Astanas 'Vej til Europa' og EU-strategien for Centralasien gjorde det muligt for begge partnere at lægge et solidt fundament for avancerede forhandlinger om at blive medlem af WTO, hvorefter den voksende handelsmængde førte til en nødvendighed for at lette kontaktpersoner mellem mennesker og forenkle visumordningen for styrke de lovende projekter på økonomiske og humanitære områder.

Kasakhstan bliver en stadig mere værdsat partner for EU ikke kun økonomisk, men som et styr på styrken i Centralasien - en model af en sekulær stat med en tradition for religiøs tolerance.

En af afsnittene i aftalen - menneskerettigheder og respekt for retsstatsprincippet - som er en integreret del af det moderne samfund, der giver åben dialog og politisk pluralisme. En ny partnerskabs- og samarbejdsaftale går ud over den nuværende aftale og understreger yderligere sidernes forpligtelse til at fremme demokrati, samarbejde om fremme af menneskerettigheder og retsstatsprincipper, herunder gennem de relevante internationale menneskerettighedsinstrumenter.

Et nyt kapitel, "Civilsamfundssamarbejde" vil omfatte en forpligtelse til at involvere offentlig politik, der tilskynder til større kapacitetsopbygning, uafhængighed og gennemsigtighed i civilsamfundet og opretholde det både kreativt og levende.

Bortset fra respekten for demokratiske principper og menneskerettigheder vil retsstatsprincippet være et generelt princip i denne aftale. En ny titel, 'Samarbejde inden for retfærdighed, frihed og sikkerhed', vil blive inkluderet i den nye aftale.

"Den nye aftale om et forstærket partnerskab mellem Kasakhstan og EU vil være omfattende og afspejle det eksisterende modne og lige partnerskab mellem Kasakhstan og EU baseret ikke kun på fælles interesser, men også på fælles værdier, på gensidig forståelse, gensidig respekt og gensidig fordel. Det skal give et solidt grundlag for opgradering af Kasakhstans samarbejde med EU-landene til et højere niveau, "sagde republikkens udenrigsminister Erlan Idrisov. Kasakhstan er det eneste land i Centralasien, der har haft sådan med EU. Den sidste runde blev afholdt i Astana 9-12 september 2014 - procedurerne for dets underskrivelse og ratifikation skal følges.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending