Følg os

Verdenshandelsorganisationen (WTO)

WTO's dr. Okonjo-Iweala: 'Den spilskifter, vi har brug for til det multilaterale handelssystem'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Erklæring fra førende MEP'er Bernd Lange og Sven Simon, der byder velkommen til udnævnelsen af ​​Dr. Ngozi Okonjo-Iweala den 15. februar (billedet) som den nye generaldirektør for Verdenshandelsorganisationen.

”Jeg er meget tilfreds med udnævnelsen af ​​Dr. Ngozi Okonjo-Iweala som den næste generaldirektør for Verdenshandelsorganisationen (WTO). Ikke alene vil hun blive den første kvindelige generaldirektør, hun vil også være den første generaldirektør fra Afrika. For længe blev der ikke taget tilstrækkeligt hensyn til stormagternes interesser i udviklingslande og nye lande. Hendes udnævnelse giver mulighed for at sætte alle medlemmer på lige fod.

”Vi skal være opmærksomme på, at det ikke bliver en let tur. Dr Okonjo-Iweala overtager organisationen i sandsynligvis den sværeste periode i dens historie. Vi har også mistet dyrebar tid på grund af den lange blokade af hendes nominering af den tidligere amerikanske regering.

reklame

”Organisationen kræver rod-og-gren-reform for at gøre den egnet til fremtiden. Selvom det ikke vil være let at løse blindgassen i appelinstansen, forventer jeg en meget mere konstruktiv atmosfære end de sidste fire år. Dette er også en mulighed for at bringe spørgsmålet om klima og bæredygtighed i spidsen. Derudover skal WTO håndtere følgerne af COVID-19-pandemien: vi er nødt til at arbejde mere sammen om digitalisering og sundhed. Den nye generaldirektør skal være krisemanager og reformator på samme tid for at få reglerbaseret handel tilbage på sporet.

”Vi havde den ære at have en diskussion med Dr. Okonjo-Iweala i Parlamentets styringsgruppe Parlamentarisk konference om Verdenshandelsorganisationen (PCWTO) den 19. oktober 2020. Jeg er overbevist om, at hendes omfattende viden, imponerende track-record og innovative tilgang er de elementer, vi har brug for for at genoprette tilliden til det multilaterale system. Hun har det, der kræves for at give det multilaterale handelssystem et nyt skub og blive den spilskifter, vi har brug for. Jeg forstår også den betydning, hun tillægger parlamentarisk engagement, og jeg ser frem til et frugtbart samarbejde. Hun kan stole på fuld støtte fra Europa-Parlamentet, ”sagde Bernd Lange (S&D, DE), formand for Udvalget om International Handel og medformand for styringsgruppen for PCWTO.

"Udnævnelsen af ​​Dr. Okonjo-Iweala som den nye generaldirektør lover godt for WTO's funktion og det multilaterale handelssystem som helhed. Som den første afrikanske generaldirektør vil hun bringe nye perspektiver på den internationale handelspolitik, især inden for bæredygtig udvikling og vækst. Hendes bekræftelse i dag er også en succes for Europa-Parlamentet, som støttede fru Okonjo-Iweala mod opposition fra Trump-administrationen.

reklame

”Vi lykønsker hende og ser frem til et tættere samarbejde mellem WTO og EU. Hun er den rigtige person på det rigtige tidspunkt til at overvinde de enorme udfordringer for det internationale handelssystem og gøre de kommende reformer til en succes, ”sagde Sven Simon (EPP, DE), medformand for styringsgruppen for PCWTO.

Baggrund

WTO's almindelige råd udpeger Dr. Ngozi Okonjo-Iweala som generaldirektør på sit særlige møde den 15. februar. Dr Okonjo-Iweala efterfølger Roberto.

coronavirus

WTO-medlemmer opfordrer Generaldirektoratet til at holde presserende samtaler med COVID-19-vaccineudviklere

Udgivet

on

Medlemmer af Verdenshandelsorganisationen opfordrede tirsdag (9. marts) sin generaldirektør, Ngozi Okonjo-Iweala, til at føre samtaler med COVID-19-vaccineudviklere og -producenter om at opskalere produktionen, et dokument underskrevet af syv medlemmer og set af Reuters viste, skriver Emma Farge.

"WTO bør hurtigt udnytte sine ressourcer i fuldt omfang til at fremme en hurtig, pragmatisk og håndgribelig acceleration i den globale reaktion på COVID-19 og især den globale distribution af COVID-19-vacciner," sagde meddelelsen, som var dateret 9. marts og co-sponsoreret af Australien, Canada, Chile, Colombia, New Zealand, Norge og Tyrkiet.

reklame

Læs

Kina

Brug og misbrug af national sikkerhed: Behovet for at overholde reglerne i det multilaterale handelssystem

Udgivet

on

Begrebet national sikkerhed, som næsten alt andet, har udviklet sig over tid. Under den kolde krig omfattede den truslen om, at konventionelle, biologiske og atomvåben blev indsat mod civile og militære mål. At imødegå denne trussel betød at holde stående hære i beredskab, bygge underjordiske nedfaldshytter og udvikle omfattende kontinuitet i regeringsplaner (COG) for alt, hvad der overlevede efter en atomudveksling, skriver Simon Lacey.

I dag lever vi stadig i skyggen af ​​atomudslettelse, men vi lever også i informationsalderen, hvilket betyder, at angrebsvektorerne, der potentielt truer os, er udvidet til at omfatte det, der kaldes "kritisk infrastruktur", der omfatter alt fra veje til jernbane, til havne, til elnettet, til det finansielle system og selvfølgelig kommunikationsnetværket, der understøtter alle disse.

Og fordi en sådan ekspansiv forståelse af, hvad der udgør en trussel mod vores eksistens, nu er fremherskende, har politikerne ikke undgå nogle af de mest ekstreme foranstaltninger i et forsøg på at beskytte denne brede forestilling om national sikkerhed. Et af de seneste eksempler på dette er de forbud, som flere europæiske lande pålægger kinesiske leverandører som Huawei, hvilket effektivt forhindrer den globale leverandør af udstyr i at deltage i 5G-udrulninger.

I dag er indsatsen ganske vist højere end i tidligere epoker, med internationale kommercielle rivaliseringer, der raser over, hvem der producerer og sælger den kritiske infrastruktur, som vores samfund er afhængige af. Uanset hvad det retfærdiggør, berettiger det ikke vilkårligt at fjerne de juridisk bindende generelle principper, der har udviklet sig gennem århundreder og styret os i mange årtier. Disse generelle juridiske principper inkluderer proportionalitet, grundlæggende rettigheder, retssikkerhed, legitime forventninger, ikke-diskrimination og behørig proces.

Regeringens handlinger eller foranstaltninger, der tilsidesætter et eller flere af disse generelle juridiske principper, bør betragtes som en undtagelse. Undtagelser skal i sagens natur være snævert formuleret, begrænset i både omfang og tid til det, der er absolut nødvendigt, og har et tilstrækkeligt formuleret og underbygget faktabasis.

Tag for eksempel den første af disse betingelser. De lande, der har indført begrænsninger over for Huawei, har gjort det ved blot at forbyde det fra deres 5G-telekommunikationsinfrastruktur. Et tæppeforbud er selve modsætningen af ​​en snævert formuleret foranstaltning. Det Forenede Kongerige, efter en omfattende, gennemsigtig og evidensbaseret gennemgang af telekommunikationsinfrastruktur, der blev gennemført i 2019, foreslog, at Huawei fik lov til at operere i landets 5G-økosystem med forbehold af en række nøje foreskrevne begrænsninger. Dette er mere i tråd med princippet om, at undtagelser fra generelle juridiske principper skal formuleres snævert, men blev efterfølgende opgivet af Johnson-regeringen på grund af intens politisk pres fra Trump-administrationen.

Det andet kriterium, nemlig at foranstaltninger i både omfang og tid er begrænset til det absolut nødvendige, er også blevet overtrådt i tilfælde af de forskellige forbud, der er vedtaget og under overvejelse mod Huawei. Hvis noget er nødvendigt, er det pr. Definition også funktionelt i stand til at nå sit oplyste mål. Imidlertid er cybersikkerhedseksperter enstemmige i at indrømme, at foranstaltninger baseret på rent oprindelsesflagsovervejelser er helt ubrugelige til at imødegå cybersikkerhedstrusler. Så hvis forbudene mod Huawei ikke er i stand til at nå deres erklærede mål, er det indlysende, at de ikke kan være nødvendige.

Endelig mangler det tredje kriterium for undtagelsesvis bortfald af generelle juridiske principper, nemlig at enhver restriktiv foranstaltning har et passende formuleret og underbygget faktuelt grundlag, i tilfælde af forbud mod Huawei. Vestlige regeringer og forbrugere er blevet fortalt, at virksomheden repræsenterer en national sikkerhedstrussel, og at årsagerne til denne vurdering forbliver klassificerede. Dette argument har muligvis haft en vis vægt i årtier tidligere, men lige siden Colin Powell uforvarende gik for FN's Generalråd og fremlagde en fremstillet sag, der fejlagtigt hævdede, at Irak byggede og oplagrede masseødelæggelsesvåben, er vi ikke længere i stand til acceptere ethvert krav fra vores sikkerheds- og efterretningsinteresser udelukkende på grundlag af god tro.

Et antal forbud mod kinesiske udstyrsleverandører, der i øjeblikket implementeres eller overvejes af forskellige europæiske regeringer, afviger markant fra sikkerhedsvejledningen fra EU-Kommissionen i sin "5G-værktøjskasse". De gør også EU meget sårbar over for en juridisk udfordring for Verdenshandelsorganisationen i betragtning af disse forbuds yderst diskriminerende og vilkårlige karakter.

De skabte også et farligt præcedens, som kunne anvendes i andre sektorer og teknologier, ligesom vi har set Trump-administrationen først fokusere sin ild på Huawei og derefter derefter på apps som TikTok og WeChat, og senest den civile droneproducent DJI. Den potentielle økonomiske skade, der kan blive forårsaget af en stadigt voksende politik, der retter sig mod kinesiske teknologivirksomheder til udelukkelse baseret på nogle dårligt formulerede og næppe formulerede forestillinger om national sikkerhed er skræmmende.

Fordi krig er for vigtig til at overlades til generalerne, og fordi begrebet national sikkerhed nu omfatter alt, der udgør grundlaget for vores fortsatte økonomiske velstand, skal vi være meget forsigtige med at vurdere de råd og anbefalinger, der stammer fra de snævre og forankrede interesser. der udgør vores nationale forsvars- og sikkerhedstjenester. På samme måde kan vi ikke opgive de generelle juridiske principper, der har gjort vores frie og åbne samfund til det, de er i dag.

Om forfatteren

Simon Lacey er lektor i international handel og universitetet i Adelaide i det sydlige Australien. Han var tidligere vicepræsident handelslettelse og markedsadgang hos Huawei Technologies i Shenzhen, Kina.

Læs

coronavirus

#Coronavirus - Kommissionen støtter internationalt initiativ til at lette handel med sundhedsprodukter

Udgivet

on

Den igangværende globale koronavirus-krise har understreget behovet for et kollektivt svar fra det internationale samfund for at styrke beredskabet til denne og fremtidige kriser. Efter en første diskussion blandt EU-ministrene delte handelskommissær Phil Hogan Europa-Kommissionens ideer til et internationalt initiativ til at lette handel med sundhedsprodukter med en gruppe af Verdenshandelsorganisationens (WTO) partnere kendt som 'Ottawa Group'.

Disse ideer adresserer den igangværende internationale diskussion om, hvordan man letter adgangen til overkommelige farmaceutiske og medicinske varer og undgår handelsforstyrrelser i krisetider og kan indgå i en international aftale, der er åben for alle WTO-medlemmer.

Kommissær Phil Hogan sagde: ”Den nuværende sundhedskrise kan være langvarig, og andre kan følge. Vi er nødt til at handle hurtigt for at forbedre modstandsdygtigheden i vores sundhedssystemer, herunder gennem forbedrede handelspolitiske initiativer. De idéer, vi fremlægger i dag, har til formål at lette global adgang til overkommelige sundhedsprodukter, herunder for sårbare lande uden passende produktionskapacitet. Målet er at gøre forsyningskæder mere modstandsdygtige og diversificerede og støtte indsatsen for at opbygge strategiske reserver af kritisk udstyr. Dette er en global udfordring, der kræver globale løsninger, så vi er forpligtet til at arbejde med ligesindede partnere for at nå disse mål. ”

En fremtidig aftale kunne lette handel med sundhedsprodukter og bidrage til en stærkere global beredskab for fremtidige sundhedschok ved: afskaffelse af told på lægemidler og medicinske varer; etablering af en ordning for globalt samarbejde i tider med sundhedskrise, der dækker emner som import- og eksportrestriktioner, told og transit, offentlige indkøb og gennemsigtighed forbedring af de nuværende WTO-regler, der gælder for handel med essentielle varer.

For mere information, se gårsdagens pressemeddelelse, det indledende bemærkninger fra kommissær Hogan, det Europa-Kommissionens konceptoplæg og 'Ottawa Group 'erklæring

Læs
reklame
reklame
reklame

trending