Følg os

Økonomi

Richard Weber valgt til ny EUROCHAMBRES-præsident

DEL:

Udgivet

on

Richard Weber, præsident for Saarland Chamber of Commerce (Tyskland) og vicepræsident for EUROCHAMBRES, blev i dag valgt som ny formand for sammenslutningen af ​​europæiske handels- og industrikamre med et overvældende flertal. Han overtager denne rolle fra 1. januar 2014 og efterfølger Alessandro Barberis, formand for Torinos handelskammer, som har haft præsidentposten siden 2010, og som blev udnævnt til EUROCHAMBRES' ambassadør.

Weber er også Executive Associate for Karlsberg Brauerei KG Weber, medlem af bestyrelsen for sammenslutningen af ​​tyske industri- og handelskamre (DIHK) og DIHK's særlige rådgiver for europæiske anliggender.

I sin indsættelsestale sagde Weber: "EUROCHAMBRES bliver nødt til at spille en vigtig rolle i de kommende år - som en stærk stemme og en synlig, velforbundet repræsentant for European Chamber-netværket. Hvis det lykkes os effektivt at støtte og repræsentere vores medlemsvirksomheder, vil vi styrke EUROCHAMBRES og kammernetværket generelt – i vores hjemlande og på europæisk plan.”

Hans mandat vil således fokusere på tre prioriteter:

 

1. Fremme af EUROCHAMBRES som et inkluderende og blomstrende europæisk kammernetværk ved at styrke kontakterne mellem dets medlemmer og lette mulighederne for, at de kan lære af hinanden;

2. positionering af kamre som kompetente partnere inden for kerneområder som SMV-repræsentation, innovation, uddannelse og træning og;

reklame

3. intensivering af samarbejdet med andre relevante europæiske interessenter.

Ny næstformand og næstformand

EUROCHAMBRES' plenarforsamling valgte også tre nye stedfortrædere og fire nye næstformænd.

Nye næstformænd: Rifat Hisarcıklıoğlu (Tyrkiet), Martha Schultz (Østrig) og Pierre Gramegna (Luxembourg). Næstformændene har et mandat på to år (2014-2016).

Nye næstformænd: André Marcon (Frankrig); Michl Ebner (Italien), Andrzej Arendarski (Polen); Miquel Valls i Maseda (Spanien). Næstformændene har et mandat på et år (2014-2015).

Den nyvalgte præsident Richard Weber udnævnte også Konstantinos Michalos (Grækenland) til vicepræsident for kommunikation og angav Stephan Müchler (Sverige) som en egnet kandidat til formandskabet for Budgetudvalget.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending