Slut med os

Europa-Kommissionen

Det indre marked: nye regler for at sikre sikre og kompatible produkter på EU-markedet

DEL:

Udgivet

on

Fra i dag, EU Forordning om markedsovervågning og overholdelse bliver fuldt anvendelig. De nye regler sigter mod at sikre, at produkter, der markedsføres i EU, overholder relevant EU-lovgivning og opfylder folkesundheds- og sikkerhedskrav. Lovgivningen er nøglen til at sikre et velfungerende indre marked og hjælper med at skabe en bedre struktur for kontrol af produkter, der udveksles på EU-markedet ved at forbedre samarbejdet mellem de nationale myndigheder og toldembedsmænd.  

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: ”Med voksende onlinekøb og kompleksitet i vores forsyningskæder er det vigtigt, at vi sikrer, at alle produkter på vores indre marked er sikre og overholder EU-lovgivningen. Denne forordning vil hjælpe med at beskytte forbrugere og virksomheder mod usikre produkter og forbedre samarbejdet mellem nationale myndigheder og toldembedsmænd for at forhindre disse i at komme ind i det indre marked. ”

Forordningen, der blev foreslået af Kommissionen i juni 2019, finder nu anvendelse på en bred vifte af produkter, der er omfattet af 73 stykker EU-lovgivning, lige fra legetøj, elektronik til biler. For at øge virksomhedernes overholdelse af disse regler vil forordningen hjælpe med at give gratis oplysninger om produktregler til virksomheder via Din Europa-portal og produktkontaktpunkter. De nye regler vil også bedre specificere beføjelser fra markedsovervågningsmyndighederne og give dem beføjelser til at udføre inspektioner på stedet og foretage undercover-køb af produkter. Det moderniseret ramme for markedsovervågning vil også hjælpe med at tackle de stigende udfordringer inden for e-handel og nye forsyningskæder ved at sikre, at visse produktkategorier kun kan markedsføres på EU-markedet, hvis en økonomisk aktør er til stede i EU som samtalepartner for myndighederne. For at hjælpe virksomheder med at tilpasse sig disse krav har Kommissionen allerede udstedt dedikerede Retningslinier i marts 2021. Desuden vil forordningen også bidrage til at styrke samarbejdet mellem håndhævelse og især toldmyndigheder for at sikre en mere effektiv kontrol med produkter, der kommer ind på EU-markedet ved dets grænser. Grundlaget for forbedret samarbejde mellem markedsovervågningsmyndigheder, Kommissionen og interessenter blev lagt gennem oprettelsen af ​​EU Europæisk produktoverensstemmelsesnetværk tidligere i januar i år. Mere om markedsovervågning, her.

reklame

Europa-Kommissionen

InvestEU: Kommissionen udnævner investeringsudvalget

Udgivet

on

Europa -Kommissionen udpegede tirsdag den 27. juli 12 eksterne eksperter som medlemmer af InvestEU -fondens investeringsudvalg for en periode på fire år. De 12 medlemmer af investeringsudvalget-fire faste og otte ikke-permanente medlemmer-blev udvalgt og udpeget af Kommissionen efter anbefaling fra InvestEU-styregruppen. De repræsenterer en bred viden og ekspertise inden for de relevante områder og sektorer, der er omfattet af InvestEU -programmet. Investeringsudvalget vil være kønsbalanceret og omfatte medlemmer fra hele EU for at sikre dyb indsigt på geografiske markeder i EU.

Udnævnelsen af ​​det uafhængige investeringsudvalg er endnu en milepæl for gennemførelsen af ​​InvestEU-programmet, som vil give EU afgørende langsigtet finansiering, trængsel i de nødvendige vigtige private investeringer til støtte for et bæredygtigt opsving og med til at opbygge et grønnere, mere digital og mere modstandsdygtig europæisk økonomi. Investeringsudvalget træffer afgørelse om tildeling af EU -garanti til investerings- og finansieringsoperationer foreslået af gennemførelsespartnerne under InvestEU -programmet. Det fuldstændigt uafhængige udvalg træffer sine beslutninger på grundlag af formularen til ansøgning om garanti og resultattavle leveret af gennemførelsespartnerne for at sikre overholdelse af InvestEU -forordningen og Investeringsretningslinjer. Investeringsudvalget vil fungere i fire sammensætninger, der svarer til de fire politikvinduer i InvestEU -programmet: bæredygtig infrastruktur; forskning, innovation og digitalisering; små og mellemstore virksomheder; og sociale investeringer og færdigheder.

reklame
Læs

Cyber ​​Security

Cybersikkerhed: Alle EU -medlemsstater forpligter sig til at opbygge en kvantekommunikationsinfrastruktur

Udgivet

on

Med Irlands seneste underskrift af politisk erklæring for at øge de europæiske kapaciteter inden for kvanteteknologier, cybersikkerhed og industriel konkurrenceevne har alle medlemsstater nu forpligtet sig til sammen med Europa -Kommissionen og Det Europæiske Rumagentur at bygge EuroQCI, en sikker kvantekommunikationsinfrastruktur, der dækker hele EU. Sådanne højtydende, sikre kommunikationsnetværk vil være afgørende for at opfylde Europas cybersikkerhedsbehov i de kommende år. Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Jeg er meget glad for at se alle EU -medlemsstater komme sammen for at underskrive EuroQCI -erklæringen - European Quantum Communication infrastruktur initiativ - et meget solidt grundlag for Europas planer om at blive en stor spiller inden for kvantekommunikation. Som sådan opfordrer jeg dem alle til at være ambitiøse i deres aktiviteter, da stærke nationale netværk vil være grundlaget for EuroQCI. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton tilføjede: ”Som vi for nylig har set, er cybersikkerhed mere end nogensinde en afgørende komponent i vores digitale suverænitet. Jeg er meget glad for at se, at alle medlemsstater nu er en del af EuroQCI -initiativet, en nøglekomponent i vores kommende initiativ til sikker forbindelse, som vil give alle europæere adgang til beskyttede og pålidelige kommunikationstjenester. ”

EuroQCI vil være en del af en bredere kommissionsaktion for at lancere et satellitbaseret sikkert forbindelsessystem, der vil gøre højhastighedsbredbånd tilgængeligt overalt i Europa. Denne plan vil levere pålidelige, omkostningseffektive forbindelsestjenester med forbedret digital sikkerhed. Som sådan vil EuroQCI supplere eksisterende kommunikationsinfrastrukturer med et ekstra lag af sikkerhed baseret på principperne for kvantemekanik - for eksempel ved at levere tjenester baseret på kvantnøgledistribution, en yderst sikker form for kryptering. Du kan finde flere oplysninger her.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Fiskeri: EU og Cookøerne er enige om at fortsætte deres bæredygtige fiskeripartnerskab

Udgivet

on

Den Europæiske Union og Cookøerne har aftalt at fortsætte deres vellykkede fiskeripartnerskab som en del af Bæredygtig fiskeripartnerskabsaftale, i en periode på tre år. Aftalen giver EU -fiskerfartøjer, der opererer i det vestlige og centrale Stillehav, mulighed for at fortsætte fiskeriet på Cookøernes fiskepladser. Miljø, oceaner og fiskeri KommissærVirginijus Sinkevičius sagde: ”Med fornyelsen af ​​denne fiskeriprotokol vil EU -fartøjer kunne fortsætte med at fiske en af ​​de sundeste tropiske tunbestande. Vi er særlig stolte over at kunne bidrage til udviklingen af ​​Cookøernes fiskerisektor - en lille ø -udviklingsstat, der ofte er blevet rost for sin effektive og ansvarlige fiskeriforvaltningspolitik, gennem vores sektorstøtte. Sådan fungerer EU's bæredygtige fiskeripartnerskabsaftaler i praksis. ”

Inden for rammerne af den nye protokol vil EU og skibsejere bidrage med i alt op til cirka 4 mio. EUR (6.8 mio. NZD) i de næste tre år, heraf 1 mio. initiativer inden for den sektorielle fiskeri- og havpolitik. Samlet set har indtægterne fra denne aftale, udover forbedringer i fiskerisektoren, tidligere givet Cookøernes regering mulighed for at forbedre sit sociale velfærdssystem. Flere oplysninger findes i nyhed.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending