Slut med os

coronavirus

Uddannelse: Kommissionen lancerer ekspertgruppe til at intensivere investering i uddannelse i tider med COVID-19

Udgivet

on

ekspertgruppe om kvalitet i investeringer i uddannelse lanceret af kommissionær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel i februar 2021 mødtes for første gang. De 15 eksperter, der er valgt blandt næsten 200 ansøgere, vil identificere politikker, der effektivt kan øge uddannelsesresultaterne såvel som inklusivitet og effektivitet i udgifterne. Gabriel sagde: ”COVID-19-pandemien har vist os, hvor kritiske lærere, skoler og universiteter er over for vores samfund. I dag har vi chancen for at genoverveje EU's uddannelsessektor og sætte den tilbage i kernen i vores økonomier og samfund. Derfor har vi brug for klarhed og solide beviser for, hvordan vi bedst investerer i uddannelse. Jeg er overbevist om, at denne ekspertgruppe vil hjælpe Kommissionen og medlemsstaterne med at opbygge stærkere, mere modstandsdygtige og mere retfærdige uddannelsessystemer end før. ”

Gruppen vil fokusere på kvaliteten af ​​lærere og undervisere, uddannelsesinfrastruktur og digital uddannelse. Deres evidensbaserede evaluering vil hjælpe Kommissionen og medlemsstaterne med at finde innovative, smarte løsninger på aktuelle uddannelsesmæssige udfordringer. Dette arbejde er nøglen til at opnå en bæredygtig genopretning og afslutte overgangen til et grønt og digitalt Europa. Ekspertgruppen blev beskrevet i Meddelelse om opnåelse af det europæiske uddannelsesområde inden 2025 at bevare fokus på nationale og regionale investeringer og forbedre deres effektivitet. Den vil forelægge en foreløbig rapport i slutningen af ​​2021 og en endelig rapport i slutningen af ​​2022. Flere oplysninger er tilgængelige online.

coronavirus

G7: Samarbejde, ikke konkurrence er nøglen til COVID-vaccinationer

Udgivet

on

G7-topmøderne i verdens rigeste lande er generelt ikke kendt for epokale beslutninger, der påvirker global politik i de kommende år. I den forstand kan dette års udgave i Storbritannien betragtes som en sjælden undtagelse fra reglen på grund af forenet front Det Forenede Kongerige, Tyskland, Frankrig, Japan, Italien, Canada og De Forenede Stater præsenteret mod Kina, betragtet i stigende grad som deres systemiske rival, skriver Colin Stevens.

Opkald om Kina til at "respektere menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder" samt en "rettidig, gennemsigtig, ekspertledet og videnskabsbaseret" undersøgelse af årsagerne til coronaviruspandemien, bekræftede G7-lederne en modstridende holdning til Kinas stigende globale indflydelse. I sit svar Beijing overraskende fordømte topmødet som ”politisk manipulation” og ”grundløse beskyldninger” mod det.

Mens den antikinesiske holdning har dybe geopolitiske implikationer, druknede den stærke opmærksomhed på slag, der blev handlet mellem G7-blokken og Kina, i vid udstrækning - hvis ikke aktivt undermineret - en anden lige så vigtig politisk beslutning på topmødet: spørgsmålet om øget global Covid-19-vaccination satser. På trods af at dette er hovedformålet med topmødet, faldt verdensledere af mærket.

Bliver kort med 10 milliarder doser

På topmødet G7-ledere lovede at levere 1 milliard doser Covid-vaccine til verdens fattigste lande gennem forskellige delingsordninger, hvor den franske præsident Emmanuel Macron meddelte, at Tyskland og Frankrig ville forpligte yderligere 30 millioner doser hver. Meget åbenlyst om behovet for at vaccinere verden, hvis pandemien skal bringes under kontrol inden begivenheden, krævede Macron også at give afkald på vaccinepatenter for at nå målet om at vaccinere 60 procent af Afrika inden udgangen af ​​marts 2022.

Selvom disse krav og løftet om 1 milliard doser synes imponerende, er den hårde virkelighed, at de ikke vil være nær nok til at føre til en meningsfuld vaccinationsrate i hele Afrika. Ifølge skøn fra kampagner har lande med lav indkomst mindst brug for 11 milliarder doser til en værdi af $ 50 mia. Dette betyder, at på et tidspunkt, hvor infektionsfrekvenser i Afrika stiger uden fortilfælde hastigheder, de doser, der er lovet af G7, er kun en dråbe i havet.

Donationer, IP-afvigelser og udvidelse af produktionen

Det er dog ikke alt undergang og dysterhed. G7 tilføjede et uventet twist i den endelige kommunikation: en opfordring til at øge produktionen af ​​vacciner "på alle kontinenter". Den bagvedliggende idé er, at verden bliver mere modstandsdygtig, hvis den er mere smidig og hurtigt kan opskalere produktionen i tilfælde af behov - for eksempel til boosterskud eller til den næste pandemi.

Denne model for distribueret produktion vil ikke kun kunne stole på Indiens Serum Institute. Heldigvis har andre lande engageret sig, idet De Forenede Arabiske Emirater (UAE) blev tidligere på året det første arabiske land, der fremstiller en vaccine - Hayat-Vax ', den oprindeligt producerede version af Sinopharm-vaccinen.

De Forenede Arabiske Emirater begyndte at fremstille Hayat-Vax i slutningen af ​​marts i år, og efter podningen af ​​størstedelen af ​​befolkningen er positionering sig selv som en hovedeksportør af vaccinen til lande med lavere indkomst som en del af det globale COVAX-initiativ. Flere afrikanske lande har allerede gjort det modtaget doser fra UAE, ligesom flere latinamerikanske lande har, som Emiraterne og Kina planlægger at uddybe deres samarbejde med Forøg regional vaccineproduktion. Der er ingen tvivl om, at andre lande vil deltage i denne historiske indsats.

G7's skæve prioriteter

Da Macron talte om at udvide produktionen af ​​vacciner over hele verden, henviste han sandsynligvis til de skridt, der blev taget af regionale vaccineproducenter som De Forenede Arabiske Emirater. I betragtning af hvor presserende situationen er, er dette års G7 en dyr mistet mulighed for at bevæge det globale vaccinediplomati frem på en meningsfuld måde.

Det er allerede tydeligt, at EU, USA og Japan ikke alene kan producere nok vaccinedoser til eksport, mens deres egne nationale vaccinationsprogrammer stadig er i gang. Dette har været særlig tydeligt i Europa, hvor interne politiske spændinger er opstået som debatten om, hvorvidt EU-unge skal være prioriteret over de utallige millioner i det globale syd er steget fremtrædende, hvilket indikerer, at Europa i øjeblikket ikke er i stand til at se det større billede i kampen mod virussen - nemlig at hver dosis tæller.

Desuden skal eksportrestriktioner for visse ingredienser, der er vigtige i produktionen af ​​vacciner, behandles uden forsinkelse. Det samme gælder det (vanskelige) spørgsmål om patenter og intellektuel ejendom.

Hvis G7-nationer mislykkes på begge disse punkter, vil verdens største økonomier have undermineret deres egen troværdighed på et tidspunkt, hvor vaccination af verden skulle være øverst på dagsordenen. Udover at engagere sig med ikke-vestlige producenter, skal dette nødvendigvis også omfatte deling af amerikansk og europæisk vaccineteknologi med tredjelande, hvilket især Tyskland har stonewalled.

Hvis dette års G7 viser verden en ting, så er det, at de trængende ikke kan købe noget med de overvældende løfter, der er givet. Gode ​​intentioner er simpelthen ikke nok: Nu er det tid til handling.

Continue Reading

coronavirus

Franske muslimer betaler en høj pris i COVID-pandemi

Udgivet

on

By

Frivillige fra Tahara-foreningen beder for den 38-årige Abukar Abdulahi Cabi, en muslimsk flygtning, der døde af coronavirus-sygdommen (COVID-19), under en begravelsesceremoni på en kirkegård i La Courneuve, nær Paris, Frankrig, den 17. maj, 2021. Billede taget 17. maj 2021. REUTERS / Benoit Tessier
Frivillige fra Tahara-foreningen begraver kisten til den 38-årige Abukar Abdulahi Cabi, en muslimsk flygtning, der døde af coronavirus-sygdommen (COVID-19), under en begravelsesceremoni på en kirkegård i La Courneuve, nær Paris, Frankrig, maj 17, 2021. Billede taget 17. maj 2021. REUTERS / Benoit Tessier

Hver uge kommer Mamadou Diagouraga til den muslimske sektion på en kirkegård nær Paris for at stå på vagt ved graven til sin far, en af ​​de mange franske muslimer, der er død af COVID-19, skriver Caroline Pailliez.

Diagouraga kigger op fra sin fars plot på de nygravede grave ved siden af. ”Min far var den første i denne række, og om et år er den fyldt op,” sagde han. "Det er utroligt."

Mens det anslås, at Frankrig har Den Europæiske Unions største muslimske befolkning, ved det ikke, hvor hårdt denne gruppe er blevet ramt: Fransk lov forbyder indsamling af data baseret på etniske eller religiøse tilhørsforhold.

Men beviser indsamlet af Reuters - inklusive statistiske data, der indirekte registrerer virkningen og vidnesbyrd fra ledere i samfundet - indikerer, at COVID-dødsfrekvensen blandt franske muslimer er meget højere end i den samlede befolkning.

Ifølge en undersøgelse baseret på officielle data var overskydende dødsfald i 2020 blandt franske beboere født i hovedsageligt muslimske Nordafrika dobbelt så høje som blandt mennesker født i Frankrig.

Årsagen, siger samfundsledere og forskere, er, at muslimer har en socioøkonomisk status, der er lavere end gennemsnittet.

De er mere tilbøjelige til at udføre job som buschauffører eller kasserer, der bringer dem i tættere kontakt med offentligheden og bor i trange husholdninger med flere generationer.

"De var ... de første til at betale en høj pris," sagde M'Hammed Henniche, leder af foreningen af ​​muslimske foreninger i Seine-Saint-Denis, en region nær Paris med en stor indvandrerbefolkning.

Den ulige virkning af COVID-19 på etniske minoriteter, ofte af lignende årsager, er dokumenteret i andre lande, herunder USA.

Men i Frankrig kaster pandemien skarp lindring af ulighederne, der hjælper med at skabe spændinger mellem franske muslimer og deres naboer - og som ser ud til at blive en slagmark i næste års præsidentvalg.

Præsident Emmanuel Macrons vigtigste modstander, viser afstemninger, vil være den højreekstreme politiker Marine Le Pen, der kæmper for spørgsmål om islam, terrorisme, indvandring og kriminalitet.

En regeringsrepræsentant blev bedt om at kommentere virkningen af ​​COVID-19 på Frankrikes muslimer: "Vi har ikke data, der er knyttet til folks religion."

Mens officielle data er tavse om virkningen af ​​COVID-19 på muslimer, er det et sted, det bliver tydeligt, på Frankrigs kirkegårde.

Mennesker begravet i henhold til muslimske religiøse ritualer placeres typisk i specielt udpegede sektioner på kirkegården, hvor grave er justeret, så den døde står over for Mekka, det helligste sted i Islam.

Kirkegården ved Valenton, hvor Diagouragas far, Boubou, blev begravet, ligger i Val-de-Marne-regionen uden for Paris.

Ifølge tal, som Reuters har samlet fra alle 14 kirkegårde i Val-de-Marne, var der i 2020 1,411 muslimske begravelser, op fra 626 året før, før pandemien. Det repræsenterer en stigning på 125% sammenlignet med en stigning på 34% for begravelser af alle tilståelser i regionen.

Øget dødelighed fra COVID forklarer kun delvist stigningen i muslimske begravelser.

Pandemiske grænserestriktioner forhindrede mange familier i at sende afdøde slægtninge tilbage til deres hjemland for begravelse. Der er ingen officielle data, men tilskyndere sagde, at omkring tre fjerdedele af franske muslimer blev begravet i udlandet før COVID.

Forbudsmænd, imamer og ikke-statslige grupper, der var involveret i at begrave muslimer, sagde, at der ikke var tilstrækkelige plot til at imødekomme efterspørgslen i starten af ​​pandemien, hvilket tvang mange familier til desperat at ringe rundt for at finde et sted at begrave deres slægtninge.

Om morgenen den 17. maj i år ankom Samad Akrach til et hus i Paris for at samle liget af Abdulahi Cabi Abukar, en somalier, der døde i marts 2020 fra COVID-19 uden familie, der kunne spores.

Akrach, præsident for velgørenheden Tahara, der giver muslimske begravelser til de fattige, udførte ritualet med at vaske kroppen og anvende moskus, lavendel, rosenblade og henna. Derefter blev somalieren begravet i henhold til muslimsk ritual på Courneuve kirkegård i udkanten af ​​Paris i nærværelse af 38 frivillige, der var inviteret af Akrachs gruppe.

Akrachs gruppe gennemførte 764 begravelser i 2020, sammenlignet med 382 i 2019, sagde han. Omkring halvdelen var død af COVID-19. ”Det muslimske samfund er blevet påvirket enormt i denne periode,” sagde han.

Statistikere bruger også data om udenlandsfødte beboere til at opbygge et billede af COVIDs indvirkning på etniske minoriteter. Dette viser, at overdreven dødsfald blandt franske beboere født uden for Frankrig steg 17% i 2020 mod 8% for franskfødte beboere.

Seine-Saint-Denis, regionen Frankrigs fastland med det højeste antal beboere, der ikke er født i Frankrig, havde en stigning på 21.8% i overdreven dødelighed fra 2019 til 2020, viser officiel statistik, mere end dobbelt så høj som for Frankrig som helhed.

Overdreven dødsfald blandt franske beboere født i flertallet af muslimske Nordafrika var 2.6 gange højere og blandt dem fra Afrika syd for Sahara 4.5 gange højere end blandt franskfødte.

"Vi kan udlede, at ... indvandrere i den muslimske tro er blevet meget hårdere ramt af COVID-epidemien," sagde Michel Guillot, forskningsdirektør ved det statsfinansierede franske institut for demografiske studier.

I Seine-Saint-Denis er den høje dødelighed især slående, fordi den i normale tider med sin befolkning yngre end gennemsnittet har en lavere dødelighed end Frankrig generelt.

Men regionen klarer sig dårligere end gennemsnittet på socioøkonomiske indikatorer. Tyve procent af boliger er overfyldte versus 4.9% nationalt. Den gennemsnitlige timeløn er 13.93 euro, næsten 1.5 euro mindre end det nationale tal.

Henniche, leder af regionens sammenslutning af muslimske foreninger, sagde, at han først følte virkningen af ​​COVID-19 på sit samfund, da han begyndte at modtage flere telefonopkald fra familier, der søgte hjælp til at begrave deres døde.

”Det er ikke fordi de er muslimer,” sagde han om COVID-dødsfrekvensen. "Det er fordi de tilhører de mindst privilegerede sociale klasser."

Hvidkravsfagfolk kunne beskytte sig selv ved at arbejde hjemmefra. "Men hvis nogen er en affaldssamler, en rengøringsdame eller en kasserer, kan de ikke arbejde hjemmefra. Disse mennesker skal ud og bruge offentlig transport," sagde han.

"Der er en slags bitter smag, uretfærdighed. Der er denne følelse: 'Hvorfor mig?' og 'hvorfor altid os?' "

Continue Reading

coronavirus

Fælles erklæring fra EU-institutioner: EU rydder vejen for EU's digitale COVID-certifikat

Udgivet

on

Den 14. juni deltog formændene for de tre EU-institutioner, Europa-Parlamentet, Rådet for EU og Europa-Kommissionen til den officielle underskrivelsesceremoni for forordningen om EU Digital COVID-certifikat, der markerer afslutningen på lovgivningsprocessen.

Ved denne lejlighed sagde præsidenter David Sassoli og Ursula von der Leyen og premierminister António Costa: ”EUs digitale COVID-certifikat er et symbol på, hvad Europa står for. Om et Europa, der ikke vakler, når det sættes på prøve. Et Europa, der forener og vokser, når de står over for udfordringer. Vores union viste igen, at vi fungerer bedst, når vi arbejder sammen. EU's digitale COVID-certifikatforordning blev aftalt mellem vores institutioner på rekordtiden på 62 dage. Mens vi arbejdede igennem lovgivningsprocessen, byggede vi også den tekniske rygrad i systemet, EU-gatewayen, som er live siden 1. juni.

"Vi kan være stolte af denne store præstation. Det Europa, som vi alle kender, og som vi alle ønsker tilbage, er et Europa uden barrierer. EU-certifikatet vil igen give borgerne mulighed for at nyde dette mest håndgribelige og værdsatte af EU-rettigheder - retten til fri Bevægelse. Undertegnet i loven i dag vil det give os mulighed for at rejse mere sikkert i sommer. I dag bekræfter vi igen, at et åbent Europa hersker. ”

Den fulde erklæring er tilgængelig online og du kan se underskrivelsesceremonien den EbS.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending