Følg os

Yemen

Yemen: EU bevilger yderligere 119 millioner euro til humanitær krise

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har meddelt yderligere 119 millioner euro i humanitær bistand og udviklingsbistand for at lindre sårbare yemenier, der lider af over 6 års konflikt. Yemen er landet med verdens største humanitære krise, hvor tæt på 70% af befolkningen har brug for humanitær bistand. Krisen har også sat den menneskelige udvikling i landet tilbage i mere end 20 år og påvirket nationale institutioner, offentlige tjenester og infrastruktur. Finansieringen, der blev annonceret i dag på sidelinjen i FN's generalforsamling, bringer EU-støtte til Yemen til 209 millioner euro i 2021.

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič sagde: "Humanitære behov i Yemen er hidtil usete og stiger, mens svaret kun er halvfinansieret. Tusinder sulter, og millioner flere er på nippet til hungersnød. EU er forpligtet til at fortsætte sin bistand til Yemen . Vi opfordrer parterne i konflikten til at give uhindret humanitær adgang og tillade strøm af basale varer som mad og brændstof. EU støtter den FN-ledede politiske proces. Kun fred kan bringe yemenis lidelser til ophør. "

Kommissær for internationale partnerskaber Jutta Urpilainen sagde: ”Menneskelig lidelse og den truende hungersnød i Yemen skal stoppes. Vi bruger alle de instrumenter, vi har til rådighed, og dagens forstærkede udviklingsmidler, som en del af EU -løftet, vil tage fat på de økonomiske drivkræfter, der brænder de stigende humanitære behov på stedet. EU's stærke signal til andre donorer er, at Yemens udviklingsmæssige gevinster for genopretning efter konflikten skal bevares. Dette vil hjælpe sårbare familier med at lægge mad på bordet og få adgang til vitale tjenester i hele Yemen. Vores støtte vil lægge stor vægt på kvinders økonomiske empowerment, da deres bidrag er nøglen til at opbygge landets fremtid. ”

reklame
  • Den annoncerede humanitære finansiering beløber sig til € 44 mio. Det vil støtte fordrevne befolkninger såvel som sårbare samfund, der er ramt af fødevaresikkerhed, dårlig ernæring og andre sundhedskriser. EU -finansiering vil hjælpe med at levere mad såvel som økonomisk bistand og yde bistand til sundhedspleje, beskyttelse og ernæring til de berørte.
  • Resten af ​​EU-tilsagn, 75 mio. EUR i udviklingsfinansiering vil forbedre modstandskraften i konfliktramte befolkninger ved at bidrage til at reducere de negative virkninger af den forværrede økonomiske situation på stigende humanitære behov. EU -finansiering hjælper lokale myndigheder med at levere og opretholde grundlæggende tjenester - herunder sundhed, uddannelse, vand og energiforsyning fra bæredygtige kilder. Det vil bidrage til at generere indkomst for sårbare husstande ved at give dem mulighed for levebrød inden for bevarelse af kulturarven og støtte privat iværksætteri. Yemenitiske unge og kvinder vil være i spidsen for denne tilgang som afgørende bidragydere til udformningen af ​​et økonomisk grundlag, der kan understøtte økonomisk udvikling efter konflikten.

Baggrund

De humanitære behov i Yemen har nået en hidtil uset skala. Den socioøkonomiske situation og coronavirus-pandemien gør tingene endnu værre. Den forværrede økonomiske situation i Yemen fortsætter med at udrydde folks levebrød, reducere deres muligheder for at få råd til mad og basale varer og yderligere øge omfanget af humanitære behov.  

Konflikter i Yemen fortsætter med at bringe civile i fare, udløse fortrængning og skade infrastruktur som hospitaler og skoler. Import af mad, brændstof og medicin er begrænset, hvilket fører til mangel og høje priser, mens humanitær bistand og udviklingsbistand fortsat står over for alvorlige hindringer.

reklame

Den fortsatte virkning af COVID-19-pandemien har strakt sundhedsydelser til det yderste og begrænset adgangen til markederne. For første gang i to år er lommer med hungersnødslignende tilstande blevet identificeret i Yemen, og antallet af mennesker udsat for sult nåede næsten 50,000 mennesker. Anslået 16.2 millioner mennesker står over for alvorlig fødevaresikkerhed.

I kølvandet på coronavirus -pandemien har EU's humanitære partnerorganisationer iværksat infektions-, forebyggelses- og kontrolforanstaltninger for at undgå spredning. Dette omfatter øget bevidsthed og pilotering af en samfundsbeskyttelsesmetode for at beskytte dem, der er mest sårbare over for alvorlig infektion blandt fordrevne befolkninger.

Mere information

Humanitær bistand i Yemen

EU -partnerskab med Yemen

EU

Yemen: 95 mio. € i EU-humanitær hjælp til mennesker truet af konflikt og hungersnød

Udgivet

on

Europa-Kommissionen tildeler 95 millioner euro i humanitær støtte til at imødekomme de mest presserende behov for mennesker i Yemen midt i rekordhøje underernæring af børn, en overhængende trussel om hungersnød og fornyet kamp. Mere end 2 millioner børn samt over 1 million gravide kvinder og mødre forventes at lide af akut underernæring i 2021, mens eskalerende fjendtligheder tvinger tusinder af familier til at forlade deres husstande.

Den nye finansiering blev annonceret af krisestyringskommissær Janez Lenarčič på løftebegivenhed på højt niveau for Yemen den 1. marts co-vært for FN, Sverige og Schweiz. Kommissær Lenarčič sagde: "EU glemmer ikke den dystre situation for mennesker i Yemen, der endnu en gang er på randen af ​​hungersnød efter at have båret byrden af ​​verdens værste humanitære krise. Ny EU-finansiering vil være afgørende for at opretholde livreddende bistand til millioner af mennesker, udmattede efter et katastrofalt år præget af kamp, ​​COVID-19 og yderligere økonomisk sammenbrud. Parterne i konflikten har brug for at gøre det lettere for humanitære organisationer at få adgang til de mest i nød og undgå yderligere civil lidelse. Nu mere end nogensinde er det afgørende for, at international humanitær lov og ubegrænset adgang til dem i nød opretholdes. ”

I 2021 vil EU's humanitære bistand fortsat yde mad, ernæring og sundhedspleje, økonomisk bistand, vand og sanitet, uddannelse og anden livreddende støtte til konfliktflygtige og dem i alvorligt behov. Pressemeddelelsen er tilgængelig online.

reklame

Læs

EU

EU bekymrede sig over, at USAs beslutning om at stemple Houthis som terrorister vil hindre hungersnød ramt Yemen

Udgivet

on

Den Europæiske Tjeneste for Ekstern Handling (Udenrigstjenesten) har udsendt en erklæring i dag (12. Januar), der udtrykker deres bekymring over EU beslutning af USA til at udpege 'Ansar Allah' -gruppen, kendt som Houthierne, som en udenlandsk terrororganisation (FTO); Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo opførte også tre af gruppelederne som specielt udpegede globale terrorister (SDGT).

Den afgående administrations beslutning har modtaget bred fordømmelse. EU-Udenrigstjenestens talsmand sagde, at bevægelsen risikerer at gøre FN-ledede bestræbelser på at nå en omfattende løsning på Yemen-konflikten vanskeligere: ”Det vil komplicere det nødvendige diplomatiske engagement med Ansar Allah og det internationale samfunds arbejde med politiske, humanitære og udviklingsmæssige forhold . ”

EU er især bekymret over konsekvenserne af denne beslutning for den humanitære situation i Yemen, der i øjeblikket står over for en overhængende risiko for udbredt hungersnød. Udpegningen vil sandsynligvis have forstyrrende virkninger for leveringen af ​​humanitær bistand finansieret af det internationale samfund og yderligere forværre den økonomiske krise, der er resultatet af over fem års konflikt.

EU er fortsat overbevist om, at kun en inkluderende politisk løsning kan afslutte konflikten i Yemen og vil fortsætte med at fremme dialogen mellem alle parter. I samordning med det internationale samfund er EU rede til at støtte bestræbelser, der mindsker betegnelsens indvirkning på leveringen af ​​bistand og økonomien med særlig opmærksomhed på den private sektors funktionalitet.

Læs

coronavirus

#Coronavirus globalt svar: #EUHumanitarianAirBridge og € 70 millioner i ekstra støtte til #Yemen

Udgivet

on

En ny EU-humanitær luftbro flyvning er afgang fra Liège, Belgien, med medicinske og andre vigtige forsyninger for at styrke den humanitære reaktion i Yemen. I alt leveres over 220 ton kritiske ting til de mest sårbare yemenier. Det er blevet lettet af samarbejdsindsatsen fra Sverige og EU.

Denne humanitære luftbro fra EU kompenserer for logistiske udfordringer og begrænsninger i kølvandet på Coronavirus-pandemien, da de sædvanlige forsyningslinjer er blevet alvorligt berørt. Derudover tildeler EU yderligere 70 mio. EUR til opskalering af bistand i Yemen, hvilket bringer sin humanitære støtte i 2020 til 115 mio. EUR.

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič sagde: "Denne EU-luftbrooperation til Yemen er den største af sin art siden vores flyvninger til lande, der er berørt af Coronavirus. EU-operationen og yderligere finansiering viser, at det haster med at hjælpe Yemens folk i deres time af Den hurtige spredning af Coronavirus i et land, der allerede har at gøre med verdens værste humanitære krise, tilføjer endnu et lidelse af lidelse. Hjælp skal komme igennem i dag, ikke i morgen. Jeg opfordrer alle parter i konflikten til at overholde deres internationale forpligtelse til at give uhindret adgang til upartiske humanitære hjælpeorganisationer, så de kan hjælpe befolkningen i Yemen. ”

EU's humanitære luftbro til Yemen vil transportere presserende humanitær last til både Aden og Sana'a og vil køre indtil begyndelsen af ​​august. Forsyningerne vil være til gavn for Coronavirus-responsen, men muliggør også fortsættelse af andre livreddende humanitære programmer fra FN-agenturer, internationale ikke-statslige organisationer og Røde Kors / Røde Halvmåne-bevægelse.

EU-finansierede humanitære aktioner i Yemen fokuserer på nødstøtte til civile, der er berørt af konflikten, herunder reaktionen på akut underernæring, fødevaresikkerhed, naturkatastrofer og epidemier.

Baggrund

Samarbejde mellem alle parter med FN og andre humanitære agenturer er afgørende. Fem år efter konflikten har Yemens krise ramt bunden. I starten af ​​2020 havde 80 procent af befolkningen brug for en eller anden form for humanitær hjælp og beskyttelse. Faldet finansiering og øgede adgangsbegrænsninger resulterer nu i endnu højere niveauer af modgang og sårbarhed. Virkningen af ​​coronaviruspandemien i et land med sammenfaldende sundhedstjenester og en økonomi i dyb krise kan give anledning til hungersnød.

Siden begyndelsen af ​​konflikten i 2015 har Den Europæiske Union bevilget 896 millioner euro til at reagere på krisen i Yemen, herunder 554 mio. EUR i humanitær bistand og 318 mio. EUR i udviklingsbistand.

Dette har gjort det muligt at levere vital hjælp inklusive mad, sundhedspleje, uddannelse samt vand, husly og hygiejnesæt. Allerede før coronavirusudbruddet var beredskab og reaktion på sygdomsudbrud allerede et nøglefokus i EU's strategi for Yemen. For at tackle kolera- og coronavirusepidemierne finansierer EU behandlingscentre og forebyggelsesaktiviteter.

For mere information

EU's humanitære luftbro

EU's humanitære bistandsoperationer til Yemen

 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending