Følg os

Økonomi

'Den europæiske økonomi bevæger sig fra opsving til ekspansion' Gentiloni

DEL:

Udgivet

on

Ved at præsentere efterårets økonomiske prognose sagde økonomikommissær Paolo Gentiloni: "Den europæiske økonomi bevæger sig fra opsving til ekspansion, men står nu over for modvind."

Hvad Gentiloni beskrev som EU's "hidtil usete politiske reaktion" på COVID-19-pandemien og den vellykkede vaccinationskampagne har muliggjort genåbningen af ​​økonomien med en medfølgende stigning i væksten.

Der er tre vigtige trusler mod dette positive billede: en markant stigning i COVID-tilfælde, især i områder, hvor vaccinationerne er relativt lave; stigende inflation, hovedsagelig drevet af en stigning i energipriserne; og forsyningskædeforstyrrelser, der tynger adskillige sektorer. 

EU's økonomi forventes at opnå en vækstrate på 5 % i 2021, 4.3 % i 2022 og 2.5 % i 2023. Med næsten 14 % i årlige termer var BNP-væksten i EU i andet kvartal af 2021 højeste aflæsning nogensinde. EU-økonomien genvandt det præ-pandemiske produktionsniveau i tredje kvartal af 2021 og bevægede sig fra opsving til ekspansion. Den indenlandske efterspørgsel vil fortsætte med at drive ekspansionen.

reklame

Kommissionen har også konstateret, at implementeringen af ​​Recovery and Resilience Facility (RRF) også er begyndt at spille en vigtig rolle i at fremme private og offentlige investeringer.

6.8% arbejdsløshed

EU's arbejdsmarkeder er blevet forbedret takket være lempelsen af ​​restriktionerne. I andet kvartal af dette år skabte EU's økonomi omkring 1.5 millioner nye job, og mange arbejdere forlod jobfastholdelsesordninger. Med 6.8 ​​% lå EU-arbejdsløsheden i august lige over den sats, der blev registreret ved udgangen af ​​2019. Erhvervsundersøgelser afslører nye lommer af mangel på arbejdskraft, især i sektorer, hvor aktiviteten stiger mest, er der en vis bekymring for, at dette kan dæmpe opsvinget. Beskæftigelsen forventes at overgå niveauet fra før krisen næste år og gå ind i ekspansion i 2023. 

reklame

Billedet er blandet i hele EU. Især Irland anslås at forventes at se så meget som 14.6% vækst, næsten halvdelen af ​​det skyldes store multinationale selskaber, der er baseret der, men selv om man lægger dette til side, forventes den indenlandske økonomi at generere 7% vækst. 

Spaniens prognose er blevet nedjusteret for 2022 fra 6.3 til 5.5 %, men der er stadig meget positivt momentum. 

Mange mennesker har været bekymrede over den seneste stigning i inflationen, dette tilskrives den stærke genoptagelse af den økonomiske aktivitet og stigningen i energipriserne. Inflationen i euroområdet forventes at toppe med 2.4 % i 2021, før den falder til 2.2 % i 2022 og 1.4 % i 2023, da energipriserne gradvist skal udjævnes. For EU som helhed forventes inflationen at blive lidt højere.

Del denne artikel:

Eurobarometer

Eurobarometer: Undersøgelse viser stærk støtte til euro, SURE og Recovery and Resilience Facility

Udgivet

on

Offentlig opbakning til euroen er stærk og stabil ifølge Europa-Kommissionens seneste Eurobarometer-undersøgelse. Et flertal af de adspurgte (78 %) i hele euroområdet mener, at euroen er god for EU. Desuden anser 69 % af dem, at euroen er positiv for deres eget land. Disse resultater tyder på den næsthøjeste støtte til euroen siden starten af ​​de årlige undersøgelser i 2002. Denne Eurobarometer-undersøgelse blev udført blandt omkring 17,600 respondenter fra de 19 medlemslande i euroområdet mellem 25. oktober og 9. november 2021.

Resultaterne viser også stærk støtte til det europæiske instrument for midlertidig støtte til at mindske arbejdsløshedsrisici i en nødsituation (SURE), hvor 82 % af de adspurgte er enige om relevansen af ​​at yde lån for at hjælpe medlemslandene med at holde folk i beskæftigelse. Ligeledes blev økonomisk støtte fra Recovery and Resilience Facility (RRF) positivt opfattet af 77 % af respondenterne. Endelig gik 65 % af de adspurgte ind for afskaffelsen af ​​en- og to-cent-mønter gennem obligatorisk afrunding af den endelige sum af indkøb til nærmeste fem øre. Eurobarometer-undersøgelsen er tilgængelig her.

Del denne artikel:

Læs

Økonomi

Beskyttelse af EU's finansielle system mod cyberangreb og IKT-forstyrrelser

Udgivet

on

MEP'er i Udvalget for Økonomiske og Monetære Anliggender stemte (1. december) for nye regler, der sigter mod at styrke IKT-systemernes modstandsdygtighed i sektoren for finansielle tjenesteydelser, specifikt kravene til at opdage, indeholde, beskytte mod og reparere informations- og kommunikations-IKT-problemer. De nye krav vil blive ledsaget af rapportering og test af digitale muligheder.

"Den Europæiske Union er et skridt tættere på at have et omfattende og velkoordineret sæt regler, der adresserer IKT-risici og opbygger cyberresiliens for alle enheder", sagde Billy Kelleher (Renew, IE), ansvarlig for reguleringen.

Reglerne vil gælde for finansielle enheder, der er reguleret på EU-plan, såsom banker, betalingsudbydere, udbydere af elektroniske penge, investeringsselskaber, udbydere af kryptoaktiver og IKT-tredjepartstjenesteudbydere.

Risikoberedskab og rapportering

reklame

Rammen for IKT-risikostyring bør tage højde for væsentlige forskelle mellem finansielle enheder med hensyn til størrelse, art, kompleksitet og risikoprofil. MEP'er ønsker, at virksomheder effektivt reagerer og kommer sig hurtigt, samtidig med at de sikrer driftskontinuitet.

For at opnå en robust IKT-relateret indberetningsordning for hændelser for finansielle enheder med mindre administrativ byrde og ingen rapporteringsoverlapninger, blev MEP'erne enige om, at de skulle rapportere til deres kompetente myndigheder på en centraliseret og harmoniseret måde. Muligheden for at etablere et enkelt EU-hub for større ikt-relaterede hændelser bør undersøges.

Overvågning af ikt-tredjepartsrisiko

reklame

Tilsynet bør udvides til at omfatte udbydere af ikt-tjenester. MEP'er anerkendte deres afgørende bidrag til den finansielle sektors funktion og har derfor opfordret til, at de overvåges ordentligt på EU-plan af et fælles tilsynsorgan. Udvalget ønsker også, at en af ​​de europæiske tilsynsmyndigheder skal føre direkte tilsyn med kritiske ikt-tredjepartstjenesteudbydere. Derudover skal kritiske ikt-tredjepartstjenesteudbydere etableret i tredjelande være etableret i EU for at kunne indgå kontraktlige aftaler med finansielle enheder.

Endelig ønsker MEP'erne at styrke udvekslingen af ​​information og samarbejdet mellem ESA'erne, nationale kompetente myndigheder, Network and Information Systems Cooperation Group (NIS), nationale computersikkerhedshændelsesreaktionshold (CSIRT'er) samt Lead Overseer og Joint Oversight Organ . Dette er for at sikre, at cybersikkerhedsstrategierne vedtaget af medlemslandene er konsekvente, for at gøre finansielle tilsynsmyndigheder opmærksomme på cyberhændelser og for at muliggøre en tværsektoriel læringsproces.

Del denne artikel:

Læs

Økonomi

Rådet vedtager forhandlingsmandat til at rydde op i overførsler af kryptoaktiver

Udgivet

on

EU-ambassadører er blevet enige (1. december) om et mandat til at forhandle med Europa-Parlamentet om et forslag til opdatering af eksisterende regler om oplysninger, der ledsager pengeoverførsler. Opdateringen har til formål at udvide anvendelsesområdet for reglerne til visse kryptoaktiver.

"Dagens aftale er et vigtigt skridt i retning af at lukke hullerne i vores finansielle systemer, som ondsindet bruges af kriminelle til at hvidvaske ulovlige gevinster eller finansiere terroraktiviteter," Andrej Šircelj, slovensk finansminister. "Kryptoaktiver er mere og mere i risiko for at blive udnyttet til hvidvaskning af penge og kriminelle formål, og jeg er glad for, at Rådet kunne gøre hurtige fremskridt med dette presserende forslag."

Formålet med forslaget er at indføre en forpligtelse for udbydere af kryptoaktiver til at indsamle og gøre fuldstændige oplysninger tilgængelige om afsenderen og modtageren af ​​overførsler af virtuelle eller kryptoaktiver, de driver. Dette er, hvad betalingstjenesteudbydere i øjeblikket gør ved bankoverførsler. Med sporbarhedsoverførsler af kryptoaktiver bliver det nemmere at identificere og blokere mistænkelige transaktioner.

Rådet ønsker at inkludere overførsler af kryptoaktiver mellem udbydere af kryptoaktiver og ikke-hostede tegnebøger, ønsker et komplet sæt af ophavsmandsoplysninger til overførslen af ​​kryptoaktiver, uanset transaktionsbeløbet. I betragtning af det presserende behov for at sikre sporbarhed af overførsler af kryptoaktiver, sigter Rådet i sin holdning mod at synkronisere anvendelsen af ​​forslaget om overførsel af midler og markedet for regulering af kryptoaktiver (MiCA).

reklame

Dette forslag er en del af en pakke af lovforslag til styrkelse af EU's regler for bekæmpelse af hvidvaskning af penge og bekæmpelse af finansiering af terrorisme (AML/CFT), fremlagt af Kommissionen den 20. juli 2021.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending