Følg os

Økonomi

Infrastruktur til alternative brændstoffer: 352 mio. EUR i EU-støtte til lav- eller nulemissionstransportprojekter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har annonceret de 26 projekter fra 12 medlemslande, der vil modtage støtte til udbredelsen af ​​infrastruktur for alternative brændstoffer langs det transeuropæiske transportnet (TEN-T). Denne finansiering beløber sig til omkring 352 millioner euro i form af EU-tilskud under faciliteten for alternativ brændstofinfrastruktur (AFIF), under paraplyen af ​​Connecting Facility in Europe (MIE) (Connecting Europe Facility), med yderligere kapital fra finansielle institutioner til at øge virkningen af ​​investeringer.

Disse projekter vil fremskynde skabelsen af ​​det omfattende netværk af alternativ brændstofinfrastruktur, der er nødvendig for den udbredte brug af lav- eller nul-emissionskøretøjer i alle transportformer. Dagens beslutning udgør anden runde af AFIF-finansiering for 2023; i marts 2023 var der allerede afsat 189 millioner euro.

Transportkommissær Adina Vălean sagde: "De talrige ansøgninger om AFIF-midler, vi har modtaget, fremhæver transportsektorens interesse i at fortsætte overgangen til mere bæredygtig transport – på vejene, i himlen og til søs. Vores investering på 352 millioner euro vil resultere i ca. 12,000 ladestandere, 18 brinttankstationer og elektrificering af havne og lufthavne, herunder Rotterdams havn og 37 spanske lufthavne."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending