Følg os

Økonomi

Infrastruktur til alternative brændstoffer: 352 mio. EUR i EU-støtte til lav- eller nulemissionstransportprojekter

DEL:

Udgivet

on

Kommissionen har annonceret de 26 projekter fra 12 medlemslande, der vil modtage støtte til udbredelsen af ​​infrastruktur for alternative brændstoffer langs det transeuropæiske transportnet (TEN-T). Denne finansiering beløber sig til omkring 352 millioner euro i form af EU-tilskud under faciliteten for alternativ brændstofinfrastruktur (AFIF), under paraplyen af ​​Connecting Facility in Europe (MIE) (Connecting Europe Facility), med yderligere kapital fra finansielle institutioner til at øge virkningen af ​​investeringer.

Disse projekter vil fremskynde skabelsen af ​​det omfattende netværk af alternativ brændstofinfrastruktur, der er nødvendig for den udbredte brug af lav- eller nul-emissionskøretøjer i alle transportformer. Dagens beslutning udgør anden runde af AFIF-finansiering for 2023; i marts 2023 var der allerede afsat 189 millioner euro.

Transportkommissær Adina Vălean sagde: "De talrige ansøgninger om AFIF-midler, vi har modtaget, fremhæver transportsektorens interesse i at fortsætte overgangen til mere bæredygtig transport – på vejene, i himlen og til søs. Vores investering på 352 millioner euro vil resultere i ca. 12,000 ladestandere, 18 brinttankstationer og elektrificering af havne og lufthavne, herunder Rotterdams havn og 37 spanske lufthavne."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending