Følg os

El sammenkobling

Udvikling af RES eller elprisstigninger

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Mellem 2021 og 2030 vil omkostningerne til energiproduktion stige med 61%, hvis Polen rent faktisk følger scenariet for regeringens energipolitik i Polen indtil 2040 (PEP2040). Et alternativt scenarie udviklet af Instrat kunne reducere omkostningerne med 31-50 procent sammenlignet med PEP2040. At øge ambitionen om RES-udvikling i Polen er i enhver husstands og virksomheds interesse. Ellers vil det føre til en drastisk stigning i elpriserne, siger Adrianna Wrona, medforfatter til rapporten.

I december 2020 blev EU-landene enige om at øge de nationale mål for andelen af ​​VE i økonomien og tilpasse dem til det opdaterede mål om at reducere emissioner med 55 procent inden 2030 (i forhold til 1990). Forud for forhandlingerne "Fit for 55" ser Polen ud til at sætte sig på en kollisionskurs ved at foreslå et RES-mål i PEP2040 - næsten halvdelen af ​​det forventede EU-gennemsnit.

Ny modellering fra Instrat Foundation viser, at vi kan opnå en landvindkapacitet på 44 GW, offshore vindkapacitet på 31 GW, og for tag- og jordmonteret solcelleanlæg er den omkring 79 GW under hensyntagen til strenge kriterier for placering og hastighed af udvikling af nye planter. Rapporten offentliggjort i dag beviser, at det er muligt at opnå over 70 procent af RES i elektricitetsproduktion i 2030, mens PEP2040 erklærer en urealistisk værdi på 32 procent.

reklame

Under forudsætning af implementeringen af ​​RES-udviklingsscenariet, som Instrat har foreslået, ville Polen opnå en reduktion på 65 procent i CO2-emissioner i 2030 i elsektoren sammenlignet med 2015 - Varmepotentialets potentiale i vores land er tilstrækkeligt til at nå klimamålene for EU 2030 afkarboniser elblandingen fuldstændigt inden 2040. Desværre er det, hvad vi ser - i form af blokering af udviklingen af ​​vindenergi på land, destabilisering af loven, pludselige ændringer i støttemekanismer. Det nationale RES-mål bør øges markant, og den nationale lovgivning skal understøtte dets opnåelse - kommenterer Paweł Czyżak, medforfatter til analysen.

Den effektstruktur, der er foreslået af Instrat, giver mulighed for at afbalancere elsystemet under den årlige spidsbelastning uden produktion fra vind og sol og ingen tilgængelige grænseoverskridende forbindelser. I PEP2040-scenariet er dette kun muligt med rettidig gennemførelse af kernekraftprogrammet, som allerede er forsinket betydeligt. - successive nedlukninger og svigt af indenlandske kraftværker viser, at stabiliteten i elforsyningen i Polen muligvis snart ikke længere er en garanti. For at sikre national energisikkerhed er vi nødt til at satse på teknologier, der kan bygges med det samme - f.eks. Vindmøller, solcelleanlæg, batterier - opregner Paweł Czyżak.

At benægte RES 'rolle i elproduktionen rejser ikke kun tvivl om energisikkerhed, men vil også føre til en trussel mod den polske økonomis konkurrenceevne og gøre os afhængige af energiimport. Så hvad skal der gøres? - Det er blandt andet nødvendigt at fjerne blokering af udviklingen af ​​vindmølleparker på land, implementere havmølleparker i tide, udsætte ændringer i prosumer-energiafviklingssystemet, skabe et system med incitamenter til udvikling af energilagring, vedtage en brintstrategi øge finansieringen til netmodernisering og mest af alt at erklære et ambitiøst RES-mål efter EU-resolutionerne - konkluderer Adrianna Wrona.

reklame

Kontakt:

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

El sammenkobling

Kommissionen godkender en fransk ordning på 30.5 mia.EUR til støtte for produktion af elektricitet fra vedvarende energikilder

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt en fransk støtteordning til støtte for vedvarende elproduktion. Foranstaltningen vil hjælpe Frankrig med at nå sine mål for vedvarende energi uden unødigt at fordreje konkurrencen og vil bidrage til det europæiske mål om at opnå klimaneutralitet inden 2050.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Denne bistandsforanstaltning vil stimulere udviklingen af ​​vigtige vedvarende energikilder og støtte en overgang til en miljømæssig bæredygtig energiforsyning i tråd med EU's Green Deal-mål. Udvælgelsen af ​​modtagerne gennem en konkurrencedygtig udbudsproces vil sikre den bedste værdi for skatteydernes penge og samtidig opretholde konkurrencen på det franske energimarked. ” 

Den franske ordning

reklame

Frankrig meddelte Kommissionen, at den havde til hensigt at indføre en ny ordning til støtte for elektricitet produceret fra vedvarende energikilder, nemlig til landoperatører af sol-, landvind- og vandkraftanlæg. Ordningen giver støtte til disse operatører, der tildeles via konkurrencedygtige bud. Foranstaltningen omfatter især syv udbudstyper på i alt 34 GW ny vedvarende energikapacitet, der vil blive organiseret mellem 2021 og 2026: (i) sol på jorden, (ii) sol på bygninger, (iii) vind på land, iv) vandkraftanlæg, v) innovativ sol, vi) eget forbrug og vii) et teknologineutralt udbud. Støtten har form af en præmie oven på elmarkedsprisen. Foranstaltningen har et foreløbigt samlet budget på omkring 30.5 mia.EUR. Ordningen er åben indtil 2026, og der kan udbetales støtte i højst 20 år, efter at den nye vedvarende installation er tilsluttet nettet.

Kommissionens vurdering

Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især 2014 retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

reklame

Kommissionen fandt, at støtten er nødvendig for yderligere at udvikle vedvarende energiproduktion for at opfylde Frankrigs miljømål. Det har også en tilskyndelseseffekt, da projekterne ellers ikke ville finde sted i mangel af offentlig støtte. Desuden er støtten proportional og begrænset til det nødvendige minimum, da støtteniveauet fastsættes gennem konkurrencedygtige bud. Derudover fandt Kommissionen, at de positive virkninger af foranstaltningen, især de positive miljøeffekter, opvejer eventuelle mulige negative virkninger med hensyn til konkurrencefordrejning. Endelig forpligtede Frankrig sig også til at gennemføre en efterfølgende evaluering for at vurdere funktionerne og implementeringen af ​​ordningen for vedvarende energi.

På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at den franske ordning er i tråd med EU's statsstøtteregler, da den vil lette udviklingen af ​​vedvarende elektricitetsproduktion fra forskellige teknologier i Frankrig og reducere drivhusgasemissioner i tråd med European Green Deal og uden unødigt at fordreje konkurrencen.

Baggrund

Kommissionens 2014 Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi give medlemsstaterne mulighed for at støtte produktionen af ​​elektricitet fra vedvarende energikilder på visse betingelser. Disse regler har til formål at hjælpe medlemslandene med at nå EU's ambitiøse energi- og klimamål til de mindst mulige omkostninger for skatteydere og uden unødig fordrejning af konkurrencen i det indre marked.

Vedvarende direktiv Energi af 2018 etablerede et bindende mål for vedvarende energi på EU-plan på 32% inden 2030. Med Europæisk Green Deal-kommunikation i 2019 forstærkede Kommissionen sine klimaambitioner og satte et mål om ingen nettoemission af drivhusgasser i 2050. Den for nylig vedtagne Den europæiske klimarov, der fastlægger målsætningen om klimaneutralitet i 2050 og indfører det mellemliggende mål om at reducere netto drivhusgasemissioner med mindst 55% inden 2030, lægge grunden til 'passer til 55' lovgivningsforslag vedtaget af Kommissionen den 14. juli 2021. Blandt disse forslag har Kommissionen fremlagt en ændring af direktivet om vedvarende energi, der sætter et øget mål om at producere 40% af EU-energi fra vedvarende kilder inden 2030.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.50272 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Læs

El sammenkobling

Kommissionen godkender 400 mio. EUR dansk støtteordning til støtte for produktion af elektricitet fra vedvarende energikilder

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt en dansk støtteordning til støtte for elproduktion fra vedvarende kilder. Foranstaltningen vil hjælpe Danmark med at nå sine mål for vedvarende energi uden unødigt at fordreje konkurrencen og vil bidrage til det europæiske mål om at opnå klimaneutralitet inden 2050. Danmark meddelte Kommissionen, at det agter at indføre en ny ordning til støtte for el produceret fra vedvarende energikilder, nemlig onshore vindmøller, offshore vindmøller, bølgekraftværker, vandkraftværker og solceller.

Støtten tildeles gennem en konkurrencedygtig udbudsprocedure organiseret i 2021-2024 og vil have form af en tovejskontrakt for forskelpræmie. Foranstaltningen har et samlet maksimalt budget på ca. € 400 mio. (DKK 3 mia.) . Ordningen er åben indtil 2024, og der kan maksimalt udbetales støtte i 20 år efter, at den vedvarende elektricitet er tilsluttet nettet. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU 's statsstøtteregler, især 2014 retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at den danske ordning er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, da den vil lette udviklingen af ​​vedvarende elproduktion fra forskellige teknologier i Danmark og reducere drivhusgasemissioner i tråd med European Green Deal og uden unødigt at fordreje konkurrencen.

reklame

Executive Vice President Margrethe Vestager, med ansvar for konkurrencepolitik (afbilledet), sagde: ”Denne danske ordning vil bidrage til betydelige reduktioner i drivhusemissioner og understøtter målene med Green Deal. Det vil yde vigtig støtte til en bred vifte af teknologier, der genererer vedvarende elektricitet i overensstemmelse med EU-reglerne. De brede støtteberettigelseskriterier og udvælgelsen af ​​modtagerne gennem en konkurrencedygtig udbudsproces vil sikre den bedste værdi for skatteydernes penge og minimere mulige konkurrenceforvridninger. ”

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending