Følg os

Antitrust

Antitrust: Kommissionen sender en klagepunktsmeddelelse til Apple og afklarer bekymringer over App Store-reglerne for musikstreamingudbydere

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har sendt en klagepunktsmeddelelse til Apple, der afklarer dets bekymringer over App Store-reglerne for musikstreamingudbydere.

This procedural step follows the Commission’s Meddelelse af klagepunkter which outlined the Commission’s preliminary view that Apple abused its dominant position by: (i) imposing its own in-app purchase payment technology on music streaming app developers (‘IAP obligation’), and (ii) restricting app developers’ ability to inform iPhone and iPad users of alternative music subscription services (‘anti-steering obligations’).

Today’s Statement of Objections clarifies that the Commission does no longer take a position as to the legality of the IAP obligation for the purposes of this antitrust investigation but rather focuses on the kontraktmæssige begrænsninger som Apple pålagde app-udviklere.

The Commission takes the preliminary view that Apple’s anti-steering obligations are unfair trading conditions in breach of Article 102 of the Treaty on the Functioning of the European Union (‘TFEU’). In particular, the Commission is concerned that the anti-steering obligations imposed by Apple on music streaming app developers prevent those developers from informing consumers about where and how to subscribe to streaming services at lower prices.

En pressemeddelelse er tilgængelig online.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending